Review Sony Xperia L – pe înțelesul tuturor

Sony Xperia L este un smartphone foarte interesant care rulează Android v4.1 Jelly Bean. Acesta vine în trei culori: roșu, alb, și negru. După părerea mea, telefonul se potrivește de minute persoanelor de sex feminin. Când l-a văzut în magazin, imediat i-a atras privirea iubitei mele. Drept urmare, l-am și cumpărat.

Smartphone-ul s-a lansat în martie 2013, fiind mai nou cu o lună decât Nokia Lumia 720. Acesta are un design destul de interesant, carcasa de pe spate fiind curbată, dând o formă destul de interesantă telefonului, făcându-l în același timp să pară destul de subțire.

nokia 720 lumia si xperia L

Față de multe alte telefoane inteligente, carcasa acestuia este făcută dintr-un plastic care pare destul de calitativ și care nu alunecă atunci când îl ți în mână. Partea din spate se detașează, permițând scoaterea bateriei, sim-ului, și a cardului de memorie. La 720-ul meu nu pot face acest lucru. Cardul de memorie și sim-ul fiind introduse în porturi speciale fără a demonta carcasa telefonului. Un mare avantaj pe care-l văd eu la Xperia L, este acela că folosește sim normal, pe când Lumia folosește microSIM.

sony xperia L

Telefonul este încercuit de o linie metalică care-i dă o strălucire interesantă. În partea de jos există un led care oferă diferite efecte colorate în funcție de natura notificării pe care o reprezintă.

Fiind un smartphone de buget, Sony Xperia L are ecranul de 4.3 inch cu o rezoluție de 854×480, ceea ce-i destul de bine pentru prețul telefonului.

Despre sistemul de operare Andoid, nu pot să zic prea multe. Toată lumea știe despre ce e vorba. Acesta este integrat perfect pe telefon. După ce l-am butonat ceva timp, ecranul îmi dă impresia că nu-i așa de performant ca al meu, de pe 720. Nu pare foarte sensibil la atingere ca Nokia, și nici nu are aceeași strălucire. Cu toate astea, nu pune absolut nici o problemă, chiar și atunci când bate lumina soarelui direct pe el. Precizez, ecranul este protejat de folie.

Camera este de 8MP, iar cea frontală este VGA. Un mare minus ar fi viteza de captură. Pare destul de modestă față de ceea ce oferă piața smartphone-urilor la ora actuală. În rest, scoate poze destul de bine. Contează și cine le face.

lumia 720 vs xperia L spate

Procesorul dual-core este ajutat de 1GB RAM, ceea ce e destul de bine pentru prețul telefonului, dar și pentru sistemul de operare. Dacă ar fi rulat Windows Phone, era suficient doar 512MB RAM, exact cât am eu pe Lumia 720.

Memoria internă a telefonului este de 8GB și care poate fi extinsă până la 32Gb cu ajutorul unui microSD. Am susținut tot timpul că 8GB sunt suficienți, dar s-au dovedit a nu fi. Dacă îi atașăm un card de memorie, atunci se rezolvă problema.

Bateria telefonului este destul de bună. Poate ține chiar și 4 zile, din spusele iubitei mele. Asta doar dacă nu se joacă Candy Crash :).

xperia L spate

Un alt aspect care nu mi-a plăcut și pe care nu-l înțeleg, telefonul nu include în pachet și o pereche de căști. Oare intrau în faliment dacă ofereau și așa ceva?

În concluzie, telefonul se potrivește perfect fetelor. Este un smartphone pentru cei care nu vor să dea foarte mulți bani pe un asemenea gadget. Eu l-am luat cu 250 euro. Costă 1220 lei la eMag, iar tot atât costă și cel pe negru. Nu știu de ce varianta pe roșu e cu 40 lei mai puțin.

Ultuma actualizare 6 February 2014 by Alexandru Ionut

7 thoughts on “Review Sony Xperia L – pe înțelesul tuturor”

  1. Nu știu de ce nu-mi dau foarte multă încredere “review-urile” astea făcute așa, după ureche și manual. Poate sunt eu de modă veche și consider că pentru a face un review ai nevoie de dispozitivul în sine…

    Reply
    • Păi am dispozitivul în sine. Îl am de aproape două luni. L-am cumpărat cadou iubitei mele. Review-ul îl aveam în plan de mult timp, dar n-am avut timp. Că n-am pus poze cu el? Dacă e vorba despre asta, am să pun și poze. N-am avut timp la momentul ăla, și apoi am tot amânat. Fiind foarte târziu acum, am să încerc mâine să urc câteva poze.

  2. Se folosește “doar ” nicidecum “decât “.Sfatul meu :dacă nu stăpâniți limba română nu mai postați review-uri.

    Reply
    • Am observat greseala, multumesc. Am sa si modific, dar sunt pe telefon si e dificil. Oricum, bun sfat. Am sa tin cont de el, eu si toti cei care scriu ca mine. Multumesc de feedback.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.