Cum blocam reclamele din Internet Explorer

30 September 2017

Internet Explorer este unul din browserele care nu ofereau o solutie foarte simpla de blocare a reclamelor care apar pe site-uri, si dispunea de cea mai slaba protectie pe internet.

Dupa cum bine stiti, IE vine preinstalat pe sistemul de operare Windows, iar procentul cel mai mare al utilizatorilor foloseste acest browser doar pentru a instala Google Chrome. :D

Cu toate ca exista alternative mult mai performante, inclusiv Microsoft a integrat Edge in sistemul de operare in paralel cu IE, putem fi nevoiti ca uneori sa folosim chiar si pentru cateva zeci de minute IE.

N-am fost niciodata fan al acestui browser pentru ca nu ofera o solutie simpla de scapat de reclamele de pe internet. Cel putin n-am stiut cum sa fac asta pana de curand.

Pentru a naviga decent cu Internet Explorer si pentru a elimina marea majoritate a reclamelor si popup-urilor care apar pe diverse pagini de internet, trebuie sa procedam in felul urmator:

1. lansam IE, dam click pe iconita Settings (are forma unei roti cu zimti) din partea dreapta sus > manage add-ons).


2. din fereastra Manage add-ons > click pe optiunea Tracking Protection > Get a Tracking Protection list online…

Atentie, daca aveti un alt browser setat ca fiind principal, dand click pe get a tracking protection list online, pagina se va deschide in acel browser. Nu trebuie sa setati IE ca fiind browserul principal al sistemului, ci doar sa copiati adresa paginii care este lansata in alt browser, in bara de adrese din IE. In cazul meu, dand click pe optiunea de obtinere a unui liste, se lanseaza Google Chrome. Sau doar copiati link-ul urmator in IE: https://www.microsoft.com/en-us/iegallery

Odata accesata pagina Internet Explorer Gallery in IE, undeva de la jumatea paginii in jos gasim listele pe care trebuie sa le instalam.

 

Consider ca este suficient sa instalam lista EasyList Standard si EasyPrivacy pentru a scapa de majoritatea reclamelor de pe net. Dam click pe optiunea Add care apare in dreptul listei dorite, si inca odata Add List pe butonul din caseta de dialog Tracking Protection care va fi lansata. Cele doua liste sunt bazate pe renumita extensie Adblock Plus. Atentie, reclamele din Youtube nu sunt eliminate.

La urma, activam optiunile Tracking Protection si Do not track requests din Settings – Safety.

3 Comments

 • Malin 30 September 2017 at 2:16 pm

  Oh come on! Cine dracu’ mai foloseste Internet Explorer?

  • Alexandru Ionut 30 September 2017 at 2:45 pm

   Eu, ieri :). Si altii care vor sa vada un meci ceva pe cooltv, de exemplu. Si pot exista calculatoare pe la diverse birouri care folosesc IE. Am vazut recent undeva, dar am uitat unde.
   UPDATE: Date din Google Analytics: 4,62% vizite din IE in ultimele 3 luni. 8,07% vizite din IE de cand am blogul.

  • Lucian 1 October 2017 at 12:48 pm

   Malin, sunt multe companii, chiar si multinationale care inca merg cu calculatoare mai vechi de 10 ani. Poate o sa te mire, eu la birou folosesc un Pentium D cu Windows XP si, cei drept, isi face treaba cu IE pentru a intra pe pagina companiei sa trimit diverse rapoarte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.