Cum dezactivam mail-ul creat de Facebook si de ce

Este foarte important de stiut cum sa dezactivam mail-ul creat de Facebook, si care este motivul pentru care trebuie sa facem acest lucru. In cazul in care nu ati realizat inca, pe langa mail-ul pe care l-ati utilizat in momentul in care ati creat contul, Facebook a mai creat un mail bazat pe numele profilului si extensia @facebook.com.

Partea interesanta e ca oricine poate afla mailul atribuit de Facebook pentru ca va fi de genul “numeprofil@facebook.com”, si va poate trimite mesaje spam sau mesaje care pot contine diverse tipuri de malware. Mesajul trimit pe adresa de mail Facebook va fi directionat catre mail-ul vostru principal.

Va spun din propria experienta, am primit zeci de mail-uri spam care veneau de pe Facebook. In urma cu putin timp am testat singur acest lucru. Am trimis un mail catre mail-ul Facebook, iar in cateva minute mail-ul a fost redirectionat catre adresa mea principala.

Pentru a evita aceste mail-uri nedorite venite de pe Facebook, putem dezactiva pur si simplu mail-ul creat de aceasta retea sociala. Tot ce trebuie sa facem este sa urmam pasii de mai jos:

1. accesam Facebook, iar in coltul din dreapta sus dam click pe acea stagetica cu varful in jos pentru a lansa meniul drop-down. Selectam optiunea Settings.

settings facebook

2. de pe pagina “General Account Settings”, dam click pe “Edit” (partea dreapta) care apare in dreptul optiunii Mail.

3. sectiunea Mail se va expanda. Pentru a dezactiva mail-ul Facebook, debifam optiunea “Use your facebook mail: (numeprofil@facebook.com)”. Practic, casuta din fata acestei optiuni trebuie sa fie goala. Apasam butonul “Save Changes”.

dezactivare mail facebook 2

4. Dupa ce am apasat butonul de salvare, vom fi nevoiti sa confirmam alegerea introducand parola contului de Facebook.

Dupa ce vom dezactiva mail-ul Facebook, ar trebui sa nu mai primim nici un mesaj care sa fie directionat prin acesta catre mail-ul nostru principal.

Ultuma actualizare 6 February 2015 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “Cum dezactivam mail-ul creat de Facebook si de ce”

 1. Buna,

  am vazut ca pentru a te contacta, trebuie sa comentam ultimul articol. So here we go:

  Vazand ca ai facut recenzie la un Acer e700 am o intrebare in legatura cu telefonul acesta:

  Avand 3 cartele, ce se intampla cu celelalte 2 numere cand folosesti date pe a 3-a cartela (scrii mailuri, etc)? Poti fi apelat pe oricare numar in acest timp, sau primesti ocupat, eventual “abonatul nu poate fi contactat”?

  Banuiesc ca la voce e asa, dar asta nu m-ar deranja ca nu ai cum sa vorbesti cu 2 oameni in acelasi timp, daca insa e si cu date asa e mai dificil…

  Merci anticipat de raspuns.

  D.

  Reply
  • Salut. Da, am o problema cu pagina de contact si n-am avut timp sa o remediez.

   Eu am internet doar pe una din cartele. Nu vad rostul sa platesc pentru net si pe celelalte sim-uri. Insa, sa presupunem ca ai date si pe celelalte, in momentul in care vrei sa activezi 3G-ul, te intreaba pe care SIM vrei sa-l folosesti. Practic, se va consuma datele doar de pe o cartela. Cand termini tot ce aveai pe una, o poti activa pe cealalta pentru a avea net in continuare.

   Poti fi apelat pe alta cartela, de exemplu, pe SIM 2, chiar daca tu esti intr-o conversatie pe SIM 1.

   Cu datele n-am inteles exact la ce te referi, insa daca ai 3G-ul activ, primesti mail-uri, notificari si absolut tot ce vrei tu. Eu am 3 conturi mail pe telefon, plus retele sociale si alte prostii.

   Eu folosesc lista de contacte la comun, in memoria telefonului. Cand apelez, sunt intrebat de pe ce sim vreau sa efectuez operatia. La fel si la mesaje. Esti intrebat de pe ce numar vrei sa trimiti mesajul.

 2. Buna,

  Merci de raspuns. Probabil m-am exprimat gresit. Eram curious sa stiu daca in cazul in car am net sa zicem pe sim2 si chiar browsez ceva site mai pot fi apelat pe sim1 sau sim3?

  Din raspunsul tau banuiesc ca da, din moment ce pot fi chiar apelat pe celelalte simuri in timp ce am o convorbire.

  Merci

  D.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.