Editor text direct in Google Chrome via Quick Write Text Editor

Se intampla foarte des sa citesc anumite articole sau tutoriale pe net si sa notez apoi cateva randuri despre acel subiet. Daca pana acum ma foloseam de aplicatia notepad pe care o lansam suprapusa pe ferastra browser-ului sau pur si simplu imparteam ecranul laptopului in doua, acum iau notitele direct in Google Chrome

Acest lucru este posibil cu ajutorul extensiei Quick Write Text Editor. Chiar daca nu-mi place ca folosesc mai mult de doua, maxim trei extensii in Google Chrome, de data asta m-a convins faptul ca aceasta este destul de utila si consuma foarte putine resurse.

Odata instalata, aceasta apare in coltul din dreapta sus al browser-ului. Permite chiar ascunderea sa in meniul Google Chrome.

Pentru a nota ceva cu ajutorul acestei extensii, dam click pe iconita acesteia care va lansa imediat un nou tab unde putem scrie sau copia absolut orice text. Daca am notat ceva si vom inchide tabul lansat de extensie, notita noastra nu se va sterge. La lansarea urmatoare a tablui, textul nostru va reaparea. La fel se intampla chiar si dupa inchiderea browser-ului. Textul va ramane salvat.

Interfata este foarte simpla, orientarea textului poate fi de la dreapta la stanga sau invers. Puteam modifica culoarea fundalului si a textului. De asemenea, avem la dispozitie 4 tipuri de fonturi (monospace, arial, sans-serif, comic sans ms) si putem modifica inclusiv dimensiunea acestuia.

Ceea ce mi se pare foarte interesant, dar si important pentru mine, in fereastra tabului de editare a textului, in partea de jos a browser-ului apare o bara care indica data ultimei salvari a textului, cate linii are textul, numarul caracterelor si al cuvintelor.

Am aflat despre aceasta extensie pe mariussescu.ro.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.