Cât de mult ne poate ajuta Feedly?

Feedly este un agregator de feed-uri RSS, adică un serviciu online care ne permite să ne abonăm la articolele blogurilor pe care le urmărim. Nu trebuie să accesăm zilnic blogurile favorite pentru a vedea dacă au fost sau nu postate articole, ci deschidem doar Feedly și imediat acesta ne înștiințează dacă sunt noutăți sau nu. Dacă citim două, trei, șase, nouă bloguri, atunci nu-i o mare problemă dacă le accesăm de fiecare dată când dorim să vedem dacă s-a postat ceva, dar atunci când urmărim zeci sau chiar sute de bloguri, timpul devine o problemă. 

Înainte de toate, a existat Google Reader, dar a murit la scurt timp după ce l-am descoperit eu. După o scurtă tentativă cu Good Noows, am renunțat la el și am trecut la Feedly. Nu regret nici o secundă și-am să vă spun și de ce.

Cu ce mă ajută Feedly

– îmi afișează toate titlurile articolelor publicate pe blogurile unde sunt abonat. Pot citi în câteva zeci de minute toate titlurile pe ziua respectivă.

– dacă găsesc ceva interesant, îl deschid rapid sau îl salvez pentru mai târziu, fiind disponibil tot în Feedly.

– nu voi mai încărca mult bara de bookmark-uri din browser

– mă loghez cu contul de Google+

– îl pot accesa de pe tabletă, dar și de pe telefoane. Feedly oferă aplicație oficială pe Android și pe iOS, dar n-are și pentru  Windows Phone 8. În schimb, NextGen Reader și Phonly oferă suport perfect pentru Feedly. Phonly îl folosesc foarte des. Poate vreodată vom vedea și aplicația oficială pe Windows Phone. Pot accesa toate articolele salvate pentru mai târziu și le pot citi oriunde vreau și când am timp.

– nu mai depind de Chrome și de bookmark-urile din acesta. Mi-ar lipsi enorm Chrome pe Windows Phone dacă n-ar exista Feedly, dar uite că nu-mi pasă așa tare. Folosesc UCBrowser fără nici o problemă.

– am timp mai mult să citesc doar ceea ce mă interesează

– salvez articole pe care doresc să le păstrez foarte mult timp. Chiar dacă le-am salvat să le citesc când o să am timp, nu le voi șterge nici după. Le colecționez cum s-ar spune :).

Feedly avea o iconiță faină care apărea în conțul dreapta jos pe aproximativ toate blogurile, iar de acolo te puteai abona într-o secundă la acel blog dacă îți plăcea ceea ce se scrie acolo. Din păcate, nu mai pare de foarte multă vreme. După ce s-au văzut băgați în seamă de utilizatori, s-au prostit.

5 thoughts on “Cât de mult ne poate ajuta Feedly?”

  1. Pot spune ca sunt dependent de Feedly. Inainte sa incep sa-l folosesc aveam n tab-uri deschise in browser, pierdeam pagini pe care le mai inchideam din greseala. Nu stiu cat timp voi lucra cu el pentru ca al tendinta sa tot incerc ce mai apare dar deocamdata ma ajuta foarte mult sa fiu la curent cu blogurile preferate.

    Reply
  2. Nu am folosit niciodata Google Reader, insa am incercat Feedly. Nu-mi place. Adica am salvate bookmark-urile in Chrome si le am mai mereu cu mine. Ma simt mai apropiat daca fac eu lucrurile manual, e placerea mea. Si chiar citesc multe bloguri.

    Reply
    • asta pentru ca ai acces la chrome de pe toate dispozitivele si probabil inca nu te-ai angaja, iar de aici rezulta ca ai timp berechet si nici nu te intereseaza sa te abonezi la bloguri :))

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.