Google Translate extensie in browser

Google Translate poate fi instalat ca si extensie in browser. Pare ca aceasta este disponibila de foarte mult timp in Chrome Web Store, dar n-am stiut de existenta sa. Zilele trecute am aflat de ea dupa ce am citit un articol pe playtech. Am instalat-o si eu sa o testez si sa vad despre ce e vorba, iar concluzia o veti afla citind in continuare.

Extensia Google Translate ne ajuta sa traducem cuvinte sau fraze ceva mai scurte, doar prin simpla selectare a textului. Dupa ce am instalat extensia, nu ramane decat sa accesam optiunile acesteia din meniul Chrome – Tools – Extensions – Google Translate – Options.

optiuni google translate

Pentru “my primary language” setam “Romanian”, si debifam optiunea “Show icon even if the page is in my language” pentru a nu aparea acea iconita chiar si atunci cand selectam o fraza sau text care deja e in limba noastra materna.

setari google translate extensieDaca bifam optiunea “Immediately dispaly popup”, nu va mai aparea acea iconita pe care trebuie sa o apasam atunci cand dorim traducerea, ci va aparea direct caseta cu textul tradus.

gtr

Ultima optiune, “Don’t display icon or pop-up”, nu face altceva decat sa elimine apartitia iconitei sau a casetei cu traducerea, lasandu-ne la dispozitie doar posibilitatea de a vedea traducerea textului selectat doar atunci cand vom da click pe iconita extensiei care va aparea in browser, in coltul din dreapta sus, exact langa meniul principal Google Chrome.

In cazul paragrafelor sau al unui articol selectat integral, extensia nu va mai afisa acea iconita sau caseta cu traducerea, ci va fi nevoie de fiecare data sa dam click pe iconita despre care va vorbeam putin mai sus.

Eu consider ca extensia Google Translate este mult mai utila decat folosirea propriu zisa a serviciului Google Translate. Insa, daca va mai amintiti voi, acum ceva vreme vorbeam de Translator, o alta extensie care traduce cuvinte, fraza, paragrafe. N-am urmarit daca a mai primit ceva actualizari, dar functioneaza bine si isi face treaba de minune.

Amandoua isi fac treaba de minune, dar acum depinde de voi pe care o veti utiliza si care vi se potriveste cel mai mult.

 

Ultuma actualizare 26 October 2014 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.