Extensie pentru traducerea cuvintelor sau paragrafelor direct din browser

Translator (All Languages) este o extensie pentru Google Chrome care traduce instant orice cuvânt, frază sau orice paragraf selectat de pe orice pagină web. Știu că v-am prezentat mai multe extensii pentru browsere de-a lungul timpului, dar v-am și sfătuit că instalarea a multor extensii afectează performanța navigării. Cu toate astea, Translator nu consumă foarte multe resurse și n-ar trebui să vă pună nici o problemă.

Extensia se ocupă cu traducerea în timp real a textelor pe care le selectăm de pe o oarecare pagină web. Îmi place foarte mult această extensie pentru că utilizarea serviciului Google Translate mi se pare destul de incomodă atunci când vreau să traduc ceva foarte rapid. Extensia poate fi setată pe modul ”Auto” în recunoașterea textelor și traducerea în limba română (sau alta) a acestora. Mi se pare extrem de practică atunci când nu știu ce înseamnă un anumit cuvânt sau propoziție, indiferent în ce limbă este.

Pentru traducere, Translator se folosește de Google Translate sau Translated.net. Depinde de alegerea fiecăruia. În mod normal, extensia folosește Google Translate, dar dacă optăm pentru translated.net, va fi necesară specificarea limbii textului selectat. Nu vom mai putea utiliza modul Auto de recunoaștere a textului.

translate 1

Pentru a traduce un cuvânt, ținem apăsat Ctrl și dăm dublu click pe acesta. Dacă vrem să traducem un paragraf, de exemplu, ținem apăsat Ctrl și selectăm textul pe care vrem să-l traducem.

Extensia ne mai permite și modificarea fontului textului tradus, dimensiunea acestuia, culoarea fontului, culoarea de fundal, dar și opacitatea casetei în care apare textul tradus.

translate 2

Extensia poate fi descărcată de aici. Acum ceva timp am dat din greșeală de o extensie asemănătoare, dar care funcționa pe Firefox. Pe lângă funcția de traducere, oferea și alte caracteristici care îmi erau total inutile, dar care făceau ca extensia să consume foarte mult. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de traducere rapidă, vă recomand extensia prezentată de mine mai sus.

Știți ceva asemănător, dar tot pentru Chrome?

Ultuma actualizare 1 August 2015 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “Extensie pentru traducerea cuvintelor sau paragrafelor direct din browser”

  1. Nu știu alta. Dar asta este excelentă: nu trebuie să mai deschizi Google Translate și să bagi URL-ul sau bucata de text pentru traducere.

    Reply
    • Și mie îmi prinde bine când nu înțeleg unele chestii. Interesant e că modul auto recunoaște multe limbi. Indiferent ce text alegi, extensia ți-l traduce.

  2. Cum nu folosesc Google Chrome, astept sa apara asa ceva si pentru Firefox sau Opera. Oricum, e foarte utila o astfel de extensie pentru ca reduce din timpul de lucru atunci cand ai tradus ceva de pe un site sau pentru un site.

    Reply
    • Dacă nu mă înșel, cred că există ceva asemănător și pentru Firefox. Eu foloseam o extensie care lucra asemănător cu asta, dar e vorba de câțiva ani în urmă. Poate îmi fac timp și sap s-o caut.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.