Cum activăm Guest Browsing în Chrome – Windows

Google Chrome deține o funcție foarte interesantă care se numește Guest Browsing, dar care este momentan ascunsă și care este încă considerată în stadiul de experiment. Funcția Guest Browsing din Chrome a fost creată special pentru a permite mai multor utilizatori ai aceluiași browser să navigheze fiecare pe profilul său.

Dacă avem un frate sau o soră și utilizăm același calculator, dar nu avem conturi diferite pentru logarea sistemului de operare, atunci putem avea profiluri diferite în browserul de internet. Guest Browsing este minunat în momentul în care nu dorim ca cineva care dorește să folosească browserul, să ne deconecteze de pe diferite site-uri. Fie îl putem crea un cont Google separat, fie navighează ca Guest.

În momentul în care optăm pentru varianta navigării ca Guest, paginile vizitate nu vor apărea în istoricul navigării și nu se vor mai salva cookie-urile. Asta seamănă izbitor cu Incognito Mode.

Pe scurt, dacă nu dorim ca cineva care dorește să ”verifice facebook-ul sau orice altceva pentru câteva secunde” să ne deconecteze de pe conturile noastre, sau poate nu dorim să se salveze istoricul navigării, atunci activăm funcția Guest Browsing.

Cum activăm Guest Browsing din Chrome

După cum spuneam, funcția este destul de bine ascunsă pentru un utilizator normal, aceasta neputând fi găsită în setările obișnuite ale browserului. Pentru a o accesa, introducem în bara de adrese următoare linie:

chrome://flags/#enable-new-profile-management

Vom fi direcționați exact la ceea ce căutăm. Veți observa că funcția este marcată cu galben special pentru a o identifica mai bine și rapid, iar aceasta se numește ”Enable new profile management system”. Tot ce trebuie să facem este să apăsăm ”Enable”.

activare guest browsing

Nu știu ce versiune Chrome folosiți, dar la mine apare un meniu drop-down în colțul din dreata sus. De acolo putem avea acces la crearea unui nou profil, navigarea ca Guest, gestionarea conturilor etc.

meniu guest browsing chrome

Este posibil ca această funcție să funcționeze momentan doar pentru cei care folosesc Windows ca sistem de operare. Pe Windows 8.1 am reuști să o activez, dar pe Ubuntu nu am avut același rezultat. Chiar dacă folosesc Chromium pe Ubuntu, funcția este prezentă.

De ajuns și de activat Guest Browsing v-am arătat, fiind destul de ușor, dar legat de modul de utilizare, puți afla singuri. Nu e nici o inginerie.

Ultuma actualizare 19 December 2013 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Cum activăm Guest Browsing în Chrome – Windows”

  1. Mii de multumiri pentru articol. Geniala ideea din punctul meu de vedere, subiectiv ce-i drept pentru ca ma confrunt exact cu situatia pentru care e destinata optiunea.

    Am dat Enable dar nu-mi apare meniul drop down:(

    Reply
    • Acum am vazut si comentariul asta :). Iti raspund de pe telefon.. Inseamna ca ai o versiune Chrome mai veche..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.