Afla consumul add-onurilor active din Firefox

Cu totii ne intrebam la un moment dat, de ce merge asa prost browserul? Odaca cu trecerea timpului, browserul nu va mai functiona cu aceeasi rapiditate ca in primele zile dupa instalare. Pentru unii dintre noi, rezolvarea problemei este destul de simpla si consta in stergerea memoriei cache a browser-ului, dar uneori nici aceasta metoda nu da rezultate.

Unul dintre motivele principale pentru care un browser incepe sa fie lent in navigare, este aceea ca exista prea multe add-onuri sau extensii instalate si active. Atat Chrome cat si Firefox au o colectie impresionanta de extensii, care, pe cat de folositoare sunt, pe atat de mult trag browser-ul in jos afectand performanta acestuia. Putem dezactiva din ele, dar nu stim exact care dintre acestea consuma cel mai mult.

Daca sunteti utilizator Firefox, about:addons-memory te va ajuta sa afli care add-ons afecteaza cel mai mult performanta browser-ului. about:addons-memory nu necesita restartarea browser-ului dupa instalare. Acesta adauga doar o noua pagina about, care ofera un sumar al memoriei consumata de toate add-onurile instalate si activate. Memoria utilizata este afisata in MB, urmata de coloana Addons care prezinta procentul consumului fiecarui add-on in comparatie cu celelalte.

addons-memory

[adsense float=”center”]Browser-ul va aparea ca un add-on in lista, dar memoria consumata de acesta nu reprezinta suma totala a taburilor care sunt deschise. Consumul de memorie poate fluctua in momentul in care un add-on este folosit. Metoda aceasta este numai buna pentru a ne da seama ce consuma cel mai mult si putem dezactiva.

Comparativ cu pagina pentru chrome://memory-redirect, acest add-on are o interfata usor de folosit si foarte simplu de inteles de catre utilizatori.

Instalati about:addons-memory pentru Firefox.

2 thoughts on “Afla consumul add-onurilor active din Firefox”

  1. Alex, eu nu stiu cum e pe Firefox, desi il folosesc si pe el, dar in Chrome (este browser-ul de lucru) nu se instaleaza nici un add-on fara stirea si acceptul meu. Astfel, in Chrome am instalat doar ce am nevoie, ca sa nu am consum mare.

    Reply
    • In Chrome ai deja instalate cateva chestii pe care nu le vazi, doar in pagina ascunsa. Intra pe pagina asta (chrome://plugins/) si ai sa vezi. Ce-i drept, sunt doar plugin-uri dar unele sunt inutile.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.