Convertire browser in notepad – redactare text in Firefox si Chrome

Am descoperit recent un articol care prezinta un mic truc care poate fi facut in orice browser pe care il utilizati. Acesta consta in convertirea unui tab, pagini sau cum vreti sa-i spuneti, intr-o pagina goala exact ca cea de notepad. In aceasta pagina puteti scrie, copia, lipi, etc.. exact ca in aplicatia notepad. Mai exact, puteti redacta text direct in Firefox sau Chrome.

Cum convertiti pagina unui browser in notepad? Foarte simplu. Sa presupun ca deja rulati Firefox sau Chrome (eu in acestea doua am testat trucul, si functioneaza fara probleme), deschideti o noua pagina, tab, sau chiar si pagina de pornire, si inserati linia de mai jos in bara de adrese:

data:text/html, <html contenteditable>

Deci, unde apare https://numesite.com, ro, info, etc.. lipiti linia de mai sus. O sa atasez mai jos un printscreen pentru a va da seama mai bine, in cazul in care exista persoane care nu inteleg exact ceea ce vreau sa zic. [adsense float=”center”]

notepad in browser

Acest truc este destul de util, in special cand doriti sa aveti acces rapid la un instrument de redactare al unui text. Fie ca veti memora linia de mai sus (ceea ce nu e greu), fie ca salvati pagina la bookmark. Cel mai simplu si rapid ar fi sa salvati pagina la favorite, la fel cum procedati si cu paginile site-urilor preferate. Cand aveti nevoie de ea, cu ajutorul unui simplu click ati rezolvat problema.

Aceasta metoda de a redacta texte direct in browser, cred ca este foarte utila in special bloggerilor si persoanelor care se joaca zilnic cu textele.

Bineinteles, textul scris cu ajutorul browserului, poate fi salvat fie ca pagina html, fie pdf (am scris acum ceva timp cum putem salva o pagina web in format pdf), fie chiar in format .txt. Atentie insa, in Chrome nu am avut posibilitatea de a salva .txt, fie gresesc eu undeva :D. Mai multe lucruri puteti afla testand acest lucru.

PS: Posibil ca pe Internet Explorer sa nu functioneze, dar puteti testa.

Ultuma actualizare 28 October 2014 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.