Kloudless – backup automat al atasamentelor din Gmail in cloud

25 August 2013

Kloudless este un serviciu web care se adresează utilizatorilor Gmail care au ca browser favorit Google Chrome. Funcția acestui serviciu este de a crea backup tuturor atașamentelor mail-urilor pe care le avem în contul de Gmail. Backup-ul este creat pe diferite servicii cloud pe care extensia le suportă.

Mai concret, acest serviciu numit Kloudless vine ca o extensie pentru Chrome. În momentul instalării, extensia va solicita conectarea la contul Gmail. Următorul pas este să conectăm cât mai multe conturi către serviciile cloud. Până în prezent, extensia suportă Drobox, Box, și Google Drive.

Box

Pasul final constă în setarea regulilor pentru crearea automată a backup-ului pentru atașamente. De asemenea, putem crea reguli separate pentru diferite tipuri de extensii ale fișierelor atașate. După ce am făcut toate setările dorite, vom putea face backup atașamentelor Gmail pe unul din serviciile cloud.  Extensia suportă și salvarea manuală a backup-ului.[adsense float=”center”]

Attach

Caracteristici:

 • un serviciu user friendly
 • funcționează cu ajutorul browser-ului Chrome
 • crează backup-ul atașamentelor din Gmail
 • salvează backup-ul pe Dropbox, Box, și Google Drive

2 Comments

 • Cristian L. S. 26 August 2013 at 9:32 am

  Am rețineri când vine vorba de servicii noi care cer accesul la contul Google și Dropbox. Nu reacționez la fel când vine vorba de Facebook, Twitter sau altele, dar contul de email e sfânt.

  • Alexandru Ionut 26 August 2013 at 6:30 pm

   Eu sunt invers :). Nu prea ”dau” conturile de pe rețelele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.