Cum vedem ultimele filme incarcate pe Netflix

Am abonament la Netflix de ceva ani si pot viziona o multime de filme online, marea majoritate fiind disponibile la o calitate HD, dar pot exista o multime de filme Ultra HD. Astazi am sa scriu pe scurt despre acest serviciu de streaming video online pentru ca aveam de gand sa o fac de ceva vreme, dar nu am gasit timpul necesar.

In momentul in care dorim sa facem un abonament Netflix, avem de ales dintre trei planuri: Basic, Standard si Premium. Avem mai jos un printscreen care ne va lamuri care sunt diferentele dintre aceste planuri:

planuri netflix mystreet7

Alegand pachetul Basic, nu putem urmarii filmele la calitate HD sau Ultra HD, si nu le putem viziona decat pe un singur dispozitiv in acelasi timp.

Optand pentru pachetul Standard, cred ca va fi alegerea ce mai buna. Costa cu un euro in plus, dar putem viziona filmele la calitate HD si putem utiliza doua monitoare in acelasi timp. Eu am optat pentru acest pachet.

Pachetul Premium care costa 12€ pe luna ofera posibilitatea vizionarii filmelor chiar si la calitate Ultra HD, acolo unde este cazul, dar si posibilitatea de a viziona in acelasi timp pe 4 dispozitive. Insa trebuie sa tinem cont ca nu foarte multe filme sunt Ultra HD si foarte putini folosim 4 dispozitive simultan.

Motivul principal pentru care am facut cont a fost acela ca pot seta pentru majoritatea filmelor, subtitrare in limba olandeza. Pe langa lectiile si cartea de la scoala, pot viziona filme cu subtitrare care ma ajuta mult sa retin o multime de cuvinte.

Avand cont de mai multi ani am apucat sa vad ceva filme. Insa, n-am reusit sa-mi dau seama cum pot afla care sunt ultimele filme incarcate. De retinut, pe Netflix nu pot fi gasite cele mai noi filme care au fost lansate. Altfel cum ar mai face bani cinematografele? Am putea da toti 9€ pe luna si puteam avea acces la cele mai recente filme. Dar cum nu putem face asta, trebuie doar sa ne multumim cu ceea ce ofera Netflix.

Nu am stiut niciodata care sunt ultimele filme incarca pe Netflix pentru ca n-am cautat pana acum informatii in legatura cu asta. Insa, am facut-o in urma cu ceva momente, de aici si ideea acestui articol.

Pentru a stii tot timpul care sunt ultimele filme incarcate pe Netflix, trebuie sa urmarim unul din site-urile urmatoare: Netflix SUA, What’s new on Netflix, sau InstantWatcher.

Site-urile precizate de mine ofera legaturi directe catre Netflix pentru fiecare film nou adaugat. Insa, nu pot fi vizionate toate daca nu ne aflam in SUA. De ce, nu stiu nici eu. Insa, putem rezolva aceasta problema destul de usor fara a ne muta in America :).

Vreau sa ma dau un exemplu rapid. Am observat ca filmul The Interview 2014 este incarcat pe Netflix, insa nu poate fi gasit sau vizionat de pe teritoriul Belgiei. Cred ca ar trebui sa mai asteptam putin, sau poate ca nu. Ce am facut eu.

Am instalat in Google Chrome extensia Hola Better Internet. Aceasta deblocheaza site-urile care nu pot fi accesate dintr-o anumita tara, oferind acces la o retea VPN cofigurata automat. Trebuie doar sa setam ca tara SUA sau orice altceva dupa caz. In cazul meu, am setat SUA ca tara, apoi am putut gasi si viziona The Interview fara absolut nici o problema.

Pe langa aceasta extensie, putem incerca si mediahint, un serviciu care deblocheaza continut video, audio, dar si text, care nu poate fi accesat din anumite tari.

Actualizare: odata cu trecerea anilor, Netflix a fost imbunatatit si actualizat, lansand si punand la dispozitie utilizatorilo zeci de noi optiuni. Printre acestea optiunea de a gasi de fiecare data, simplu si usor, filmele recent incarcat pe site. Acestea pot fi gasite la sectiunea New & Popular, Latest sau New & Hot.

Pe tableta si telefon putem opta pentru afisarea unei notificari de fiecare data cand ceva nou este incarcat. De asemenea, putem opta ca notificarea despre un film sau serial nou incarcat pe Netflix sa apara si pe mail.

Din pacate, din punctul meu de vedere, odata cu imbunatatirea Neflix a scazut calitea filmelor incarcate. Serviciile de streaming s-au inmultit ca cipercile dupa ploaie, dar asta nu inseamna chiar un lucru rau. Concurenta e buna, altfel monopolul inseamna si controlul utilizatorilor mult mai usor si jonglarea cu sume meri pentru abonament. Dar atat timp cat ai unde sa migrezi daca Netflix si-o ia in cap, e de bine. Ii tin cu picioarele pe pamant iar pretul abonamentelor ramane realist.

3 thoughts on “Cum vedem ultimele filme incarcate pe Netflix”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.