Seria de telefoane Samsung Galaxy A52 5G si A53 5G merita fiecare cent

Am un Samsung Galaxy A52 5G pe care-l folosesc de aproape 2 ani de zile, iar daca nu ma insel, e primul telefon Samsung pe care-l folosesc pana acum. Am mai cumparat un Samsung Galaxy S6 Edge+, dar nu l-am folosit eu. Nu mi-a placut niciodata aceasta marca de telefon pana nu am avut unu.

N-am mai scris de ani de zile mai nimic despre smartphone-uri, asa ca mi-a picat in seara asta fisa si vreau sa butonez cateva fraze despre telefonul meu. Orice articol despre A52 5G nu mai are aproape nici o relevanta la ora actuala, fiind un telefon vechi lansat prin primavara lui 2021. Dar vreau sa punctez altceva aici.

Galaxy A52 5G este un telefon de buget mediu, zic eu, care isi merita fiecare ban dat pe el. Vine din fabrica cu Android 11, apoi primeste 12, ca prin noiembrie 2022 sa primeasca Android 13. Ceea ce m-a bucura, cu toate ca primele zile a mers cam greut si se cam “agatau” aplicatiile sa zic asa.

Telefonul inca merge bine de tot, face poze superbe si comparabile cu cele facute de telefoane premium. Cumnata are iPhone 13, dar telefonul meu face poze mult mai frumoase.

Display-ul telefonului foarte bun si care poate 120Hz, ceea ce se traduce intr-o afisare si navigare pe telefon foarte fluida. Bateria tine ca la inceput si sper sa ramana asa cel putin inca un an sau doi.

La nici cateva luni dupa ce a fost lansat A52 5G, s-a lansat si A52s 5G, fix acelasi telefon doar ca vine cu un procesor principal si un procesor grafic un pic mai performant si nimic altceva. Un utilizator normal nu va simti niciodata diferenta. Oricum, nu prea se intelege de ce l-au lansat.

Samsung Galaxy A53 5G este noul si ultimul inlocuitor al A52-ului, aratand fix identic. Nu este un telefon nou, fiind lansat in primavara lui 2022. Telefonul este mai performant putin decat A52 5G, avand un procesor mai rapid, o versiune bluetooth mai noua, un alt procesor grafic ceva mai bun presupun si o baterie mai mare de 5000 mAh.

Din punctul meu de vedere, seria asta de telefoane de la Samsung, A52 – A53, este cea mai reusita de pana acum pentru gama de telefoane pentru buget mediu. Nu este ieftin, dar nu costa nici cat un varf de gama.

Samsung Galaxy A53 este disponibil in mai multe variante, iar pretul variaza intre 1600 si 2180 lei, cel mai scump fiind cu 8GB RAM si 256GB memorie de stocare. Cu toate astea, al meu are 6GB RAM si 128GB stocare si e mai mult decat suficient. Din cate observ, Galaxy A52 5G inca mai poate fi comandat de la eMag, dar costa ceva mai mult decat A53-ul. Nu ma prind care e faza, dar garantez ca A52 5G si A53 5G merita banii, iar raportul calitate-pret este foarte bun.

Comparatia dintre telefoane pe GSM Arena.

Ultuma actualizare 14 February 2023 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Seria de telefoane Samsung Galaxy A52 5G si A53 5G merita fiecare cent”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.