Cum să folosim Facebook doar in read-only

În acest articol voi prezenta posibilitatea utilizării paginii de Facebook doar în modul de citire a conținutului, fără a mai avea vreo anumită interacțiune cu rețeaua socială. Pur și simplu vom vedea doar conținutul publicat pe Facebook, pozele prietenilor, etc, fără ca noi să mai share-uim anumite lucruri.

Facebook este cea mai populară rețea de socializare din lume, dar și din România. Accesăm zilnic contul nostru pentru a vedea tot ce prietenii noștri postează, imaginile acestora, sau să share-uim la rândul nostru anumite informații sau imagini.

Dacă există anumite motive pentru care dorim să folosim contul de Facebook doar pentru a citi fluxul de informații și imagini, fără a mai interacționa în nici un fel, fără a mai posta ceva anume, fără a mai încărca poze, etc.. vom utiliza contul doar în modul read-only.

Cum folosim facebook doar pentru a vedea ce postează prietenii fără ca noi să mai interacționăm

1. Accesăm Options (acea rotiță zimțată din colțul dreapta sus) – Privacy Settings – tabul Privacy – iar de la Who cand see my stuff? (eu am în engleză, posibil ca voi să aveți în limba română. Nu e ușor de asociat.) selectăm Only Me. Faceți exact ca în imaginea de mai jos.

Facebook-Privacy

Din acest moment, nimeni nu vă mai poate vedea ceea ce ați postat pe facebook.

2. Click pe tabul timeline and tagging. De aici vom dezactiva posibilitatea cuiva de a ne scrie ceva pe perete sau de a ne eticheta în anumite poze. Selectați Only me de la Who can add things to my timeline.

Facebook-Timeline-Privacy

3. Tabul Followers și asigurați-vă că opțiunea este debifată.[adsense float=”center”]

follower options

4. Accesăm profilul și dăm click pe butonul ”About” pentru a face like-urile private. În mod normal, like-urile sunt publice. Indiferent la ce dăm like, toată lumea poate vedea asta. De la About, dăm click pe butonul edit.. care are desenat pe el un creion. Selectăm edit privacy la fiecare secțiune: filme, muzica, etc.. sau mai simplu, aveți aici calea mai rapidă. Setăm only me după preferințe.

5. Dezactivăm chatul.

6. Dacă ne jucăm ceva anume, restricționăm afișarea în timeline.

candy crash

7. Putem opta pentru ștergerea sau ascunderea postărilor anterioare.

Ceea ce am prezentat eu mai sus poate reprezenta o altă opțiune în cazul în care ne-am plictisit de facebook, și vrem să închidem contul. Decât să renunțăm complet la cont, mai bine limităm interacțiunea nostră cu rețeaua de socializare. În cazul în cazul în care închidem contul, e posibil ca la un moment dat să ne pară rău de acțiunea noastră, și să îl redeschidem. Ce mai simplu, ești silențios și urmărești ce se întâmplă.

 

Ultuma actualizare 7 August 2013 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Cum să folosim Facebook doar in read-only”

  1. Ștergerea contului de Facebook e o operațiune total inutilă care mănâncă timp de pomană. S-a dovedit faptul că după ce ți-ai șters contul la câteva luni, contul se reactivează singur și revine în rețeaua de socializare. Pe lângă asta, să zicem că nu ștergi contul, dar ștergi posturile. Facebook îți va restaura peste câteva luni toate postările contului tău. Orice ai face, nu scapi.

    Reply
    • Ce interes au să-ți activeze contul sau să-ți reafișeze postările? Eu n-am auzit așa ceva, și am avut 2 conturi închise.

    • Nu știu nici eu care e interesul… Cert e că s-a testat chestia asta… Am să caut articolul și dacă îl găsesc îți las link-ul! :)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.