Cum rulăm clipuri Youtube fără să dăm LIKE la toate porcăriile de bloguri și site-uri

Scriu acest articol pentru că m-am săturat să văd toate mizeriile de site-uri și de bloguri care au apărut ca ciupercile după ploaie, pe care găsim câte trei rânduri aruncate aiurea și un clip youtube pe care nu-l putem rula dacă nu dăm like paginii facebook. Ignor la maxim acest tip de bloguri, închizându-le fără să mă mai uit o secundă la altceva. Mi se pare o mizerie să cerșești like doar pentru a permite rularea clipului.

Nu vreau să dau exemple de bloguri pentru că nu vreau să le fac nici pic de reclamă, dar mor de ciudă când văd naivi care dau like  la orice porcărie de pe net. Și culmea, blogurile astea au zeci de mii de like-uri. Voi știți de ce cerșesc ăștia like-urile voastre? Nu să vă spameze pe Facebook, dacă la asta v-ați gândit, ci să vândă la pachet like-urile voastre către specialiști Facebook. V-ați dat seama acum de ce primiți pe Facebook tot felul de postări irelevante?

Cum rulăm clipurile Youtube care cer Like pentru a debloca redarea

Ceea ce voi scrie și prezenta în continuare nu este o mare inginerie, dar nici nu am descoperit bagheta fermecată să fac minuni contra plugin-urilor de pe aceste bloguri care cerșesc like-uri. Vom rula clipurile direct pe pagina oficială Youtube. Cum facem acest lucru?

Nu vom tasta titlul clipului în Youtube după cum ne sună nouă pentru a spera să-l găsim, ci vom folosi o metodă mai interesantă.

Exemple:

like pentru redare 2
like pentru redare

Pe pagina articolului respectiv, dăm click dreapta și alegem ”View page source”. Nu contează dacă dam click dreapta pe text sau pe clip, contează doar să alegem ”View page source”.

view page source

După ce vom accesa pagina sursă, apăsăm Ctrl + F pentru a căuta ”youtube”, iar apoi identificăm orice cod al clipului. Codul este unic pentru fiecare clip. Nu vă așteptați să găsiți același cod ca și mine, ci altceva. Copiem codul și apoi îl inseram în caseta de căutare de pe Youtube.

cautare youtube

Atenție, nu mereu putem căuta și găsi  ”youtube” în pagina sursă.  Asta nu înseamnă că nu putem găsi acel cod dacă derulăm pagina ușor în jos.

Articol:

identificare cod youtube

Pagina sursă:

like pentru redare 3

După cum observați în imaginea de mai sus, nu este greu de identificat codul clipurilor . Trebuie doar să-l copiem pe Youtube și să urmarim clipul respectiv fără a ne mai forța cineva să dam like la orice porcărie de pe pagina facebook.

16 thoughts on “Cum rulăm clipuri Youtube fără să dăm LIKE la toate porcăriile de bloguri și site-uri”

 1. asa da! o sa produci buzz cu articolul asta, daca nu vor considera spam :D
  mai e o varianta sa cauti chiar titlul articolului, sigur vei gasi cel putin 5 site-uri cu acel video…

  Reply
  • pai am specificat pe acolo că nu se pune faza cu căutatul titlului pe youtube. eu prezint modalitatea de a ajunge exact la clipul respectiv. mi-a venit ideea sa sap despre asa ceva în seara asta după ce am venit de la serviciu și am deschis un link de pe facebook. când să văd clipul, hai dă-i cu like. așa că le-am dat cu altceva și am zis să iau și măsuri contra.. :D

  • durează în jur de 20 de secunde, maxim. depinde dacă-ți intră în mână repede. păi acum depinde de fiecare dacă-i curios sau nu :))

 2. Am un cont-fantoma pe facebook creat tocmai pentru situatii de genul asta. Le dau like-uri si share-uri cate vor, oricum nu le vede nimeni fiindca n-am niciun prieten in lista. N-am accesat niciodata contul ala pentru a citi ce carcalaci sunt pe-acolo si nici nu cred ca o voi face vreodata. :)

  Reply
 3. Pe mine au inceput sa ma amuze cei ce pun la site-uri restrictie cu like si share pe Facebook. Ma amuza asa de rau incat ma cam dispera. Tocmai din motivul asta le dau site-ul pe forumurile de hackeri si fiind wordpress ii dezmembreaza imediat :))) aia e placerea mea! Si fiind cu site-ul ars, nu prea mai au decat sa renunte la hosting sau chiar la site.

  Oricum, este un lucru total deranjant ceea ce se intampla, si nu vorbim de unul singur, ci zeci de pagini web care fac la fel. apai sa nu-i f*** in gura? :) In general evit astfel de pagini web sau postari, dar cand vad multe postari de la acelasi site ii spun: nene, esti ars.

  Reply
 4. Eu am incerca metoda descrisa si…nu merge. Trebue sa mentionez ca iMac. Se poate ca sfatul acesta sa mearga numai cu calculatoarele ce au Windors.
  Pentru cazul meu exista vreo aplicatie? Multumesc

  Reply
 5. eu unul mă gândeam să nu mai intru pe facebook o vreme și să contorizez performanța în ce lucrez pe acea perioadă :) deci chiar nu mai intru în contact cu partajările idioate de la oricine dă like la site-urile alea de 2 bani…

  Reply
  • dacă renunți temporar la fb, ai să observi o mare schimbare. Eu am uneori un tab deschis cu fb, dar nu înseamnă că stau pe acolo. Aud doar notificările sau te miri ce. Cu toate astea, dacă nu l-aș accesa, aș avea timp mai mult pentru altceva mai productiv.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.