5 extensii VPN in Google Chrome pentru o navigare privata

O extensie VPN instalata in browser ne poate ajuta la un moment dat, in special atunci cand din diverse motive regionale accesul poate fi blocat pe un site, sau restrictii ale providerului de internet, restrictii guvernamentale, limitari impuse de administratorii de retea etc. Pentru a fenta toate aceste limitari, putem folosi un VPN (retea privata virtuala).

Pe langa trecerea de aceste limitari, un serviciu VPN cripteaza conexiunea si asigura o navigare privata si in siguranta.

Pentru a utiliza un VPN in adevaratul sens al cuvantului, trebuie sa instalam o aplicatie in calculator care cripteaza toate conexiunile de intrare si iesire din sistem. Insa, daca dorim doar sa criptam sesiunea de navigare pe internet, atunci putem folosi doar o extensie pentru browser.

servicii VPN

5 extensii VPN pentru Google Chrome

1. TunnelBear este un serviciu VPN care ofera o sesiune de navigara rapida, sigura si privata. Acest serviciu permite alegerea unui server VPN aflat intr-o locatie din alta tara. Pentru a utiliza TunnelBear, trebuie sa instalam extensia si sa ne inregistram cu ajutorul unui cont gratuit. Insa, toate conturile gratuite sunt limitate la 750MB de date gratuite pe luna. Limitare care poate fi marita cu 1GB pe luna printr-un simplu tweet despre TunnelBear.

2. HotSpot Shield este o alta extensie care ofera posibilitatea optarii pentru un serviciu VPN gratuit sau contra cost. De data asta, nu este necesara crearea unui cont si nu are nici o limitare legata de consumul de date. Din pacate, versiunea gratuita a serviciului permite conectarea doar la serverele localizate in America, Canada, Franta, Olanda si Danemarca.

3. Hola VPN este un serviciu VPN care nu are nici o restrictie pentru latimea de banda sau viteza, permitand alegerea oricarei locatii virtuale dintr-o lista cu peste 15 tari. Hola functioneaza peer-to-peer, adica traficul este directionat cu ajutorul altor utilizatori, iar traficul altor utilizatori este directionat prin sistemul nostru.

Versiunea gratuita a acestei extensii nu permite dezactivarea sistemului nostru din aceasta retea peer-to-peer. Pentru a nu face parte din acest lant, atunci va trebui sa optam pentru planul contra cost.

Personal, folosesc aceasta extensie VPN pentru a urmari filme pe Netflix, care sunt disponibile doar in America.

4. Touch VPN este o alta extensie care nu impune restrictii pentru latimea de banda sau alte limitari. Putem alege servere din America, Canada, Franta sau Danemarca. Cu toatea astea, viteza conexiunii depinde de cat de multi utilizatori sunt pe server.

5. ZenMate VPN face acelasi lucru ca toate celelalte extensii amintite mai sus, insa trebuie sa cream un contru pentru a beneficia de acest serviciu. Versiunea premium ofera o gama mult mai larga de locatii de une ne puteam conecta.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.