Cum putem imparti o conexiune Wi-Fi cu mai multe dispozitive

In cazul in care avem acces la o conexiune Wi-Fi, dar aceasta conexiune este limitata doar la un singur dispozitiv, putem utiliza programul pe care il voi prezenta eu mai jos pentru a imparti internet cu mai multe dispozitive.

Pentru a va da un exemplu, sa consideram ca suntem cazati la un hotel unde avem acces Wi-Fi limitat doar pentru un dispozitiv, dar noi dorim sa avem conexiune la internet si pe tableta, smartphone sau un al doilea laptop. Cum putem proceda?

Crearea unui hotspot cu ajutorul sistemului de operare nu va functiona. Interfata Wi-Fi a laptop-ului nu poate permite conectarea la o retea Wi-Fi si crearea alteia in acelasi timp.

Cu toate acestea, exista o posibilitate la care putem apela. Virtual Router este o aplicatie pentru Windows, compatibila cu Windows 7 si Windows 8.1, care permite crearea unei retele virtuale Wi-Fi si posibilitatea accesarii acesteia de pe alte dispozitive.

Virtual Router este o aplicatie care permite impartirea unei conexiuni WiFi cu mai multe dispozitive.
Virtual Router este o aplicatie care permite impartirea unei conexiuni WiFi cu mai multe dispozitive.

Aplicatia Virtual Router functioneaza asemanator ca si Connectify, insa este gratuita si nu serveste reclame.

Mai multe detalii puteti afla de pe pagina oficiala a aplicatiei unde aveti acces inclusiv la codul acesteia. In plus, puteti citi review-urile aplicatiei lasate de diferiti utilizatori, dar puteti afla si informatii referitoare la posibilele probleme care pot aparea.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

1 thought on “Cum putem imparti o conexiune Wi-Fi cu mai multe dispozitive”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.