Cum recuperam marcajele sterse accidental din Chrome

De-a lungul timpului am avut de vreo doua ori probleme cu marcajele (bookmarks) sterse/pierdute accidental din browser-ul Google Chrome. Daca la inceput nu foloseam sincronizarea acestora cu contul Google, pierzandu-le din prostie la reinstalarea sistemului de operare, ulterior am apelat la aceasta functie.

Cu toate astea, chiar si cu ajutorul functiei de sincronizare a marcajelor am reusit performanta de a le pierde la un moment dat pe toate. N-ar fi o problema daca n-as avea cateva sute salvate. Era gata sa o patesc si ieri, dar am reusit in ultimul moment sa remediez problema. Drept urmare, am sa va prezint doua metode cu ajutorul carora putem recupera marcajele sterse accidental din Chrome.

Recuperarea marcajelor pierdute accidental din Chrome

Metoda 1.

Chrome nu ofera optiunea Undo pentru a restaura un marcaj sau un folder cu marcaje care a fost sters. In cazul in care am inchis Chrome imediat dupa stergerea marcajelor, il lasam inchis. Chrome salveaza un backup automat al marcajelor si il suprascrie la fiecare lansare a browserului.

Navigam la adresa urmatoare:

C:\Users\NUME UTILIZATOR\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

Folderul va contine doua fisiere marcaje: bookmarks si bookmarks.bak. Bookmarks.bak este cel mai recent backup facut marcajelor la ultima lansare a browserului.

restaurare marcaje chrome

 

Pentru a restaura marcajele, inchidem browserul, iar apoi stergem fisierul Bookmarks. Imediat dupa asta, modificam numele fisierului Bookmarks.bak in Bookmarks.

La repornirea browserului toate marcajele ar trebui sa fie la locul lor.

Metoda 2.

Odata ce folosim functia de sincronizare a marcajelor din Chrome, acestea vor aparea pe fiecare dispozitiv care foloseste Chrome atunci cand ne vom loga cu contul nostru Google. Daca vom sterge marcajele, acestea vor disparea de pe toate dispozitivele unde am fost logati la primul contact cu internetul.

Norocul meu a fost ca eram conectat la contul Google atat de pe Windows, cat si de pe Linux. Parea buna e ca nu se pot sterge din ambele parti atat timp cat nu rulam ambele sistele de operare in acelasi timp.

Dupa ce mi-am dat seama ca am sters toate bookmark-urile din prostie, am comutat rapid in celalalt sistem de operare, dar cu INTERNETUL OPRIT. E foarte important sa porniti calculatorul in internetul dezactivat. Astfel, puteti porni Chrome fara ca acesta sa sincronizeze marcajele. Am avut nevoie doar de cateva secunde pentru a-mi face backup manual la toate marcajele salvate de-a lungul timpului. Pentru asta parcurgem pasii:

– accesam meniul chrome – bookmarks – bookmarks manager.

– click pe meniul drop down Orgenise – Export bookmarks to HTML file..

restaurare marcaje chrome 2

Dupa backup, activam netul, iar in cateva secunde veti observa cum vor disparea marajele sterse. Pentru a le restaura, parcurgeti pasii de mai sus, dar in loc de Export, alegem Import bookmarks from HTML file..

Ultuma actualizare 4 May 2014 by Alexandru Ionut

10 thoughts on “Cum recuperam marcajele sterse accidental din Chrome”

 1. Îți recomand și eversync! Este geniala,are aplicatie si pentru Windows Phone (stiu ca folosesti),dar si pentru android si ios.Are extensie pentru toate browserele si poti face backup-uri care raman pe server (daca nu le stergi) si sa le sincronizezi la alegere :D

  Reply
 2. Salut !
  Din fericire, cred eu, le-aveam sincronizate prin contul meu Google, si imi arata ca eu inca am cele peste 5000 de bookmark-uri:
  http://s29.postimg.org/teym2fh93/111.png

  Problema mea care e: am dat din greseala ‘cut’ bookmarks-urilor din folderul ‘Other Bookmarks’, nu din cel cu ‘Bookmarks Manager’ sau care este numele acelui folder. Am incercat cu System Restore, cu schimbarea din ‘bookmarks.bak’ in ‘bookmarks’, dar eu imediat ce am dat cut, am inchis Chrome-ul, ba chiar am dat si-un restart :(

  Care sunt sansele mele sa recuperez acele bookmarks-uri din folderul ‘Other Bookmarks’, avand in vedere ca aparent eu le am salvate in Google Dashboard. Am incercat sa le downloadez de-acolo, se salveaza ca HTML, dar arhiva este sub un 1MB si singurul lucru pe care-l contine acel HTML, e ‘CONTENT’.

  Reply
  • Iti aduci aminte daca te-ai mai conectat si de pe alt calculator la contul tau? Daca da, pornesti acel calculator fara sa il conectezi la wi-fi sau la net. Apoi mai ai o sansa sa recuperezi marcajele de acolo.

 3. Nu, nu m-am logat pe niciun alt PC sau laptop cu acel cont.
  Deci, sa incerc sa ma loghez pe alt PC, fara sa ma conectez la net?
  Si-apoi care-i procedura cu sincronizarea asta?

  Reply
 4. Buna eu mi-am sters marcajele de pe telefon si aveam sincronizat contul de google cu pc-ul . Mi-am schimbat parola la contul de google si s-au sters toate. Mai am vreao sansa oare sa le recuperez? Eu nu gasesc C:\Users\NUME UTILIZATOR\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default in pc meu :((

  Reply
  • Ce sistem de operare ai? Te-ai mai logat si pe alt PC? Altfel, scoti firul de net, si apoi aprinzi calculatorul, lansezi browserul si iti salvezi repede bookmark-urile.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.