Cum recuperam fisierele sterse din Dropbox

Daca am sters accidental anumite fisiere din contul de Dropbox, avem la indemana o caracteristica a serviciului cloud, care permite vizualizarea si recuperarea fisierelor sterse. In momentul in care stergem un anumit fisier, acesta este mutat in folderul trash din Dropbox (care nu ocupa spatiul contului nostru). Daca am facut modificari oricarui fisier sau folder, le putem restabili la o versiune mai veche.

Decuperarea fisierelor si folderelor sterse din Dropbox

1. Ne logam la contul Dropbox si facem click pe iconita Trash aflata in coltul din dreapta sus a ecranului.

Recover-Deleted-Files-Dropbox

2. Toate fisierele si folderele sterse, vor aparea sub forma unei liste. Putem face click pe oricare dintre ele si sa le restauram in locatia originala.

Dropbox-DeletedFolder

Daca din anumite motive, nu gasim fisierele pe care dorim sa le recuperam, putem face upgrade contului pentru a obtine caracteristica premium de recuperare care permite gasirea si restaurarea oricarui fisier sters din contul Dropbox.

Pentru utilizatorii de Windows

Daca folositi Windows Explorer, trebuie doar sa il accesati si sa lipiti calea urmatoare in campul de adresa.

%HOMEPATH%\Dropbox\.dropbox.cache

Acesta ne va directiona in folderul Dropbox Cache unde vor aparea toate fisierele/folderele. Verificam fisierele, le copiem si lipim in orice locatie pe hard disk. [adsense float=”center”]

Dropbox-Cache

Cum sa vedem versiunea fisierelor si sa le restauram

Daca am suprascris un fisier in contul Dropbox si apoi gasim versiunea anterioara a fisierului pe care il dorim, doar facem click dreapta pe acesta si selectam “previous versions”

Dropbox-Previous-Version

Vom fi redirectionati catre o noua pagina unde putem gasi toate versiunile fisierului. De aici, selectam versiunea dorita si o restauram.

Daca folosim Dropbox in Windows, facem click dreapta pe fisier “dropbox – view previous versions”.

Dropbox-Context-Menu

 

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.