Cum salvam lista cu contacte Skype

În ziua de astăzi trebuie să fim cu un pas înainte tuturor. Astea înseamna să fim o persoană precaută, care se îngrijește de securitatea sa și a informațiilor personale, iar aici mă refer la domeniul IT. Cei care folosesc ca sistem de operare Windows, recomand obligatoriu să aibă instalat un antivirus bun în sistem pentru a diminua riscurile infectării cu viruși a calculatorului și furtul de informații.

Cei care folosesc un alt gen de sistem de operare, și mă refer aici la orice distribuție Linux, sunt mai protejați de atacurile informatice de orice gen. Recomand salvarea a celor mai importante fișiere, a listelor de contacte, backup-ul sistemului de operare, al site-ului, blog-ului si etc, cu fiecare ocazie pe care o avem. De asemenea, trebuie să folosim parole cât mai complexe și mai lungi, formate din cifre și litere, caractere mari și mici.

În acest articol voi răspunde la întrebarea “cum salvez lista cu contacte Skype?”. Mai exact, cum facem un backup la toate contactele noastre, pentru a fi pregătiți în cazul în care contul nostru a fost spart de către o persoana cu rea intenție.

Din fericire, Skype este unul dintre cele mai bune servicii chat audio-video la ora actuala, și oferă o cale foarte ușoară de backup pentru cei care doresc să-și salveze lista cu contacte. Sunt foarte multe persoane care nu au deloc experiență pentru a lucra pe un calculator, sau mulți care nu au fost interesați sau au neglijat acest aspect.[adsense float=”center”]

Să presupunem că suntem logați în clientul Skype. Dacă nu suntem logați, o facem acum. După ce am deschis clientul chat, accesam meniul Contacts, apoi facem click pe Advanced și Backup Contacts to File… .

salvare lista contacte skype

Nimic mai simplu. Vom salva fișierul într-un loc sigur pe hard disc, iar dacă vreodată se va întâmplă să pățim ceea ce am amintit mai sus, atunci vom fi pregătiți. La fiecare adăugare de contacte noi, nu ar fi rău să actualizăm și backup-ul listei de contacte.

Ultuma actualizare 14 August 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.