Care sunt avantajele stocarii in cloud în defavoarea hard disk-ului

În acest articol am să enumăr pe scurt avantajele stocării fișierelor în spațiul coud, un serviciu online de stocare a datelor, față de stocarea clasică, adică pe hard disk. Dacă pur și simplu nu mai vrem să păstrăm informațiile pe hard disk, atunci le putem încărca într-un cont coud. Asta, dacă putem trece cu vederea peste ideea încălcării intimității noastre. Chiar dacă avem unele avantaje, ne putem expune și unor riscuri.

Serviciile de stocare online nu vi le mai enumăr, am făcut-o de foarte multe ori, și cred că sunt foarte cunoscute. Dacă cineva chiar întâmpină probleme de genul, atunci mă poate întreba.

Din start trebuie să știți că stocarea online nu este forte rapida. Să nu ne așteptăm că vom încărca un fișier de sute de MB în câteva secunde. În plus, dacă avem conturi gratuite sau chiar și premiu, unele servicii de stocare au o limită impusă pentru dimensiunea maximă a unui fișier. De exemplu, box.com nu poate duce mai mult de 200MB/fisier.

Când și de ce e avantajoasă stocarea online a informațiilor:

1. Portabilitate și ușor de accesat

Putem accesa fișierele de pe toate calculatoarele pe care ne logam, indiferent dacă suntem în China, Rusia, România, Egipt.. Ne trebuie doar conexiune la internet.

Dacă nu avem un calculator la dispoziție? Atunci ne conectăm de pe o tabletă sau smartphone. [adsense float=”center”]

2. Share-urie simplă și rapidă

Avem o opțiune prin care putem crea un link către fișierul nostru. Trimitem link-ul cui dorim, iar acesta poate accesa, citi, descărca fișierul..

3. Fără date corupte

Pe stick sau pe hard disk extern se mai poate întâmpla ca uneori să întâmpinăm probleme legate de coruperea fișierelor. Poate din vina noastră că nu am învățat să deconectăm corect un dispozitiv de la calculator. În cloud nu se va întâmpla așa ceva.

4. Ne-am pierdut, spart, stricat stick sau hard disk

Dacă datele sunt în cloud, nici o problemă. Dacă sunt pe stick sau hard disk, atunci e mai grav.

5. Posibilitatea extinderii spațiului de stocare

Un stick de 4 Gb, clar are 4 Gb. Nu poate fi mărit. Așa va fi și în cazul unui hard disk de 250 Gb. Spațiul cloud îl putem extinde destul de mult. Contra cost, bineînțeles.

Ce alte avantaje mai pot exista legate de stocarea în cloud?

Ultuma actualizare 29 July 2013 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Care sunt avantajele stocarii in cloud în defavoarea hard disk-ului”

  1. În ceea ce privește posibila pierdere a informațiilor, nici în cloud nu e 100% safe. Cred că anul trecut skydrive-ul a comis-o rău de tot cu privire la acest aspect. După cum ziceam și altă dată, cloud-ul este super ok pentru stocarea datelor mai puțin ”sensibile”, dar dacă trebuie să stochezi date ”sensibile” pentru liniștea vieții tale, atunci recomand cu încredere hdd-ul extern cu criptare. E mult mai puțin probabil să-ți fie furate de acolo, decât din cloud.

    Reply
    • Într-adevăr, nici eu nu stochez informații foarte personale, sau diverse poze. Poate doar în cazuri izolate când vreau să le transfer undeva.

  2. ma eu va spun parerea mea personala despre clod. in momentu actual eu folosesc skydrve cu 7Gb spatiu disponibil. imi plac la nebunie acest tip de cloud ca imi permite sa-mi organizez datele dupa bunul plac. am ajuns rar sa-mi umplu cduri cu poze si fel si fel de programe si csnd am nevoie de ele mi le iau din orice loc. e util… dar dupa cum spuneai e vb si de datele personale. eu am experienta in intimidtea datelor si orice soft, script il arhivez si parolez, iar ei nu pot accesa acel fisier. recomand cu incredere ccloud.

    Reply
    • Salut Andrei. Mulțumesc de comentarii și de prezența pe aici. Legat de coud, și eu folosesc câteva conturi și am aproape 200Gb în nor. Nu-mi urc documentele care am notat ceva foarte personal. În rest, există mii de bălării care pot fi urcate în cloud și putem sta fără grija lor.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.