Cum recuperam un fisier dll pierdut, lipsa sau corupt

Dynamic-Link Library sau pe scurt DLL, este unul dintre cele mai fundamentale fisiere care sprijina functionarea corecta de zi cu zi a calculatoarelor pe care ruleaza Windows ca sistem de operare. Le putem gasi in fiecare folder in care a fost instalat un program, in special in Program Files si /Windows, etc. Pierderea unui fisier DLL poate cauza erori in momentul cand lansam aplicatiile sau in timpul aprinderii calculatorului.

Este o pierdere de timp rezolvarea problemei reinstaland sistemul de operare, in timp ce poti descarca fisierul dll lipsa de pe urmatoarele site-uri si repunerea acestuia in folderul respectiv.

Descarcarea unui fisier dll lipsa

1. dll-files

Dupa accesarea site-ului, tastam numele fisierului DLL care lipseste si pe care vrem sa il descarcam in caseta de cautare sau selectam prima litera care alcatuieste numele acestuia de pe pagina home. In momentul cand suntem directionati catre pagina de descarcare a fisierului dll, putem vedea descrierea acestuia, versiunea, marimea, limba, ratingul, si linkul direct de descarcare.

2. dllme
3. dlldump
4. dlldll
5. topdll

Nu am mai adaugat descriere pentru fiecare site in parte pentru ca toate merg aproximativ dupa acelasi principiu. Toate sunt structurate asemanator si navigarea se aseamana foarte mult.

Sfaturi:
1. Daca fisierul dll descarcat este in format zip, trebuie extras inainte de a-l pune in folderul sistemului.
2. Unele rapoarte despre “missing DLL” pot fi inselaciuni malware. Daca nu esti sigur daca raportul este advarat sau nu, scaneaza calculatorul folosind un program antivirus.
3. De asemenea, este recomandata scanarea fisierului DLL pe care l-ai descarcat de pe site cu un antivirus.

Cele 5 site-uri va vor veni in ajutor in momentul cand aveti un fisier dll pierdut, corupt sau lipsa. Daca stiti si alte site-uri din categoria celor de mai sus, le puteti impartasi pe rubrica de comentarii.

Ultuma actualizare 29 January 2023 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.