Client pentru adrese de mail multiple – Thunderbird

Adaugarea mai multor adrese mail intr-un singur client, a fost o problema mai veche pentru mine. Am incercat sa conectez doua adrese mail pe care le detineam acum ceva vreme, in clientul mail Thunderbird, dar am intampinat anumite probleme. Astazi, m-am gandit sa revin asupra problemei si am gasit si rezolvare, spre norocul meu.

Folosesc 4 adrese de mail dintre care 3 cu acelasi username dar pe servicii diferite. Am doua conturi mail pe yahoo, unul pe hotmail si unul pe gmail. Clientul mail preferat de mine este Thunderbird. In acest articol va voi arata cum puteti conecta multiple adrese mail intr-un singur client, in cazul de fata Thunderbird.

Logic este ca Thunderbird sa fie instalat in sistemul de operare. Daca nu il aveti, atunci il puteti instala. Daca il aveti instalat, atunci nu ramane decat sa il deschideti.

Adaugare multiple adrese mail

1. Deschideti Thunderbird.
2. Navigati la Edit – Account Settings..
3. Se va deschide fereastra Account Settings. Sub panoul din stanga, gasiti un meniu drop-down Account Actions.
4. Click pe Account Actions si selectam Add mail account…

account settings - account actions

5. Se va deschide fereastra Mail Account Setup. Completam cu numele nostru, adresa mail si parola pentru adresa mail apoi vom apasa pe butonul Continue.
6. Vor aparea doua optiuni. IMAP – pentru a folosi folder la distanta (pastrarea mailurilor pe servarul serviciului) si POP3 (pastrarea mailurilor in calculator). La final apasam Done.[adsense float=”center”]

mail nou adaugare

Puteti adauga cate conturi mail aveti fara absolut nici o problema. Tot ce trebuie sa faceti este sa repetati etapele de mai sus.

Ca observatie, pentru contul de la hotmail nu mi s-a oferit optiunea alegerii IMAP.

conturi mail multiple pe acelasi client

Daca aveti mai multe adrese mail, cum le gestionati? Ce client mail utilizati?

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

13 thoughts on “Client pentru adrese de mail multiple – Thunderbird”

 1. Cum ai adaugat conturile de Yahoo in Thunderbird? Mie-mi da eroare tot timpul din cauza ca pop3/imap nu sunt suportate de Yahoo decat in versiunea premium. Nici cu YPops nu am reusit.
  Aseara am instalat Zimbra Desktop care mi-a creat fara probleme conturi de Yahoo si Gmail dar inca nu i-am dat de capat cu cel de pe Outlook.com. Pare frumusel si Zimbra insa nu l-am studiat destul incat sa-mi fac o impresie clara.

  Reply
 2. Cand vreau sa adaug o adressa de gmail imi zice ca user name sau passord incorect, si stiu ca le-am bagat corect. De ce imi zice asa ?

  Reply
 3. Salut! Si eu patesc la fel(@ Dan) cu contul de google.Cand vreau sa adaug un cont de google imi spune ca datele sunt gresite iar pe adresa de email primesc un mesaj de avertizar ca cineva ne autorizat a folosit datele mele de autentificare si ar trebui sa imi schimb parola. Ce se intampla? Au bagat cei de la google anumite masuri de protectie si Thunderbird nu le cunoaste?

  Reply
 4. Am folosit Thinderbild de 6 luni, dar pe yahoo un de am creat initial adresa de e-mail nu vad nici un e-mail de 6 luni incoace. Cum as putea face sa am o copie si pe yahoo la tot ce rulez prin Thunderbild? Daca merg oriunde in tara si aceesez un calculator strain pot intra pe e-mail-urile mele de pe yahoo si unde nu vad decat pana acum 6 luni nu pe Thunderbild pe care trebuie mai intai sa-l instalez s.a.Deci ce setari trebuie sa fac in Thunderbild pentru a-mi trimite o copie pe Yahoo la tot ce rulex prin el
  Multumesc pentru ajutor!
  Mihaela

  Reply
  • Cand ai setat mail-ul yahoo in Thunderbird, ai setat pop3. Trebuia sa setezi imap pentru ca mail-urile sa fie salvate in contul Yahoo. Cred ca in cazul tau, mail-urile primite sunt salvate local, in PC.
   Sterge contul din Thunderbird si il reintroduci folosind imap (recomand sa faci backup mail-urilor).

 5. Am 3 adrese de mail si foloses Thunderbird, problema este ca toate mailurile pe care le trimit ajung la destinatar in SPAM, e ceva ce nu am setat corect?

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.