Cum sa navigam anonim pe internet fara urme in browser

Este foarte simplu sa navigam anonim pe internet fara sa lasam urme in browserul web. Cu totii accesam zilnic zeci de site-uri, citim zeci de bloguri, stam pe retelele sociale, dar ce ne facem atunci cand vrem ca toata activitatea noastra sa nu fie salvata de browserul web? Cum putem ascunde site-urile pe care le accesam? Pur si simplu, nu dorim sa fim verificati pentru activitatea noastra pe internet si vrem sa navigam in siguranta, fara sa ne fie teama ca cineva va vedea ce fel de site-uri am vizitat.

In acest articol va voi arata cat de simplu este sa navigam incognito cu Google Chrome, Firefox sau Microsoft Edge, de pe calculator, laptop, smartphone si tableta. Ce face incognito mode? Toate datele private cum ar fi istoricul cautarilor pe internet, cookie-urile si parolele utilizate, nu vor fi salvate de navigatorul web atunci cand navigam incognito. Toate aceste date vor fi sterse automat de catre browser in momentul terminarii sesiunii de navigare.

Metoda numarul 1 de lansare a browserului in modul incognito

Daca navigam pe internet de pe un calculator sau de pe un laptop, adaugam iconita browserului de internet in bara de activitati, adica taskbar. Indiferent ce browser folosim si caruia i-am adaugat o scurtatura in bara de activitati, dam click dreapta pe iconita acestuia, fie ca e Google Chrome, Firefox sau Microsoft Edge, si selectam „New incognito window” la fel ca in imaginea de mai jos. Acest lucru va face ca navigatorul de internet sa fie lansat in modul anonim, adica sa nu salveze istoricul cautarilor si accesarilor site-urilor de internet.

sesiunea incognito mode chrome

Metoda numarul 2 de a lansa un browser in modul anonim, adica incognito mode

Lansam browserul web in mod normal, iar dupa ce acesta s-a deschis, apasam simultan tastele Control + Shift+N. Aceasta combinatie de taste este valabila doar in browserele Google Chrome si Microsoft Edge. Daca vrem sa folosim Mozilla Firefox in modul incognito, atunci apasam combinatia de taste Control + Shift +P.

Dupa apasarea combinatiei de taste, putem inchide fereastra browserului care este lansat normal, nu in modul anonim.

Metoda numarul 3 de a lansa un browser in modul incognito

Putem lansa browserul de internet in modul incognito prin accesarea meniului, adica dand click pe cele 3 puncte din partea drepta sus a navigatorului, apoi alegem Incognito windows. Firefox are 3 liniute verticale una peste alta in loc de 3 puncte cum gasim in Google Chrome si Edge.

Cum setam browserele fie lansate automat doar in modul incognito

Putem face ca browserele sa fie lansate automat in modul incognito. Tot ce trebuie sa facem este sa modificam urmatorul parametru in adresa scurtaturii de pe desktop. Pentru a realiza asta, dam click dreapta pe scurtatura navigatorului web de pe desktop si alegem Properties, si ar trebui deja sa fie selectata fila Shortcut.

Pentru Google Chrome, adaugam -incognito in caseta Target, imediat dupa ghilimele, dar punem un spatiu intre acestea si -incognito.

„C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe” -incognito

Pentru Microsoft Edge parcurgem exact pasii de mai sus, dar de data asta adaugam -inprivate

„C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\msedge.exe” -inprivate

Dupa ce am modificat scurtaturile browserelor de pe desktop, trebuie sa eliminam vechea scurtatura din taskbar si sa readaugam noua scurtatura a browserului cu modificarea facuta.

proprietati chrome
adaugare mod siguranta pentru navigare
navigare in siguranta pe net

Accesarea browserului in modul incognito de pe smartphone sau tableta

Navigarea pe internet in modul incognito de pe smartphone sau tableta este la fel de simpla ca si pe desktop. Fara sa mai dezvolt metodele prin care putem lansa browserul in mod anonim, avem asa:

Metoda 1: lansam aplicatia Google Chrome, de exemplu, apoi apasam pe cele 3 puncte din dreapta sus pentru a lansa meniul aplicatiei. De acolo vom selecta New Incognito tab.

Metoda 2: tinem apasat mai mult pe iconita aplicatiei de pe ecran, apoi alegem Incognito tab.

Atat de simplu e sa navigam pe internet de pe smartphone sau tableta fara sa lasam urme in browser.

ATENTIE, navigarea in mod anonim, adica modul incognito, ne va proteja intimitatea doar de alti utilizatori ai aceluiasi calculator si browser. In modul incognito, paginile web vizitate nu vor aparea in istoricul navigarii sau cautarii pe internet. Site-urile nu vor lasa urme precum cookies, in calculator, dupa ce vom inchide toate ferestrele browserului. Insa, toate fisierele descarcate de pe internet sau paginile web salvate in bookmark, vor ramane. Cu toate astea, paginile web pot colecta datele pe care le cautam, furnizorul de internet poate vedea activitatea noastra, la fel si compania caruia apartine calculator sau reteaua de internet, acolo unde este cazul. Poate fi scoala sau firma unde lucram.

Ultima actualizare 25 septembrie 2024 by Alexandru Ionut

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.