Despre Google Hangouts. Alternativă perfectă la Skype

Am vorbit destul de mult despre Skype, dar în acest articol vreau să scriu câteva cuvinte și despre Google Hangouts, o platformă de mesagerie instant și de video chat care a fost lansată la data de 15 mai 2013. În ciuda faptului că e lansată destul de recent, vine din urmă cu o viteză destul de mare, iar review-urile pozitive nu întârzie să apară. Oferind un produs gratuit și de calitate, primești feedback pozitiv din partea utilizatorilor. Asta o și propulsează așa rapid către vârful ierarhiei.

Probabil, citind rândurile de mai sus, ați și dedus de ce eu scriu acest articol și ceea ce vreau să fac. Google Hangouts se bucură de o promovare foarte bună, dar poate nu pe toate fronturile. Nu-mi aduc aminte să fi găsit prea multe articole pe blogurile din România și în care să se vorbească despre acest serviciu care tinde să amenințe popularitatea Skype-ului.

Google Hangouts oferă o calitate video superioară chiar și în conversațiile în grupuri de până la 10 persoane simultan. Funcția clasică de chat , în scris, nici nu mai are rost să fie amintită.

Ceea ce-i lipsește foarte mult acestui serviciu este portabilitatea pe toate sisteme de operare mobile. Google Hangouts poate fi instalat atât pe Android direct din Google Play, cât și pe iOS din App Store, dar din păcate nu oferă un client oficial și pentru Windows Phone. Chiar dacă WP nu este destul de popular la ora actuală, această platformă de operare tinde să câștige teren din ce în ce mai mult și se bucură din ce în ce mai mult de o popularitate cât mai mare.

Dezvoltarea platformei Google Hangouts depinde direct de popularitatea rețelei sociale Google+. Cu cât mai multe persoane își fac cont pe Google+, cu atât șansele ca Google Hangouts să devină lider, peste Skype, cresc simțitor. La ora actuală, Google+ este pe locul doi în topul rețelelor sociale, iar în scurt timp va trece în fruntea clasamentului (din punctul meu de vedere) ținând cont la cât de multe măgării au început să facă Facebook. Așa că să nu vă fie de mirare că o să auziți din ce în ce mai mult de Google Hangouts.

Unul dintre cei mai populari utilizatori români ai rețelei de socializare Google+, iar în același timp un susținător al serviciului Google Hangouts, este Cristian Motoiu. Este una din persoanele care trebuiesc urmărite pe G+, oferind informații foarte utile și postări de calitate menite să ajute pe absolut toți utilizatorii noi ai platformei sociale, sub forma unor tutoriale foarte ușor de urmat. De aici rezultă și numărul mare de urmăritori de peste 14 700. De câte ori a avut ocazia, mi-a oferit informații  și lămuriri despre Hangouts, încercând să arate cât de bun este acest serviciu în comparație cu competitorii săi actuali.

M-aș bucura foarte mult să atrag către G+ cât mai mulți prieteni și cunoscuți, și să le demonstrez că nu doar pe Facebook există interacțiune între persoane. Pe G+ poți descoperi lucruri mult mai interesante și valoroase. Trebuie doar să urmărești persoanele potrivite.

Haideți pe G+. Eu sunt deja acolo. Chiar și blogul meu este pe Google Plus.

Ultuma actualizare 27 December 2013 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Despre Google Hangouts. Alternativă perfectă la Skype”

    • Mulțumesc de link. Intrasem de câteva ori pe el, dar apoi am uitat adresa. Acum va rămâne aici :).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.