ixquick – cel mai sigur motor de cautare web din lume?

ixquick spune ca ar fi cel mai sigur motor de cautare din lume. Nu l-am folosit niciodata si abia acum am auzit si eu de existenta sa.

Dupa cum bine stiti, Google este de departe cel mai utilizat motor de cautare pe web, dar pe langa acesta mai sunt multe altele. O mica parte dintre ele le stiu si eu, si chiar am folosit cateva. De exemplu, Bing, Yahoo sau DuckDuckGo. Insa, nimic despre ixquick.

Fata de Google sau alte motoare de cautare, ixquick nu urmareste activitatea noasta pe net. Acesta nu va salva cookie-uri, nu pastreaza istoricul cautarilor intr-o baza de date, nu inregistreaza adresa IP si nu foloseste nici o alta metoda de inregistrare a activitatii pe net.

Pe langa asta, au si ceva laude din partea unor agentii de securitate. Aflati mai multe amanunte de pagina oficiala.

Nu stiu daca ati folosit, folositi, sau veti folosi acest motor de cautare, insa va ofer link catre ixquick.

Motorul de cautare are chiar si aplicatie pentru smartphone. Cautati numele motorului de cautare in Play Store. Poate fi instalat pe iOS si pe Android.

Pe langa toate cele scrise mai sus, putem utiliza ixquick chiar si pe site sau blog sub forma unei casete de cautare.

Cei interesati de acest motor de cautare si de securitatea si intimitatea pe net, pot seta o multime de optiuni puse la dispozitie.

Stiati de ixquick?

Last Updated on 12 January 2015 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “ixquick – cel mai sigur motor de cautare web din lume?”

    • Stie putine, poate, dar crezi ca Google iti ofeara ceva foarte special? Google incearca pe cat posibil sa te copieze si sa-ti faca un caracter pt a te umple de reclame. Apoi daca esti atent la datele returnate in urma cautarii vei observa ca se repeta

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.