Cum efectuăm apeluri video Skype direct din browser

Putem efectua apeluri video pe Skype direct din browser via Outlook.com. Cei care au cont Hotmail, OneDrive, Microsoft etc, pot accesa foarte ușor Outlook.com. Utilizarea funcției de apelare video direct  din browser poate avea un avantaj desul de major pe care o să-l prezint în continuare.

Skype este o aplicație pe care o utilizez desul de des. Acesta poate fi instalat ca aplicație în Windows, Linux, Mac OS X, dar și pe principalele platforme mobile de operare, Windows Phone, Android și iOS. Din păcate, aplicația Skype este foarte prost dezvoltată pe platforma Linux, platformă care tinde spre o popularizare cât mai mare pe zi ce trece. Ceea ce marginalizează oarecum platforma de operare Linux este lipsa aplicațiilor dezvoltate sau lipsa unor alternative puternice la aplicațiile care pot fi instalate în Windows.

Una din aplicațiile care pun barieră în fața utilizatorilor de a instala Linux este Skype. După cum v-am zis mai sus, acesta este sub nivelul oricărei așteptări. Din păcate, acest lucru se simte și atunci când vine vorba utilizării Skype direct din browser. Când era să spun că problema mea cu Skype pe Linux a fost rezolvată parțial, am descoperită că nu-i chiar așa. Practic, funcția de apelare video Skype direct din Outlook nu este disponibilă pe calculatoarele care rulează Linux.

skype video call via outlook

Apelurile Skype pot fi efectuate cu ușurință din browserele Chrome, Firefox, IE sau Safari cu ajutorul plugin-ului Skype Web Plugin. Instalarea acestuia este foarte simplă și intuitivă pentru orice utilizator. Atenție, este posibil ca plugin-ul să vă ceară acceptul de a rula sau nu în browser.

Alternativă Skype

Ultuma actualizare 16 January 2022 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “Cum efectuăm apeluri video Skype direct din browser”

  • Pe Linux am avut câteva tentative de a utiliza Skype în video call, dar e de rahat. N-am reușit să vorbesc mai mult de câteva secunde, ceea ce e foarte mizerabil. Din păcate, asta e. Dual boot până se va ocupa cineva și de problema asta. Nu țin Windows-ul decât pentru Skype și teamviewer. TW n-am reușit să-i instalez nici măcar pe 13.10.

   Nasol e că plugin-ul nu merge pe Linux.

 1. Folosesc Skype pe Ubuntu , se aude foarte bine pe voice , nu am incercat video , insa daca vrei sa scrii ceva imediat se inchide sau se blocheaza .

  Reply
  • La scris merge perfect. Voce n-am încercat, dar video merge 5 secunde până se blochează, și în orice caz, cele 5 secunde se văd mizerabil.

 2. Skype mi-a mers intotdeauna impecabil pe Linux, pe configuratii si distributii diferite. Am folosit camere web, microfoane diferite s.a.m.d, dar intotdeauna a functionat. Ca au fost unele probleme, de acord. Ah, si apropo, NU instalati niciodata skype de la ei de pe site. Alegeti varianta din repo. De obicei contine cateva fix-uri.

  Reply
  • Eu am instalat doar de la ei de pe site. Acum o să-l dezinstalez și să-l reinstalez din repo.

   Update: l-am instalat de câteva minute din repo și tot așa face. După câteva zeci de secunde se blochează imaginea. Camera de la laptop e aprinsă, dar imaginea blocată.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.