Cum se sterge o adresa Gmail

In acest articol am sa va prezint etapele de stergere a unei adrese Gmail. Mai exact, cum putem sterge contul de Gmail.  Probabil unii dintre voi aveti propriile motive pentru care vreti sa renuntati la adresa Gmail. Fie ca aveti prea multe conturi de mail, fie ca ati folosit-o unde nu trebuie iar acum vreti sa dispara pentru totdeauna, dar si alte motive. Fiecare dupa bunul plac.

Etapele stergerii contului de Gmail

1. Primul si cel mai simplu pas de urmat atunci cand dorim sa stergem contul de mail Gmail este sa ne accesam contul. Logic :D. Ca sa fie totul si mai simplu, recomand stergerea contului Gmail utilizand lapopul sau computerul. Accesam contul de Gmail in browserul de internet. In coltul din dreapta sus a ecranului gasim optiunea “Manage your Google Account”, pe care dam click.

2. Din pagina urmatoare care va fi lansata, in partea dreapta dam click pe optiunea “Data & privacy”. Apoi derulam pagina in jos pana gasim optiunea “Delete a Google service” pe care vom da click. In mod normal, selectand aceasta optiune ni se va solicita sa reintroducem parola contului Google din motive de securitate.

blank

3. Dand click pe optiunea de mai sus, va fi lansata o nou pagina care contine o lista de servicii Google care sunt asociate contului nostru. Printre toate aceste servicii gasim si contul de Gmail. In dreptul acestuia se afla iconita de stergere a contului de mail. Alegerea e in mana fiecaruia.

blank

Stergerea contului de Gmail nu inseamna si stergerea contului Google.

Atentie, acesta este doar un mic tutorial cum sa putem sterge un cont Gmail. Nu va obliga nimeni sa stergeti contul de mail si nici nu va sfatuiesc sa faceti asta. Odata sters contul de mail, toate datele primite pe mail se vor pierde.

Cu toate asta, exista sansa sa reactivam mailul in cazul in care ne-am razgandit. Insa, daca a trecut ceva vreme de cand contul de Gmail a fost sters, mailurile nu vor mai fi recuperate.

Reactualizand acest articol, a trebuit sa reparcug pasii de mai sus. Asa am descoperit ca inca am contul de Blogger de acum mii de ani lumina. Cu ocazia asta scap de el definitiv.

Acest articol a fost scris initial in 2013, dar a fost actualizat in noiembrie 2023. Pasii de urmat pentru stergerea contului Gmail au ramas aproximativ aceeasi, doar ca optiunile au fost intre timp redenumite. Pe langa asta, si interfata grafica a fost reinnoita. Asa ca a trebuit sa incarc capturi noi de ecran.

Ultuma actualizare 6 November 2023 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum se sterge o adresa Gmail”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.