Cum instalam si utilizam WhatsApp pe calculator

16 November 2017

WhatsApp este pe locul doi in topul aplicatiilor de mesagerie online, dupa Messenger. Nu folosesc aplicatia zilnic, dar am cateva persoane importante cu care tin legatura strict pe acest canal. Mai jos va voi prezenta pe scurt cum putem instala aplicatia pe calculator. 

Mai nou, WhatsApp poate fi instalat cu usurinta si pe calculator sau laptop, aplicatia fiind compatibila cu sistemul de operare Windows. Daca acum ceva vreme aceasta putea fi instalata cu ajutorul unei platforme de virtualizare a aplicatiilor Android, acum poate fi instalata direct.

Aplicatia WhatsApp pentru calculator poate fi descarcata de pe acest link. Odata instalata, aplicatia desktop va solicita scanarea unui cod QR cu ajutorul aplicatiei WhatsApp din telefon.

Lansam aplicatia WhatsApp de pe telefon, accesam tabul Chats unde apar toate conversatiile, apoi atingem cele trei puncte din partea dreapta sus ferestrei aplicatiei unde vom gasi optiunea WhatsApp Web. Aceasta optiune va scana codul QR de pe ecranul calculatorului sau laptopului, creand legatura dintre aplicatia desktop si cea de pe telefon.

 

Odata scanat codul QR afisat de aplicatia din Windows, conectarea se va face automat. Telefonul trebuie sa fie tot timpul conectat la internet, fapt ce va permite sincronizarea tuturor datelor dintre aplicatia de pe telefon si cea din calculator. Dezactivarea internetului de pe telefon va intrerupe functionarea aplicatiei Whatsapp de pe calculator.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.