Cum limitam memoria cache in Firefox

Firefox este al doilea browser ca popularitate dupa Google Chrome. Acesta este un browser foarte bun dar uneori poate cauza probleme memoriei si resurselor calculatorului. In orice caz, versiunea recenta Firefox a suferit imbunatatiri semnificative pentru aceasta problema.

Cu toate acestea, mai exista o problema care pentru anumiti utilizatori poate fi importanta, aceea a ocuparii unui spatiu prea mare pe disc a continutului cache salvat de browser. Cei care nu dispun de spatiu de stocare mare, din variate motive, pot recurge la limitarea spatiului destinat salvarii continului cache de catre Mozilla Firefox.

In continuare, voi prezenta un tutorial pentru limitarea spatiului de stocare a memoriei cache de catre browser. Etapele sunt foarte usor de parcurs de catre orice utilizator. Cum facem acest lucru?

1. Pornim Firefox, apasam pe butonul din stanga sus apoi selectam Optiuns > Options. (exact ca in imaginea de mai jos)

limitare memorie cache firefox limitare memorie cache firefox [adsense float=”center”]

2. Din fereastra Options, facem click pe tabul Advanced si apoi selectam sub-tabul Network. In cadrul acestui sub-tab, bifam optiunea “Override automatic cache management “. De asemenea, putem apasa butonul Clear Now pentru a elimina fisierele cache salvate si pentru a elibera spatiu pe disc.

setare spatiu pentru cache firefox

3. Odata bifata optiunea de mai sus, putem observa o alta optiune “Limit cache to”. Aici vom seta cat spatiu dorim sa ocupe din disc, fisierele cache. Fiecare poate pune exact cat doreste, stiind ca acea limita nu va fi niciodata depasita.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.