Despre Netflix, ultimele filme incarcate si vizionarea acestora

8 February 2015

De o luna (aproape un an) am abonament la Netflix si pot viziona o multime de filme online, marea majoritate fiind disponibile la o calitate HD, dar pot exista o multime de filme Ultra HD. Astazi am sa va vorbesc pe scurt despre acest serviciu de streaming video online pentru ca aveam de gand sa o fac de ceva vreme, dar nu am gasit timpul necesar.

In momentul in care doriti sa faceti un abonament Netflix, aveti de ales dintre trei planuri: Basic, Standard si Premium. Avem mai jos un printscreen care ne va lamuri care sunt diferentele dintre aceste planuri:

planuri netflix mystreet7

Alegand pachetul Basic, nu putem urmarii filmele la calitate HD sau Ultra HD, si nu le putem viziona decat pe un singur monitor in acelasi timp.

Optand pentru pachetul Standard, cred ca va fi alegerea ce mai buna. Costa cu un euro in plus, dar putem viziona filmele la calitate HD si putem utiliza doua monitoare in acelasi timp. Eu am optat pentru acest pachet.

Pachetul Premium care costa 12€ pe luna ofera posibilitatea vizionarii filmelor chiar si la calitate Ultra HD, acolo unde este cazul, dar si posibilitatea de a viziona in acelasi timp pe 4 monitoare. Insa trebuie sa tineti cont ca nu foarte multe filme sunt Ultra HD si foarte putini folosim 4 monitoare.

Motivul principal pentru care am facut cont a fost acela ca pot seta pentru majoritatea filmelor, subtitrare in limba olandeza. Pe langa lectiile si cartea de la scoala, pot viziona filme cu subtitrare care ma ajuta mult sa retin o multime de cuvinte.

Avand cont de o luna  (aproape un an) am apucat sa vad ceva filme. Insa, niciodata n-am reusit sa-mi dau seama cum pot afla care sunt ultimele filme incarcate. De retinut, pe Netflix nu pot fi gasite cele mai noi filme care au fost lansate. Altfel cum ar mai face bani cinematografele? Am putea da toti 9€ pe luna si puteam avea acces la cele mai recente filme. Dar cum nu putem face asta, trebuie doar sa ne multumim cu ceea ce ofera Netflix.

Nu am stiut niciodata care sunt ultimele filme incarca pe Netflix pentru ca n-am cautat pana acum informatii in legatura cu asta. Insa, am facut-o in urma cu ceva momente, de aici si ideea acestui articol.

Pentru a stii tot timpul care sunt ultimele filme incarcate pe Netflix, trebuie sa urmariti unul din site-urile urmatoare: Netflix SUA, What’s new on Netflix, sau InstantWatcher.

Site-urile precizate de mine ofera legaturi directe catre Netflix pentru fiecare film nou adaugat. Insa, nu pot fi vizionate toate daca nu ne aflam in SUA. De ce, nu stiu nici eu. Insa, putem rezolva aceasta problema destul de usor fara a ne muta in America :).

Vreau sa ma dau un exemplu rapid. Am observat ca filmul The Interview 2014 este incarcat pe Netflix, insa nu poate fi gasit sau vizionat de pe teritoriul Belgiei. Cred ca ar trebui sa mai asteptam putin, sau poate ca nu. Ce am facut eu.

Am instalat in Google Chrome extensia Hola Better Internet. Aceasta deblocheaza site-urile care nu pot fi accesate dintr-o anumita tara, oferind acces la o retea VPN cofigurata automat. Trebuie doar sa setati ca tara SUA, sau orice altceva dupa caz. In cazul meu, am setat SUA ca tara, apoi am putut gasi si viziona The Interview fara absolut nici o problema.

Pe langa aceasta extensie, puteti incerca si mediahint, un serviciu care deblocheaza continut video, audio, dar si text, care nu poate fi accesat din anumite tari.

 

3 Comments

 • Laurentiu 8 February 2015 at 5:57 pm

  Functioneaza si in Romania. Cu ajutorul unui VPN/Proxy. Folosesc de 2 luni :)

  • Alexandru Ionut 8 February 2015 at 6:55 pm

   Multumesc de informatie :). Ce pachet ti-ai ales?

  • Laurentiu 8 February 2015 at 7:29 pm

   Cel cu patru ecrane. Il impart cu inca 3 persoane (asta e singurul “feature” care ma intereseaza, ca nu am inca ecran 4K).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.