Umidificator pentru copii cu ultrasunete si lumina ambientala

Umidificatoarele pentru copii au un rol foarte important pentru sanatatea celor mici, din punctul meu de vedere, cand vine vorba de crearea unui ambient placut si sanatos, si in special, datorita capacitatii acestora de a asigura o umiditate optima atunci cand nivelul acesteia este sub ceea ce este recomandat de specialist. 

Pentru ca am precizat aricolul trecut cand am scris despre umidificatorul de camera Philips, de inca unul mai mic pe care l-am cumparat, am gasit cateva minute libere sa va scriu cateva cuvinte si despre acesta.

L-am luat pentru ca zilele astea am o foarte mare problema cu umiditatea scazuta din casa. Pentru a nu muta umificatorul cel mare din camera in camera, nerezolvand mare branza in felul asta, am decis sa cumpar unul mai mic si putin diferit, pentru dormitorul copilului, chiar de la farmacie.

Umidificatorul este marca Luise si nu cred ca se gaseste in Romania. Dar daca locuiti in Belgia, il puteti gasi la farmacie. Insa, nu stiu daca la orice farmacie sau doar la anumite farmacii.

In Romania, puteti gasi la emag o gama larga de umidificatoare pentru copii (link afiliat), care functioneaza pe acelasi principiu.

Umificatorul este unul mic, partea superioara a acestuia este pictata cu animatii pentru copii si are o lumina ambientala care se schimba in diverse culori.

Cu ce este asa special? Acesta pulverizeaza apa cu ajutorul ultrasunetelor, creand un efect foarte interesant in combinatie cu lumina colorata pe care o emite.

blank

blank

Umidificatorul functioneaza doar cu 200ml apa, in care se pot adauga cateva picaturi de uleiuri mirositoare de la Phytosun, dar dintre care doar cateva sunt recomandate pentru cei mici. In special cel cu miros de mandarine pentru un somn linistit.

Aparatul scoate doar un foarte mic zgomot asemanator cu cel produs de un pahar cu apa minerala. La o simpla apasare pe butonul de start, acesta pulverizeaza vapori de apa si va activa lumina ambientala. La doua apasari pe buton, acesta va pulveriza apa cate 30 de secunde cu pauza tot de 30 de secunde, timp de 30 de minute. Apoi se va opri. Trei apasari pe buton vor stinge lumina ambientala, iar pulverizarea va functiona ca la doua apasari. A patra apasare va opri aparatul.

blank

Rezervorul aparatului si capacul se curata odata sau de doua ori pe saptamana. Durata de viata a acestui umidificator este de aproximativ 3000 ore. Pulverizeaza circa 15ml pe ora. Butonul de pornire este amplasat extrem de rau, in partea inferioara a umidificatorului, pentru a-l face foarte dificil de gasit si de  nimerit cand vrei sa pornesti aparatul.

Acest umidificator poate fi eficient, din spusele producatorului, intr-o incapere de maxim 30m² sau 75m³, ceea ce e de admirat in raport cu pretul de 56€ cat am dat pe el, pulverizarea a 15ml pe ora, consumul mic de energie si dimensiunea acestuia. In comparatie cu umidificatorul de la Philips de 150€.

La fel ca si celalalt, acest umidificator nu face fata intr-o incapere unde exista miscare mare pe usa. Insa, depinde foarte mult si de umiditatea aerului care se afla in cealalta zona.

Un mare minus este imposibilitatea de a utiliza doar lumina ambientala fara a porni pulverizarea.

Folositi asa ceva? Util chiar si daca nu aveti copii.

Ultuma actualizare 3 March 2018 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Umidificator pentru copii cu ultrasunete si lumina ambientala”

  1. Nu miroase ciudat după câteva ore de funcționare? Am cumpărat și eu unul asemănător de pe Amazon și are problema asta oricât de des l-am spăla și usca…

    Reply
    • Nu miroase absolut deloc. Nu ar avea ce sa miroasa la el. La celalalt cu filtru ma astept sa miroase la anul cand il voi baga iar in functiune. Dar cred ca-i voi lua filtru nou si nu ar trebui sa miroase.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.