Adaugare feed in Thunderbird – abonare la articole

In acest articol veti vedea cum se adauga un feed in Thunderbird. Pe langa functia de client mail, aplicatia permite si abonarea la articolele blogurilor favorite. Intr-un articol trecut, v-am prezentat un tutorial prin care putem adauga mai multe adrese de mail in Thunderbird.

Dupa cum ziceam, daca cititi un numar mare de bloguri si nu vreti sa scapati absolut nici un post nou, puteti pur si simplu sa faceti o abonare la articole direct in aplicatia amintita. Nu exista limita de adaugare pentru adresele feed, asa ca puteti introduce fluxurile a sute de bloguri.

Ca sa lamuresc un lucru. Exista foarte multe aplicatii, servicii si plugin-uri de browsere care permit abonarea la articolele blogurilor, dar aici voi vorbi special pentru Thunderbird.

Pentru inceput, mergeti la blogul preferat si cautati butonul de abonare la articole. In mod normal, este unul portocaliu cu liniute (ca la semnalul de wi-fi de la laptop – RSS Feed). Eu o sa va dau exemplu de pe blogul meu.

abonare articole mystreet7

Din tabul care se va dechide, copiati adresa din bara de navigare. In cazul de fata este https://feeds.feedburner.com/mystreet7com . [adsense float=”center”]

Dechideti aplicatia Tunderbird si accesati meniul File. Aici veti gasi optiunea Subscribe… . Selectand aceasta optiune, se va deschide o fereastra unde trebuie sa copiem adresa de feed a blogului, in caseta Feed URL, dupa care apasam Add.

abonare flux articole

In momentul de fata, ne-am abonat la blogul respectiv. Putem avea multe avantaje in cazul in care ne abonam la un anumit blog. Primim instiintare pentru cele mai noi articole si nu va mai trebui sa accesam blogul de nenumarate ori pentru a verifica daca s-a mai actualizat ceva. Cu ocazia asta, nu mai pierdem atat de mult timp. De asemenea, putem citi noile articole postate direct in Thunderbird, fara a mai accesa un browser anume.

Ce alte aplicatii folositi pentru fluxurile blogurilor?

Ultuma actualizare 7 June 2015 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Adaugare feed in Thunderbird – abonare la articole”

 1. Utilizez Feedreader, e destul de dragut si-si face bine treaba.
  Insa acum, ca mi-am bagat toate mail-urile in Thunderbird, ma bate gandul sa-l transform intr-un all-in-one. Ar fi mult mai practic.

  Rezolvat. Alte optiuni? Ce mai stie Thunderbird asta? Un messenger pe contactele din yahoo, poate? :D

  Reply
  • Ma bucur ca ti-ai dat seama, asta a fost si ideea. Sa fie totul intr-un singur loc. Daca ai 2, 3, 4 mailuri setate cu thunderbird si bagi si feed-urile, totul e super ok. Eu am 4 mail-uri si o gramada de feed-uri.

   Nu am descoperit daca are si chat. Ar fi ceva :).

 2. hmm, eu folosesc thunderbird doar pentru mail, pentru rss folosesc feeddaemon. cu el m-am obisnuit, cu el cred ca o sa raman. in plus, imi sincronizeaza totul cu google reader.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.