Facebook Chat cu Mozilla Thunderbird

Daca tot am vorbit zilele astea de Thunderbird, am zis sa-mi continui obiceiul, si sa va prezint in continuare diferite functii foarte interesante ale acestei aplicatii. Se pare ca Thunderbird este mult mai complex decat imi imaginam, neacordandu-i prea mult atentie in trecut. Il foloseam doar pentru gestionarea mail-urilor si nimic mai mult.

Articole scrise despre Thunderbird:

  1. Multiple adrese mail intr-un singur client – Thunderbird
  2. Adaugare feed in Thunderbird – abonare la articole
  3. Setari optime Thunderbird – abonare articole, feed

In acest articol va voi arata cum sa setati chatul Facebook pe Thunderbird. Procedeul este unul destul de simplu.

Pentru inceput, trebuie sa dam click pe butonul Chat de pe bara de instrumente Thunderbird.

buton chat

 

Va aparea un nou tab in care vi se spune ca nu aveti nici un cont chat setat in momentul de fata.

set up chat 2

In urmatoarea fereastra, alegem serviciul dorit de chat. Avem de ales dintre Facebook Chat, Google Talk, IRC, Twitter si XMAPP. In cazul de fata, alegem Facebook Chat si apasam next. [adsense float=”center”]

chat account wizard

 

Vor aparea o serie de 3 noi fereste in care trebuie sa completam username-ul de la Facebook, parola si numele care vrem sa apara in chat. Dupa ce completam aceste 3 date, va aparea imaginea:

conectare

 

Apasand butonul Finish, va aparea o fereasta specifica unui chat care se respecta. Cu toate ca dimenisiunea acesteia este mult mai mare decat messenger sau skype, deci nu consta doar intr-un bloc vertical plin cu id-uri. In partea stanga, vor aparea utilizatorii online – offline, pe centru va fi caseta de scriere si conversatia, si in dreapta, imaginea utilizatorului cu care purtam o conversatie.

Vezi si:

Jitsi: client chat, audio-video, multi-protocol

Comunica foarte usor cu prietenii folosind Trillian 5 [Windows & Mac]

Pentru a adauga un alt cont, chat Google Talk, IRC, Twitter sau XMAPP, apasam pe butonul Show accounts care se aflat tot pe bara de instrumente Thunderbird. Va aparea o fereastra cu sesiunea / contul curent, iar in coltul din stanga jos, gasim butonul New account. Apasand pe acesta, se va repeta etapele de mai sus. Tot ce trebuie sa facem este sa alegem de data asta, alt chat diferit de cel setat prima data.

Daca aveti vreo nelamurire, puteti scrie pe rubrica de comentarii.

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Facebook Chat cu Mozilla Thunderbird”

    • Mi-am dat de munca cu mana mea. Am multe de modificat la ea, si nu am avut timp. Voi mai incerca astazi, poate reusesc macar sa o apropii de finalizare. Plus ca am inceput si sa o traduc, dar e mult al naibi.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.