Cum se creeaza si se incarca un photo slideshow pe Youtube

Un photo slideshow este un fisier multimedia alcatuit dintr-un numar definit de imagini, facute sa ruleze una dupa alta pe un anumit fundal, atribuindu-se anumite efecte vizuale. O alta definitie nu imi vine acum in cap, oricum nu cred ca se pune problema sa nu stiti ce este acela un slideshow foto.

In acest articol va voi arata cum se creeaza un photo slideshow pentru a fi incarcat pe YouTube. Voi prezenta doua metode. Prima metoda este oarecum usoara, pentru ca ne putem folosi chiar de YouTube, iar a doua metoda este putin mai dificila, ajutandu-ne de Windows Movie Maker.

Slideshow cu de YouTube

Youtube ne ofera sansa de a creea foarte usor un slideshow foto. Trebuie doar sa ne logam la acesta cu ajutorul contului Google si sa urmam instructiunile de mai jos.

youtube slideshow

1. Accesam pagina Youtube si apasam pe butonul Upload care se afla imediat in partea dreapta a butonului Search.

2. Facem click pe butonul Create pentru Photo slideshow.

3. Vom selecta imaginile pentru crearea prezentarii foto. Prima optiune pe care o avem este incarcarea fotografiilor din contul Google+. Daca nu dorim acest lucru si vrem sa incarcam alte imagini din calculator, atunci facem click pe Upload Photos si navigam in folderele calculatorului. Putem foarte simplu sa facem si drag and drop. [adsense float=”center”]

4. Dupa ce incarcam pozele si le aranjam in ordinea dorita, apasam butonul next pentru a ajunge la etapa editarii setarilor. De aici putem selecta durata slide-ului, efectele si tranzitia. Youtube ne pune la dispozitie 150.000 de melodii pe care le putem seta pe fundalul prezentarii. In cazul in care nu vrem o melodie pe fundal, alegem optiunea “no audio”. Din pacate, Youtube nu permite incarcarea unei melodii preferate din calculator.

5. In cazul in care dorim o editare mai avansata, putem accesa Advanced Editor.

6. Pentru a modifica Privacy, mergem la Info & settings. Putem alege dintre “public”, “unlisted” sau “private”. Info & Setting permite adaugarea unui titlui si o descriere pentru photo slideshow-ul nostru.
La urma apasam Save changes. Va dura ceva timp pana cand Youtube va procesa slideshow-ul si il va afisa pe profilul nostru. De asemenea, putem reveni pentru a face unele modificari daca asta dorim.

Crearea unui slideshow cu Windows Movie Maker

Daca nu stiati, Windows Movie Maker este un instrument gratuit oferit de sistemul de operare Windows. In cazul in care nu il aveti in Windows 7 sau 8, atuci il puteti descarca sau actualiza direct de la Microsoft. Aplicatia Windows Movie Maker ofera functii de baza in editarea video, dar cand vine vorba de crearea unui slide foto pe baza unui video, atunci ofera indeajuns de multe optiuni.

windows movie maker

1. Interfata are un panou de previzualizare in partea stanga, iar in partea dreapta este panoul de continut. Daca apasam pe butonul “Add video and photos” putem adauga continut din calculator. Putem aranja imaginile dupa bunul plac si le putem previzualiza apasand pe butonul play din panoul din stanga..

2. Durata slideshow-ului o putem modifica de la meniul Edit.

3. Animatiile si alte efecte le vom adauga de la Animations si Visual Effects.

4. Un avantaj al folosirii acestei aplicatii consta in posibilitatea adaugarii unei melodii preferate din calculator. Trebuie doar sa accesati butonul Add music.

5. Putem publica photo slodeshow-ul direct pe Youtube, sau il putem salva fie in calculator sau alegem SkyDrive, Facebook, Vimeo sau Flicker.

Sunt si alte aplicatii cu ajutorul carora putem face o prezentare foto, dar nu toate ofera optiunea incarcarii directe pe Youtube. Voi ce folositi?

Last Updated on 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.