Cum blocăm site-urile și aplicațiile care au acces la contul Google

Cu sau fără voia noastră, o serie de site-uri și aplicații au acces la datele contului Google, mai exact, au permisiunea de a ne accesa contul și de a citi date de care au nevoie. În momentul în care acordăm acces deplin unei aplicații, aceasta poate vedea și modifica aproape toate informațiile contului, dar fără a schimba parola, fără a dezactiva contul, sau să plătească cu Google Wallet în numele nostru.

Un exemplu de aplicație care poate avea acces deplin la datele noastre, este Google Maps, pe care, probabil, am descărcat-o pe telefonul mobil. De asemenea, putem descoperi chiar și secțiuni pentru Android sau iPhone care pot acorda acces diferitelor aplicații de pe telefon pentru a ne accesa datele.

Privilegiul de ”acces complet la cont” ar trebui acordat doar aplicațiilor și site-urilor în care avem încredere deplină, care sunt instalate pe calculatorul personal, pe telefonul sau pe tableta noastră. Cu toate astea, eu am descoperit și o mulțime de site-uri de care nu-mi aduc aminte a le aproba așa ceva.

Cum aflăm ce aplicații și site-uri au acces la contul Google

1. accesăm profilul Google, iar apoi dăm click pe ”Cont”.

cont google+ Alexandru Ionut

2. accesăm tabul ”Securitate”, iar apoi facem click pe ”Afișați-le pe toate” din secțiunea ”Permisiuni cont”.

tabul securitate google+

3. în imaginea de mai jos observați o serie de site-uri și aplicații care au acces la datele contului meu Google. Pentru o mare parte din acestea, am acordat permisiunea de a-mi accesa contul, dar au existat și excepții de pe care le-am eliminat.

aplicatii care au acces la datele contului googlePentru a anula permisiunea unui site sau a unei aplicații de a mai accesa contul nostru Google,  selectăm  intrarea din listă, iar apoi apăsăm butonul ”Revocați accesul” din partea dreaptă, exact ca în imaginea de mai sus.

Ultuma actualizare 1 January 2014 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.