Ce este Viber si de ce sa-l instalam pe telefon si PC

Viber este o aplicatie care permite comunicarea text sau audio cu ajutorul internetului. Cu ajutorul aplicatiei Viber, putem trimite mesaje instant sau putem suna gratuit orice numar de telefon care este inregistrat in acest program de comunicare. Prin urmare, putem comunica gratis cu orice persoana care foloseste Viber si este online in acel moment.

Initial, Viber a fost lansat in 2010 pe iPhone, dorind sa fie in competitie directa cu Skype, putand fi utilizat de un numar limitat de utilizatori. Ulterior, Viber a aparat pe toate platformele de operare mobile.

Sa fiu sincer cu voi, am descoperit aplicatia de foarte scurt timp. Am instalat-o pe telefon, dar n-am folosit-o pana ieri. Nici macar nu stiam ca-i asa de populara, din cate am inteles de la cativa prieteni.

Viber poate fi folosit via wi-fi sau 3G. Din cate am constatat, consuma foarte putina banda de net, iar 3G-ul nu se consuma asa de usor. Am lasat 3G aprins si ieri si astazi, iar consumul este nesemnificativ (cu Viber pornit).

Ce mi se pare si mai interesant, Viber ofera aplicatie si pentru Windows, Linux si Mac. L-am instalat si eu pe calculator si va pot spune ca-i foarte fain. Fiind acasa, nu voi mai fi nevoit sa stau cu telefonul in mana si sa comunic cu cineva. Stau in fata laptop-ului si scriu mesajele incredibil de rapid. In plus, pot apela si chiar suna video.

Pentru smartphone-uri, gasiti Viber in depozitul de aplicatii. Pentru cei care vor sa-l instaleze pe calculator,aveti link-ul mai sus. Dupa instalare, va trebui sa completati numarul de telefon pe care-l utilizati, iar in cateva secunde primi un mesaj cu un cod de activare care este necesar aplicatiei desktop.

Viber pentru desktop ofera doua taburi cu ajutorul carora puteti jonga intre lista cu toate contactele sau lista doar cu cei care folosesc aplicatia. Nu va mai spun mai multe pentru ca nu mai vreau sa scriu mult.

PS: n-am incarcat nici un print screen pentru ca aveti toate detaliile pe pagina oficiala, asa ca n-are rost sa mai fac asta.

Ultuma actualizare 15 May 2014 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Ce este Viber si de ce sa-l instalam pe telefon si PC”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.