Navigare in siguranta cu Chrome incognito mode

Cu totii navigam zilnic pe zeci de site-uri, citim zeci de bloguri, accesam diferite pagini web, stam pe retelele sociale, dar ce ne facem atunci cand vrem ca toata activitatea noastra sa nu mai fie monitorizata si vrem sa ne protejam intimitatea? Pur si simplu, nu vrem sa fim monitorizati pentru activitatea noastra pe internet si vrem sa navigam in siguranta, fara a ne fie teama ca cineva tot timpul va avea un ochi atintit catre interesele noastre in mediul online.

In acest articol veti vedea cum se poate naviga in siguranta cu ajutorul lui Chrome incognito mode. Ce implica acest lucru? Pai sa spun pe scurt. Toate datele private, cum ar fi istoricul cautarii, cookies si parolele utilizate, nu vor fi niciodata salvare. Acestea vor fi automat sterse de catre browser in momentul parasirii sesiunii de navigare.

Pentru a trece direct la fapte, primul lucru pe care trebuie sa il facem, este sa dam click dreapta pe iconita Chrome din taskbar (de exemplu), si sa selecatam “New incognito window” la fel ca in imaginea de mai jos.

sesiunea incognito mode chrome

Pentru a seta browser-ul de internet Google Chrome sa ruleze tot timpul in modul incognito, facem click pe Start – All programs – click dreapta pe Google Chrome si alegem Properties.

proprietati chrome

[adsense float=”center”]Din vereastra properties care va aparea, in dreptul optiunii “target” vom vedea adresa aplicatiei. Vom adauga la final “-incognito” .

“C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe” -incognito

adaugare mod siguranta pentru navigare

Dupa ce am modificat campul de mai sus, apasam Ok pentru a salva. In mod normal, ar trebui sa dam unpin la iconita Chrome din taskbar, apoi mergem la Start – All programs – click dreapta pe Google Chrome si selectam Pin to taskbar pentru a crea iconita cu modificarea facuta. La fel ar trebui facut si cu iconita de pe desktop, daca aveti una si acolo.

navigare in siguranta pe netCam atat pentru moment in legatura cu siguranta navigarii pe net cu ajutorul browser-ului Google Chrome. Puteti sta linistiti pentru ca o sa aveti o nagivare sigura, oricine va incerca sa afle ce anume ati cautat, nu va putea face acest lucru. Nu va gasi nici istoricul cautarilor, nici vreo parola salvata si nici macar ultimile pagini accesate.

 

Last Updated on 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.