Cum putem vizualiza playlist-uri Youtube în VLC

Ascult destul de des muzică pe Youtube, dar greșeala mea e că nu-mi creez playlist-uri cu clipurile mele preferate. De fiecare dată trebuie să caut melodiile sau să accesez istoricul vizualizărilor de pe această platformă de streaming video.

Începând de astăzi, voi începe să creez playlist-uri cu absolut toate melodiile și clipurile mele preferate. Am să vă spun și de ce voi începe să fac acest lucru. Pentru că voi începe să le ascult și să le vizualizez direct în VLC, fără a mai avea browser-ul deschis. Știam că pot utiliza VLC pentru rula un clip de pe Youtube, dar nu știam că pot rula cu ajutorul acestuia playlist-uri întregi. Avantajul e că îmi pot crea un fișier text care să conțină adresa URL a playlist-urilor pe care o pot adăuga apoi în VLC, sau și mai simplu, aceste adrese introduse de noi în VLC vor rămâne acolo ca liste recent redate.

Pentru a introduce o adresă a unui playlist de pe Youtube în VLC, nu trebuie decât să accesați meniul File și apoi opțiunea ”Open network”. Va apărea o fereastră asemănătoare cu cea de jos. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți calea către playlist și să apăsați Play.

redare playlist youtube in vlc

Înainte de toate, chiar dacă puteți spune că am luat-o puțin invers cu acești pași, trebuie să adăugăm ceva în folderul unde este instalat VLC. Nu este nimic complicat.

Accesați pagina Youtube Playlist Parser și apăsați butonul download din partea de jos a acestuia. Se va deschide o pagină în browser un fișier text. Navigăm la meniul ”File” al browser-ului și alegem opțiunea ”Save As”. O vom salva pe desktop sau în orice loc dorim, dar ne vom asigura că va primii extensia ”.lua”.

După ce fișierul a fost salvat în calculator, îl vom copia la următoarea adresă în funcție de sistemul de operare:

  • Windows (all users): %ProgramFiles%\VideoLAN\VLC\lua\playlist\
  • Windows (current user only): %APPDATA%\vlc\lua\playlist\
  • Linux (all users): /usr/lib/vlc/lua/playlist/
  • Linux (current user only): ~/.local/share/vlc/lua/playlist/
  • Mac OS X (all users): /Applications/VLC.app/Contents/MacOS/share/lua/playlist/

Însă, atenție, sunt mari șanse ca adresa ”/lua/playlist/” să nu existe. După ce ajungeți în folderul VLC, creați un folder ”lua” pe care-l și accesați, apoi creați un alt folder aici cu numele de ”playlist”. În folderul playlist copiați fișierul salvat de pe net cu extensia .lua.

Pentru a verifica dacă totul este în regulă, accesați VLC – File – Open Network și copiați URL-ul playlist-ului în câmpul

Ultuma actualizare 2 December 2013 by Alexandru Ionut

8 thoughts on “Cum putem vizualiza playlist-uri Youtube în VLC”

  1. buna !

    VLC nu reda toate URL-urile de pe Youtube; dupa ce introduc URL apare textul :” intrarea nu a putut fi deschisa” ; ce trebuie sa fac?

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.