Cum se creeaza o conexiune SFTP cu Swish

23 March 2013

Secure File Transfer Protocol sau pe scurt SFTP, este o retea protocol care prevede accesarea fisierelor, transferul de fisiere, si functii de gestionare a fisierelor. Cum majoritatea utilizatorilor incarca fisierele site-ului cu ajutorul clientului FTP – FileZilla, o metoda care tinde sa se invecheasca, exista o alta cale mult mai usoara si sigura cu ajutorul careia putem gestiona fisierele website-ului nostru.

Cum se creeaza o legatura SFTP in Windows Explorer

Instalam Swish iar apoi va aparea un dispozitiv montat in Windows Explorer de unde putem accesa toate fisierele online si conturile de hosting. Nu vom mai avea nevoie de un client FTP.

swish instalare

In acest dispozitiv “montat” este defapt area unde noi am creat conexiunile SFTP. Aceste conexiuni individuale apar ca un subdirector in Swish. Pentru a creea o noua conexiune catre contul FTP – daca este un server web sau cont de hostare a fisierelor cu acces FTP – o putem seta facand click pe “Add SFTP Connection”.

swish creare conexiune

[adsense float=”center”]Tot ce trebuie sa facem este sa completam contul de host FTP, alegand pentru prima data portul 22 deoarece este portul default pentru SFTP, introducem username-ul si calea catre directorul cu care dorim sa inceapa in momentul conectarii.

Odata ce Swish s-a conectat la contul nostru, conexiunea va aparea in panoul blank din partea dreapta cu propria iconita de conectare.

swish legaturi create

Legatura este protejata prin faptul ca avem nevoie de tastarea parolei contului atunci cand facem dublu click pe conexiune. Trebuie sa tastam parola doar o singura data. Odata ce suntem conectati, putem naviga prin fisierele si folderele site-ului, putem comuta in alta fereastra a calculatorului, putem naviga oriunde dorim in calculator, si ne putem intoarce la contul FTP montat. Este exact ca atunci cand conectam un stick USB sau un hard disk extern.

Daca dorim descarcarea unui anumit fisier din structura site-ului, tot ce trebuie sa facem este sa dam click dreapta pe acesta si sa selectam copy sau send to.. si il vom salva intr-o locatie preferata din calculator.

In cazul in care dorim descarcarea / incarcarea intregului site pe host, procestul se va dovedi mult mai rapid decat in cazul utilizarii unui client FTP demodat.

Transferul SFTP prin Swish este mult mai rapid si mult mai avantajos decat metodele anterioare, iar integrarea acestuia direct in Windows Explorer este o solutie foarte utila.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.