Cea mai buna alternativa pentru Google Reader – Good Noows

Daca ieri am aflat cu totii vestea trista despre incetarea activitatii serviciului Google Reader , astazi va voi face cunostiinta cu o alternativa foarte interesanta si foarte moderna pentru Google Reader. Good Noows este o aplicatie web, steam, care permite abonarea si citirea articolelor direct in interfata acestuia.

Good Noows este gratuit si permite atat creearea unui cont, cat si logarea cu ajutorul contului de Google, Facebook, Twitter sau LinkedIn. Acesta permite si instalarea unei extensii in Chrome, pentru a-l avea cat mai la indemana. Eu m-am logat cu ajutorul contului de Twitter si a mers fara absolut nici o problema. Trebuie doar sa autorizati aplicatia sa accceseze informatiile contului vostru de tw.

Dupa logare, o sa fiti directionati in interfata principala a acestuia. Una foarte moderna si cu un design de invidiat. In mod default, o sa gasiti cateva categorii cu site-uri care sunt adaugate in mod automat. Primul lucru pe care l-am facut, a fost sa sterg acele categorii. Nu m-au interesat pentru ca nu era ceva ceea ce eu citesc.

Pentru a sterge toate categoriile care includ zeci de abonari la site-uri internationale, dati click pe butonul Newsstand din partea dreapta sus. Pe coloana Topics din stanga, imediat sub butonul “create topic”, sunt listate principalele categorii. Dupa cum se vede din imaginea de mai jos, in dreptul categoriei create de mine “Bloguri IT”, apar 3 mici butoane. Cel de la jumatate este pentru stergere (dupa cum v-ati dat seama). Ei bine, stergeti toate categoriile existente.

meniul good noows

Pentru creeare unei noi categorii care va cuprinde o anumita nisa de bloguri, de exemplu numai bloguri de IT, atunci veti apasa pe butonul “create topic” si intoduceti numele dorit. Nici o problema daca pe viitor vreti sa-l redenumiti, pentru ca e foarte simplu. Mai departe e simplu.

Pentru a va abona la un blog, apasati pe butonul “Add source” care este situat in topul coloanei “Sources”. Puteti introduce adresa de feed, sau doar numele blogului / site-ului. Mi se pare un lucru foarte interesant si foarte practic. Eu am scris foar mashable si in cateva clipe, Good Noows a gasit blogul si a creeat abonamentul.

newsstand2

Un alt mare avantaj este acela ca puteti importa propria colectie de feed-uri. Din Settings putem creste sau micsora fontul, alege limba dorita (engleza, germana, spaniola, franceza si italiana). Avem posibilitatea deschiderii articolelor intr-o noua fereastra, ascunderea celor pe care le-am citit deja, reimprospatarea feed-urilor la fiecare 15 minute, si posibilitatea restaurarii topicurilor default. [adsense float=”center”]

settings good noows

Un alt lucru care mi se pare super interesant, este acela ca in momentul in care dau click pe unul dintre articole, acesta este afisat intr-o fereastra sub forma unui popup foarte “fashion” :). De aici, fie puteti ajunge sa mergeti pe site-ul oficial. Aveti posibilitatea marcarii articolului pentru a fi citit mai tarziu, sau chiar share-uirea acestuia pe retelele sociale.

citire articol in good noows

Good Noows mi se pare o alternativa perfecta pentru Google Reader. Mai multe nu va mai spun. Cine e interesant de aceast serviciu web, poate verifica singur. Eu il recomand fara nici un dubiu.

interfata principala good neews

Sunt curios, ce alte alternative pentru Google Reader ati gasit? Ma refer aici la cele web, si nu aplicatii software care trebuiesc instalate in calculator.

Last Updated on 9 June 2013 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Cea mai buna alternativa pentru Google Reader – Good Noows”

    • Eu deja am inceput sa-mi mai salvez cate ceva acolo. Cred ca trebuie sa ma hotarasc doar cu ce cont ma loghez pentru a avea acces la feed-uri si dupa reinstalare os, si de pe alt pc.. Cred ca cel mai ok ar fi contul clasic, fara ajutorul fb, tw, g+ etc. Sa imi spuneti cum vi se pare.

    • Il poti testa. O sa-ti placa :). Oricum, e bine ca avem de unde alege. Fiecare dintre noi isi va gasi varianta potrivita.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.