Cum sa ruleze foarte rapid Google Chrome

Google Chrome pare sa fie cel mai rapid browser care exista in acest moment, cel putin asa arata statisticile pe care le pot confirma si eu. Nu conteaza ce browser aveti dar tineti cont un singur lucru. Acesta, dupa o anumita perioada de timp nu va mai avea aceleasi performante ca in prima zi dupa instalare. 
Anumite aspecte sunt valabile si pentru celelalte browsere.
Daca folositi Google Chrome si la un moment dat acesta nu mai are viteza de navigare ca in prima zi, atunci trebuie sa luati urmatoarele masuri:

1. Stergeti toate fisierele inutile si nedorite

Browser-ul va incepe sa dea rateuri atunci cand incep sa se adune o multime de lucruri in memoria cache. Curatarea memoriei cache a browser-ului va poate scapa de foarte multe probleme. Acest lucru este testat chiar de mine, si va pot spune ca intr-adevar are un impact semnificativ.

Faceti click pe pictograma care are forma unei chei din dreapta sus si alegeti Settings. Din tabul Settings faceti click pe Show advanced settings. Mai jos de unde ati dat click veti vedea sectiunea Privacy cu un buton “Clear browsing data”. Faceti click pe acel buton si asigurati-va ca ati selectat Cache. Puteti deselecta de asemenea orice doriti sa nu stergeti.
Odata ce ati facut click pe “Clear browsing data“, ar trebui sa observati o usoara crestere a performantei desi timpul de incarcare al paginilor va fi putin mai lent.

2. Porniti cu pagina home

O multime de persoane aleg sa porneasca Google Chrome cu aceleasi taburi care erau deschise la sesiunea anterioara. Daca browser-ul dvs este deja incet si consuma foarte multa memorie RAM la sesiunea anterioara, credeti ca restart-ul acestuia va rezolva problema? Nu.

De aceea trebuie sa porniti browser-ul fara acele taburi deschise, ci doar cu pagina de pornire. Verificati task managerul atunci cand deschideti Chrome cu toate acele taburi din versiunea anterioara. Veti observa un consum enorm al memoriei RAM.[adsense float=”center”]

10 taburi deschise si dupa 14 ore de utilizare non-stop.

3. Inchideti taburile

Atunci cand nu folositi un tab, pur si simplu inchideti-l. Nu are rost sa il pastrati deschis atat timp cat dvs nu il folositi sau stiti ca il veti folosi doar peste un timp mai lung.

blank

4. Stergeti extensiile nefolosite

Pentru ca nu exista un toolbar asta nu inseamna ca acestea nu consuma resurse. Orice extensie nefolositoare nu face altceva decat sa consume resursele calculatorului fara nici un randament. O solutie buna este sa le dezactivati pe toate si sa le activati pe rand, pe cele care le folositi si aveti intr-adevar nevoie de ele. Daca este posibil, mentineti numarul acestora mai mic de cinci.

5. Instalati FastestChrome

Una dintre cele mai folositoare extensii si pe care trebuie sa o aveti pentru a va ajuta cu o mai buna performanta a browser-ului este FastestChrome. Aceasta nu va ajuta la reducerea consumului de memorie, dar va ajuta la cresterea vitezei de navigare.
Extensia este testata de mine, si intr-adevar pot confirma schimbarile aduse de aceasta.

6. Un mic truc

Google Chrome are o caracteristica speciala ascunsa. Aceasta va adauga butonul “Purge Memory” in browser. Mergeti la shortcut-ul browser-ului. Faceti click dreapta pe acesta si selectati Properties. Sub tabul “shorcut” veti vedea o caseta de text “Target”. Introduceti in aceasta :

--purge-memory-button

blank
Asta a fost tot. Acum, dupa ce faceti click pe Ok, porniti Google Chrome si apasati Shift + Esc.

Ultuma actualizare 6 September 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum sa ruleze foarte rapid Google Chrome”

 1. Am o interbare cat de sterse sunt datele de navigare cand folosesti Googel crom cand dau stergere date de navigare sunt sterse sau doar ascunse ?
  deci nu stiu sigur poate cineva foarte bun sa mai vada istoricul de navigare ? da sau nu ?
  Dac da zimi si mie cum ?
  Multumesc mult Emanuel

  Reply
  • Dacă le ștergi, nu le mai poate vedea nimeni. Dar dacă faci ceva foarte grav, își dai seama că poliția poate afla foarte ușor de la providerul de net (firma de la care ai net).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.