Cele mai bune servicii de arhivare / dezarhivare online

In acest articol va voi prezenta cele mai bune arhivatoare online, de care va puteti folosi atat pentru compresarea fisierelor, cat si pentru dezarhivarea acestora. Nu trebuie sa mai instalati in calculator programe de arhivare si dezarhivare, pentru ca acum avem totul online.

B1 Online Archiver

Este o aplicatie online de arhivare si dezarhivare, foarte utila. Tot ce trebuie sa facem este sa incarcam arhivele pe care dorim sa le extragem, iar acesta le va decompresa in mod automat. Dupa dezarhivare, fisierele pot fi descarcate in calculator cu doar un simplu click. Acest serviciu online de dezarhivare suporta: 7z, zip, rar si b1.

Citeste despre: Cel mai puternic program de arhivare

Dupa cum vedeti, acesta suporta in mare, cele mai populare tipuri de arhive. Daca va faceti griji de confidentialitatea fisierelor, acestea vr fi automat sterse la cateva minute dupa inchiderea paginii. Putem opta chiar si pentru stergerea imediata a acestora.

WobZip

Serviciu care permite decompresarea fisierelor onliune. Ofera suport pentru o multime de fisiere: 7z, ARJ, BZIP2, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, GZIP, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, TAR, UDF, VHD, XAR, XZ si ZIP. Permite dezarhivarea si a fisierelor care sunt hostate pe net, si permite incarcarea fisierelor pana la 200 Mb. Acesta permite trimiterea fisierelor catre Dropbox.

Unzip Online

Permite incarcarea fisierelor pentru dezarhivare, pana in 200 Mb. Procedeul e simplu. Incarcam fisierele, asteptam sa le dezarhiveze, si le descarcam in calculator.

EzyZip

Un program online destul de bun care permite atat dezarhivarea, dar si arhivarea fisierelor. Utilizarea acestui serviciu este la fel de simpla ca si pentru celelalte.

Zoho Docs

Pare a fi un serviciu online destul de popular. Permite crarea si vizualizarea documentelor online, dar poate dezarhiva si fisiere. Aici ne va trebui cont pentru a incarca fisierele.

Concluzie

Vezi si: cum manevram arhivele din linia de comanda Linux

Cred ca aceste servicii de arhivare/dezarhivare online, sunt unele din cele mai bune. Daca le folosim, avem avantajul de a nu mai utiliza un program instalat in calculator. Nu e rau sa utilizam aplicatii online, atat timp cat avem o conexiune la net permanenta, iar aceasta este de buna calitate. Daca mai ati descoperit servicii care fac acelasi lucru, atunci astept comentarii.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

7 thoughts on “Cele mai bune servicii de arhivare / dezarhivare online”

  1. În afară de cele interconectate cu alte servicii precum Dropbox, Box, Drive, etc., un astfel de serviciu mi se pare de-a dreptul inutil. Cu atât mai mult cu cât majoritatea fișierelor comprimate au mărimi de ordinul sutelor de MB.

    Reply
    • Tie, dar altora le poate prinde bine. Nu toti au nevoie sa arhiveze fisiere de dimensiuni foarte mari.

      Ar fi interesant un serviciu care se interconecteaza cu Box. Stii unul anume? Ma intereseaza pe mine.

    • Asta pentru cei care nu vor sa instaleze o aplicatie in pc, sau nu folosesc pc-ul personal. Dar si alte motive..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.