Dezactivarea plugin-urilor preinstalate in Chrome si Firefox

Plugin-urile browserelor adauga noi caracteristici aditionale acestuia pentru a putea fi folosite de catre paginile web. Cu toate acestea, plugin-urile pot incetini viteza de incarcare a paginilor, dar pot provoca si gauri de securitate, in special cand vine vorba de Java.

Orice browser ofera o cale de a avea acces si de a vizualiza plugin-urile instalate si care sunt activate, cu toate ca aceasta caracteristica este ascunsa in multe browsere.

Google Chrome

Google Chrome are cateva pagini ascunse pe care le putem accesa. Pentru a vedea plugin-urile instalate in Chrome, tastam chrome://plugins in bara de adrese si apasam enter.

Aceasta pagina afiseaza toate plugin-urile instalate si active in Google Chrome. Pentru a dezactiva un plugin, facem click pe link-ul disable de sub acesta. De asemenea, putem face click pe optiunea Details pentru a vedea mai multe informatii cat mai detaliate, cum ar fi locatia plugin-ului in sistemul de fisiere al calculatorului.

In mod normal, multe plugin-uri lureaza doar cu permisiunea noastra. Acest lucru ajuta la prevenirea site-urilor sa exploateze plugin-urile, in special vulnerabilitatile Java.

plugin-uri in google chrome[adsense float=”center”]

Mozilla Firefox

Firefox face ca lista de plugin-uri instalate sa fie usor de accesat. Pentru a vedea lista de plugin-uri instalate, accesam meniul Firefox, click pe Add-ons, si selectam Plugins.

Putem dezactiva individual plugin-urile prin apasarea butonului Disable.

plugin-uri in firefox

Daca doriti sa vedeti o lista mai detaliata cu informatii despre plugin-urilor instalate, accesati pagina ascunsa Firefox cu ajutorul comenzii “about:plugins” in bara de adrese.

 

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.