Cum dezactivăm sunetul notificărilor de pe Facebook

M-am săturat să tot aud acel sunet al notificărilor de pe Facebook pe fundal, atunci când sunt sunt conectat la rețeaua de socializare, având deschis un tab în browser cu profilul FB. Poate că unii doresc să audă acel sunet de notificare, dar eu vreau sa-l dezactivez. În puținul timp pe care-l am liber, mai scriu pe blog, dar am prostul obicei să stau cu foarte multe taburi deschise printre care si Facebook.

Chiar dacă de cele mai multe ori mă deconectez de pe chatul FB pentru a nu fi deranjat, se întâmplă ca sunetul notificărilor să-mi distragă atenția, iar în 99% din cazuri nu pierd nimic important dacă pot vedea notificarea peste 5, 10, sau chiar mai multe minute/ore.

Cum oprim sunetul notificarilor de pe Facebook

Eu am dezactivat sunetul notificarilor, dar pentru cei care vor sa o faca si nu stiu cum, va prezint mai jos pasii necesari. Acest lucru este aproximati la fel si pe laptop/calculator, dar si pe telefon sau tableta.

  1. in primul rand, accesam setarile profilului nostru de facebook. Pe calculator dam click pe iconita din dreapta sus cu poza noastra de profil, apoi gasim mai jos Settings & Privacy (setari si confidentialitate). Depinde in ce limba este setat Facebook. Apoi inca odata alegem Settings (setari). Pe telefon aproximativ acelasi lucru, dam gasim acea iconita sub forma de roata dintata din partea dreapta sus in Meniu.
  2. in fereastra de setari (Settings) care a aparut pe ecran gasim in partea stanga optiunea Notifications (notificari), care odata dat click pe ea va afisa fereastra Notificatons Settings (setari notificari). Pe telefon vom selecta optiunea Profile Settings (setarile profilului)
  3. daca suntem pe calculator, derulam pana la sfarsitul paginii ”notifications settings” – ”how you get notifications”. Aici vom da click pe butonul optiunea Browser care va afisa 3 setari. De aici putem dezactiva sunetul atunci cand primim o notificare sau un mesaj pe Facebook.
dezactivarea sunetului notificarilor si a mesajelor din Facebook

Pagina de setari de unde putem dezactiva sunetul notificarilor si a mesajelor din Facebook

Aproximativ acelasi lucru trebuie sa il facem si pe telefon daca dorim sa dezactivam sunetul notificarilor.

Apropo, daca doriti sa doriti sa va abonati la acest blog o puteti face si prin like si follow pe pagina de facebook. Cu toate astea v-as recomanda mai mult sa va abonati la feed-ul RSS pe Feedly, sau pe mail prin introducerea mailului in caseta din dreapta sus pe prima pagina a acestui blog. Problema cu pagina facebook este ca veti primi greu sau deloc postarile mele din cauza algoritmilor facebook.

3 thoughts on “Cum dezactivăm sunetul notificărilor de pe Facebook”

  1. Dar nu se pot dezactiva si din fereastra? Mi se pare ca este o scurtatura si acolo.
    Oricum, eu nu prea vb pe FB, doar pe tine ce te mai bag in seama… in rest… poa` sa sune orice!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.