Cum setăm răspunderea automată a apelurilor video în Skype

5 October 2013

Cei care folosesc Skype sigur știu că există două posibilități de a răspunde atunci când ne sună cineva. Fie răspundem doar audio, în acest caz doar ne putem auzi, fie răspundem video unde putem și să vedem persoana care ne-a apelat sau pe care am apelat-o.

Sunt genul de persoană care folosește Skype-ul odată la două sau trei zile. Știu să-l folosesc destul de bine și știu ceea ce poate cu adevărat să facă. Nu e prima dată când scriu un articol despre Skype. L-am mai prezentat de câteva ori pe blog, și chiar am scris și câteva tutoriale despre posibilitatea de a înregistra apelurile video și audio, cum putem rula mai multe instanțe, salvarea listei de contacte, dar și multe altele.

apel audio video skype

M-aș bucura enorm ca mai mulți prieteni pe care-i am pe YM să treacă pe Skype, dar n-am înțeles nici acum de ce Skype nu e popular în România.

Am să vă povestesc pe scurt de ce scriu acest articol. Fiind plecat din tară, logic că trebuie să păstrez legătura cu familia. Convorbirile telefonice sunt destul de scumpe, așa că cea mai ieftină metodă care există este cea cu ajutorul internetului. Am ales Skype pentru calitatea audio – video pe care o oferă, dar și simplitatea oferită.

Pentru că am pe cineva foarte în vârstă și care nu știe să folosească un mouse și o tastatură, dar cu care vorbesc destul de des, am recurs la un mic artificiu pe care-l oferă Skype. În mod normal, din calculatorul meu accesam calculatorul celălalt cu ajutorul programului TeamViewer, care permite controlul la distanță, și răspundeam la apelul pe care eu îl efectuam.

Pentru a simplifica și mai mult lucrurile, am setat răspunderea video automată în Skype. Bunicii mei doar aprind și închid calculatorul de la buton. Nu trebuie să atingă nici măcar tastatura sau mouse-ul. Dacă vă aflați în situații similare cu a mea, atunci nu trebuie decât să parcurgeți următoarele etape:

1. ne logăm în Skype
2. din bara de meniuri accesăm Tools > Options…
3. dăm click pe categoria Call, iar apoi Call Settings…
4. apăsăm butonul Show advanced options
5. bifăm Answer incoming calls automatically. Skype va răspunde automat apelurilor chiar și atunci când nu suntem la calculator.
6. bifăm Start my video automatically when I am in a call
7. click pe butonul Save.

optiuni skype

Din acest moment, Skype va răspunde video oricărui apel.

2 Comments

  • Laurențiu Trofoșilă 6 October 2013 at 3:53 pm

    Ionuț, cu postul ăsta m-ai uns pe inimă. Și la mine are aceeași utilitate ca și la tine. Mulțumesc.

    • Alexandru Ionut 6 October 2013 at 5:48 pm

      Mulțumesc. Mă bucur că te-a ajutat. Acum nu mai trebuie nici să intru în calculatorul bunicilor. Skype răspunde singur :)). Interesantă și tehnologia asta :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.