Cum aflam ce componenta a pc-ului nu functioneaza corect

12 April 2019

Calculatorul poate parea o masinarie destul de complexa, in special atunci cand nu stim foarte multe despre functionalitatea componentelor hardware ale acestuia. Anumite componente ale calculatorului se pot defecta, si nu exista o metoda clara sa indice care componenta a calculatorului nu functioneaza in parametrii normali. Mai jos vom avea un ghid care poate ajuta in rezolvarea problemelor calculatorului utilizatorii care au doar putina experienta in acest domeniu.

Principalele componente ale unui calculator care tind sa se defecteze

In continuare am listat majoritatea componentelor hardware ale unui calculator care tind sa se defecteze in timp, si majoritatea problemelor comune cauzate de fiecare dintre acestea.

Inainte de a incepe sa analizam componentele calculatorului, pentru a depista care dintre acestea nu functioneaza corect sau este defecta, ne asiguram ca unitata centrala este conectata la electricitate, si verificam daca toate cablurile atat din exteriorul unitatii centrale, cat si din interiorul acesteia, sa fie corect conectate.

1. Probleme cu sursa calculatorului

Calculatorul nu poate porni fara aceasta componenta. Sursa este piesa care da viata calculatorului. Aceasta este conectata direct cu placa de baza si cu multe alte componente precum unitatea optica DVD, hard disk, placa video unde e cazul etc.

In continuare voi prezenta o lista cu problemele comune cauzate de o sursa care nu functioneaza corespunzator:

Calculatorul nu porneste

Sursa distribuie curent calculatorului, iar daca acesta nu poate porni, principalul vinovat poate fi chiar sursa unitatii centrale. Cea mai buna metoda pentru a determina daca sursa calculatorului cauzeaza acest lucru, este ascultarea sunetului scos de unitatea centrala. Daca nu auzim nici macar un sunet de ventilator, atunci sursa poate fi arsa. Daca singurul sunet al calculatorului vine de la sursa, probabil ventilatorul acesteia este singurul lucru care functioneaza sau probabil aceasta nu este conectata corect la placa de baza.

DVD-ul sau hard disk -ul nu functioneaza

Un dispozitiv periferic isi poate inceta functionarea atunci cand conexiunea acestuia la sursa calculatorului este pierduta. Verificam cablurile de alimentare la fiecare dintre acestea pentru a vedea daca sunt conectate corespunzator.

Insuficienta putere

Daca tocmai am adaugat o noua componenta la calculator iar calculatorul nu poate porni, probabil sursa de curent nu furnizeaza suficienta energie pentru a sustine noul hardware. Deconectam componenta atasata initial si pornim calculatorul. Daca acesta functioneaza, trebuie sa cumparam o sursa de curent mai performanta inainte de a conecta iar noua componenta a calculatorului.

Tot din cauza sursei calculatorului se poate bloca sistemul de operare atunci cand folosim o aplicatie care solicita mult mai mult componentele calculatorului. Aceste componente fiind solicitate spre maxim, vor consuma mai multa energie.

2. Probleme cauzate de memoria RAM

Daca memoria RAM nu functioneaza corespunzator, atunci putem descoperii urmatoarele sintome:

Calculatorul nu afiseaza nimic cand este pornit (auzindu-se o secventa ciudata de bipuri / sau lipsa acestora)

Daca in mod normal calculatorul bipaie o singura data in momentul pornirii, ascultam daca acesta emite doua sau mai multe semnale sonore, sau nu bipaie deloc. Pentru mai multe detalii despre codul bipurilor calculatorului, putem vizita acesta pagina. Daca auzim un bipait ciudat al calculatorului, mai mult ca sigur avem o problema cu memoria acestia, in cazul in care nu am adaugat o noua componenta hardware.

Citeste si: Extinderea memoriei pc -ului cu ajutorul unui stick

Eroare blue screen (ecran albastru)

De obicei, erorile blue screen vor aparea atunci cand memoria calculatorului nu functioneaza corespunzator, dar asta nu este intotdeauna o regula. Cautand codul afisat de eroarea blue screen care apare pe ecran, ne putem da seama de cauzele aparitiei acesteia.

Performanta foarte scazuta a calculatorului

Daca sistemului de operare ii va lua mult timp sa lanseze aplicatiile, prima data accesam task managerul pentru a ne asigura daca memoria RAM nu este solicitata la maxim.

Daca aceasta este incarcata spre maxim, incercam sa inchidem aplicatiile lansate care nu le utilizam in acel moment si care folosesc foarte multa memorie RAM. Daca asta nu este de ajuns, atunci trebuie sa mai instalam o placa de memorie RAM, acolo unde este peris acest lucru.

Placutele de memorie RAM sunt printre cele mai ieftine componente ale unui calculator. Asa ca nu vad de ce nu putem face un minim de efort si sa achizitionam unele de o capacitate mai mare, iar daca placa de baza permite, unele si cu o frecventa mai buna.

Inainte de toate, ar fi recomandata scanarea memoriei RAM pentru a vedea daca aceasta este infectata de malware.

Un instrument foarte bun pentru testarea memoriei RAM (doar pentru a ne asigura daca aceasta functioneaza corect) este memtest86+. Daca vom observa probleme cu memoria RAM-ul in timpul testului (randuri rosii pe ecran), atunci trebuie sa inlocuim modulul (placuta).

3. Probleme cu dispozitivele periferice de intrare

Uneori, tastatura sau mouse-ul pot cauza unele probleme destul de ciudate din cauza posibilelor scurcircuite dintre firele acestora, vreun conflit intre mufa si slotul de pe placa de baza etc.

Comportamentul ciudat al calculatorului

Se poate intampla ca uneori, datorita unei tastaturi defecte, sa se lanseze ferestre ale sistemului de operare sau le aplicatiilor, lansarea si inchiderea meniului Start, iar uneori inchiderea calculatorului de unul singur. Aceasta este de departe cel mai ciudat mod prin care se poate manifesta o tastatura care functioneaza incorect.

Descarcarea bateriei

Daca aveti tastatura sau mouse wireless, sa nu uitam de reincarcarea / inlocuirea bateriei, inainte de a ne impacienta si de a considera ca acestea s-au defectat sau calculatorul nu mai merge cum trebuie.

4. Probleme cu hard disk-ul

Hard disk-urile pot fi considerate melcii din lumea calculatoarelor, deoarece acestea contin parti care se afla in miscare, dar miscare care nu tine pasul cu viteza celorlalte componente. Atentie, vorbesc de clasicele hard disk-uri, nu de SSD-uri. O lista cu posibilele simtome:

Transferul de fisiere s-a blocat

Acesta poate reprezenta un semn de la un sector stricat – bad. Ryulam “chkdsk /r” in Command Prompt pentru a incerca rezolvarea acestuia. Daca acest sector defect nu se repare, atunci este un bad fizic si care nu poate fi remediat.

Mici zgomote ritmice sub forma unor click-uri in momentul pornirii calculatorului

Acesta poate fi un semn al mortii premature a hard disk-ului. Trebuie facut backup din timp al intregului sistem, asta daca inca mai putem face acest lucru.

Pierderea (disparitia) tuturor datelor de pe hard disk

Daca nu am formatat hard disk-ul, dar au disparut toate datele, probabil avem de aface cu o partitie sau sistem de fisiere corupt. Sunt rare cazurile, dar se poate intampla. Pentru a incerca rezolvarea problemei, putem incarca anumite aplicatii, insa cele gratuite nu vor fi asa eficiente. Link-ul catre aplicatie il puteti gasi accesand articolul free vs paid software, la mentenanta calculatorului.

Performanta foarte slaba a calculatorului

Cand calculatorului ii va lua un timp foarte mare sa lanseze sistemul de operare sau sa deschida programele (cand nu este memoria RAM-ul vinovata) atunci cauza poate fi hard disk-ul care este foarte lent. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa il defragmentam. Daca problema persista, probabil ar trebui sa ne gandim la achizitionarea unui nou hard disk, nu inainte de a incarca scanarea tuturor fisierelor stocate pe acesta impotriva virusilor.

UPDATE: recomand inlocuirea tuturor hard disk-urilor din laptopuri si calculatoare, cu SSD-uri. Aceste SSD-uri sunt mult mai rapide si poate schimba radical timpul de lansare al sistemului de operare si viteza de lansare si operare a aplicatiilor.

Inlocuirea unui hard disk normal cu un SSD este un proces destul de simplu, din punctul meu de vedere, putand opta pentru transferarea tuturor datelor de pe hard disk pe SSD cu ajutorul unei aplicatii oferite de producatorul dispozitivului de stocare. Putem alege clonarea hard disk-ului, sau pur si simplu sa reinstalam sistemul de operare pe SSD si sa copiem datele importante pe acesta.

SSD-ul il consider unul dintre cele mai bune upgrade-uri care pot fi facute unui calculator. Si nu e nici foarte costisitor, depinzand in egala masura de capacitatea de stocare a SSD-ului, de marca acestuia, dar si de capacitatile tehnice.

5. Probleme cu procesorul calculatorului – CPU

Procesorul poate fi o componenta foarte “suparatoare” din cauza caldurii degajate si de cantitatea de “responsabilitate” pe care o are. CPU este inima calculatorului. Cateva simtome cauzate de problemele la procesor – CPU:

Opriri frecvente si bruste ale calculatorului

Daca nu primim nici un blue screen, dar calculatorul s-a inchis nejustificat fara nici o avertizare, atunci procesorul poate fi foarte incins. Trebuie sa cumparam un ventilator mai bun, sa imbunatatim aerisirea unitatii centrale sau sa inlocuim CPU cu unul mai performant si sa speram ca acesta este facut pentru a rezista la o temperatura mai ridicata.

Uneori schimbarea pastei termice poate ajuta foarte mult.

Performanta scazuta a procesorului

Daca avem un procesor mai nou, putem uita acest lucru. Daca procesorul este cumparat cat mai recent (ultimii 3-4 ani de ex.), atunci acesta nu trebuie sa aiba nici o problema cu performanta. Cu toate acestea, putem verifica procentul de utilizare al acestuia din task manager. Daca procesorul este incarcat 100% de cateva aplicatii simple lansate, atunci trebuie luam in calcul achizitionarea unui nou procesor.

Desigur, poate fi de vina si o eroare de program. Daca o aplicatie foloseste 100% procesorul in mod constant, atunci trebuie sa o inchidem. Apoi urmarim evolutia gradului de utilizare al procesorului si performanta sistemului. Daca acesta tinde sa ramana la 100% procent de utilizare, atunci poate fi defect. Asta in cazul in care nici schimbarea pastei termice nu ajuta cu nimic.

La un laptop, procesorul nu poate fi schimbat. Cel putin nu de catre oricine si nu cu usurinta. 100% nu va merita deranjul. Daca procesorul se defecteaza, schimbarea placii de baza este solutia. Cu toate ca mai repede achizitionam un nou laptop.

Calculatorul nu afiseaza nimic

Ca si in cazul memoriei RAM, o problema de procesor poate cauza oprirea completa a calculatorului cand acesta incearca sa lanseze sistemul de operare. Din pacate, nu exista o metoda usoara prin care sa ne dam seama daca procesorul este vinovat. Prima data ar trebui sa incercam inlocuirea placutelor RAM cu altele pentru a observa daca acestea sunt problema. Daca problema persista, atunci va trebui sa inlocuim procesorul sau chiar placa de baza.

Citeste si: Cum sa aleg un calculator performant

6. Probleme cu placa de baza a calculatorului

Aceasta se afla in stransa legatura cu procesorul – CPU, memoria RAM si sursa calculatorului. In cazul in care nu ar parea probleme cu memoria sau procesorul, atunci placa de baza poate fi defecta. Din nefericire, aceasta este o piesa foarte complexa pentru a fi testata usor. Prea multe nu pot sa spun despre placa de baza, dar va voi oferi un link catre un ghid foarte valoros.

Daca aveti completari, nu exitati sa le postati pe rubrica de comentarii. Astept in special cateva sugestii despre posibilele probleme la placa video.

717 Comments

 • Andrei Cioiu 24 August 2019 at 7:57 pm

  Salut!
  Am si eu o mica problema. Pentru un procesor mai vechi pe socket 1151 trebuie sa ii fac update de bios? Nu mi-l citeste(procesorul e nou).

 • Dorin 17 July 2019 at 3:23 pm

  Salut! Am un laptop ASUS K50AB.
  După ultima oprire, când și-a făcut ceva update-uri (W10), nu a mai vrut să pornească. Încarcă BIOS-ul, pornește WIN cu mesajul REPAIRING PROGRESS sau ceva asemănător însoțit de beep-uri cu diferite coduri (ba 3 beep-uri, ba beep-uri continue nu transmite un singur cod. La fiecare restartare beep-uie altfel), după care BLUE SCREEN cu mesajul ACPI BIOS ERROR și se restartează singur! Am încercat toate variantele găsite: update BIOS, încercate reparare w10 prin bootare de pe stick. Nu pot reinstala w10 pentra că nu îmi permite bootarea de pe USB.

 • Amariei 9 January 2019 at 7:30 pm

  Am si eu o problema mi-am cumparat toate componentele pt pc .Cineva care se pricepe mi le-a pus pe unitate.Am ajuns acasa l-am pornit.Pc porneste la tot placa video toate ventilatoarelee dar nu porneste monitorul, pc nu face acel bipp la pornire. HDD este vechi.

 • Coman 27 December 2018 at 10:02 pm

  Buna, am o problema cu PC am Procesor Intel Ivy Bridge, Core i5 3470 3. 20GHz
  Unități de stocare:
  SSD: 120GB, SATA III, 2.5″
  HDD: 500GB, 7200RPM, SATA III, 3.5″ pe SSD am SO și câte o data îmi dispare HDD. Am partiționat și HDD și am instalat jocuri pe una din partiții și tot dispare ,dau restart și reapare am verificat și mufele de conectare a HDD totul OK?…am schimbat și HDD aceeași problema , am schimbat cablurile SATA III aceeași problema ,după un timp dispare partițiile de pe HDD… AJUTOR

  • Alexandru Ionut 27 December 2018 at 11:25 pm

   Salutare. Pot fi mai multe cauze. Actualizeaza driverele, verifica HDD-ul de erori. Formateaza HDD_ul si creaza alta tabela de partitii, reinstaleaza sistemul de operare. Schimba portul SATA al hard disk-ului. Poate fi ca hdd-ul intra in idle. etc

  • Coman 27 December 2018 at 11:38 pm

   Mulțumesc pentru rapiditate , am instalat W7 am schimbat HDD care l-am partiționat divers am testat cu Prime95 test trecut am dat chech disk și a dispărut HDD cu partițiile poate sa fie placa de baza?

  • Alexandru Ionut 27 December 2018 at 11:57 pm

   N-as crede ca e placa. Cred ca e hard disk-ul. N-ai mufa sa-l testezi pe USB simuland ca si cum ar fi unul extern?

  • Coman 28 December 2018 at 12:05 am

   Nu am ,decât pt HDD laptop dar face aceeași figura cu 2 HDD ssd nu are nimic, dacă stau bine și mă gândesc problemele au apărut după actualizările de la Microsoft pt W10 care au dat peste cap multe pc-uri… Un program bun care face test complet…(Aida64 ?)

 • cornelpredescu 21 July 2018 at 6:06 pm

  sal….! am laptop ACER MS2154(extensa2000) avea parola de BIOS si la.m resetat BIOS,ul, si nu mai arata nimic pe display si bipaie de cateva ori!! Ce este de scut??

 • Burduloi Alexandru 28 June 2018 at 9:10 pm

  Salut am ceva probleme cu pc-ul. , Deci il deschid merge 3-5 minute apoi se blocheaza imaginea nici o comanda nu merge, nimic de pe tastatura, nici butoanele unității pentru al deschide trebuie sa opresc alimentarea de la sursa, inainte mergea dar primeam multe blue screen-uri am pus alta placa video, un cooler mai mare, alte memorii ram dar tot asa face, singurele optiuni ar fi placa de baza sau procesorul

 • Andrei 10 June 2018 at 10:45 pm

  Buna Alexandru, intampin o problema si nu stiu care este cauza. Utilizez Debian 9 unde execut o baza de date MariaDB,creez un usuar caruia ii dau acees din orice retea ( ii pun semnul de % in origine) dar cand incerc sa ma conectez cu acest usuario baza de date imi refuza conectiunea pe portul 3306 si este o instalartie pruaspata asa dar nu este blocata, nu se executa nici un program de firewall care sa bloqueze acest port. In rezuman m-ar interesa daca ai vreo ideie de ce mi se refuza conexiunea

 • George B. 13 May 2018 at 12:03 pm

  Salut, sper ca ma poate ajuta cineva cu un sfat, nu am gasit nicaieri o solutie. De vreo 6 luni de zile am o problema cu pc-ul, intra in freeze, nu mai raspunde la nici-o comanda. Daca il las, cateodata isi revine cam intr-un minut, cateodata deloc si trebuie resetat. Primesc acest freeze aleatoriu, cand sunt in jocuri, sau chiar cand navighez pe o pagina web (fara alte aplicatii deschise pe fundal).
  Am dus PC-ul in service, i-au pus diagnoza si nu i-au gasit nimic anormal. I-am cumparat carcasa cu 4 coolere de 120mm ca sa fie aerisit, i-am schimbat pasta procesorului cu una mai buna, am incercat windows 7 si tot la fel se comporta, i-am pus SSD si tot la fel face, am schimbat si vechiul HDD cu unul nou, i-am schimbat sursa cu una noua de 650W…….nu stiu ce sa-i mai fac :( nimeni nu gaseste ce are…
  PC-ul are un procesor AMD FX-6300, 8GB RAM DDR3 1866 mhz, placa video Asus R7 250X

  • Alexandru Ionut 13 May 2018 at 12:13 pm

   Pai daca ai facut atatea demersuri, dar in zadar, atunci incearca sa inlocuiesti placa de baza cu o alta. Nu stiu daca se accepta retour la asa ceva, nu mai stau in tara de 6 ani si nici n-am luat vreodata placa de baza si s-o dau retour, dar poti incerca. Eventual, si cu procesorul poti incerca la fel. Sau incearca sa vinzi calculatorul pe componente, si iei altul. Sau pune placa la vanzare ai cumperi alta dand ceva diferenta. Si tot asa prin eliminare.
   Imprumuta o alta memorie RAM pentru o zi de la un prieten. Vezi si varianta asta.

 • Mirica Daniel 3 April 2018 at 1:29 am

  Salut, am si eu o problema, de curand am achizitionat o placa video, mai exact Nvidia GeForce GTX 560 TI , si am niste probleme… adica cand joc pe fullscreen imi merge foarte greu, am schimbat driverele, am bagat windowsul de vreo 2 3 ori…tin sa mentionez ca, cu placa video cea veche nu mi se intampla asta…si in momentul de cand am bagat placa video cea noua,,,incepe sa imi laguiasca,etc. ce as putea face?

  • Alexandru Ionut 3 April 2018 at 12:01 pm

   Esti sigur ca sursa are suficienta putere si pentru noua placa video? Sau posibile probleme cu compatibilitatea video – placa de baza, sau video -procesor.

 • Dragos 1 March 2018 at 9:58 am

  Buna
  Poti sa ma ajuti cu o situatie?.
  1 Am avut un sistem care a picat. Pot sa imi trimit si o poza. A picat un condensator de pe zona de alimentare de pe placa de baza… sau cel putin asa cred. Placa pornea, dar nu mai dadea semnal video.
  2 Am luat o alta placa de baza, am folosit acelasi procesor si sursa.. surpriza tot nu dadea semnal. Am presupus ca este placa de baza..sunt ghinionits si am trimis-o retur.
  3. Am luat alta placa, Acelasi sistem. tot fara semnal… deja era culmea. deci am schimbat sursa ( am pus un Gigabyte noi sigilat 750 w vs Corsair 1000w). Surpriza a scos fum. Am oprit repede. Nu este nimic deteriorat. Placa a fost protejata, deci nu sunt sanse sa se fi facut un scurt.
  Am dus ieri ambele surse va verificat- power good. Au plecat cu o placa de baza mai veche..
  Sa fie procesorul ?.. .. Poate procesorul sa strice o placa de baza ( toti pini sunt ok). Nu am avut un difuzor sa verific..

  Ma poti ajuta cu o idee?. Nu vreau sa mai stric nimic.

 • Danut 5 February 2018 at 7:17 pm

  Salut Alexandru, am si eu o problema la un laptop un hp pavilion dv7-2215el. am instalat vreo 3 windows-uri diferite si aceasi problema la toate 3.Atunci cand il deschid se deschide normal si cand incerc sa apac click dreapta sa dau refresh apare cum ar fi fereastra pe jumate de secunda si dispare pe loc si cand reincerc tot asa mereu…apoi cand dau jos click pe fereastra windows-ului(windows 7 spre exemplu) acolo unde apare ”games,computer,control panel si tot asa toate alea…” cand incerc sa mut sageata in sus imi intra automat in pe primul program de acolo pe care dau deci cum ar fi se clickeaza sigur, eu doar mut sageata si acolo unde o pun el intra si se deschide pagina si tot asa …deci nu pot sa intru pe ce vreau eu ca nu ajung cu sageata spre exemplu sus la computer el deja intra spre exemplu in default programs sau control panel sau ce mai am eu pe acolo…daca tot incerc vreo jumate de ora sa intru pana la urma isi revine si merge bine…isi da si refresh cand dau cluck dreapta fara probleme dar cand il inchid si redeschid aceasi problema de la capat.M-a innebunit. am schimbat deja alt hd si bateria aia mica de memorie si tot la fel face…si nu cred ca este touchpad-ul de ala laptop ca am bagat un mouse prin usb si aceasi poveste..ce poate fi daca imi poti da o parere te rog frumos!! mersi mult si numai bine!!!

 • alexandru 1 February 2018 at 9:56 pm

  salut am si ieu un calculator incerc sa instalez windowsul si nu gaseste memoria deci apas f 12 dupa care usb hdd sau ceva de gen intra vindowsul dar cand vreau sal instalez nu gaseste hardul pur si simplu nu mai apare kare ar fi problema

 • MIHAI 4 January 2018 at 5:03 pm

  Am o problema. Atunci cand joc Lol (League of legends) uneori imi iese automat din meci. Nu apas niciun buton si imi iese din joc apoi nu mai merge sa apas pe nimic.

  • Alexandru Ionut 5 January 2018 at 9:38 pm

   Se blocheaza calculatorul? Probabil ti se incinge procesorul sau placa video.. da-mi mai multe detalii. Incearca sa monitorizezi temperaturile cu hwmonitor

 • Laurentiu 3 November 2017 at 10:32 pm

  Salut.Am si eu o problemă cu calculatorul când îl aprind hardul porneste placa la fel dar culărul de la procesor se invârte foarte repede si nu se aprinde deloc.

 • ROSIN 25 October 2017 at 11:26 am

  Buna ziua ! Am un laptop ProBook 6555b si am urmatoarea problema > daca intr un port USB nu este conectat un modem de la DIGI net mobile dupa un timp de cateva minute laptopul se blocheaza si trebuie restartat . Cat timp sta mudemul in USB totul e bine chiar daca nu ma conectez la DIGI si folosesc reteaua wirelles . Mentionez ca am windows cu licenta si chiar daca l am reinstalat am patit acelasi lucru . A trebuit sa bag modemul si ca sa pot reinstala Windows ul si ca sa si poata face update . Rog sfat . Multumesc !

  • Alexandru Ionut 25 October 2017 at 10:45 pm

   Salutare. Stranie problema. Ce sistem de operare folosesti? 7 sau 10? Daca bagi altceva in afara de acel modem in USB, se mai blocheaza? De exemplu, o imprimanta, in stick sau orice altceva pe USB cu alimentare independenta (imprimanta) sau nu.
   Am mai intalnit cazuri cand laptopul sau calculatorul se blocheaza cand bagi ceva in USB cand scoti din USB. Dar sa se blocheza daca ai USB-ul liber, si sa mearga bine cand USB-ul e conectat, n-am mai auzit.

 • Razvan 30 August 2017 at 8:00 pm

  Salutare, ieri am oprit pc-ul, astazi am incercat sa-l pornesc si porneste cu un sunet foarte deranjant, coolerul de la procesor se agita foarte tare si monitorul nu se aprinde (nu primesc bip-uri sau alte sunete) am inlocuit memorile ram cu unele noi, placa video am testat-o pe alt pc si merge perfect, monitorul l-am incerat la laptop si merge corect, l-am curatat de praf, am inlocuit pasta termoconductoare, am inlocuit sursa, an scos bios-ul, am facut N operatii…iar rezultatul este acelasi…monitorul nu primeste semnal.
  Are cineva idee care ar putea fi cauza prolemei mele?
  Multumesc pentru ajutor/raspunsuri.

 • ATX 2 August 2017 at 12:04 pm

  HELP probleme video !
  Am un desktop (minitower) HP 6120 intr-o configuratie multumitoare si de ieri afizeaza imagini cu dungi orizontale neregulate.
  Am verificat cablul, monitorul… Sunt OK.
  Cum are grafica onboard, nu stiu cum sa fac pentru a pune o placa grafica PCI, pentru ca nu pot vedea nimic inteligibil pe monitor.
  La instalarea unui placi grafice PCI, ar trebui sa dau DISABLE la grafica ONBOARD, dar nu vad ecranul BIOS, deci nu pot opera in BIOS.

  Cum se face ?

  Multumesc pentru orice raspuns competent,
  ATX

 • Luca 24 July 2017 at 9:32 pm

  Salut! Am si eu o problema cu un calculator: in timp ce il foloseam monitorul s-a stins si nu puteam sa il mai pornesc(nu este problema de la monitor , l-am incercat cu un laptop si cu inca un calculator si a mers perfect. Am incercat sa inlocuiesc monitorul si nu s-a schimbat nimic) , dar calculatorul functiona in continuare. Am incercat sa schimb cablurile pe care le foloseam pentru a conecta monitorul la calculator sau sa le conectez la placa de baza/placa video , insa nu s-a intamplat nimic. Am deconectat si placa video , iar apoi am conectat monitorul la placa de baza si tot nu a mers. Sper ca ma puteti ajuta.

  • Alexandru Ionut 24 July 2017 at 11:03 pm

   Posibil sa fie placa de baza. Sau chiar sursa.

  • Luca 25 July 2017 at 12:17 pm

   Imi puteti recomanda un service unde sa il duc?

 • Vasile 6 July 2017 at 10:14 pm

  Buna am cumparat un leptop din targ si nu ii dau de capat deloc. Pun incarcatorul se aprinde ledul de la incarcare baterie apas butonul power porneste coler procesor se aprinde butonul de power se aude hdd ca racaie dar stau aprinse continu cele doua leduri si imagine nimic si asta pentru cateva secunde 5/10 sec se restarteaza si o ia de la capat sau uneori nu se deschide singur. Precizez ca am schimbat ramii nici o schimbare, am schimbat procesorul la fel am desfacut bucata cu bucata curatat pus pasta termica nici cum nu vrea sa porneasca . Care ar fi problema daca puteti sa imi dati ceva sfaturi. . Mai detin un leptop care daca ii pun alimentatorul nu da nici un semn cred ca acela este arsa sursa mai exact ceva piesa din alimentare . Va multumesc toata stimaa

  • Alexandru Ionut 6 July 2017 at 10:31 pm

   La al doilea laptop, verifica intai daca se aprinde cu un incarcator universal. Asta daca ai asa ceva. Sau altfel, masoara pe mufa incarcatorului cu un multimetru si vezi daca obtii valori aproape identice cu cele scrise pe eticheta lui. Am mai trecut prin situatii d-astea si era sa cumpar mufa de alimentare degeaba. Era incarcatorul ars. Altfel, nu e exclus ca in cazul tau sa fie acea mufa.
   Prt primul laptop, cred ca ceva nu e pus bine la loc. Am patit asa cand am odata pasta termica extrem de putina si nu se intinsese pe toata suprafata procesorului. Insa, poate-i placa de baza arsa. Nu afiseaza nimic nici fara rami?

  • Vasile 6 July 2017 at 10:40 pm

   Ori cu rami ori fara nimic nici un semn cineva a spus ca este placa video dusa ceea ce nu cred fiindca totusi ar trebuie sa licare ledul de lucru ceea ce nu face . Daca ar fi dusa placa video el ar trebui totusi sa inceapa sa intre in bios dar sa nu afiseze nimic . La cel de-al 2 am verificat alimentatorul pare a fi ok. Si este in valorile care trebuie

  • Alexandru Ionut 6 July 2017 at 11:03 pm

   Nu stiu ce sa zic. Faza ca se restarteaza e ciudata. Puteam presupune ca e bulit cablul de la placa la display, dar atunci nu trebuia sa se mai restarteze laptopul. Hard disk-ul l-ai verificat pe altceva? Ai incercat cu sau fara baterie? Tind sa cred ca a cedat placa de baza.
   Ptr al doilea laptop, mai poti face cum am procedat eu zilele trecute pe un HP. Am scos mufa de alimentare din laptop si am conectat-o apoi la incarcator. Ledul acesteia nu se aprinde, ceea ce m-a facut sa cred ca e arsa. Insa, am masurat cu multimetrul valorile din capatul firului, adica mufa de intra in placa de baza. Nu stiu care-i logica pe acea mufa, dar aveam 19v si 14v, ceea ce m-a facut sa cred ca e buna. Am montat-o la loc, dar nu pornea laptopul. Am dat comanda de o alta mufa de pe ebay germania, iar cand am primit-o, inainte sa o montez, am mai incercat sa pornesc laptopul. Culmea, a pornit si s-a aprins si ledul mufei de incarcare. Am dus laptopul proprietarului, dar a doua zi nu a mai pornit. A avut nevoie de un zgaltaiala si a luat-o. Mai ramane sa schimb totusi mufa cand mai prind ceva timp liber. Astfel, imi dau seama daca a fost mufa sau ceva nu facea contact bine.

 • kovacs fabian 1 May 2017 at 6:39 pm

  ce ie de facut Domnul ionut,iti multumesc frumos pt ajutor

 • kovacs fabian 29 April 2017 at 10:36 pm

  buna ziua tuturor,vreau sa va intreb ceva daca se poate?Fratele meu a cumparat un leptop nou,problema este ca atunci cand instaleaza un joc pe el merge perfect la incept dupa aia nu mai merge bine,uita caracteristicile leptopului.Laptop DELL Inspiron 5567, Intel® Core™ i5-7200U pana la 3.1GHz, 15.6″ Full HD, 8GB, SSD 256GB, AMD Radeon R7 M445 4GB, Ubuntu 16.04,Va rog frumos ma puteti ajuta si pe mine multumesc frumos si scuze de deranj.

  • Alexandru Ionut 30 April 2017 at 8:08 pm

   Pai cand dupa aia nu mai merge bine? Dupa o ora? Dupa cateva zile? Ce jocuri? Se incinge tare laptopul??

  • kovacs fabian 1 May 2017 at 6:45 pm

   laptopul nu se incalzeste deloc

  • Alexandru Ionut 1 May 2017 at 11:06 pm

   si foloseste Ubuntu, jucand pe steam? sau a pus Windows pe el?

  • kovacs fabian 2 May 2017 at 4:51 pm

   el acuma are windows 10 pro pe el,el a avut ubutu pe laptop dar nu il lasa sa instaleze nici un program de ce?sau nu am stiut eu cum se face si am apelat la tine acuma dar pe ubutu merge orce joc prin steam.Si atunci cum sa fac sa fie bine si pentru el atunci.O variata daca se poate si cu asta numai te deranjeze cu nimica daca se poate bineinteles.

  • kovacs fabian 3 May 2017 at 3:39 pm

   el acuma are windows 10 pro pe 64 bit,sa instaleze pe laptop inapoi ubutu?sau ce sa faca mai bine?,sa si cumpere un racitor pt laptop.

  • Alexandru Ionut 3 May 2017 at 9:23 pm

   Pai nu e instalat bine sistemul de operare. Formateaza hard disk-ul, reinstaleaza corect Windows 10 x64, instaleaza toate driverele necesare si actualizeaza sistemul de operare la zi. Fac pariu ca vor merge jocurile.

 • razvan 29 March 2017 at 9:21 pm

  salut.Am o problema…poate poti sa ma ajuti.Am schimbat procesorul,un e8400 cu un xeon x5460…si acum merge mai greu…desi scorul in windows e mai bun la proc.Nu se incalzeste.totul pare ok.O parere??pls

  • Alexandru Ionut 29 March 2017 at 10:12 pm

   Posibil din cauza driverelor. In ce sarcini anume merge mai greu?

  • ionut 17 May 2017 at 9:22 pm

   Salut
   Aceasta problema o am si eu
   Am schimbat un Dual core e7200 cu un xeon x5460
   si acuma tot pc merge sacadat.. pe desktop ascult muzica doar cu winamp aprins si se aud intreruperi
   3 4 secunde se aude perfect dupa intrerupt
   si pe youtube la fel.. am sunat la cei de unde am cumparat procesorul si au spus ca nu este din cauza lui..
   totul mergea perfect cu vechiul procesor
   in jocuri am fps mult mai mare cu + 50 100 fps fata de dual core
   dar dupa un anumit timp 5 10 min apare drop frame si scade la 2 5 fps sta cam 5 10 sec si dupa isi revine
   asta se intampla in toate jocurile
   timpul difera odata face mai des odata mai rar dar face..

  • Alexandru Ionut 17 May 2017 at 10:03 pm

   Salut. Ai actualizat si tu sistemul si toate driverele necesare?

  • ionut 18 May 2017 at 9:32 pm

   Seara Buna!
   am driver booster si nu am actualizari la nici un driver.
   ce trebuie sa actualizez ?
   Biosul este ultimul de pe site official msi…

  • Ionut 19 May 2017 at 8:50 pm

   Razvan
   Ce placa de baza ai?
   Eu cat de cat am rezolvat cu sacadatul pe youtube dar inca am drop frame dar mai rar
   Am observat ca procesorul statea 40% 35% fara sa fac nimic nu scadea sub 35%
   Acuma am rezolvat si sta la 0% 1% pe desktop fara programe pornite
   Cu drop frame inca nu stiu ce sa fac..
   Ma bucur ca am rezolvat cu sacadatul ala era ff enervant si nu puteam sa ascult nici muzica nici sa ma uit pe youtube..

 • Georgiana 28 March 2017 at 8:41 pm

  Buna. Am un laptop Lenovo G50 si are mai multe probleme, de la ce poate fi?
  -uneori se blocheaza brusc si se aude un bazait, trebuie sa-l opresc si sa-l repornesc ca sa isi revina.
  -cursorul de la mouse are momente cand se blocheaza, se misca in directie gresita, merge in reluare
  -mai nou, orice video (muzica,film etc) este redat alb negru

  • Alexandru Ionut 29 March 2017 at 10:13 pm

   Pot fi multe cauze. Poate hard disk-ul nu mai functioneaza corect. Poate fi chiar si de la drivere si / sau sistemul de operare.

  • kovacs fabian 1 May 2017 at 6:37 pm

   la sniper elite 3 merge perfect la in inceput si dupa aia nu mai merge bine urmatoarea zii si la fel nfs rivals

 • Marian-Ionut 5 February 2017 at 1:06 pm

  Salut as avea si eu o intrebare daca ma poti ajuta, imaginea e mai mica decat monitorul aproape jumate doar, ai putea sa imi spui dc si cum pot rezolva?

 • George 3 February 2017 at 9:46 am

  Buna ziua ! Am intampinat o problema la pc meu, si nu inteleg de unde/ce/si cum. Acum vreo luna de zile am zis sa fac un upgrate la HDD(imi daduse eroare hardul si scazuse viteza incredibil de mult, pana la 1 mega cand copiam de pe o partitie pe alta), placa video si rami deoarece, nu mai faceau fata ( 4g rami , Geforce GT 640(cred) 1024m/128kb ), si am achizitionat o placuta de 8g rami Adata , si o placa video amd radeon rx460 oc 2g/128kb . si am reinstalat win ( prima data win 7, pe urma win 10). Buuun, aveam o problema in jocuri. de exemplu cand mergeai pe langa pereti parca se focaliza imaginea ( ca la telefon cand dai sa focalizeze pe ecran ) si se vedeau niste dungi , tot la fel , pe pereti si la distanta pe obiecte niste dungi fine , cand miscai imaginea. Mam gandit ca o fi de la placa video , defectiune din fabrica, caci nici imaginea nu era foarte clara la distanta in miscare( desi detaliile nu erau pe minim). am testato pe alt pc in comparatie cu o placa video GTX 750 1giga/128, care conform testelor de pe net era net inferioara RX-ului, si se vedea f bine( doar ca nu rezista la detalii mai mari din cauza memorie. Acest GTX se vedea mai bine decat a mea, la detalii mai mici ca ale mele, si nu avea nici o problema cu framurile ( testata pe aceleasi jocuri). A mea pe pc-ul celalalt tot se mai vedeau dungile acelea, dar foarte fin ( la mine se vedeau mult mai rau), am zis cred ca procesorul nu face fata ( era mai slab decat al celuilalt pc ). Am schimbat placa video (RX-ul) si am achiziotinat un GTX 1050ti 4g/128kb, schimband incluziv placa de baza( mai mare si mai rezistenta la OC ) si procesorul ( amd fx 8300 ), si la fel instaland prima ora win 7 pe urma win 10 . Am exact aceleasi probleme pot spune cu mici diferente … facand comparatie tot cu pc-ul celalalt care acum este mai inferior pc-ului meu si nu are nu are nici o problema. Toate componentele sunt noi. Driverele sunt testate si retestate, atat cu ultimele versiuni cat si cu versiuni mai vechi . Nu inteleg ce ar putea cauza acest lucru, caci banuiesc ca placa video nu are cum sa mai fie si nici procesorul, poate sa faca de la rami sau hard ?

 • Marius B 25 January 2017 at 9:07 pm

  Salut am și eu un laptop care nu înțeleg ce are. Se aude ca se aprinde, coolerul se aude ca merge normal, LED-urile de la laptop arata normal doar ca ecranul este negru. Țin sa specific faptul ca laptopul se cam încingea 80-90°C. Cum îmi pot da seama ce are fără sa-l duc la service? Mulțumesc.

 • Vasynet 24 January 2017 at 4:24 pm

  CUn pot scoate administrator pastor din bios dacă nu am parola am cumpărat o placa de baza și era parolat biosul . Prin ce metoda pot sa mai depărteze biosul varianta cu sosul bateriei cmos nu merge

  • Alexandru Ionut 24 January 2017 at 7:29 pm

   daca nu conectezi bateria biosului ptr 10 minute, ar trebui sa se reseteze parola

  • Vasynet 24 January 2017 at 7:50 pm

   Am scos bateria de la cmos și bateria leptopului timp de 2 zile și tot degeaba

  • Alexandru Ionut 24 January 2017 at 8:30 pm

   incearca, fara ambele baterii, sa ti apasat pe butonul de power cateva zeci de secunde. poate ai succes.

  • Vasynet 24 January 2017 at 8:39 pm

   Am încercat dar fără succes . Problema este ca vreau sa ajung în setările biosului fiindcă cred ca acolo este ceva setare făcută de merge extraordinar de rău sistemul de operare zici ca este 486

  • Alexandru Ionut 24 January 2017 at 9:27 pm

   Nu cred ca e ceva din BIOS. Daca tu pui Win pe x64, nu ai RAM suficient. Trebuie sa ai minim 2GB RAM sa ruleze Win x64 mediocru. Plus ca tie, din aia 1,5GB, iti mai fura si placa video ceva.

   UPDATE: plus ca, trebuie sa ai minim 20% spatiu liber pe C:/ ca sistemul de operare sa-si incarce fisierele.

  • Vasynet 24 January 2017 at 9:34 pm

   Am reinstalat windows a 2 oară astai l-am pus pe 32 biți dar nici o schimbare tot așa merge sub orice critica. Țin sa menționez ca dacă deschid sistemul de operare în SAFE MODE rulează acceptabil. Sincer nu știu ce sa îi mai fac posibil sa fie hdd pe duca ??? Nu se aude nici carat sau alte simptome ca și Cum sa da duhul

  • Alexandru Ionut 24 January 2017 at 10:05 pm

   pai n-ai decat sa-l verifici. gasesti aici pe blog suficiente articole. In Safe Mode ruleaza acceptabil ptr ca nu sunt lansate toate seriviciile si driverele care sa consume resurse.
   Daca ai pus tot Windows 7 Professional, dar pe x32, incearca sa pui o alta versiune, daca ai, precum 7 Home pe x32.
   Sau daca ai timp liber, distreaza-te cu o distributie Linux. Poti incerca un Ubuntu cu LXDE http://mystreet7.com/linux/lxde-interfata-light-pentru-calculatoare-vechi.html
   sau un Linux Mint cu interfata grafica Mate.
   Sau cauta si instaleaza Lubuntu.
   Oricum, presupun ca vrei sa stai pe net. Aceste sisteme sunt minunate.

  • Vasynet 24 January 2017 at 10:10 pm

   Ms de sfat uite la Linux nu m-am gândit sa îl caut ca am pe undeva ybitu live cd.

 • Vasynet 24 January 2017 at 4:21 pm

  Plăcuțele sunt la aceiași frecventa windows 7 profesional pe 64 biti

  • Alexandru Ionut 24 January 2017 at 4:59 pm

   mane, n-are ce cauta x64 pe hardware-ul ala. pune x32 si imi spui cum merge

 • Vasynet 24 January 2017 at 2:04 pm

  Salut am și eu o problema am un leptop hp 6530b am instalat Windows 7 ,am pus pasta termica curățat răcire dar merge ffff greu când îl pornesc aștept și 5 minute pana intra în sistem de lucrat nici nu pot spune merge dezastru aștept și 2 minute sa îmi deschidă un folder de la ce ae putea fi problema . Procesor Intel 2core 2.7ghz, 1,5 ram ddr2, video 256 mb, 160gb hdd

  • Alexandru Ionut 24 January 2017 at 2:16 pm

   Configuratie destul de slaba. RAM putin si din doua placute care, poate, nu au aceeasi frecventa. Sau cea de 512 e prea slaba. Mai bine ai renunta la ea. Plus ca nu stiu ce versiune Windows 7 instalezi si daca e pe 32 sau 64 biti.

 • Daniel 22 January 2017 at 6:49 pm

  Salut!
  Am o problemă destul de ciudată cu PC-ul.
  Pc-ul are configurația astfel:
  Placa de Bază- Intel DG35EC, cu 4 sloturi de RAM, Soket 775 LGA.
  Procesor- Intel Core 2 Duo 2.40 Ghz
  Ram- 3 GB, 3 plăcuțe de 1GB fiecare cu frecvența 667 MHZ
  Placă Video- Nvidia Geforce 210, 1GB (am şi integrată dar nu o folosesc)
  Hard Disk- 250 GB(Western Digital-Sata)
  Sursă de alimentare- ATX Premier 450W(DR-8460BTX)
  Sistem de operare- Windows 7 Ultimate 32 bit,( All Rights Reserved) înregistrat.
  Antivirus- Avast 7
  Pc-ul îl am de 3 ani, în cursul acestor 3 ani a funcționat perfect, până acum 2 săptămâni. Problema mea nu este pe parte de Software, şi am să explic de ce. Până acum doua săptămâni mergea totul perfect, până când într-o dimineață m-am trezit pe la ora 9, mi-am făcut o cafea, am aprins o țigară şi zic să pornesc Pc-ul să-mi verific Email-urile, să ascult muzică etc.
  Îl pornesc, şi observ că nu îmi arată nimic pe Ecran (Black Screen). Îl opresc şi-l pornesc din nou, tot aşa, Black Screen.
  Încep să verific dacă cablul care intră în placa video este conectat cum trebuie. Şi este!
  Cablul de alimentare este funcțional şi el, deoarece led-ul monitorului este aprins in culoarea portocalie(fară să pornesc pc-ul), când pornesc pc-ul el se face verde, acum nu mai e cazu’, datorită acestei probleme..
  Cablurile sunt bune, de alimentare şi video, cel video l-am testat şi pe alt pc, şi funcționează. Le-am luat prin eliminări să pot să văd care ar fi problema..
  Am luat placa video, am testat-o, pe alt pc, merge şi ea( deci nu e vorba de ceva ars)
  Am luat Hard-Disk-ul, l-am testat şi pe el, pe acelaşi pc care le-am testat pe cele anterioare, funcționează şi hardu’.
  Am luat Rami, nu înainte să-i schimb între ei (am luat fiecare plăcuța de RAM şi i-am pus în slot-uri diferite, sperând că o să afişeze ceva pe ecran, nimic! Am pus unu câte unu să văd dacă nu cumva e vreunu ars, şi tot nu a apărut nimic pe ecran.
  Am scos bateria Bios, am aşteptat 10 Minute, timp în care mi-am aprins o țigară, a trecut cele 10 minute şi am reintrodus-o din nou bateria Bios, pornesc pc-ul, şi nici acum nimic, ecranu rămăne negru în continoare, am luat procesorul, l-am testat şi pe asta, funcționează!
  Am luat şi sursa, am luat-o şi am pus-o pe pc-ul de “test”, funcționeză şi asta!
  A rămas placa de bază, şi nu cred să aibă ceva, led-ul ei implementat, de asemenea luminează constant!
  Monitor-ul l-am testat şi pe el, ştiam că funcționează, doar se aprindea led-ul de la bun început, dar l-am testat să fiu sigur!
  Deci: am luat toate componentele pc-ului, funcționează toate, ventilatoarele de la sursa de alimentare se învârt, cooler-ul de asemenea şi el, led-ul “Power” luminează constant!
  Led-ul “Hdd” luminează intermitent(cum trebuie să lumineze) cablurile din exterior şi interior sunt bine fixate! La lucu’ lor. Curățat de praf peste tot.
  Cu toate acestea, nu-mi afişează absolut nimic pe ecran! Menționez faptu’ că, mai mi s-a întamplat o data acum un an aceeaşi problemă ciudată ca acum, atunci l-am desfăcut de toate componentele, rămânând doar placa de bază cu procesorul pe ea, şi le-am montat la loc, şi spre surprinderea mea, a apărut sigla cu firma Intel, s-a încărcat windows-ul, şi aia fost, mă jucam pe el, temperaturile nu depăşe-au 60 de grade, toate bune şi frumoase, până a reapărut problema din nou, am efectuat aceeaşi procedură ca anu’ trecut, desasamblând componentele si montate din nou, sperând că o să am acelaşi rezultat, de data asta, n-a mai fost aşa!
  De aceea, am căutat pe Google, şi am accesat numeroase rezultate şi pagini, şi nu am aflat despre problema aceasta, şi în final am ajuns aici, pe site-ul tău, Alexandru Ionut, sper că mă poți ajuta! acum îți scriu de pe Smartphone!
  Mi-e tare greu fără PC!
  Am văzut numeroase persoane aici postând, fiecare cu problema lui, dacă aflam mai devreme de acest site, vă ajutam cu mare drag cu răspunsuri! am cunoştințe destul de bune de software, hardware, dar nu pentru problema mea.. cu care nu m-am întâlnit cu aşa ceva în viața mea, având în vedere că am încercat aproape totul!
  Poate cineva a întâmpinat această problemă, rog Frumos să lăsați un Raspuns!
  De asemenea aştept un răspuns de la tine, Alexandru Ionut, tu te pricepi cel mai bine!

  Cu stimă, Daniel

  • Alexandru Ionut 23 January 2017 at 7:54 pm

   salut

   ai precizat clar ca ai testat toate componentele si functioneaza perfect, in afara placii de baza pe care ai verificat-o vizual, presupun. e posibil sa se fi ars vreun circuit de pe placa sau vreun condensator ceva. daca l-ai pornit la 9 dimineata, e posibil sa fi facut vreun scurt ceva din cauza diferentei de temperatura.
   ii tineai mereu in priza? ai prelungitor cu buton si-l folosesti? si eu am ars un calculator cu o nenorocire de prelungitor cu buton.
   cel mai bine ar fi sa mergi la un service care poate sa-ti testeze placa. nu stiu exact cat costa. chiar daca acel led de pe placa se aprinde, eu cred ca placa poate a cedat. mai ales ca tu deja ai probat totul pe alt calculator si esti sigur ca restul componentelor merg.

 • Romica 19 January 2017 at 10:17 pm

  Salut Am windows 7 x64 Si placa video gtx 560 nvidia , Problema de care ma lovesc este o eroare si mai exact nvlddmkm.sys cu bsod repetat nu se poate pronin pc_ul decat in safe mod si acolo apar si dispar portiuni luminate verde. Am dezinstalat si instalat driverul am instalat un driver mai vechi tot ma lovesc de acesta eroare.. pana si biosul il arata pe tenta verde… Am scos placa video si merge ok pe placa video onbord fara nici o problema. Crezi ca este placa video stricata sau ceva probleme de driver (daca e de driver care ar putea fi solutia?) Multumesc.

  • Alexandru Ionut 20 January 2017 at 8:04 pm

   eu cred ca placa video e defecta

 • catalin 16 January 2017 at 1:45 pm

  am un lenovo G500 l am conectat la o boxa bluetooth iar apoi nu mi a mai mers sunetul nici prin boxele laptopului nici prin jack si nici prin conexiune bluetooth am verificat setarile de volum , am reinstalat driverul de sunet insa fara succces ce pot face cine ma poate ajuta.va multumesc

 • oltean cosmin 12 January 2017 at 8:03 pm

  salut.
  de ceva vreme dupa ce imi aprind pc si imi apare iconita de windows ramane ecranul negru si nu mai apare nimic. Doar dupa ce reinstalez windows-ul se remediaza problema. Iar dupa cateva zile iarasi reapare. + ca imi merge f greu pc. am un I5 -4460, CPU 3.2, 8gb de rami, placa video gtx 750 si o placa de baza b85-hd3

 • danut 11 January 2017 at 3:11 pm

  as avea nevoie de o sugestie sau un sfat in legatura cu un SSD care nu este rcunoscut ca dispozitiv butabil in momentul in care incerc sa instalez windowsul pe el dar in bios il vede si il recunoaste…e ceva de genul cand ajung la pasul in care imi cere unde vreau sa instalez w7 ..in lista nu apare nici o partitie sau altceva ( mentionez ca a fost luat de pe pe alta configuratie impreuna cu placa de baza si avea w7 pe el

  • Alexandru Ionut 11 January 2017 at 9:06 pm

   l-ai formatat si tu inainte??

 • florin 30 December 2016 at 9:46 pm

  Salut, am o problema cu pc-ul, de la un timp cand il pornesc monitoru ramane in stand by, unitatea porneste, si dupa jum de minut se stinge si se prinde singura, si ca sa porneasca trebuie sa dau un restart, dupa ce se stinge, si cate odata imi mai apare o eroare cu overclock fail, iar daca ascult muzica, sau ma uit la film si dau un simplu refresh se opreste sunetu de la muzica sau film, bazaie in casti sau in boxe si pe urma revina iar sunetul, de la ce ar putea sa fie? …

 • Marius 26 December 2016 at 1:27 pm

  Salut am o problema,cand aprind calculatorul mi se aprinde pana la background si acolo ramane blocat nici toate programele nu se afiseaza,ma poti ajuta?

 • Mario 11 December 2016 at 8:25 pm

  Salut. Vreau sa stiu care e motivul pt care nu ma lasa command prompt sa fac comanda chkdsk.
  Imi zice ca profilul nu e administrator, adica nu sunt administratorul calculatorului, desi e singurul profil pe care il am.
  Am un laptop Acer Aspire 5740G, intel core i5 CPU M 430 @ 2.27GHz 2.27 GHz, 8 Gb Ram, windows 7 home premium 64 bit (arentie- COPIE!!! build 7601) si placa video ATi mobility radeon HD 5650, 2746 MB

  Vreau sa fac chkdsk sa vad daca ar fi ceva care ar putea sa imi distruga memoria

  In plus, in iunie ma jucam un joc, Battlefield 4 si il tineam pe genunchi pe o patura si mi-a aparut blue screen inainte sa apas exit din joc. Cred ca era din cauza ca am tinut o patura la ventilator.

 • Iurie 11 December 2016 at 4:13 pm

  Salut…am si eu o problema cu PC-ul ( Lenovo G50 30 ).Totul a inceput dupa ce l-am deconectat de la “BUTON”.Cind am dat s-al pornesc din nou, nu am mai reusit. S-au aprins doar lampile, dar ecranul nu-mi mai arata nimic si nici-un sunet nu mai facea, pur si simplu cind apasam butonul, se aprideau beculetele. Daca tin pornit in asa stare, se infierbinta dedesupt, in regiunea sistemului de racire. “banuiesc ca procesorul s-a dus”
  Ma puteti ajuta cineva?…va rog

  • Mario 11 December 2016 at 8:28 pm

   Ori procesorul e fript ori placa video

 • Sorin 8 December 2016 at 11:23 am

  Salut, am o problema cu calculatorul… dispare semnalul pe monitor dupa care nu mai pot sa opresc calculatorul de la buton numai daca-l scot din priza, dupa reconectare functioneaza din nou o perioada… Ma poate ajuta cineva va rog? multumesc !

 • ANDREI 1 December 2016 at 12:04 am

  CAND STING CALCULATORUL SI IL APRIND INAPOI SE STERGE TOT CE AM AVUT PE EL

 • dorin 27 November 2016 at 6:28 pm

  Am o problema cu internetul.Daca vreau sa vad ceva la daua apasari de maus ma trimite in alte ferestre si abia la al 3-lea apasare se deschide ce am dorit

 • MIHAI 27 November 2016 at 12:21 am

  sall .. o problema mare am si eu . nu stiu de la ce , daar … deschind pc , intru intr-un joc oarecare , exemplu Rise of the Tomb Raider , si dupa 5 min cam asa incepe face dungi pe ecran si ramane blocat de tot , trebuie sai dau reestart. daca ies inainte cand incepe si face putine dungi totul merge bine . dar daca stau cateva secunde si ma joc incontinuare ramane blocat si cand da sa porneasca la inceput unde trebuie sa booteze pentru windows imi mai apare langa DVD loading ….. AMD data change …update new data to dmi … ce inseama asta si de ce face asa ? te rog un rasp cat mia repede

 • alex 21 November 2016 at 2:19 pm

  Salut mi am montat singur pc si nu porneste din ce cauza?

  • Alexandru Ionut 22 November 2016 at 11:35 pm

   Nu l-ai montat corect :D

  • alex 23 November 2016 at 7:04 pm

   Alex ce as fi putut monta gresit? Chiar nu imi dau seama iti fac o poza cv ..

 • Cazacu Daniel 15 November 2016 at 5:02 pm

  Salut.Am o mare problema. Am un calculator cu urmatoarele specificatii :
  Procesor Intel Pentium 2.80GHz
  Placa video:Ati radeon sau asa ceva de 1800Mb.
  Sursa:ATX-500W-E-PSU-1(Made in china iti dai seama)
  Placa de baza Asrork G31M-S (FSB 1600 DDR2 800 Dual channel)
  Rami ddr2 2gb(o placuta)
  Descriere problema: Ma jucam Gta San Andreas Multiplayer.Si ascultam muzica pe yt.Ma joc cam vreo 15 minute si imi apare culoarea maro cu puncte albe pe tot ecranul calc mergea,canta muzica.Am dat restart nu se intampla nimic muzica canta,am dat pe butonul de pornire sa se inchida,nimic,muzica canta,calc era pornit.M-am enervat si am apasat pe butonul ala mic de pe sursa de unde ii inchizi curentul pc-ului.L-am inchis am stat 5 secunde si l-am deschis iar. Apas pe butonul de power de unde deschideam pc-ul normal si ca sa vezi porneste dar nu apare nimic pe ecran. L-am sunat pe cumantu si cica e de la rami,dar am pus rami in alt pc si functioneaza perfect,ba chiar am facut si Windows Memory test si nu a iesit nimic. Ce poate sa aiba?Si cam cat ar costa sa-l repar? Mentionez ca am mufat totul bine,si tot aceeasi problema,am schimbat si ecranul si cablurile si tot aceeasi problema.Please! Help.

 • Daniel 13 November 2016 at 3:29 pm

  Buna am un calculator cumparat in martie procesor i3 3.7 ghz 6 gb rami placa video gt730 2gb , ma joc san andreas multiplayer intra in joc merge circa 3-5 minute perfect fara nici o sacadare si dupa dintro data se blocheaza si nu mai pot decat sa ii dau restart culmea ca pe jocurile mai noi gta5 fifa 14 merge perfect fara nici o problema , am reincercat pe mai multe windowsuri , schimbarea driverului de placa video nici o schimbare imi poti spune cam care ar fii cazua ? Multumesc !

 • cristi 12 November 2016 at 2:21 pm

  salut alex am si eu o problema cu calculatoru il pornesc merge citeva minute si se opreste dar nu de tot merge hdd merge sursa merge si cooleru de la cpu da nu mai afiseaza nimic si de oprit nu msi pot sa il opresc decit daca il scot din priza. procesoru este amd cu video inclus

 • marius 31 October 2016 at 6:10 pm

  salut am si io o proplema nu ma lasa sa instalez nimic si nici sa ma joc

 • Danny 31 October 2016 at 12:34 am

  Buna seara, am si eu o problema, aseara imi am bagat windows 7 ultimate pe 32 de biti si m-am pus am instalat driverele dupa care si programele cand am dat restart imi a intrat in Startup repair daca nu ii instalez programe sau ceva porneste normal dar daca ii instalez programe ceva si ii dau restart imi intra in Stratup repair asta mi se intampla doar la Windows 7 la windows-urile celelante nu patesc asa! ma puteti ajuta va rog frumos? care ar putea fi problema? cum as putea s-o rezolv? imi doresc foarte mult wondows 7

 • Marius 28 October 2016 at 2:00 pm

  Salut am ceva probleme cu calculatorul meu.
  Ideea este ca se misca putin cam greu mai ales pe web si nu inteleg de ce, da foarte multe crash-uri “google chrome” si “Mozila” exemplu ” ah nu mai merge”, “spawn” etc si trebuie sa restartez calculatorul de 2 3 4 ori ca sa poate merge PANA LA UN MOMENTDAT cand aceasta problema reapae. Am incercat sa schimbat Windous-ul de cateva ori si aceasi problema.
  Iar cea de a 2 a problema, nu stiu sa iti explic foarte bine sa intelegei, ceva de genul ecranul calculatorului se BLUREAZA. apar linii pe el nu se mai vede nimic, se blocheaza si trebuia sa apelez iar la RESTART. Calculatorul nu este foarte nou dar nici foarte slab nu este in momentul de fata
  -Procesor: AMD PHENOM 8650 TRIPLE-CORE 2.30 GHz
  -4 GB/ RAM
  Poate sti tu care ar fi problema, Multumesc!

 • sorin 24 October 2016 at 4:40 pm

  Salut ! demulte ori cand vreau sa deschid calculatorul nu porneste,trebuie sa-i dau un restart ,ce poate fi ,am schimbat sursa si hard disk si tot asa face

  • Alexandru Ionut 24 October 2016 at 9:24 pm

   nu pleaca deloc? nu afiseaza nimic?

 • SINTEJUDEANU VALERIU 22 October 2016 at 1:47 pm

  Am un leptop DELL performant . Il utilizez si pentru a ma juca RED CRUCIBLE FIRESTORM . De citeva zile nu mai ruleaza corect , adica ruleaza sacadat se intrerupe si apoi ruleaza foarte repede . L-am dus la un specialist care a reinstalat W10 dar tot nu functioneaza . Care credeti ca este cauza . Timp de 5 luni nu am avut probleme . Multumesc .

  • Alexandru Ionut 22 October 2016 at 2:31 pm

   Pot fi mai multe cauze. Fie este din cauza hard disk-ului care poate intra in standby, fie porneste ceva in background, fie ceva din driverele placii video. Poti monitoriza temperaturile in timpul jocului, monitorizeaza si ce procese mai pornesc in timpul jocului, poti defragmenta si hard disk-ul.
   Mai poti face backup salvarilor din joc si-l poti reinstala. Vezi si setarile video ale jocului.
   Daca ai placa video Nvidia, vezi articolul asta http://mystreet7.com/off-topic/optimizam-setarile-video-jocuri-rulare-fluenta.html

 • Eugen 10 October 2016 at 12:07 am

  Salut! daca intrebarea mea nu-si are locul aici, va rog sa ma directionati unde sa ma adresez: Jagged Alliance 2 – Wildfire (2005). am instalat si am jucat putin din Wildfire. Azi am vrut sa continui, dar nu mai merge… mai precis imi apare mesaj de eroare – chiar de cand incerc sa-l deschid – “the program has stopped working”, fara alte detalii . l-am dezinstalat cu revouninstaller si l-am instalat din nou. tot nu merge; am incercat si cu “run as admin.”; l-am pus la exceptii in avg… . folosesc win7 pe 32 biti. Ce pot face? Multumesc!

 • Eugen 6 October 2016 at 9:05 am

  Salut !
  De o saptamana mi-am bagat pe langa hard diskul vechi , un SSD.
  Problema mea este urmatoarea : Pc-ul ruleaza fara probleme , doar ca la un moment dat se aude ceva ca si cand s-ar restarta ceva in unitate … Pe desktop si in programe nu se semnaleaza niciun fel de problema in momentul cand se aude acel “restart”.
  Ai idee de la ce ar putea fi?
  Multumesc !

  • Alexandru Ionut 6 October 2016 at 9:31 am

   Ai instalat sistemul de operare pe SSD, iar hard disk-ul il folosesti ptr stocare? Sunt sigur ca se aude hard disk-ul care intra si iese din standby.

 • Marius 2 October 2016 at 1:10 pm

  Salut. De fiecare data cand pornesc pc ul imi apare o alerta: cpu nu este instalat in socketul corect, sau ceva de genu’. In timp ce ruleaza, procesorul merge perfect, dar in schimb ramii sunt folositi la peste 80% fara sa fie procese deschise. Asta nu se intampla mereu. Am win 7 64 biti 4gb ram ddr2 procesor e 5405 quadcore 2.0ghz si gtx 570

 • Petru 9 September 2016 at 1:49 pm

  Salut am o problema legata de un laptop asus G75vw, i7, 3gb placa video, 8 gb ram, cand este solicitat imi apare camerge ba pe baterie ba este incarcatorul desi sta mereu cu incarcatorul cuplat, cand intru intr-un joc incepe sa se tureze si dupa cateva minute se stinge, il aprind si imi arata doar daca pornesc win normal sau alte doua optiuni- poti sa imi spui cu ce ma confrunt? Se poate sa fie placa de baza, hdd, pl video ( apropo urca la 70 gradein joc) sau incarcarea deficitara ? Multumesc astept raspuns.

 • valentin i 4 September 2016 at 8:29 pm

  Salut , am si eu o problema si daca poti sa ma ajuti , cand vizionez pe youtube un filmulet mi se inchide imaginea instant dar pc-ul functioneaza mai departe.

 • marius 2 September 2016 at 11:30 am

  salut ma poti ajuta si pe mine cu un sfat? se intampla un fenomen ciudat uneori doar o data pe zi alteori fregvent imi ingheata pc-ul si singura optiune este sa ii dau restart. ai idee de la ce ar putea fi?multumesc anticipat

 • Alex 222 22 August 2016 at 11:49 am

  Salut , dei am o problema : atunci cand vreau sa instalez win 7 trec de acel “pressany key” apoi ecranul ramane negru , la win xp trec de partitii apoi pc-ul trebuie sa-si dea acelt reset si iarasi ecran negru , precizez ca am incercat si alte HDD si e la fel SPER SA MA POTI AJUTA :d

 • Vlad 16 August 2016 at 7:11 pm

  Salut am si eu o problema mi-am cumpărat o placa video acum jumatate de an și nu am avut probleme cu aceasat dar de un timp mi se tot restarteaza calculatoru când îl stresez un pic adică când intru intru joc sau mai multe pagini chorme deschise am crezut că e de la procesor că pasta teroconductoare e veche așa că am schimbato si tot la fel chiar mai des și m-am gândit că e foarte mult praf si am curator tot pc tot la fel așa că am scos placa video si am văzut că nu se mai închide așa că l-am mai ținut fără dar mă enerva cum o puneam mi se închidea iară m-am gândit că e placa video dar când se restarta dura 10-20 sec până să se deschidă iar am crezut că e supraincalzita placa video si inca ceva când se închidea în timpul ala de 10-20 sec se auzea un bipait continu am ajuns la concluzia că sursa fiind una foarte veche să nu mai merge cum trebuie adică când cerea mai mult curent această se închidea acuma când îl deschid încep ventilatoarele de la sursa procesor si placa video dar nu îmi arată nimic pe ecran de la ce poate fi ?? Va rog ajutatima

 • Diana 7 August 2016 at 12:07 am

  Am o problema cu placa video. Nu mai merge deloc conectarea prin HDMI.Apare ecranul negru. Prin VGA se conencteaza, dar apar dungi orizontale si rezolutia e mica. Nu e cum ar trebui sa fie. Ce ar putea sa aiba? Vreau sa o trimit in garantie, dar nu stiu sigur daca problema e de la ea. Ar putea fi si altceva?

  • Alexandru Ionut 7 August 2016 at 10:55 am

   Eu cred ca de la placa video e problema.

 • Ovidiu 6 August 2016 at 6:09 pm

  Salut! Am o problemă cu procesorul.Acum 2-3 săptămani am schimbat cooler-ul de la procesor pentru că era gălagios.In prima zi totul era bine,frumos,liniste,dar a2a zi nu ştiu care era problema si aveam fps drop in jocuri,aveam lag.Am presupus ca noul cooler nu raceste suficient de bine si am adaugat 2 ventilatoare la carcasa,dar fara efect si temperaturile tot ridicate sunt.Nu stiu ce sa fac.Trebuie sa schimb iar coolerul de la procesor ?

  • Alexandru Ionut 6 August 2016 at 7:27 pm

   Asigura-te ca se invarte bine, ca nu il impiedica nimic, si ca l-ai pus in sensul corect :). Apoi, sper ca ai luat unul calitativ, nu unul de 5 bani. Probabil ca ar trebui sa schimbi si pasta termica. Ce temperaturi are pc-ul??

  • Ovidiu 7 August 2016 at 1:31 am

   De invartit se invart toate:))Cat despre cooler nu e unul stralucit,50lei…si pasta a fost schimbata cam s-a montat noul cooler. Cand stau doar pe net are in jur de 40-45 de grade si cand ma joc 80-85.. Deci,cel mai probabil trebuie sa cumpar un nou cooler,nu un pokemon de 50 de lei,corect ?

  • Alexandru Ionut 7 August 2016 at 10:53 am

   Cu radiator cu tot la 50 lei?? :D Chiar ca un pokemon. Initial, aveam impresia ca ai schimbat doar ventilatorul, ptr ca m-am obisnuit ca la laptopuri, schimband ventilatoare in spume. Dar mi-am adus aminte ca ptr pc-uri, ventilatorul vine impreuna cu radiatorul. I-ati unul mai serios, mane. :)

  • Ovidiu 7 August 2016 at 3:00 pm

   Imi poti recomanda tu unul bun ? Care raceste bine dar sa fie silentios cat de cat.

  • Alexandru Ionut 7 August 2016 at 9:33 pm

   Nu stiu ce sa-ti recomand, dar vezi si tu la emag ordonate dupa numarul de review-uri. Daca te decizi la unul, in functie de bugetul tau, poti citi review-urile si poti afla parerea celorlalti. In plus, in specificatii, gasesti nivelul dB generat de ventilator si fluxul de aer. Le poti lua ca reper.

 • Lucian 5 August 2016 at 11:01 pm

  Multumesc pentru ajutor, problema s-a rezolvat cu upgrade-ul la driver-ul procesorului si a sistem-ului de operare in windows 10.

 • Lucian 5 August 2016 at 1:11 am

  Salutare, am si eu o problema legata de CPU, acela fiind un Intel Pentium G3460, Haswell de acum 8 luni achizitionat. Problema este ca dupa o normala functionare a frecventei si a temperaturii mi se bocheaza procesorul la 50%, in Task Manager nu pare niciun proces care sa utilizeze atata, dar tot ramane sa functioneze mai greoi. Mentionez ca rulez Windows 7 pe 64-bit.
  Specificatii tehnice: MSI h81m-p33 Motherboard, 8GB ram corsair vengeance 1600mhz, Intel Pentium Dual-Core G3460 3.5GHz 3MB cache, Intel H81 Graphics Chipset, WD Black 500GB 7200rpm.

 • Filantrop 26 July 2016 at 11:50 am

  Salut, ma intrebam daca iti poti da cu parerea. Am o mica problema la pc, in sensul ca efectiv nu mai porneste. Sursa primeste curent, mi-am dat seama pentru ca in momentul in care apas pe butonul de power se aprind led-urile, totul functioneaza normal, dar dupa o secunda se inchide automat si trebuie sa-l scot din priza si sa-l bag din nou pentru a incerca sa-l pornesc iarasi. E ciudat pentru ca dupa incercari de zeci de minute intr-un final porneste si ma pot juca ore bune pentru ca nu se inchide de la sine cat tmp e pornit. Dar se pare ca nu mai merge smecheria asta.

  • Alexandru Ionut 26 July 2016 at 12:39 pm

   Eu zic ca sursa e stricata si nu mai distribuie curent suficient. Fie ceva dus de pe placa de baza. Insa, asigura-te ca butonul de power e inca bun.

 • cosmin 26 July 2016 at 1:52 am

  salut…laptopu dintr o data nu mi vede placa video dedicata..ce sa fac?nu l am trantit sau lovit

  • Alexandru Ionut 26 July 2016 at 8:44 am

   Nu mai afiseaza absolut nimic pe ecran???

 • David 19 July 2016 at 9:09 pm

  Salut.
  Am o problema cu Pc-ul de cateva zile, cand il pornesc si incerc sa ma joc orice (nu conteaza jocul ,online/offline) ,dupa 5 minute sau 10 maxim ,de la 100 de fps-uri (exemplu) , se duce la 30 si ramane acolo sau scade pana nu se mai poate juca
  Am incercat sa il curat complet, nicio problema dupa analiza malwarebytes si antivirus , temperatura este corecta iar driverele sunt toate cum trebuie
  Temperaturi la maxim : Hard(40 grade) , Procesor(60-64 grade) , Placa video(60-65 grade)
  Nu cred ca poate fi de la Windows si chiar nu inteleg ce poate avea.
  Calculatorul are Windows 10 , 8 GB Ram , 6 disponibili , procesor AMD Phenom II X4 955 QUAD CORE 3,2 GHZ
  Placa video Nvidia GT 630 1GB GDDR5

 • moza claudiu 13 July 2016 at 3:49 pm

  te rog sa imi raspunzi cat mai repede

 • moza claudiu 13 July 2016 at 3:46 pm

  salut am si eu o problema aprind pc-ul si nu imi arata nimic pe ecran dc

  • Alexandru Ionut 14 July 2016 at 12:29 pm

   din zeci de motive. ai verificat ce componente merg? se aud ventilatoarele, simti harddisk-ul daca invarte, se aprinde ledul la monitor? sunt mufate toate perifericele ok? bipaie, tiuie?

 • Kalym 6 July 2016 at 8:10 pm

  Sal.Am si eu o problema cu pc-ul, cand il pornesc se aprinde, nu afiseaza nimic si bipaie. Se opreste din bipait si la un interval de timp bipaie iar.Ce crezi ca are?

  • Alexandru Ionut 14 July 2016 at 12:31 pm

   de cate ori bipaie? am un link in articol care te poate ajuta sa aflii ce nu-i in regula, dupa nr si intervalul de bipuri

 • Băcică Florin 6 July 2016 at 2:26 pm

  Am și eu o problema cu laptopul . Îl deschid coolerul nu porneste și nici nu îmi afișează nimic pe ecran . Se aprinde ledul dar nimic .

  • Alexandru Ionut 14 July 2016 at 12:33 pm

   poate fi cablul apre diaplay, sau ceva bulit pe placa de baza, de la temperatura sau soc, si care nu mai permite distribuirea curentului spre display. am patit asta pe in Acer. ce laptop ai?

 • Daniel 30 June 2016 at 9:29 pm

  Nu cred ca ai inteles, nu porneste mereu dar cand porneste sta deschis pana il opresc.Cat despre procesorul incarcat nu e cazul pentru ca este destul de nou iar OS il rulez de pe SSD (si hardu pentru stocare)

  • Alexandru Ionut 30 June 2016 at 9:32 pm

   Ai verificat memoria RAM de erori??

  • Daniel 1 July 2016 at 4:36 pm

   Cum?

  • Alexandru Ionut 2 July 2016 at 7:37 am
 • Stefan111 30 June 2016 at 3:20 pm

  Salut,am o problema,daca se blocheaza imaginea si nu mai pot sa umblu,se blocheaza mouse-ul de parca ar ramana timpul in loc,ce component trebuie sa il schimb,Multumesc anticipat!

  • Alexandru Ionut 30 June 2016 at 7:38 pm

   Dar sta ceva minute pornit? Altfel, poti verifica ce proces iti incarca procesorul sau iti foloseste hard disk-ul la blana.

 • Daniel 29 June 2016 at 9:56 pm

  Am vazut linkul.Ar trebui sa existe un nr maxim de bipuri ?

  • Daniel 29 June 2016 at 10:24 pm

   Intreb de nr maxim deoarece nu se opresc nici dupa o perioada lunga de timp.

  • Alexandru Ionut 29 June 2016 at 10:30 pm

   Cred ca e din cauza memoriei RAM. Cate placute RAM ai in calculator? Scoate-le pe rand, daca ai doua, si incearca sa il repornesti. Daca ai doar un modul RAM, muta-l in alt slot. Daca nici asa nu merge, inseamna ca placuta (placutele) s-au stricat.

  • Daniel 30 June 2016 at 7:04 pm

   Am facut asta deja si porneste dupa ce umblu la ram dar dupa nu mai porneste.

  • Alexandru Ionut 30 June 2016 at 7:35 pm

   Fii mai explicit. Nu inteleg. Ai scos o placuta RAM???

 • Daniel 29 June 2016 at 9:19 pm

  Salut!Am si eu o problema de cateva zile cand incerc sa pornesc calculatorul nu apare nimic pe ecran,ideia ar fi ca el porneste cate odata dar nu mereu iar atunci cand nu porneste speakerul scoate cate un bip la distanta de 1-2 secunde.Am reinstalat windowsul, am verificat driverele, am verificat placutele ram, hard sisk-ul si sursa si nimic.De la ce crezi ca ar putea fi ?

  • Alexandru Ionut 29 June 2016 at 9:26 pm

   Numara beep-urile. Vezi ca am pus si un link in articol.

 • Iorgovan 23 June 2016 at 11:42 am

  Salut eu primesc ble screen cand se incarca windows-ul STOP: 0x0000007B (0x80786A58, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)

  • Alexandru Ionut 24 June 2016 at 2:08 am

   Ai umblat in BIOS? Eroarea apare daca ai modificat modul SATA – AHCI sau ai modificat lista de boot-are.
   https://support.microsoft.com/en-us/kb/922976
   Ai in link si un program care poate rezolva automat problema ta.

 • Alex 12 June 2016 at 12:57 pm

  Salut! Am si eu o problema…acum cateva ore calculatorul merge perfect după s a blocat si am tinut apasat pe butonul de pornire ca sa il opresc dupa ce s a stins si am vrut sa il pornesc din nou nu a mai mers…ventilatoarele si beculetele de la placa de baza su cea video merg insa pe monitor nu afiseaza nimic iar ledurile de la tastatură si de la mouse nu se aprind..ma poti ajuta sa gasesc ce s a defectat?

 • headache 25 May 2016 at 9:18 pm

  Am si eu o problem am un laptop care cand il pornesc ledurile se aprind dar se sting dupa 4-6 secunde monitorul nu se mai aprinde nici ventialorul nu mai porneste si nu mai aud nici un bip si tot ma bate la cap nu stiu ce ar putea fi defect ramul cpu sau placa de baza

  • Gelu 9 June 2016 at 4:01 pm

   in cel mai rau caz ai grafica dezlipita de pe placa.

 • Mihai 23 May 2016 at 6:06 pm

  Se poate sa fie stricat hard disk-ul?

 • Mihai 23 May 2016 at 6:05 pm

  Mie imi apare un bluescreen si sunt mai multe cuvinte cum ar fi : hardware , hard drive , hard disk…

 • GIGI 9 May 2016 at 12:14 pm

  am si eu o problema .cind deschid calculatorul intra direct in bios si nu pot sa fac but .imi arata ca am hard dar cind fac but se opreste inainte de a putea face partajarea .spune ceva de genul ca hardul are virus sau am pus ceva care trebuie deconectat .e posibil sa fie dus hardul?

  • Alexandru Ionut 20 May 2016 at 8:39 pm

   e posibil

 • endre 2 May 2016 at 2:29 pm

  salut,am o prb…am auzit un scart ceva de gen sa restartat pc-ul si de atubci mai exact sambata 30 aprilie 2016 imi merge un cooler intr-na la viteza maxima,precizez ca pan atunci era foarte silentios:( pc este un asus M52AD intel core i5 4460,rami 8gb ddr5, gpu nvidia geforce gtx760 192bit 3 gb…te rog un sfat daca ai,app in bios cpu este la 30 grade,am instalat si un program hwinfo64 sa aflu temperatura dar sincer nu prea inteleg doar motherbornul este la 77 grade:( ce se intampla???

  • endre 2 May 2016 at 2:35 pm

   app este in garantie ,il am de 6 luni,nu a-si dori sa-l trimit dureaza 15 zile asa se lauda dar nu cred:) ce zici mai il pot folosi asa,sau ai un sfat sa-l repar??? si la bios am dat si load optimize defaul dar nimic,te rog spune-mi este o prb de bios sau hardw…. de soft nu cred ptr ca am reinstalat windows10 ..64 bit si toate driverele necesare ptr el. acum stau cu el vad ca nu se stinge ma gandesc ca nu este “incins’

 • george sla 30 April 2016 at 10:27 pm

  salut!
  am si eu o problema cu pc-ul . de o vreme imi da eroare in care scrie:
  ” display driver stopped responding and has recovered
  display driver NVIDIA windows kernel mode driver,version 364.72 stopped responding and has succesfully recovered ,
  si se blocheaza pc-ul se face ecranul negru si isi revine la 10-20 secunde dar dupa ce inchid toate alea.

 • Daniel 29 April 2016 at 3:36 pm

  Am o problema cu PC-ul meu,când ma joc pe diverse jocuri cel mai des ori se blochează si nu mai face nimic, ori imaginea tremura, ori se închide monitorul brusc și unitatea încă mai se aude normal dar nu răspunde la nici-o comanda, fin să menționez că până acum nu am mai avut astfel de probleme, sper ca ma poți ajuta..

  • Daniel 29 April 2016 at 10:32 pm

   Acum mai nou nu se mai deschide deloc, doar se aprinde unitatea normal si monitorul rămâne închis.

 • Vlad 21 April 2016 at 5:23 pm

  Am un laptop destul de nou (5-6 luni),si nu m-am jucat jocuri pe el pana acum. Am intrat in League of legends care este un joc slab la cerinte, cu totii stim asta si ce sa vezi, nu treceam de 7 frame-uri.Pana acum nu am mai avut probleme cu el ca niciodata nu m-am jucat nimic,eu zic ca e placa video,acum poate ma insel, dumneavoastra ce credeti?

  • Alexandru Ionut 21 April 2016 at 9:21 pm

   Habar n-am ce caracteristici are acel laptop. Imi poti spune sau imi poti lasa un link catre adresa lui daca e cumparat de pe eMag sau alt magazin.
   Poate ca trebuie doar actualizat driverul placii video.
   Da-mi mai multe detalii si poate te ajut.

 • Alina 20 April 2016 at 5:04 pm

  Buna ziua.Am si eu o problema cu pc-ul.am sters din greseala toate programele de pe hard disk,inclusiv windows ul,dupa care pc -ul s a inchis.Cand l am deschis,surpriza.imi da eroare.pot sa deschid calculatorul fara windows?mentionez ca nu pot intra nici in bios deoarece am pus parola ,pe care evident,am uitat o.ma poate ajuta cineva?multumesc.am un acer aspire 57322.

  • Alexandru Ionut 21 April 2016 at 9:24 pm

   In primul rand, ai sters doar fisiere din Windows. N-ai cum sa stergi Windows-ul, doar formatand hard disk-ul. Ce eroare apare?
   Parola din BIOS o resetezi scotand bateria de pe placa de baza, dar cred ca deja cer prea mult. Mai bine mergi la cineva care se pricepe.

 • Dorin 11 April 2016 at 3:42 pm

  Salut!! Am si eu o problema cu PC-ul daca ma poti ajuta. Atunci cand conectez hdd-ul la sursa si apas pe buton ca sa o pornesc aceasta porneste 1-2 secunde si se opreste. Mentionez ca DWD-RW nu o afecteaza cu nimic, cu el conectat porneste. Hdd-ul l-am probat la alt pc si functioneaza.. Face asa cu orice hdd pe care il conectez la ea. Ce as putea face??

 • Bogdan 18 March 2016 at 1:50 pm

  Buna ziua, am si eu o problema cu pc, am bagat in el cablulul de la CD ROM, iar de atunci nu mai am semnal la monitor de la placa video, am incercat placa pe alt pc si merge, din ce cauza face asa pc-ul? Adica daca bag placa video in el, nu invarte coolerul de la placa video, dar pe celelalte le invarte

 • Adrian 6 March 2016 at 11:07 am

  Salut pe toata lumea.
  Am o problema si poate ma puteti ajuta.
  Am doua laptop-uri, unul cu Windows 7 iar celalalt cu Linux Mint.
  Laptop-ul cu Linux este kaputt.
  Laptop-ul cu W7 are doua bay-uri pentru HDD, doar unul dintre acestea fiind ocupat.
  As vrea sa recuperez niste date de pe HDD-ul cu Linux.
  Ma intreb daca este OK sa pun HDD-ul cu Linux in bay-ul liber de la laptop-ul cu W7.
  La boot n-ar trebui sa fie probleme.

  Am vazut ca exista si adaptoare de la USB 3.0 la 2,5″ SATA III, dar n-as vrea sa dau bani pe asa ceva.

 • andrei 5 March 2016 at 9:58 pm

  am o problema…dau drumul la calculator si imi apare ecranul negru…din ce cauza este??el merge dar nu vad nimic…maouse merge ..

 • Vlad 26 February 2016 at 8:06 pm

  Salut
  Am un laptop de vreo 2 ani juma.am reinstalat windows-ul si de atunci am probleme cu el merge foarte bine pana se incalzeste apoi blue-screen si restart.apoi dupa ceva verificari(task manager) am descoperit ca imi vede doar 2 nuclee in loc de 4.Laptopul este un HP Probook 4540S(IntelCore i5)
  Imi poate spune cineva care ar putea fi problema?

  • gelu 1 March 2016 at 12:05 am

   blue screen il da un driver necompatibil, un program instalat fortat ce poate da o incompatibilitate , sau un component defect.
   spui ca ai reinstalat windows. i-ai facut update ?
   ai instalat driverele cu un program specific sau le-ai descarcat manual din pagina HP ?

 • Laurentiu 26 February 2016 at 7:09 am

  Salut!
  Am o problema la deschiderea pc-ului imi apar pe monitor tot felul de chestii (mici patratele roșii si albastre, semne “+” un fel de cruciulite parca ar fi posedat:). Nu cred ca e de la monitor pt ca se deschide normal(apare sigla companiei). Ce ar putea fi?

 • Gabi 18 February 2016 at 11:54 pm

  Salut
  Am o problema. Cand stau mai mult pe net si folosesc si youtube, facebook si alte situri simultan calculatorul mi se blocheza si apar tot felul de dungi si liniute pe ecran. Cateodata mi se blocheza chiar la putin timp dupa ce il deschid. Cam ce ar putea sa fie? Ramul pare sa fie ok, am facut test, am scanat hardul si nu ar erori. Sa fie placa video(integrata) sau sursa?

 • madalina 17 February 2016 at 7:39 pm

  Buna! Am si eu o problema : acum cateva zile mi s-a ars placa de baza si am schimbat-o cu alta,dar am lasat acelasi procesor de la placa arsa. Procesorul pe care l-am lasat este de 2.40 ghz,i3,iar cel al placii este de 2.30 ghz,dual core. Nu inteleg de ce mi se opreste laptopul dupa intervale diferite de timp. Mentionez ca se opreste brusc ca si cum ar fi deconectat de la sursa de curent,temperaturile nu sunt crescute,am schimbat pasta,l-am curatat de praf.Laptopul este un samsung np300, si placa a fost inlocuita cu una de la un alt laptop, acelasi model. Imi poate spune si mie cineva va rog mult,care ar putea fi problema?

 • illusoryum 16 February 2016 at 6:30 pm

  va salut. Am o problema foarte enervanta, daca cineva imi poate spune anumite motive pentru care se intampla asta as fi foarte recunoscator. Deci: Am schimbat carcasa la un sistem, vreau sa spun ca nu sunt strain de ce inseamna IT …nu expert dar ma descurc de-a lu8ngul timpului asambland si dezasambland sisteme. Problema mea este ca nu imi porneste calculatorul de la butonul de pe carcasa, decat daca apas butonul START de pe placa de baza( asus crosshair v formula-z ). Apasand butonul de pe carcasa sistemul porneste, se aprin ledurile de pe placa de baza..pornesc ventilatoarele, dar nu la viteza normala si merg mai incet, nu merg vajaind cum e cand sistemul merge normal. Tot ok dear nu face beep-ul acela si nu se aprinde, nu da impuls la …ceva, nus. Va rog daca are cineva idee…ca eu am verificat si rasverificat toate componentele sa fie cum trebuie si firele si conectarile si nu vad nimic nelalocul lui. Multumesc.

 • George Enescu 9 February 2016 at 6:15 pm

  Buna sa va fie inima voinici, am un LP de mai bine de ……………. ani cu VISTA cine se pricepe, sau un sfat, sau ,,,,,,, sa-l fac cu window10???Pot sa-l dau, pentru cateva zile,sa-l updateze.
  Multumesc

  George

  Ps. Tel 0465921765

  • Alexandru Ionut 9 February 2016 at 8:26 pm

   Salut. Nu stiu ce configuratie ai pe acel laptop, insa e posibil sa mearga mai greu cu Windows 10, in special daca faci direct upgrade. Mai repede as fi instalat pe curat. Insa, daca ti-a aparut acel mesaj sa faci upgrade, poti incerca chiar si tu. Asta daca te pricepi catusi de putin

 • DAN 7 February 2016 at 8:54 am

  AM INSTALAT DE MAI MUTE ORI PE UN LAPTOP FUJITSU A530 WINDOWS 8.1 10 PORNETE MERGE PERFECT DAR DUPA CE IL STING NU MAI REPORNESTE FARA STICKUL BOOTABIL CU CARE L-AM INSTALAT ARATIND CA NU ARE SISTEM DE OPERARE.DUPA CE PORNESTE POT SCOATE TICKUL MERGE PERFECT 0770560001
  PUTETI SA MA AJUTATI

 • Alexandru 5 February 2016 at 9:21 am

  Va salut! Cam de o luna calculatorul meu parca este posedat Ce se intampla: atunci cand il opresc (sa zicem inainte de culcare) a doua zi nu mai vrea sa porneasca in ruptul capului. Trebuie sa treaca 1-2 zile pt. a porni. Mai nou am observat ca daca scot cablul de alimentare din priza pt. 4-5 ore, dupa ce il conectez, apas butonul si porneste. Tot ce am reusit sa verific, au fost memoriile si placa video, care sunt bune. Mentionez ca atunci cand porneste merge perfect. De o saptamana nu l-am mai oprit il las in stand by. Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscator. Multumesc!

 • andrei 3 February 2016 at 8:55 pm

  Salut, am urmatoarea problema. Am instalat Office 2007 pe calculator. Toate bune si frumoase, dar….cand dau click dreapta si apoi apas pe optiunea new – nu imi apare optiunea new excel worksheet. am incercat mai multe programe office si la fel. nu pot lucra in excel.ma puteti ajuta? multumesc.

  • Alexandru Ionut 4 February 2016 at 10:38 pm

   de ce nu cauti excel in meniul start?

 • Adonis 31 January 2016 at 3:58 pm

  Sall mă poate ajuta cineva am o problemă cu pc ul acum câteva zile am dat șal aprind să aprins a butat și când să introduc parolă să stins și nu să mai aprins nici un led nici un ventilator e mort dar beculetul de pe placă de bază sta aprins am încercat cu altă memorie ram cu alt hdd am încercat să pornesc sursă printr-un pod de la cablu verde la unu negru ai nu dădea nici un semn placă de bază asus M2N-X plus procesor Amd athlon 64 x2 5600+ 3gb ram hdd 260gb nou placă video nividia 850 gtx

 • Florian P. 27 January 2016 at 2:51 pm

  Salut,
  Am urmatoarea configuratie:
  – Asus Z170-K;
  – Intel Core I3 6100;
  – Kingston HyperX Fury 2×8 2400Mhz;
  – SSD Kingston HyperX Fury 120 Gb;
  – ODD ASUS;
  – Sursa Aerocool KCAS 600W;
  – Carcasa Nanoxia DS2.
  Situatia:
  – Asamblat in regim propriu, update bios, instalare Windows 10 Enterprise, a functionat fara probleme doua zile;
  – De a treia zi: apas butonul de start al carcasei, porneste calculatorul vreo 7-8 secunde, cat sa apara logo-ul placii de baza pe ecran, dupa care se opreste singur; la a doua apasare porneste si functioneaza fara probleme; tot de a treia zi nu mai functioneaza butonul de reset al carcasei; la un moment dat Windows-ul a pornit ca si cand nu ar fi instalat driver-ul procesorului grafic;
  – inainte am avut un AMD din 2004 care functiona acum ca o rasnita si avea acelasi zgomot de cand il porneam, pana la oprire (cel nou face un zgomot puternic la pornire, dupa care functioneaza in liniste), iar daca il opream din butonul carcasei trebuia sa-l tin apasat vreo 5 secunde (cel nou se opreste instantaneu cand apas butonul de start).
  Te rog sa-mi spui parerea ta despre aceasta situatie si evtualele solutii.
  Multumesc! Multa sanatate!
  PS. Toate componentele sunt in garantie.

 • marius 24 January 2016 at 3:15 pm

  salut,
  Daca poți sa-mi răspunzi si mie te rog la o chestie :
  Eu ascult multa muzica , tot odată sunt si pe net, in momentul in care deschid o noua pagina aud in boxe un bazit ca si cum ceva nu are destulă putere si e supra solicitat sau asa ceva . ce sfat imi dai sau ce sa fac ?
  Merci fain !

 • cezar 15 January 2016 at 9:14 pm

  Da placa da ! Cum verific ce ati spus?

  • Alexandru Ionut 15 January 2016 at 9:16 pm

   Conecteaza monitorul in placa integrata. Vezi daca asa porneste. Monitorul in verifici il verifici conectandu-l la alt calculator sau la un laptop. Hardul il simti daca se invarte ascultandu-l sau punand mana pe el.

 • cezar 15 January 2016 at 8:03 pm

  Buna seara am un sh AMD Opteron dual 4 gb problema este ca deschid calc nu mi se aprinde monitorul; ledul clipeste sunetul este asemănător celui pe care îl face un cd dvd care încearcă sa citească ceva!nu am nici un beep nici o serie de beep nimic.coolerele am obs ca se învârt f greu si cu intermitente! Ce poate fi ? Sursa sau altceva? Multumesc anticipat

  • Alexandru Ionut 15 January 2016 at 9:07 pm

   Poate fi chiar monitorul. Hardul se simte ca merge? Altfel, cred ca-i doar monitorul sau ceva cu placa video. Asta as incerca eu sa verific prima data. Ai si placa video integrata?

 • koko 11 January 2016 at 3:30 pm

  o intrebare va rog nu imi este clar de ce imi sta memoriile intr-un joc la 99% atat timp cat joc pe low si jocul cere maxim 8GB iar eu am instalat 12 GB mai mentionez ca am doua tipuri de memorie si un slot din 4 de ram este ars asa ca folosesc doar 3 sloturi

  • Alexandru Ionut 15 January 2016 at 9:51 pm

   Si merge jocul greu? Daca nu merge, nu te speria. Memoria RAM nefolosita e “memorie pierduta”. Gandeste-te ca pe langa jocul tau care cere 8GB, mai merge si sistemul de operare care foloseste cativa GB, plus aplicatiile tale din fundal, plus antivirus, plus driverele din PC si tot ce mai ai tu pe acolo. Memoria RAM poate sta chiar si la 99%, atat timp cat calculatorul ruleaza bine, e ok.

 • vladimir 11 January 2016 at 11:05 am

  am dezactivat si iar aceeasi problema…

  • Alexandru Ionut 15 January 2016 at 9:55 pm

   Cat de mult ai asteptat sa se inchida? Mai bine ar fi sa mergi la un service cu el.

 • vladimir 11 January 2016 at 10:36 am

  cum sa-l dezactivez?

 • vladimir 10 January 2016 at 9:43 pm

  Salut, am si eu o intrebare: leptop HP, cind doresc sa-l inchid din start el se inchid programele, windowsul, dar nu se opreste calculatorul, adica lucreaza cu monitorul inchis adica imi ramine sa-l opresc direct si de la butonul calculatorului, altfel nul pot opri complet, am instalat si windowsul si mai multe dar procedura tot asa ramine. ce poate sa fie?

  • Alexandru Ionut 10 January 2016 at 11:16 pm

   Dezactiveaza standby si modul de hibernare.

 • Cristian 6 January 2016 at 1:54 am

  Salut…Am si eu luat un pc de la emag facut din piese akm aproximativ 3 luni de zile…Pana aici toate bune si frumoase eh de cateva saptamani se blocheaza constant…merge cateva minute gen 10-20 de min si se blocheaza…I mi puteti da un sfat..o parere de la ce ar fi?ma gandesc ca daca a mers 2 luni sa fie de la windows?..am windows 8…

  • nicu 6 January 2016 at 4:22 pm

   Salut. Cam putine detalii dai , ( zii mai precis , intro dimineata , sau dupa ce am instalat cutare joc sau program a inceput sa se blocheze , cat de mult te pricepi tu , cine tia facut configuratia , cine ta instalat win , si programele, sunt originale si tot asa , pt ce folosesti tu calculatoru , jocuri, filme ,net, pur si simplu ingeata singur sau cabd deschizi un anumit program, sau etc.) descrie mai exact cum se intampla .

 • nicu 4 January 2016 at 11:32 am

  Buna ziua. Pe data de 29 dec mo mancat undeva sami curat calculatorul , deci: am scos aproape toate componentele de pe placa de baza mai putin coolerul de la cpu si ca un bou mare ce sunt am luat aspiratorul si cu o perie cu parul lund de vreo 3 cm am inceput sa aspir tot incet si cu grija ,am pus tot inapo tot cu grija si surpriza,calculatorul meu nu mai functioneaza, nu mai buteaza , aparent pareau ca merg toate componentele mai putin ventilatorul de la coolerul cpu-lui. Am scos tot din carcasa mai putin sursa, am curatat din nou tot ca la carte am pus la loc toate cooler , placa etc , si la fel , am mai scos odata toate componentele si pe placa de baza am dato cu un sprei de contacte , am lasato vreo 2 ore si am motatt tot la loc si degeaba .Are cineva vreo ideeie daca e placa de baza, cpu-ul sau sursa , sau ce ar putea fi . Va multumesc.

  • Alexandru Ionut 5 January 2016 at 7:48 pm

   Pai tu ai atins cu paria aia si placa de baza? E posibil, dar nu sunt sigur, ca ai rupt vrun tranzistor sau ceva minuscul de pe placa de baza.

  • nicu 5 January 2016 at 9:36 pm

   Da am atins cu peria dar cu mare grija si perii sunt moi , am desfacuto din nou tot si mam uitat pe la toti tranzistorii si pare intact , primeste curent ca se aprind ledurile , neavand de unde sa iau o alta surrsa sa probez azi mam decis si am dus calculatorul la un servis de calculatoare … daca so fi dus ceva sa fie sursa ca asa ies mai ieftin , nu prea am mai gasit placi ca a mea cu sochet 1366 .Nu e prima data cand curat calculatorul in felul asata , il curat asa mai in profunzime de 2 sau 3 ori pe an.Ce am facut diferit e ca la placa video GTX 970 la cablu cu 8 pini lam schimbat cu adaptorul din dotare conectal la doua mufe molex, sa vad daca merge mai bine , si cand lam pornit parca sa auzit un zgomot mic ca de scurt…

  • Alexandru Ionut 5 January 2016 at 10:27 pm

   Mi se pare ca-l cureti prea des. Bine, tu stii mai bine cat praf se aduna, insa si demontandu-l asa des parca nu-i ok.
   Pai daca ai auzit acel bazait, dar apoi ai folosit calculatorul fara nici o problema, nu s-a ars nimic. Zic si eu.
   Sper sa scapi ieftin si sa-ti folosesti calculatorul cat mai repede. Daca ai placerea, tine-ma la curent cu ceea ce ai rezolvat si care a fost cauza. Chiar sunt curios. Merci anticipat.

  • nicu 17 February 2016 at 6:10 pm

   Se pare ca a murit placa de baza , lucru la care ma asteptam, desi si a facut treaba vreo 6 anu si jumatate.Decat sa ma chinui cu alte placi de baza second hand , am decis sami fac un upgrate de platforma cu tot cei mai bun , asa ca o sa optez pt un sistem nou pe platforma z 170 .

 • Valentin 30 December 2015 at 2:35 pm

  Buna ziua,

  Sunt intr-un mare impas, de 3 zile incerc sa “repar” calculatorul.Timp de 4 ani jumate a pers perfect fara sa formatez macar o data windows-ul iar intr-o seara cand an iesit dintr-un joc(lol) care nu necesita f multe cerince, a facut cateva dungi pe cran, sa facut negru si dupa scurt timp sa inchis.Nu a mai intrat in windows(dupa ce se incarca ramanea negru ecranul).Am reinstalat windows 10, 8,1 si la ambleme dupa ce le incarca mergea cateva minute si apoi ecran negru si dupa cateva minute se inchidea(precizez ca in save mode calculatorul merge).Apoi am revenit la windows 7 unde calculatorul merge dar cand fac update la placa video revine problema(dungi, apoi ecran negru si se inchide dupa un timp).Calculatorul este in i5 , 12G ram ,ati radeon hd 6870.
  Inclin sa cred ca este placa video dar am banuieli ca este posibil sa fie si ceva de la placa de baza sau chiar sursa.Ramul a fost testat cu program si scos pe rand placutele,totul ok, hdd testet, nu are bad-uri.Va rog ajutor.Imi cer scuze pt greselile grmaticale dar sunt la munca si imi vin pacienti. :)

  • Alexandru Ionut 30 December 2015 at 8:12 pm

   Ai verificat daca se incinge? L-ai curatat de praf? Schimbat pasta termica. Verifica daca cooler-ul si radiatorul de pe placa video (daca are), mai sunt prins bine.
   Placa de baza are si placa video integrata, daca da, scoarte-o pe cea dedicata si vezi daca merge cu cea integrata.

  • Valentin 4 January 2016 at 8:45 am

   La multi ani !!!

   Multumesc pentru raspunsuri, cred ca am descoperit problema, am pus placa video pe alt sistem iar dupa ce ii fac update-urile crapa(ecran negru sau plin de dungi albastre si nu mai poti sa faci nimic decat sa il inchizi).Pana sa ii fac update-urile merge normal dar se si vede ca atare :).In concluzie eu zic ca e de la placa video.Calculatorul a fost curatat, de incins nu are cum pentru ca am o carcasa cu 6 ventilatoare + cel de la sursa + cel de pe placa video.De prins bine sunt, am verificat si acest aspect.Placa integrata nu are placa de baza.
   Intrebarea este de ce “crapa” cand ii fac update-urile???
   Nu sunt 100% convins daca sa imi iau alta placa video sau nu.
   Daca poti o parere despre ” MSI AMD Radeon R7 370, R7 370 GAMING 2G, 2GB GDDR5, 256bit ”
   Multumesc.

  • Alexandru Ionut 5 January 2016 at 10:37 pm

   Nu-ti da nici un mesaj, cod, eroare, un numar ceva? Cauta prin folderele driver-ului daca ai vreun fisier cu raport ceva. Vezi prin Event Viewer din Windows daca iti genereaza vreo eroare ceva legata de video.

 • Alin 24 December 2015 at 7:19 pm

  Buna seara! Am si eu o problema cu pcul … In timp ce ma joc dying light , counter-strike global offensive sau altele mai noi mi se face ecranul negru ,calculatorul ruland dar fara a putea face vreo comanda de pe tastatura …M-ai putea ajuta?

  • Alexandru Ionut 24 December 2015 at 10:33 pm

   Verifica daca ai cerintele necesare pentru acele jocuri. Schimba rezolutia si detaliile, setandu-le la nivel medium sau low. Vezi cum se comporta. Actualizeaza driverul placii video, verifica memoria RAM, actualizeaza inclusim sistemul de operare.

  • Alin 25 December 2015 at 10:49 am

   Pai am un gtx 960 cu 2 gb ,dar nu stiu cum trebuie sa pun setarile grafice (low, medium sau high) si este actualizat driverul. Memoria RAM nu stiu ce sa-i fac … Iar sistemul de operare abia l-am instalat (Win 8)

 • Duminica Alex 24 December 2015 at 8:54 am

  Am o problema, mi s-a ars sursa , am schimbat-o cu un segotep 500-A si nu mai porneste calculatorul,ar putea sa fie o problema de la placa de baza?

  • Alexandru Ionut 24 December 2015 at 5:56 pm

   Ar putea fi. Insa, verifica daca ai conectat corespunzator mufele pe placa.

 • Adrian 21 December 2015 at 7:47 pm

  Salut.de ceva timp imi tot apare bluescreen iar azi cand am deschis pc-ul mi-au aparut cateva proprietati ale calculatorului si a ramas blocat,apasam pe taste dar nimic.ce s a intamplat?
  Iar bluescreenul imi aparea cand ma jucam minecraft sau combat arms.
  P.s. nu prea ma descurc la calculatoare

  • Alexandru Ionut 24 December 2015 at 6:09 pm

   Ce sistem de operare ai? Verifica temperaturile. E posibil sa fie din cauza ca se incinge. Da-mi mesajul care apare in bluescreen, daca poti. Poate nu ai resurse hardware suficiente pentru acele jocuri.

 • Cosmin Crisan 8 December 2015 at 6:14 pm

  Salut, eu dupa ce mi-am montat sursa, nu mai am deloc sunet. Nu imi recunoaste boxele sau castiile am incercat 4 tipuri de casti si doua tipuri de boxe, nimic. Am verificat sunetul, am verificat prin Manager, Control Panel, BIOS peste tot. Totul scrie ca e in regula si activat. Dar tot nu imi recunoaste boxe sau castiile, si nu am deloc sunet. Ai idee ce pot face sau ce poate sa fie ?

  • Alexandru Ionut 8 December 2015 at 8:31 pm

   Suna ciudat, insa incearca sa dezactivezi firwall-ul din Windows.

  • Cosmin Crisan 9 December 2015 at 7:24 am

   Am impresia ca ii fezactivat. Nu stiu sigur. Acuma sunt in metrou in drum sore munca . Am sa ma uit si acasa sa vad. Este vreo mufa de la surda unde trebe bagata la placa principala ca sa am sunet ? Ca m-am gandit ca poate ceva nu am bagat ca mai am cateva mufe care nu sunt bagate . Cele ptr DVD si Hard e clar . Dar mai am pe langa niste mufe .

 • Marius Morse 6 December 2015 at 5:09 pm

  Salutare, saptamana asta (marti) mi’am schimbat sursa si am mai adugat niste RAM (dual C.), l’am curatat de parf, am schimbat pasta termoconductoare, l’am montat la loc si totul mergea bine. A doua zi cand i’ai dau drumu mi’se blocase tastatura si mouseu, i’am dat RestaRt si iarasi, am mai dat un rr si iarasi, a patra oara nu s’a mai blocat nimic. Ciudat mi’se pare ca se bloceaza din senin la intervale de timp diferite dupa ce il re/pornesc. Din cate tin minte nu a facut asta in fiecare zi… Problema este ca nu imi pot da seama de unde se trag blocajele tastaturii si soricelului (ambele sunt pe USB). Cea ideei sau pareri?

  • gelu 8 December 2015 at 12:26 am

   spui ca ai “adaugat ram”. desconecteaza ceea ce ai adaugat si starteaza doar cu ram ce aveai inainte, spune daca persista problema.

  • Alexandru Ionut 8 December 2015 at 8:27 pm

   As merge pe ce ti-a raspus @gelu
   +gelu :) ms de interventie

  • gelu 10 December 2015 at 9:27 am

   buna Alexandru. imi cer scuze daca regulile acestei pagini sunt doar de a pune intrebari. in cazul in care nu am voie sa intervin nu o mai fac. ms pentru intelegere.

  • Alexandru Ionut 11 December 2015 at 10:55 pm

   Ba din contra, chiar as aprecia daca intervi atunci cand consideri ca poti aduce rezolvarea unei probleme sau un plus de valoare unui raspuns. Esti liber sa intervi de cate ori ai ocazia.

 • Frigura 5 December 2015 at 9:07 pm

  Am o problema cu pc meu, îi dau drumul merge 30 de secunde si isi da restart repetat si se inchide.Trebuia sa-i dau restart de mai multe ori ca sa-si de-a drumul,eu cred ca de vina este placa de baza, voi ce credeti?

  • Alexandru Ionut 6 December 2015 at 11:26 am

   Pot exista mai multe cauze. Poate fi chiar sursa calculatorului, sau contact imperfect la butonul de pornire. Daca ai posibilitatea, incearca alta sursa. Curata putin PC-ul de praf.
   In alea 30 de secunde ajunge sa incarce sistemul de opeare?

 • Manu 4 December 2015 at 7:41 pm

  Am o problema cu monitorul, se vede imaginea mov…dar toate cablurile sunt corect introduse, suruburile sunt stranse bine in unitate.
  Dar odata sa stins monitorul brusc, ledul palpaia si nu aparea nimic pe monitor.
  L-am oprit dupa care am reasamblat tot (cabluri nu unitate/monitor), am reusit sa fac sa se vada imaginea, dar culoarea este mov.
  As dori sa te intreb dece este aceasta culoare pe monitor?
  Sa fie o problema din Unitatea Centrala.
  Si apropo folosesc Windows7

 • Duta Adrian 1 December 2015 at 1:14 pm

  Am si eu o problema cu calculatorul…Am win7 si cand intru pe pagina de net si anume “Opera” sta 4-5 minute pana se incarca “Google,FaceBook sau YouTube”. Imi puteti spune o rezolvare a problemei??

  • Alexandru Ionut 3 December 2015 at 10:05 pm

   Adica folositi browser-ul Opera? Incercati Google Chrome.

 • tms 21 November 2015 at 4:32 pm

  Am o problema cu butarea…incerc sa reinstalez win si nu buteaza de pe nimic,nici usb si nici dvd,am verificat setarile din bios dar nimic…cand il pornesc apare imaginea de la placa video si apoi nu se mai intampla nimic…m-a ajutati si pe mine va rog …multumesc mult

  • Alexandru Ionut 21 November 2015 at 7:15 pm

   Acceseaza Boot Menu. Ce PC sau laptop ai? La mine e pe TAB, tu poti avea la fel, fie pe F2, F8 sau F12….

 • Petre 17 November 2015 at 2:55 am

  Am o mare problema cu pc-ul ..
  1.Cand pornesc pc-ul imi apare ” Intel CPU uCode loading error” si ” CPU voltage error” cum remediez problema aceasta?
  2.Deschid task manager dau la procesor iar acesta sta foarte ridicat peste 50-60%
  3.Cand intru intr-un joc , chiar si de multe ori pe facebook mi se blocheaza pc-ul.. :| Ce e de facut , am cautat tot felu de solutii .. am resetat si bios-ul deageaba…

  • Alexandru Ionut 17 November 2015 at 8:25 pm

   S-a intamplat asta asa din senin? Ce PC ai? Am cautat despre problema ta, iar o parte dintre cei ce au patit la fel facusera overclock sau se jucasera aiurea prin bios. Unii au rezolvat prin resetarea bios-ului + scos bateria ptr un minut de pe placa de baza.

 • virgil 10 November 2015 at 11:18 am

  cu respect,am o problema la calculator,dupa cateva zile /2-3 ore pe zi/cu inchidere dupa fiecare lucrare , la deschidere nu mai functioneaza se aud flueraturi si ventilatorul o ia razna cu un zgomot f mare.pot sa-l tin deschis nonstop sau nu ,va ff multumesc

 • Cornel 26 October 2015 at 2:46 pm

  Salut…porneste greu pc-ul,trebuie sa apas de vreo 10 ori…se aprinde vreo 3 secunde apoi se stinge pana la urma se aprinde si stau toata ziua cu el aprins si se comporta normal si daca il sting peste 2 ore se aprinde repede dar problema e dimineata cand il aprind ca se aprinde foarte greu adica trebuie sa apas pe buton se aprinde putin apoi se stinge si daca apas din nou nu se mai aprinde decat daca il scot din priza pana fac asta de vreo 9,10 ori apoi se aprinde…ce e de facut…Multumesc.

 • radenco 25 October 2015 at 10:06 am

  Buna ziua am si eu o problema cand apăs butonul de pornire a compiuterului se aprinde si dupaia se stinge ca un scurt mic de putere sa l aprindă si dupaia se stinge de ce ?

 • tonk 21 October 2015 at 9:30 pm

  la pornirea calculatorului ledul ecranului este verde si palpaie ,ecranul ramane negru nici un logo pina dupa semnalul sonor si apoi se luminezasi functioneaza perfect la reboot nu facea asa ,de cateva cateva zile ecranul se lumineaza la 2 minute dupa ce calculatorrul s a deschis si a dat semnalul sonor care poate fi cauza?

 • Tudor Florin Catalin 19 October 2015 at 12:32 pm

  Bună ziua! Am si eu o problema cu Pc-ul. Am windows7 instalat.Apar blue sceen-uri cu eroare de memorie. Am încercat reinstalarea windows-ului dar isi da restart in timpul instarii. Verificat cu memtest si eroare de memorie. Am pus memoria in celalalt slot si la fel. Sa fie placuta de memorie dusa? Astept un răspuns . Multumesc!

  • Alexandru Ionut 19 October 2015 at 1:36 pm

   Sigur e placuta dusa.

 • RaresNemes 13 October 2015 at 4:03 pm

  calculatorul meu se opreste brusc si reporneste singur,ce ar trebui sa fac sa verific?

 • alexandru daniel 11 October 2015 at 12:13 pm

  Salut, am si eu o problema cu unitatea imi tauie continuu de cand incepe sa apara logoul de la windows si dupa ce se deschide windowsul. Windowsul functioneaza normal nu merge greu nu se incinge nici o componenta temperaturile sunt normale, mentionez ca a fost curatat nu a facut dupa curatare si reasamblare ci dupa vreo cateva zile. De functionat functioneaza normal numai ca tauie in continuu si momentan i-am scos difuzorul dar ma gandesc ca nu tiue el de nebun, ce ar putea fi? cand a inceput sa faca asa nici monitorul nu se mai aprindea dadea un flash scurt si se facea negru iar dar mi-am cumparat un monitor nou si merge perfect :)) a mai ramas tauitul, memoriile l-am scos le-am bagat din nou si in alte sloturi si inversate…ramul este kit dual 2×4…

 • Byby 10 October 2015 at 10:12 am

  Buna ziua! Am o problema cu pc-ul, care ma scoate din minți !!!Nu imi mai merge Internetul, au fost cei de la Net de vreo 3 ori și aceeași chestie. prima data mi-au refăcut mufele si a mers, apoi pana seara imi pică intr-una si trebuia sa dau reboot la router ca sa meargă si mergea 5 min apoi pică iar . Cei de la net mi-au schimbat si cablul ieri si acum la fel face, trebuie sa ii dau mereu reboot la router . O fi problema de la placa de rețea s-au de la router ? Doar ce L-am luat in urma cu 2 luni TP-Link TL-WR841N
  Va rog mult să ma ajutați !! Mulțumesc .

  • Alexandru Ionut 10 October 2015 at 9:48 pm

   Pentru a-ti da seama daca routerul e bun sau nu, testeaza-l cu telefonul. Conecteaza-te via WI-FI si vezi daca iti merge continuu internetul. Apoi, mai poti incerca sa te conectezi prin cablu la net, dar incearca cu un alt PC, sau roaga un prieten sa vina la tine 10 minute cu un laptop. Daca nu vor exista probleme, atunci e placa de retea. O poti schimba foarte usor ca nu costa mult una. Sau daca acum ai doar integrata, cumperi una dedicata.

 • Daniel Popescu 7 October 2015 at 7:43 pm

  Salut!
  Am si eu o mica problema cu pc-ul. De ceva timp nu imi mai functioneaza, in sensul ca nu imi mai porneste sistemul de operare. Cand il porneam mi se auzea bipaitul corespunzator, acum nu imi mai bipaie si nu imi mai apare nimic pe monitor. Din ce cauza crezi ca imi face asa? Nu prea stiu eu sa ma exprim corect sper sa intelegi ce vreau sa spun.
  Multumesc anticipat!

  • Alexandru Ionut 10 October 2015 at 9:56 pm

   Probabil ca s-a ars ceva. Fie sursa, fie placa de baza sau procesorul. Cate placute RAM are?

  • Daniel Popescu 11 October 2015 at 7:05 pm

   O singura placuta, de 1 Gb. Sursa nu este ca functioneaza.

 • Florin 3 October 2015 at 9:51 pm

  Salut, am si eu o problema: am modificat valorile in bios la ram(timing) si nu mai porneste pc-ul. Am incercat si resetare de bios. Porneste putin apoi se restarteaza si tot asa, daca scot placuta ram se aud bipurile.Ma puteti ajuta va rog? multumesc anticipat, cu stima.

  • Alexandru Ionut 10 October 2015 at 9:57 pm

   Incearca sa resetezi BIOS-ul prin eliminarea bateriei de pe placa de baza timp de un minut – doua.

 • Andrei mihalache 24 September 2015 at 2:42 pm

  Buna….. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu ceva…… Cand vreau sa deschid unitatea imi bazaie la butonul de restart….. Si trebuie sa apas de cateva ori pe buton ca sa se deschida ….. Ce ar putea avea …

 • david 23 September 2015 at 9:45 am

  buna, am o problema poate mai grava precum se arata. am un leptop asus mediu cu win 8.1 instalat recent, am facut upgrade la 10 dupa care am revenit la 8.1, de atunci click-ul imi tot arata cerculetul(sau clepsidra) in ritm intermitent(parca ar procesa ceva nonstop). procesorul rar imi depaseste de 30-40% sau sa fie ceva cu upgrade-urile? chiar nu imi dau seama multumesc anticipat.

  • Alexandru Ionut 10 October 2015 at 10:00 pm

   Aproape tot timpul vor fi probleme in cazul upgrade-urilor. Poate ca s-au facut ciorba fisierele sistemului de operare. tu ai facut upgrade – apoi downgrade. E si normal sa se fi stricat din fisere si drivere.

   As incerca sa curat fisierele inutile de pe hard disk, dand click dreapta pe partitia C – Proprietati – disk cleanup – clean up sistem files.
   Insa, recomand instalarea sistemului de operare pe curat.

 • george 22 September 2015 at 5:29 pm

  am un pc cu placa de baza ASUS P5S800-VM/S procesor dual core 2,66ghz si merge foarte greu pe facebook dar la jocuri online ex tankionline procesorul e intre 50%-78% si am fps de 2-5 nam o placa video buna maxim 128mb

  • Alexandru Ionut 22 September 2015 at 10:27 pm

   Curata si tu putin cookie-urile si memoria cache a browser-ului, elimina din extensii si plugin-uri instalate, scapa de toolbar-uri daca ai multe. Ce browser folosesti?

 • stavarache 18 September 2015 at 11:39 am

  am un hdd de laptop cu baduri cum scap de ele

 • sutac raul 14 September 2015 at 5:48 pm

  Hei eu am un leptop lenovo si am placa video de 1 gb si de la un timp cand ai dau drumu beculetele de jos se aprind da ecranu nu si cooleru se invarte da numa pentru 2-3 secunde si se opreste ce ar putea avea

  • Alexandru Ionut 10 October 2015 at 9:54 pm

   As crede ca placa de baza sau procesorul ars. Dar mai repede placa de baza. Incearca totusi sa scoti o placuta RAM (daca ai doua). Daca ar fi fost placa video sau vreun cablu rupt care leaga display-ul, atunci ventilatorul s-ar fi invartit in continuare. Windows-ul ar fi boot-at chiar daca nu afisa nimic pe ecran.

 • Ionut 11 September 2015 at 7:03 pm

  Buna, am o problema cu laptopul. Nu functioneaza Task Manager-ul si nici demo-ul de la FIFA 16, desi zilele trecute functiona. De asemenea nici programul GeForce Experience nu se deschide desi in FIFA 15 pot folosi ShadowPlay pentru a inregistra in joc. Care poate sa fie problema?

 • danny 11 September 2015 at 6:25 pm

  de ce sonorul e incet la un aspire e1 531

 • Marius 10 September 2015 at 2:40 pm

  Salut . De curand am facut un upgrade la pc , am schimbat totul , piesele sunt urmatoarele : procesor intel core i5 quad core 3.2 ghz , 2 placute 4gb ram hyper x savage , frecventa 1600 , o placa de baza asus ddr 3 si o placa video nvidia geforce gt 630 2gb asus edition . Simt ca pc-ul nu merge cum ar trebui , cel putin in jocuri . Am mai putine frame-uri in jocuri decat unii prieteni cu pc-uri mult mai slabe .

 • Eusebiu 5 September 2015 at 8:40 pm

  Salut. De doua saptamani si ceva intampin o problema cu PC-ul. Imi da de foarte multe ori bluescreen-uri , asa din senin. Se intampla cel mai des cand deschid pc-ul. Intampin de asemenea si la instalari erori gen “corrupted files” , frozen screen etc. Ce parere ai ? Sa fie afectata memoria ram ? Sau e alceva ?
  Am pus pe el mai multe versiuni de windows si tot asa patesc. Am pus un Puppy Linux si m-am jucat vreo 30-40 minute cu el , si n-am patit nimic din ce pateam pe windows.

 • Mada 4 September 2015 at 11:26 pm

  Buna.Mi-ai putea te rog raspunde la o intrebare “blonda” daca ai habar: De ce cursorul o ia razna la laptopul meu Acer atunci cand este alimentat si practic nu pot executa nicio comanda pentru ca se misca in sapte parti chiar daca tin degetul fix pe touchpad ? iar daca scot cablul de alimentare functioneaza perfect.
  Multumesc.

 • Adriana 1 September 2015 at 12:00 pm

  Am un calc. mai vechi.
  1. prima problema a fost ca se incarca sistemul(il auzeam) dar monitorul ramanea negru adica incarca prima secventa aia in DOS si…gata se inegrea.
  2. Apoi hdd nu mai porneste si sunt f. necajita ca am pierdut multe poze cu nepotelul meu. Se mai poate face ceva? Oare e mort de tot?
  3. Am schimbat HDD am pus sistem XP, si azi la o zi aceeiasi probl. se incarca prima secventa aia pe negru si gata. Nu pot intra in bios ca nu se mai vede nimik.
  Ce naiba poata sa aiba?? placa video sau procesorul?

 • Horatiu 29 August 2015 at 1:10 pm

  Mi s-a oprit calculatorul in mod neasteptat si acum nu mai porneste deci apas pe butonul de power si nu se intampla nimic, care ar fii problema ce cauzeaza asta ?

  • Alexandru Ionut 29 August 2015 at 2:06 pm

   Poate ca s-a ars ceva. Se incingea inainte?

 • Radu 27 August 2015 at 8:51 pm

  Deacuma nu mai blocheaza calculatorul la reinstalarea windowsului… si nici sunet in difuzoare nu face ( cind se bloca) doar nu mai detecteaza driverii cartela !

 • viorel 27 August 2015 at 9:24 am

  buna ziua. am o problema si va rog sa ma ajutati. de ceva vreme cand pornesc calculatorul trebuie sa ii dau de mai multe ori restart sa imi apara imaginea buna. la inceput imi apare slaba de tot si din cand in cand mi se face imaginea neagra si imi reapare din nou dar foarte slab. dupa ce ii dau de cateva ori restart functioneaza.vreo sugestie? va rog din suflet sa ma ajutati

  • Alexandru Ionut 27 August 2015 at 9:56 am

   Pot fi probleme cu placa video, dar si cu monitorul. Incearca alta placa, sau daca e dedicata, dar ai si integrata, probeaz-o si pe aia. Ce configuratie are calculatorul, din ce an e?

  • Radu 27 August 2015 at 12:26 pm

   Windows 7 64 bits.cartela audio Dedicata!

  • Alexandru Ionut 27 August 2015 at 1:00 pm

   Demonteaz-o si probeaz-o pe cea integrata. Vezi daca tot asa face.

  • Radu 27 August 2015 at 8:49 pm

   NU am integrata!!! eu am testatO pe alt calculator ( tot sitema de operare windows7 pe 64 bits! si lucreaza perfect)

 • Radu 26 August 2015 at 11:10 pm

  Salutare la toti! O problema unica !!! Problema legata de cartela de sunete (driveri) am Creative SBLive CT 4830. Reinstalez windowsul- lucreaza 30 de minute se blocheaza calculatorul urmat de un sunet in difuzor, fac restart sunetul dispare si driveri ( sunt blocati cred eu) ster instalez din nou, deacuma driveri nu mai detecteaza palca de sunet! Reinstalez din nou Windowsul.. iarasi acealeai driveruri..LUCREAZA!!!! o perioada scurta.. de la 15 minute pina la 3-4 ore. iara-si se blocheaza calculatorul.. si din fac restart.. din nou nu primeste driverii din cauza ca nu detecteaza cartela de sunet!!! CE sa fac.. :)?

  • Alexandru Ionut 27 August 2015 at 6:40 am

   Ce sistem de operare instalezi? Pe ce configuratie? E posibil sa fie de la altceva, nu de la placa de sunet.
   E dedicata sau integrata?

 • Bogdan 8 August 2015 at 12:17 am

  Salut! Am si eu o problema …azi ma jucam si dintr-o data s-a stins pc-ul,imediat dupa am pus mana pe el sa vad daca nu e cald si ce e e drept era cam cald..dar in fine ce vreua sa zic e ca dupa ce i-am dat iar drumul ecranul nu merge dar unitatea da si se aud niste sunete ca si cum s-ar restarta in continu si dvdwriter-ul merge tot asa in continu …oare ce s-o intamplat chiar as vrea sa stiu

 • Andrei 28 July 2015 at 11:20 am

  Buna ziua am un laptop acer aspire E1-531 intr-o zi lucrap pe el si s-a inchis dintr-o data cand am vrut sa il repornesc nu se aprindeau nici laptopul nici ledurile nu face nimic ce sa fac?

 • vali 24 July 2015 at 11:44 pm

  de ceva vreme , desktopul la laptop se vede in dungi grii , cand misc clapa are tendinte de a da imagine apoi iar dispare, ultima varianta vedea imaginea rasturnata … idee careva ce tre sa fac? asstept raspuns multumesc

 • FVG 23 July 2015 at 7:39 pm

  Salut! Am o problema de ceva timp la calculator, merge totul bine frumos iar cand intru in cs:go ,h1z1 mi se restarteaza pc-ul.Din cate am cercetat am ceva probleme cu hdd-ul insa nu stiu sigur daca de la hdd este.Cateodata reusesc sa joc un meci , ies din joc iar peste ceva timp daca vreau sa joc iar imi da restart.Temperaturile sunt bune pe procesor( i3 3220 @ 3.30GHz)
  am 33 °C pe motherboard 28 °C pe placa video (nvidia gtx 750 OC 2gb) 35 °C
  pe hdd 38 °C iar Sursa este de 450W.Pc-ul se deschide destul de repede intru pe desktop pot intra pe internet insa daca vreau sa deschid un program dureaza circa 5 minute sa ruleze.Precizez ca pc-ul este formatat recent.Astept sfaturile voastre.Ms

  • FVG 28 July 2015 at 7:59 pm

   Am rezolvat.Era de vina sursa care nu mai functiona bine.Nu mai dadea voltaj bun.

 • Alex Olaru 22 July 2015 at 12:29 pm

  Buna am o problema cu PC
  Am o gramada de jocuri care mergeau pe maxim cu 60 fps acum de la un timp daca intru ma joc 5-10 min si se face ecranul nugru si boxele scot un sunet ciudat!
  Trebuie sa dau restart de fiecare data+ cateodata cand il pornesc imi apare niste cifre pe un fundal albastru si sunt nevoit sa dau din nou restart!

 • Marius 17 July 2015 at 4:48 pm

  Salut, de circa 1 saptamana tot am niste erori/bug-uri la windows xp.. In caz ca imi veti spune sa instalez windows 7, nu, nu am resurse potrivite pentru acel OS. Deci, sa va explic, sa zicem ca eu in acest moment aprind pc, toate pune si frumoase, iar in minutul urmator imi apar multe bug-uri. De exemplu:
  1. Daca incerc sa intru in winamp/mozilla imi da eroarea 0x00000(ultimele cifre difera de la program la program).
  2. Daca apas pe butonul de prntscrn (printscreen) si apoi dau CTRL+V in paint imi zice „error getting the clipboard data”
  3. Mozilla Firefox imi da crush.
  4. Cand dau in Start, iar apoi pe butonul rosu care scrie „Turn off computer” imi apar butoanele acelea pe centru, dar background-ul acela albastru care trebuia sa fie in acel mic chenar din centrul ecranului nu e.. Pur si simplu mi se vede prin el
  5. Cand intru in My Computer/Control Panel in stanga, unde trebuia sa imi apara butoanele de Search; Details; Other Places etc., la fel, imi apar butoanele dar background-ul este negru.

  Imi puteti de ce se intampla asta? Si tin sa mentionez ca am incercat windows 7, iar pe windows 7 nu am aceste probleme, dar in schimb se misca greu din cauza RAM-ului. (1 GB)

  • gelu 8 December 2015 at 2:03 pm

   ideal e sa folosesti Windows 7. in plus spui ca un iti da acele erori. deci la 1gb de ram poti instala Windows 7 starter. de ce intotdeauna instalati Ultimate fara sa cititi ce posibilitati sunt ?

 • alex 10 July 2015 at 4:20 pm

  salutare de la o vreme pc-ul meu face figuri adica il pornesc nu se blocheaza nu merge greu dar in schimb mi se blocheaza cursorul pe ecran timp de 1-2-3 secunde… si des la vreo 10 secunde sau mai putin chiar am schimbat sursa,procesorul,am dezprafuit toate componentele…. de la rami nu are cum sa fie sigur ma gandesc poate e de la placa de baza windowsul nu are treaba ca l-am schimbat de 1000 ori si la fel face… daca stii contacteaza-ma la alex.copilasul@gmail.com iti multumesc

 • Cosmin 28 June 2015 at 5:26 pm

  La Pc-ul meu sunt conectate toate cablurile bine … si unitatea imi porneste si ma gandesc ca nu ar fii sursa de vina dar mie nu imi da imagine pe monitor… monitorul simuleaza ca se aprinde dar imi scrie “nu exista semnal la PC” … imi puteti spune ce e de facut ? !!

  • Adrian 3 July 2015 at 6:35 pm

   Posibil placa video sa se fi ars. Ai scos recent radiatorul de racire?

 • stefan 27 June 2015 at 3:20 pm

  Bună ziua! Am și eu o problemă cu laptop-ul(acer

  Bună ziua! am și eu o problemă cu laptop-ul(acer aspire v5) cu win. 8.1. În mod aleatoriu dispare semnalul internet și revine după circa unu-două minute(un alt laptop functionează normal în timpul acesta) Pe butonul cu scara de nivel a semnalului internet apare un triunghi galben cu semnul exclamării, uneori indică lipsă de semnal cu un asterix deasupra. Conexiunea este în mod wirless la ambele laptopuri. Aceasta se întâmplă și când funcționează numai Acer singur. Sfătuiți-mă, vă rog, ce e de făcut? Pe ecran apare mentiunea „nu se poate face conexiunea la internet”.
  Vă mulțumesc dinainte.

  • Alexandru Ionut 27 June 2015 at 3:31 pm

   Intra pe site-ul producatorului si cauta ultima versiune a driverului wireless ptr laptopul tau. Intai verifica ce placa wirelles ai pe el ptr ca pot fi doua sau trei variante.

  • stefan 27 June 2015 at 5:45 pm

   Mulțumesc frumos.

 • andrei a 21 June 2015 at 9:01 am

  Salut. In timpul functionarii pc-ul se deconecteaza de la retea si apare un text
  <<legarea la lylle tv nu a reusit–reconectare in asteptare<<<dupa un minut se reconecteaza doar ca se repeta chestia destul de des.Care ar fi cauza?

  • adrian 25 June 2015 at 3:11 pm

   Am si Eu o problems. Eu cand apas butonul power al unitati ventilatoarele pornesc pentru cateva sevunde, apoi se sting daca insist pana LA urma porneste ,ddar nu am imagine pe monitor si nici nu se aude acel bit de boot

 • Help. 14 June 2015 at 10:13 pm

  Salut.Vreau sa zic daca vor ficateva greseli de scriere scriu de pe telefon si imi schimba cuvintele. De curand am formatat HDD si am piersut datele de la net(romtelecom) , am incercat sa fac Alta conexiune de retea in zadar.
  Am la momentul actual WINDOWS XP SP3 ORIGINAL . VA ROG DACA MA PUTETI AJUTA CUM POT RECUPERA DATELE PT NET. P.S.:Nu am absolut nici-o conecriune de nwt la Network Conections e gol ca si cum ai face un fisier nou care care gol va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi.

 • claudiu andrei 11 June 2015 at 8:53 am

  buna ma poate ajuta cineva va rog,,,am un hpdc 7600 recent am schimbat procesorul la cu un d945 cand il pornesc e ok dar cand accesez net ventilatia de pe procesor se invarte ff tare o sa cada ceva?imi e teama sa il las mult asa sa nu arda ceva

  • Alexandru Ionut 11 June 2015 at 9:33 pm

   Pai verifica temperaturile cu un program. Nu are ce sa se strice chiar daca se invarte ventilatorul tare.

 • Ioana 8 June 2015 at 2:03 am

  Buna seara.am si eu o problema cu un Sony Vaio.L-am desfacut ca sa ii curat ventinatorul de praf pentru ca se incalzea foarte tare,am reusit,l-am asamblat la loc,a mers o zi si o noapte.La un moment dat si-a dat restart si nu a mai pornit deloc.Apas butonul de pornire dar se aprind numai ledurile in jur de doua secunde,un sunet ca un “beep” la hard,coolerul nu porneste…si cam atat.E tot ce face.L-am desfacut iar,m-am uitat daca am facut toate legaturile in el,totul ok, il pornesc iar,surpriza,se vede display-ul.Il inchid si il repornesc,din nou aceeasi problema.Ce ar putea fi de vina?va rog sa imi raspundeti care stiti.Multumesc frumos.

 • Florin 6 June 2015 at 11:02 am

  Pornesc calculatorul si imi apare error loading operating system. Ce trebuie sa ii fac sau ce nu merge?

  • Marius 17 July 2015 at 4:50 pm

   Reinstaleaza windows-ul

 • victor 4 June 2015 at 10:43 pm

  Buna am o problema la laptop de model asus…cind il aprind imi intra deodata in bios de fiecare daca cind il aprind ce poate sa aiba?

  • Alexandru Ionut 4 June 2015 at 11:02 pm

   Apoi iesi si se incarca Windows-ul? Fa un update la toate driverele. E model nou? Ai cumva si ssd?

 • Vali 4 June 2015 at 9:47 am

  Salut, am si eu o rasnita veche de comp, intel core duo la 2.66, 2gb ram, nvidia gt 630. Initial mi se oprea pur si simplu in diverse jocuri. Am pus win 7 pe el, si n-am mai jucat absolut nici un joc. Acum a inceput sa se opreasca cand ma sau pe net.

  Am verificat sursa cu AIDA64, valorile par sa fie ok. am facut teste de memorie, le-a trecut cu brio. Am verificat HDD, a gasit initial niste bad-uri, acum nu mai gaseste nimic. Am deconectat DVD-rom-ul (ca poate haleste mai putin curent asa), si inca se opreste. Am curatat ventilatoarele (cpu, sursa si placa video), am scos bifa aia de sistem restart… si computerul se opreste.

  Ceva idei? Multumesc.

  • Alexandru Ionut 4 June 2015 at 11:05 pm

   Scoate vreun sunet ciudat? La pornire apare vreo eroare?

 • marian 2 June 2015 at 10:04 am

  Salut ..am un samsung n700 si recent un ,,maistru,,m-ia schimbat mufa de alimentare(aici țin sa precizez ca atunci când i l-am dat avea windows 8.1 instalat mergea perfect doar ca aveam probleme la încărcător ) si după ce lam primit cu mufa de alimentare schimbata windowsul nu se mai deschidea…am încercat sa reinstalez windows 8.1 dar in timpul instalării se oprea dintr-o data ..deci stătea deschis pana trebuia sa selectez partițiile …după asta când începea instalarea se închidea si nu mai repornea…explicati-mi va rog daca aveți vreo idee ce sa întâmplat cu pc-ul meu …( ca o paranteza asta se întâmpla la toate windows-urile cu excepția lui vista ) ..ms o zi faina

  • Alexandru Ionut 4 June 2015 at 11:07 pm

   Pai si vista poti instala? Eu cred ca e hard-ul stricat.

 • Bogdan 1 June 2015 at 4:42 pm

  Buna ziua am Un pc(Chiorb) AMD 1,8 GHZ PLACA VIDEO DE 8 MB(problema) hdd 250 ram 2 gb
  .Cand il deschid imi aparee frumos firma imi scrie cat are placa video, ma lasa sa aleg windowsu(am xp si windows 7 enterprise..nici unul nu merge initial mergea xp dar cand am bagat 7 dupa un timp nu a mai mers xp nici 7) si imi da automat blue screen dar ma lasa sa dau safe mode si restu dar nici unul nu functioneaza… Ce trebuie sa fac ?? Trebuie sa schimb placa video,sar putea ea sa nu functioneze(iimi facea fite de mult timp) sau sa sterg hdd complet si sa ii bag doar un windows si sa schimb placa video ?

  • Alexandru Ionut 4 June 2015 at 11:10 pm

   Incepe cu placa. 8 mb video aveam in 2004 pe primul pc cumparat. Apoi instalezi 7.

 • frank 31 May 2015 at 8:20 pm

  si inca o intrebare, daca acum placa merge cu cpu model i3 2120 3.2ghz din 2011, pot sa pun si un model de i 3 mai nou, in caz ca procesorul e defect totusi, sau numai cu acest model de cpu merge placa?

  • Alexandru Ionut 31 May 2015 at 8:42 pm

   Placa de baza poate suporata cateva modele de CPU. Asta poti afla de pe pagina producatorului in general. Insa, nu va suporta modelele noi de procesoare din generatia 4 sau 5. Cred ca nici din generatia a 3-a. Ai seria placii de baza? O poti afla cu Aida32. Apoi cauti pe net placa si detalii despre ea. Altceva in afara de ceea ce scrie acolo nu va accepta.

 • frank 31 May 2015 at 6:51 pm

  Exista ceva program de pe net care ar putea elucida enigma, testand toate componentele amanuntit?

  • Alexandru Ionut 31 May 2015 at 7:58 pm

   Stiu la ce te referi, insa nu stiu daca e disponibil un asemenea program complex pe net. In rest, sunt destule aplicatii chiar si gratuite care pot testa hard disk-ul, RAM-ul (o poti face simplu si din command prompt, memtest86+, mdsched.exe). Ceva de testat procesorul si placa de baza nu-mi vine acum in minte.

 • frank 31 May 2015 at 6:49 pm

  Si daca si placa e buna, ce altceva ar mai putea fi, in afara de rami, sursa, hard, placa, cpu, care sa faca deschiderea pc-ului un chin?

  • Alexandru Ionut 31 May 2015 at 7:53 pm

   As incerca conectarea hard disk-ului in alt port sata, apoi as deconecta unitatea optica, as incerca sa pornesc cu o singura placuta RAM (daca ai doua). Orice e posibil in cazul asta. Cineva cu simptome asemenatoare avea un condensator umflat pe placa de baza.

 • frank 31 May 2015 at 5:07 pm

  As dori sa va intreb cum imi dau seama daca placa de baza e defecta? am o problema cu pc-ul , in sensul ca se blocheaza la pornirea windowsului, am testat ramii, hardul, sursa, si mai ramane placa si procesorul, dar am inteles ca daca cpu este defect, se incarca 100% cu cateva aplicatii deschise, am verificat si nu e cazul, mai ramane placa de baza ca vinovata, nu? multumesc, am un dell inspiron 620, cpu i3 2120

  • Alexandru Ionut 31 May 2015 at 5:59 pm

   Nu-i musai sa se incarce procesorul cu cateva aplicatii. Daca-i dus, e dus. Nu mai se aprinde calculatorul. Daca placa e defecta, la fel, calculatorul nu se mai aprinde. Poate ca-i vorba de ceva tranzistori sau condensatori. Poate ca problema ta e din software. Ai incercat sa reinstalezi sistemul? Sau vezi daca poti rula Ubuntu live de pe CD sau stick si daca se blocheaza la pornire. Cu toate ca o sa se incarce mai greu de pe CD sau stick.

  • frank 31 May 2015 at 6:09 pm

   L-am reinstalat de cateva ori, tot asa merge, interesant e ca dupa ce porneste, dupa vroe 40 de incercari, merge normal, toti tehnicienii care i-am chemat dau din umeri, ultimul a zis sa cumpar alt procesor, pai daca merge dupa ce se deschide,nu cpu este de vina, nu? ziceati de condesatori sau tranzistori, cum descopar care sint defecti?

  • Alexandru Ionut 31 May 2015 at 6:34 pm

   Pai trebuie sa mergi cu placa la un service de specialitate, nu chiar la orice colt de blog. Nu ma pricep la reparat placi de baza. Tranzistorii sau condensatorii ii poti testa cu multimetrul digital, insa trebuie sa stii sa-l folosesti si sa stii valorile corecte care trebuie sa apara pe ecran in cazul in care un condensator, de exemplu, e bun.

   Poti repara o placa de baza, dar e dificil. Depinde foarte mult si de gravitatea problemei. Ideea e sa mergi la un service bun. Nu orice pustan se pricepe la reparat placi de baza.

   Uite un exemplu sa ai idee cum se procedeaza: https://www.youtube.com/watch?v=b3nyNS-PyDU

   Sau
   https://www.youtube.com/watch?v=VF3Thd8yb8I

 • Cata 29 May 2015 at 9:17 pm

  Buna.. Am si eu un pc de vreo 8-9 ani.. A mers perfect pana azi. Cand am dat sa il aprind, nimic. I-am verificat ramii , placa video. Beculetul de pe placa de baza se aprinde . ceea ce imi da dubii e sursan, care dupa ce apas pe on la pc scoate o bâzâitură ciudata.(nu am mai patit) , si coolerul de pe sursa nu se invarte. Nu mai porneste altceva. Nu stiu ce sa fac.

  • Alexandru Ionut 29 May 2015 at 10:02 pm

   Pai din descrierea ta pare ca sursa s-a dus. Nu ramane decat sa o schimbi cu una buna. Nu sunt scumpe, insa depinde de performanta ei.

  • Cata 29 May 2015 at 10:05 pm

   Vreo 450w are. O sa imi caut una potrivita. Multumesc pentru ajutor.;)

  • Alexandru Ionut 29 May 2015 at 10:27 pm

   Pentru putin. Nu o cumpara nici pe cea mai ieftina.

 • Robert Dorcu 25 May 2015 at 10:40 am

  Am un laptop Asus model K55D si cand il deschid ecranul meu arata ca si cum ar fi inchis dar ventilatorul ventileaza.Sugestii?

  • Alexandru Ionut 25 May 2015 at 11:06 am

   Sa nu fie in standby. Tine apasat mai mult pe butonul de power. Spune-mi daca nu ai rezolvat.

 • Tudor 24 May 2015 at 10:59 am

  Salut.
  Am aşa o problemă. Am o placă video Nvidia GT640. Cînd mă jucam în jocuri fucţiona puţin şi monitorul se stingea. Am dechis case-ul şi am observat că morişca de la placă nu se învîrte. Am pus puţin ulei şi a început să funcţioneze. După, am aprins minecraftul, a stat puţin şi s-a stins. De atunci cînd îl pornesc face un bip lung şi cinci scurte. Îmi apare să apăs F1, şi mă aruncă la bios. Acolo observ că la CPU îmi arată indici roşii. Dacă îl sting mai apoi singur se aprinde. Ce să-i fac.?

  • Alexandru Ionut 25 May 2015 at 11:05 am

   Poate ca ai pus prea mult ulei si s-a scurs pe circuite. Depinde ce tip de bios ai. Codurile sonore pot fi diferite. In cazul tau, e posibil ca procesorul sa se fi stricat. Primul bip sa fie de avertizare, apoi celelalte 5 sa indice o eroare a procesorului.
   N-am gasit ce inseamna 1 beep lung si 5 scurte. Spune-mi macar daca sti ce bios ai.

 • toma 23 May 2015 at 6:57 pm

  laptopul face alimentarea la curent dar nmk alt cv nu merge… daca incer sa folosesc chestii precum wi-fi, se aprinde ledul… Ecranul este negru, iar calculatorul are aprons butonul de sleep in ciuda faptului ca nu e in starea sleep… Ce poate avea? Sfaturi?

  • Alexandru Ionut 23 May 2015 at 10:26 pm

   Poate ca s-a dus hard disk-ul. Pot fi multe cauze. Fara baterie ai incercat sa-l pornesti? Fiind alimentat direct la priza;

 • Liliana 21 May 2015 at 2:19 pm

  Buna ziua Am cumparat un ventilator nou,acesta a fost montat de o persoana care lucreaza in domeniul informatic,dupa ce mi am luat laptopul de la reparat si i-am dat drumul am auzit niste bipuri,apoi mi-a aparut tot ecranul pe fond negru,dupa ce am apasat esc,pc ul a inceput sa functioneze normal.
  Intrebarea mea este urmatoarea,de unde provin acele bipuri?(ele persista la deschiderea laptopului)

  • Alexandru Ionut 23 May 2015 at 10:28 pm

   Cate bip-uri sunt? Sunt beep-uri scurte, lungi? Si acele sunete reprezinta un cod.

  • Liliana 25 May 2015 at 7:53 pm

   Buna seara Acele beep-uri sunt scurte(6-7)ele nu nu se aud la fiecare deschidere a pc-ului.Sa fie cumva de la tastatura?
   De un timp am probleme cu shift-ul din stanga,daca vreau sa scriu arond folosesc shift-ul din dreapta.

   Va multumesc pentru ajutorul acordat,raspunsurile date de dumneavoastra ma ajuta enorm de mult
   O seara placuta sa aveti!

  • Alexandru Ionut 25 May 2015 at 9:10 pm

   Buna seara
   6 beep-uri scurte inseamna probleme cu tastatura.
   Daca PC-ul este Dell, acele 6 beep-uri poate insemna o problema la placa video. Daca sunt 7, atunci este o problema cu procesorul.

 • Gabi 20 May 2015 at 4:40 pm

  As avea o intrebare ,am problema la un laptop cand il las prea mult timp deschis gen 6 ore se incalzeste ff tare si chiar daca intru pana si pe browser si toate celelalte procese is ichise el tot crapa ( se blocheaza, si in caz ca ma uitam la ceva video sunetul din secunda respectiva se repeta la infinit pana ii dau restart sau il inchid)…..l-am curatat i-am schimbat pasta…am verificat placutele ram…degeaba si devine enervant stai te uiti la ceva si deodata se bloceaza imaginea si sunetul baraind nonstop…
  acum ma gandesc ca poate o fi de la sistemul de operare …dar nu as vrea sa il reformatez ca pierd multe date de pe el…

  • Alexandru Ionut 23 May 2015 at 10:30 pm

   Pai cred ca poate fi si din drivere sau din sistem, insa nu si ca se incinge. Eu te-as sfatui sa-l formatezi. Hard disk-ul e bun?

 • vali 19 May 2015 at 8:19 pm

  Salut , am o problema cu placa video fara garantie, deci prima data cand am introdus placa video in slotul de pe placa de bazaa si am aprins calculatorul , se vedea destul de normal, si jocurile se vedeau mai bine, placa video fiind nvidia geforge 8400gs am intrat pe siteul de la nvidia si am luat driverele recomandate ,am dat sa instalez si mi-a aparut o eroare(parca zicea ca nu este compatibil dirveru cu ce am eu, dar este ciudat deoarece era recomandat de siteul lor), nu am bagat de seama si dupa un timp s-a blocat pcuul , am dat restart si de atunci de cand aprins pcu imi apare grafica foarte ,foarte mica , se vede in pixeli ->posibil sa nu intelegeti ,este poza facuta cu telefonu http://www.girlshare.ro/34772672 , ideea este ca se vede cu grafica slaba , si ce ma mira este ca placa de baza imi citeste ca am placa video conectata. http://www.girlshare.ro/34772677.5

  Am reinstalat multe alte drivere, dar tot la fel se vede.. ce sa fac?

 • AlexMa 8 May 2015 at 9:26 pm

  am rezolvat, era cablul dvi

 • AlexMa 7 May 2015 at 6:29 pm

  Salut, am o problema cu monitorul cred, imi apar cand porneste calculatorul dungi verzi, si in BIOS, orice as face apar o gramada de dungi verzi inclusiv in windows. Mentionez ca am incercat cu o alta placa video si nimic. Poate fi de la placa de baza sau e sigur de la monitor?

  • Alexandru Ionut 7 May 2015 at 7:05 pm

   N-ai alt monitor sa incerci?

 • Mariaann 6 May 2015 at 10:52 pm

  Salut.Am si eu o mica problema.Nu mi se deschide pc-ul.Nu scote nici un sunet.O fi arsa sursa?Daca e arsa atunci de ce la mouse si la tastatura luminile sunt aprinse?

  • Alexandru Ionut 7 May 2015 at 6:35 am

   Sursa sau placa.

 • culda george 30 April 2015 at 6:44 pm

  Am o problema, deschid calculatorul si il las in stand-by. Dupa ce se pune in stand-by mi se aprinde becul de la hdd , ramane aprins si trebuie sa dau restart

 • nina 25 April 2015 at 9:00 pm

  Buna! Am si eu o problema destul de mica, dar iritanta. De la o vreme, cam o saptamana imaginea de pe monitor dispare pentru cateva secunde, iar apoi apare fara nicio problema. Treaba este ca acum o saptamana, cand am deschis pc-ul m-am trezit cu o rezolutie a ecranului data peste cap, desi eu nu umblasem de mult la aceasta. Pana la urma am modificat eu rezolutia, dar tot arata putin in neregula (iconitele sunt rasfirate pe tot ecranul si destul de mari). Ce poate fi in neregula? In rest pc-ul merge fara nicio problema, nu stau pe jocuri, torente sau altele

 • Catalin 22 April 2015 at 12:20 pm

  Salut! Am o problema cu un calculator mai vechi… A incercat mama sa il porneasca ieri (in urma cu doua zile a mers perfect), insa monitorul nu mai afisa nimic, iar sunetul de pornire al Windowsului nu s-a auzit. In BIOS intra, am incercat sa reinstalez Windowsul, dar dupa ce apas o tasta care sa booteze de pe CD, iarasi nu mai afiseaza nimic. M-ati putea ajuta in identificarea problemei?

  Multumesc si o zi placuta,
  Catalin

 • octavian daniel 19 April 2015 at 7:20 pm

  am dat 350 lei dar bateria nu e buna.spunetimi va rog,k nu stiu,la adresa kare ati indicato sa kut componentele,trebui sa deskrc vreun driver ceva,ca nu ma pricep.Va multumesc.

 • george 19 April 2015 at 6:04 pm

  sal am si eu o problema cu pc acum 3 ani am cumparat o placa de baza si procesor nou am folosit pc doar citeva luni nu am avut problema deloc mergea totul bine instalam windows 7 in citeva minute.
  dupa citeva luni am strins pc si la lam pus deoparte timp de un an jumatate nu lam mai folosit deloc. iar acum am zis sal folosesc iarasi si am o supriza cu el mare instalez windows 7 in 4 ore mi se deschide foarte greu nu am sunet sau daca nu mai recunoaste aproape nimica. SAU daca este vrun filmulez cu setari la biosul pe care il am eu ca eu nu lam gasit deloc.
  placa de basa se numeste ASROCK BIOS PE 45XE P1.50
  procesor TYPE DUAL-CORE E6300 CU 2800 MHZ 64 BITI.
  va multumesc
  MEMORIE RAM 8G.

  • Alexandru Ionut 19 April 2015 at 8:36 pm

   Pai nu se deregleaza singur. Eventual, poti reseta BIOS-ul, scotand bateria de pe placa de baza timp de cateva minute. Apoi incearca sa reinstalezi sistemul de operare si lasa-l sa-si faca update-urile la zi. Va dura ceva.

 • Adorian 19 April 2015 at 1:01 am

  Salut,

  Am o problema cu placa video (ASUS HD6570 : http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAH6570DI1GD3LP/)

  Acum cateva zile cand ma jucam ,se facea ecranul negru pt 2-3 secunde si revenea la loc . Nu am bagat de seama am crezut ca e o problema de la monitor , ieri vad ca imi merge ciudat si am intrat la Cataclyst Control Center(unde vad informatii despre placa video) iar acolo la Activity era 0% … de la ce ar putea fii ? (am uitat sa zic ca activity urca cateodata intre 0-40%) s-a ars placa sau? .. Multumesc pentru timpul acordat.

  • Alexandru Ionut 19 April 2015 at 11:35 am

   Nu cred ca s-a ars placa. Ai actualizat driverul? Ar trebui sa verifici sa vezi la ce temperatura ajunge in timpul jocului.

 • octavian daniel 18 April 2015 at 3:49 pm

  buna ziua.fiti amabil,cum pot afla dak componentele din laptopul meu sunt bune sau trb schimbate?Exista vreun program sau ceva de genu?De curind am achizitionat un ASUS k53u.de la un necunoscut si mrg bine,zic eu,nu prea le am cu astea.Ce este bios? va multumesc

  • Alexandru Ionut 19 April 2015 at 11:39 am

   Gasesti pe net ce este BIOS-ul. Daca laptop-ul merge bine, componentele sunt bune. Insa, iti pot spune daca sunt performante in functie de caracteristicile lor. Tot ce trebuie sa-mi spui ar fi pretul si configuratia laptop-ului.

   Poti afla configuratia cu ajutorul programului:
   http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

   sau

   http://www.piriform.com/speccy

 • Sergiu 18 April 2015 at 7:27 am

  Buna ziua,

  Am un calculator performant, iar ieri l-am…”rezolvat”. Mișcând-ul puțin in timpul funcționării, acesta s-a oprit. Nici bătut nu a repornit. Sursa părea moarta, insa in scurt pe mufa mare din placa de baza, a pornit.
  In acest moment, folosesc calculatorul cu scurt pe acea mufa, pinii 4 si 5, iar după închiderea soft, trebuie să-l scot din priza, altfel sursa nu se opreste.
  Cine sa fie vinovata, sursa sau placa de baza?
  Mulțumesc anticipat!
  p.s. sursa are protecție, e un thermaltake de 630w

  • Alexandru Ionut 19 April 2015 at 11:45 am

   Posibil sa aiba ceva placa de baza. Daca l-ai bruscat, e posibil sa se fi miscat vreo mufa pe placa si a facut scurt. Poate ca s-a ars doar ceva izolat de pe placa.

   Eu as deconecta toate mufele sursei de pe placa de baza, apoi as reconecta-o. Daca nu se rezolva nimic, incearca cu o alta sursa. Daca nici cu alta sursa nu se rezolva problema, atunci stii 100% ca e placa de baza.

 • Claudiu 16 April 2015 at 9:18 pm

  Buna seara. De cateva zile calculatorul meu se blocheaza dupa aproximativ 30 min de la deschidere iar dupa prima blocare se blocheaza din ce in ce mai des am reinstalat deja windowsul de 3 ori dar problema persista. Ma puteti ajuta?

  • Alexandru Ionut 19 April 2015 at 11:41 am

   Cand se blocheaza, ledul hard-ului ramane aprins? Ai curatat calculatorul? Paste termica?

   Daca ai reinstalat sistemul de operare, dar problema persista, ar fi cauze hardware. Poate fi din cauza ca se incinge, sau poate hard disk-ul nu mai functioneaza bine.

  • Claudiu 25 April 2015 at 1:56 pm

   Am reusit sa il repar :D. Era de la un condensator de pe placa de baza.Mersi mult de raspuns!

 • mihai 16 April 2015 at 4:15 pm

  Am si eu o problema cu calculatorul. Vreau sa integrez 4 webcamuri si am urmatoarea problema : am o camera trust, 2 A4 Tech si un Gembird. Cand le conectez pe toate 4 , windows-ul recunoaste 3, cand conectez 3 , windows-ul vede doar 2. Problema asta se intampla aleator, in oricare combinatie de webcamuri. Cum pot sa conectez 4 webcamuri, in situatia incare am achizitionat si un hub cu alimentare pentru a sustine tensiunea de pe usb-uri?

  • Cristian 17 April 2015 at 9:06 am

   HUB-ul e de proastă calitate, dar nu cred că-ți spun o noutate. 99% din HUB-uri nu “știu” să trateze corect dispozitive cu drivere complexe, prin urmare ar fi interesant ca celelalte 2 să le conectezi, eventual folosind prelungitoare USB cu amplificare, direct la porturile USB ale PC-urilor, de preferat 3.0, dacă sistemul dispune de așa ceva.

  • mihai 17 April 2015 at 10:15 pm

   Am incercat si direct la USB-urile calculatorului si am aceeasi problema, insa acum, cand intru in My Computer si dau preview la camere, 3 merg iar cand o deschid pe a 4-a imi apare blu-screen si gata, trebuie sa il resetez. Vreo idee daca se poate?

 • Codrut 13 April 2015 at 1:17 pm

  Salut! Am si eu o problema la pc se inchide brusc la circa 60 de grade cand proceseaza lucruri (instalari,render) durata pana se inchide depinde in funcie de ramul consumat in timpul procesului,cand ma joc jocuri sau folosesc un program nu inteleg cum se inchide pentru ca la anumite jocuri se inchide fara sa fie nujt. ce joc (Prison Arhitect,Infinite Crisis,LOL) si la numite jocuri (Tomb Raider,War Thunder) nu se inchide [se mai intampla si invers Age of Empire 2,3 merge SimCity nu] Eu l-am trimis la reparat cu garantia dar de fiecare data doar l-au sters de praf si au schimbat pasta (poate pentru ca le-am zis doar ca se incalzeste repede) Ce credeti ca ar putea fi??

  • Codrut 13 April 2015 at 1:28 pm

   Si am uitat sa zic ca partitia cu windowsul este cam plina doar 314 mb free

  • Alexandru Ionut 13 April 2015 at 7:04 pm

   In primul rand, OBLIGATORIU sa ai un minim de 25% spatiu liber pe partitia Windows-ului. Sistemul de operare are nevoie de spatiu pentru a-si expanda serviciile si aplicatiile care sunt lansate.

   Pai RAM-ul ti se umple, apoi se activeaza memoria pagefile, sa-i spun asa. Cand RAM-ul se umple, aplicatiile si serviciile vor rula in pagefile, care ar trebui sa fie de cativa GB pe partitia C:/ unde-i Windows-ul instalat. Dar tu nu mai ai asa ceva :).

   Iti recomand sa eliberezi urgent cativa GB de pe partitia Windows-ului. Citeste acest articol. http://www.windowsfaralimite.ro/windows/ce-este-pagefile-sys-trebuie-sa-dezactivez-swap-file-in-windows/

  • Codrut 13 April 2015 at 8:58 pm

   Si ce programe ar trebui sa sterg pentru a elibera memorie pentru ca am incercat sa sterg cu revo uninstaler programele instalate de mine ce ocupa spatiu mai mare din C dar am ajuns la numai 1.098GB free (adc. nu am sters si programe gen bonjour,microsoft visual C++) (si din cate am vazut am de mai multe ori instalat microsoft visual cu diferente mici de versiune)

  • Alexandru Ionut 13 April 2015 at 10:10 pm

   Incearca sa stergi fisierele din temp si sa cureti fisierele inutile de pe hard disk. Da click dreapta pe C://, alege Proprietati, apoi ai acolo undeva Disk Cleanup.

   Dezactiveaza jocurile din C:// si instaleaza-le in D. Vezi daca ai multe descarcate in folderul Downloads. Sterge ce nu-ti trebuie.
   http://www.programecalculator.ro/cum-sa-eliberezi-spatiu-pe-hard-disk-ocupat-inutil-in-partitia-c/

  • Codrut 14 April 2015 at 10:54 am

   Gata am eliberat memoria acum am 22% free

  • Codrut 14 April 2015 at 1:46 pm

   Dar tot cred ca problema este de la coler. Cam ce viteza ar trebui sa aiba coler-ul la 87 de grade??

  • Alexandru Ionut 14 April 2015 at 1:58 pm

   E cam mult 87 grade.

 • Ionut 10 April 2015 at 12:52 am

  Salut! Am si eu o problema cu calculatorul. De ceva timp, dupa ce il pornesc, se aude un sunet ca si atunci cand conectezi un USB. Dar nu mereu. Iar uneori mi se deconecteaza mouse-ul si apoi se reconecteaza la loc. Totul dureaza 1-2 sec. Ce sa fie?

  • Alexandru Ionut 10 April 2015 at 7:35 pm

   Click dreapta pe my computer – Manage – device manager. vezi daca apare ceva cu semnul exclamarii.

 • Druckerul din Mehala 31 March 2015 at 5:01 pm

  Buna , de azi dimineata am o problema . De cateva seri nu mai opresc calculatorul , ii inchid capacul . Acum cam la 5-10 secunde tot se opreste alimentarea , se stinge becul , dar ramane alimentat de la baterie . Mentionez ca am schimbat cu alt alimentator si tot asa face , va multumesc ptr raspuns .

  • Alexandru Ionut 5 April 2015 at 12:37 pm

   Vorbesti de laptop. Ai dezactivat trecerea laptop-ului in modul Sleep atunci cand inchizi clapa?

 • Ionut Calin 29 March 2015 at 11:56 pm

  Deci pana sa imi incarce win face asa…adik la inceput , unde scrie ce detecteaza biosul, atunci imi face mie figuri…, iar dak dau restart sau il sting ramane pe loc, nu imi mai arata ca detecteaza hdd si asa ramane…si trebuie sa stau asa o perioada un pik mai lunga k sa poata sa imi detecteze iar k sa pot intra in win…intrebarea ar fi, e ceva care se incalzeste d3 nu porneste sistemu?chiar nush …

 • Ionut Calin 29 March 2015 at 11:07 pm

  Salut. Am o prb cu calc de cateva zile.knd il deschid,incarca fff greu la inceput hdd-urile, iar de multe ori nu detecteaza nimik, trebuie sa-l sting si tot asa. Si sa zik asa, k dak incarca windows, umblu cat umblu pe el, iar daca e nevoie sa dau un restart, nici ca imi mai arata hdd-urile k le detecteaza…am schimbat si bateria, am crezut k asta ar fi problema, dar se pare ca nu e asa…sa stii k am incercat si cu fiecare hdd in parte, k am 2 hdd conectate, dar aceeasi problema…te salut si astept un raspuns…mersi

 • crin petcu 27 March 2015 at 5:57 am

  Am un laptop dell e6520 care la revenirea din repaus ramane blocat. Nu se poate debloca decat din butonul de pornire. Acelasi lucru il face si cu HDD si cu SSD.

  • Alexandru Ionut 27 March 2015 at 10:54 pm

   Si eu am patit asa. Cel mai bine ar fi sa nu mai folosesti hibernarea sau sleep. Daca nu-l mai folosesti, mai bine il inchizi. Daca nu il folosesti de la 30 de minute in sus, atunci seteaza-i ecranul sa se inchida, sau inchidei clapa.

 • marius batala 22 March 2015 at 11:08 pm

  Am un calculator cu 2 gb ram, procesor de 2.5 ghz, windows 7 ultimate….am incercat sai adaug o permisiune la disk drive ( C ) si se tot Incarca cv acolo…dintro data a disparut tot de pe ecran….iam dat reboot…nu vroia sa se aprinda, scria ,, auto checking skiping”…dupa ce disparea aia, se face ecranul albastru si se restarteaza din nou….pot sa in doar in system recovery. ..ajutatima repede va rog….aaa si nu am internet delov

 • ionut ninu 22 March 2015 at 8:15 pm

  salll am un pc si cand incerca sa install win 7 sau win vista se restarteaza singur si nu pot sa install win
  merge decat xp
  am placa de bara ECS-945G

  am la ram 2, 50 gb

  placa video 512 128 biti

  procesor 3.06 ghz
  am incercat si cu stick si cu mai multe dvd .

  EU CRED CA AR FIE DE LA BIOS
  apropo l-am setat sa boteze pe dvd

  AJUTAMA TE ROG

  • Alexandru Ionut 22 March 2015 at 8:25 pm

   Reseteaza BIOS-ul scotand bateria de pe placa de baza. Asteapta un minut, apoi reintrodu-o. Incearca si o alta versiune Windows 7.

 • Mihai 22 March 2015 at 3:47 pm

  Multumesc pentru raspuns , dar sunt nevoit sa astept un prieten care se pricepe, maine, iar dupa ce va citi ce mi-ati raspuns va vo cere din nou parerea. Multumesc din nou.

 • Mihai 22 March 2015 at 11:23 am

  Buna ziua. am o problema majora, la pornire laptopul se blocheaza din cauza ram la cca 90 % din cauza unui svchost. exe conf. task manager iar cpu la 100%. Am w 7 starter si nu stiu ce sa fac. Multumesc.

 • Viorel Stefan 20 March 2015 at 2:12 pm

  Salut ,
  Am si eu un desktop PC.si de doua luni ,la 2-3 zile apare bluescreen.Prima data a aparut in timp ce incercam sa intru pe internet si eroarea era legata de driverul de la placa video. Am schimbat driverul de la placa video si o saptamana a functionat perfect,pana cand ,in momentul in care scriam un dvd ,din nou bluescreen,cu aceeasi eroare legata de driverul placii de baza. Functioneaza 2-3 ore ,bluescreen. Intru intr-un joc ,merge 1 ora ,doua ,iarasi bluescreen
  Am dus PC-ul la service ,functioneaza normal,nu au gasit de ce apare bluescreen-ul.
  Ai vreo idee in legatura cu acest lucru?
  O zi buna!

  • Alexandru Ionut 20 March 2015 at 2:57 pm

   Daca tot apar atatea probleme din cauza driverelor, ai incercat sa reinstalezi sistemult de operare? Ce folosesti acum?

 • eugen 20 March 2015 at 1:48 am

  buna seara,va rog sa ïmi spuneti care ar fi problema.am un laptop airis nrc 0128,ram 2gb,hard 120gb,procesor 1.60..acum cateva zile a ïnceput sa faca figuri,ïl deschideam si functiona 1ora,2,uneori 5minute si se ïnchidea brusc.iar ultima oara a functionat 6ore si sa ínchis definitiv.acum çand ïl deschid se aude ca porneste,se aprinde ledurile,ledu la íncarcare indica ca íncarca bateria.cel de ventilatie nu se mai ïnvarte,iar imagine nu mai apare.va rog cam ce este de facut.va multumesc

  • Alexandru Ionut 22 March 2015 at 12:30 pm

   Incearca sa-l cureti si reinstaleaza-i sistemul de operare.

  • eugen 24 March 2015 at 10:13 am

   buna dimineata,l am curatat,se aprinde dar coleru de ventilatie nu se mai ïnvarte.multumesc

 • gabin72 17 March 2015 at 7:25 pm

  Salut. Am si eu o mica problema: Am facut un upgrade la laptopul meu toshiba satelite L350-147 in sensul ca am inlocuit procesorul dual core T2390 cu Core 2 T7500 avand acelasi socket.Am pornit laptopul , a recunoscut nou preocesor dar uneori se restarteaza sau se blureaza imaginea si se blocheaza . Temp CPU e in jur de 40-55 grd C. Ce poate fi?

  • Alexandru Ionut 17 March 2015 at 11:12 pm

   resetat BIOS-ul si reinstalat sistemul de operare. Ai facut chestiile astea?

 • Swell 15 March 2015 at 1:29 pm

  Multumesc mult m-ai ajutat:)

  • Alexandru Ionut 15 March 2015 at 2:19 pm

   Cu placere.

 • Swell 15 March 2015 at 12:48 pm

  Am dezactivat antivirusul si am intrat in Safe Mode durata a scazut de la 1 minut la 30 de secunde iar apoi la 15 secunde fara cablul de internet pana la (Welcome). O sa incerc sa-i fac si un ipdate la windows si sa caut un drirectx nou dupa cum mi-ai spus:)

  • Alexandru Ionut 15 March 2015 at 12:57 pm

   Deci e din software si din drivere problema :) Actualizeaza sistemul, driverele, cauta un antivirus care nu consuma mult.

   Insa, vezi ca e normal sa porneasca sistemul de operare in cateva zeci de secunde, insa jocurile trebuie sa-ti mearga ok.

 • Swell 15 March 2015 at 12:29 pm

  Eu am scos placa video stau pe cea incorporata, sa o pun la loc si sa-i fac un update la driver?

  • Alexandru Ionut 15 March 2015 at 12:37 pm

   Da. Actualizeaza driverul placii dedicate, dar actualizeaza si sistemul de operare pentru a beneficia de ultimele drivere. Cauta si un directx mai nou.

 • Swell 15 March 2015 at 12:19 pm

  Programe care ruleaza sunt : 1-Driver placa audio Realtek Hd
  2-Bitdefender
  3-Microsoft Corporation
  4-Bitdefender
  5-BitTorrent

  • Alexandru Ionut 15 March 2015 at 12:28 pm

   Poti dezactiva Microsoft Corporation si BitTorrent (pe care-l poti porni ulterior). Cauta si ultimul driver pentru placa video.

   Eu as mai incerca sa bootez in SafeMode. Vezi daca si acolo apare acel ecran negru. Apoi incearca sa pornesti calculatorul si fara cablul de net conectat.

 • Swell 15 March 2015 at 12:09 pm

  Stai sa te lamuresc : Pornesc unitatea ,imi apare scrisul, si inainte de a afisa pe ecran (Welcome) imi sta imaginea neagra si doar sageata de la mouse se vede. Toata chestia asta dureaza 1 minut nu ca m-ar deranja dar nu facea asa ,intr-o zi mi-a facut faza asta si de atunci si jocurile se misca in reluare.

  • Alexandru Ionut 15 March 2015 at 12:18 pm

   Am inteles din prima ceea ce vrei sa zici. Incearca sa instalezi ultimul driver pentru video in cazul in care nu e actualizat.

 • Swell 15 March 2015 at 11:51 am

  Partea cu Ecranul negreu inainte de a porni windows-ul cum se rezolva? Dupa ce am formatat pc-ul cu windows-uri diferite tot la fel aparea imediat dupa instalare.

  • Alexandru Ionut 15 March 2015 at 12:07 pm

   Poate avea legatura cu driverele. Ai verificat cate si ce aplicatii pornesc la startup?

 • Swell 15 March 2015 at 11:49 am

  Daca cumpar un SSD cu ce ma ajuta ? La hard disk nu vreau sa renunt

  • Alexandru Ionut 15 March 2015 at 12:01 pm

   SSD-ul e foarte rapid. Nu trebuie sa renunti la hard disk. Le folosesti pe ambele in acelasi timp. Pe SSD instalezi Windows-ul. Va porni in cateva secunde. Pe hard disk iti pastrezi muzica, filmele, pozele, etc.

 • Swell 15 March 2015 at 9:01 am

  Salut. Am si eu probleme cu pc-ul. Am procesor AMD Athlon II X3 450 de 3.2GHz, Hdd 150 GB WesternDigital Sata, Rami 8GB DDR3 Si acum un an am formatat Pc-ul si am bagat Windows 7 Ultimate pe 64x. Cand dau pe propietati imi arata cu 7.5 GB utilizati chiar asa de mult cere pe 64 de biti? si dupa 9 luni de zile a inceput sa imi faca figuri cand porneste sta ecran negru cam 1 minut dupa care apare Welcome e doar ecran negru fara mouse pe ecran fara nimic.Eu am Antivirus Bitdefender 2015 cu licienta pe 1 an(ma gandesc ca poate afecta cu ceva ca este dat la maxim antivirusul),placa video este o Nvidia Ge-Force 210 pci-e 2.0 512 MB GDDR2/64bit am scos-o sa vad credeam ca este de la placa dar tot la fel si pe langa ectranul negru jocurile se miscau in reluare am scos-o credeam ca era de la placa dar degeaba am formatat pc-ul am bagat tot windowsul ala si am incercat si altul windows 7 ultimate X86 dar degeaba tot la fel facea si nu prea stiu ce sa fac , toate piesele sunt de 3 ani dabea a iesit din garantie . Va rog sa ma ajutati daca puteti !!

  SA fie de la ventilatoare am 2 mici 1 unul mare in plus pe langa cel al procesorului si al surse Sursa este de 450W .

  • Alexandru Ionut 15 March 2015 at 11:08 am

   1. incearca sa te concentrezi cand scrii. Imi e destul de greu sa citesc.
   2. Iti consuma 7.5GB din RAM, presupun. Asa iti apare in “proprietati” din my computer? E normal.
   3. ai instalat sistem de operare pe 64x. Ai facut bine.
   4. BitDefender iti ingreuneaza sistemul foarte mult. Am o configuratie mult mai puternica decat a ta, dar si la mine se simte. Cauta un alt antivirus. Recomand Avast, Kaspersky etc.
   5. verifica sa nu ai partitia C:/ prea incarcata. Pastreaza un spatiu liber de aproximativ 25 -30 %.
   6. defragmenteaza partitiile hard disk-ului

   7. opreste aplicatiile care nu trebuiesc sa porneasca odata cu calculatorul
   http://mystreet7.com/windows-7-2/cum-puteti-opri-anumite-programe-de-la-startup-doar-cu-windowsul.html

   8. cumpara un SSD

 • ion aurel 13 March 2015 at 9:06 am

  Buna ziua,as dori un sfat in legatura cu o unitate centrala marca hp. Problema este ca porneste fff greu.Apas butonul de pornire se aprinde ledul indicator al hardului(banuiesc)si cel cu un bec aprins ca pictograma,da sa porneasca dupa care se stinge cel cu desen ,,bec,,si …nimic.dupa 6-8 incercari porneste,functioneaza totul OK ,ramanand aprins ledul,,cu bec iar celalalt palpaie usor.MULTUMESC ANTICIPAT!

  • Alexandru Ionut 13 March 2015 at 9:56 am

   Nu porneste unitatea sau sistemul de operare? Daca unitatea nu porneste, pot fi ceva probleme legate de sursa. Insa, verifica si toate mufele de pe placa de baza daca sunt infipte bine. Daca nu porneste sistemul de operare, dar auzi ventilatoarele din unitate, poate fi hard disk-ul de vina.

 • Stefan 12 March 2015 at 8:55 pm

  Salut! Vreau sa achizitionez pc in schimbul unui laptop, impedimentul ar fi in felul urmator: actualul proprietar al pcului ruleaza partea hardware pe o sursa de 320w, ceea ce e cu siguranta sub limita cerintelor. Mi-a zis ca a incercat sa puna o sursa mai mare, dar nu-i mai recunoaste hddul, l-ar vedea ca si cum ar avea baduri. Ce ar putea cauza problema? E remediabila?

  • Alexandru Ionut 12 March 2015 at 10:39 pm

   Nu stiu ce sa zic. Nu m-as baga la acest schimb. Insa nu stiu ce hardware are acel sau laptopul tau. Poti pune hard disk-ul la orice sursa vrei. Atat timp cat se potriveste mufa, n-are treaba. E ciudat ceea ce mi-ai spus. N-am mai auzit de problema asta.

 • ionel 4 March 2015 at 4:14 pm

  Am un pc cu o configuratie mai slaba:procesor Intel Pentium 2 la 2.2,placa de baza Asrock. G41M-VS3 R2.0,placa video Palit GeForce Gt630 si de ceva timp mi-a aparut o eroare:keyboard/interface errr si pentru a deschide pc-ul trebuie sa dau de fiecare data pe f1sa trec de eroare. As vrea sa stiu daca mai pot face ceva sau trebuie sa schimb placa de baza.Multumesc anticipat pt ajutor

  • Alexandru Ionut 4 March 2015 at 10:43 pm

   tastatura e pe USB sau ps2? Incearca si cu alta tastatura. Reseteaza bios-ul si vezi daca tot asa apare.

  • Ionel 5 March 2015 at 10:23 am

   Tastatura este pe usb,am scos bateria de la bios,asa stiu eu sa dau restar.Daca stii cu sa dau restart chiar din bios te rog frumos sa ma ajuti.Multumesc anticipat pt ajutor

  • Alexandru Ionut 5 March 2015 at 11:01 pm

   Merge si asa. Poti avea optiunea de reset si direct din bios.

  • Ionel 6 March 2015 at 6:48 pm

   Din pacate tot asa este.Este posibil sa fie de la placa de baza din cauza tensiunii?

 • William 2 March 2015 at 5:29 pm

  Salut! Am o mica problema cu PC-ul meu… Cand aprind calculatorul : mouseul si tastatura nu merg ( parca ar fi scoase din priza) , iar monitorul nu se aprinde dar se vede ca primeste curent… Unitatea se aprinde corect dar nu pot sa o sting/inchid din buton trebuie sa-i scot alimentarea, altfel nu se stinge. Este sursa de vina? Sau procesorul? Multumesc anticipat :)

  • Alexandru Ionut 2 March 2015 at 5:38 pm

   De unde stii ca unitatea se aprinde corect? Vezi ceva pe ecran pana la urma? Cred ca e placa sau sursa.

 • catalin 1 March 2015 at 8:52 pm

  Am un pc porneste, dar cere sa apas tasta f1 ca sa deschida sistemul de operare (windows 7). Ce trebui sa fac ca sa porneasca fara sa apas tasta f1?

  • Alexandru Ionut 1 March 2015 at 9:33 pm

   Reseteaza bios-ul. Scoti bateria de pe placa de baza pentru un minut. Apoi o bagi la loc. Eventual, intrii in BIOS si activezi optimized settings. E un calculator vechi?

 • cezar 1 March 2015 at 3:39 pm

  Buna

  am gasit acest site cautand rezolvare si poate reusesc sa imi depistez problema:
  calc vechi amd athlon 3000+ 1 gb ram, xp reinstalat vineri si de atunci:
  mi-am pierdut o partitie
  nu mai am sunet!
  am cautat diverse programe pentru gasire partitie si salvare dar tot ce am gasit imi arata doar fisiere sterse si nimic din partitia respectiva!
  la problema cu sunetul, driverele sunt ok (verificate si astea cu diverse programe), nu este nici o incompatibilitate, Bios este enabled unde trebuie si cu toate astea nu am sunet! ce pot face?
  Multumesc anticipat

 • Mihaela 1 March 2015 at 1:04 am

  Buna, am urmatoarea problema legata placa de retea.
  Acum cateva zile cand deschideam browserul de internet imi aparea mesajul de eroare ,,server not found,,. Cei de la rds au facut verificari, internetul era conectat dar local area conection aparea ca neconectat, prin urmare mi-au spus ca trebuie sa imi cumpar o placa de retea noua.
  Astazi cand am deschis calculatorul internetul functiona desi in continuare local area conection apare ca neconectat. Pecizez ca in ultima perioada internetul merge destul de greu.
  Nu stiu ce sa fac, mai schimb placa de retea sau nu? Are cumva placa de retea un inceput de sfarsit?
  Multumesc anticipat!

  • Alexandru2704 1 March 2015 at 11:47 am

   Ai modem/rooter?
   Unde conectez cablul in Unitate este un beculet care se aprinde atunci cand ai conectat cablul in unitate. Daca nu se aprinde ai probleme cu placa de retea (arsa/dusa/facuta praf :)) ) Daca nu se aprinde si ai modem/rooter din care pleaca cablul s-ar putea sa se fi dus modemul/rooter-ul sau cine stie chiar si cablul!

  • Alexandru Ionut 1 March 2015 at 12:04 pm

   Daca merge, nu cumpara. Sau daca ai posibilitatea sa cumperi una mai buna, atunci n-ai decat. Din cate am intalnit eu, placa de retea fie s-a stricat, fie nu. Nu cred ca-i cu jumatati de masura.

 • Alexandru2704 28 February 2015 at 5:39 pm

  Salutari tuturor! Am o mica problema cu calculatorul. In orice joc are caderi de fps(Framuri) timp de 5 secunde dupa isi revin, nu conteaza ce joc, inclusiv Cs.
  Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ (2CPUs) 2,7 Ghz
  Gpu: Nvidia GeForce 7300 GS
  Rami: 4 GB
  Ruleaza un Windows 7 pe 64 bit
  Mai trebuie sa mentionez ca RECENT SURSA A FOST ARSA si pc-ul a fost dus la reparat. Inainte de a se arde sursa nu aveam probleme cu fps-ul la niciun joc.

  • Alexandru Ionut 28 February 2015 at 8:46 pm

   Poate ca ti-au pus o sursa slaba. Insa, poti incerca chiar si o reinstalare a sistemului si actualizarea acestuia + ultimele drivere.

  • Alexandru2704 28 February 2015 at 10:28 pm

   Am ultimele drivere, dar in cs caderi de fps? :O Este ceva imposibil.
   Consuma extrem de putine resurse din pc, si oricat de slaba ar fii sursa nu cred ca poate duce la caderi de fps in cs

  • Alexandru Ionut 1 March 2015 at 12:01 pm

   Chiar nu stiu ce de face asta. Incearca reinstalarea sistemului daca ai aceasta posibilitate. In ultimii 4 ani am jucat doar Far Cry 2, 3 si 4.

 • Cip 25 February 2015 at 6:01 pm

  Problema Laptop ACER dupa ce s-a varsat putina cafea pe tastatura (zona asdf)Persoana in cauza n-a stiut sa-l scoata imediat din priza, doar a inceput sa stearga tastatura cu un tifon uscat.in scurt timp au aparut urmatoarele simptome:
  imagine, cursor mouse, tastatura blocate, inclusiv tasta turn on/shut down, plus un zgomot asemanator unui epilator :)
  apoi l-a scos din priza, a scos bateria si l-a asezat in pozitia V. peste 2 ore am ajuns acasa, l-am desfacut, nu era nimic pe placa de baza doar putin praf, si 2-3 picaturi de cafea pe suportul micro memory card.
  cu toate acestea laptopul nu porneste, desi intra curent fiindca ledul de la baterie se aprinde cand e conectat la priza. am demontat fiecare componenta si nu mi s-a parut nimic suspect, la reasamblare aceeasi problema, nu porneste dar intra curent in ledul de la baterie.
  in cazul cel mai probabil in care s-a produs un scurtcircuit la placa de baza(desi n-au fost simptome)laptopurile nu sunt prevazute cu o siguranta pentru a se evita astfel de pagube? ce anume s-ar fi putut arde in lipsa unei astfel de sigurante?

  • Alexandru Ionut 25 February 2015 at 10:48 pm

   Daca ar fi patruns cafeaua pana pe placa, atunci sigur ca se poate arde. Trebuia scos din priza si intros invers, dar in acelasi timp sa i se scoata si bateria. Acum un an si jumatate am varsat un pahar intreg de apa minerala pe tastatura la un Lenovo. S-a ars tastatura pe care am inlocuit-o fara nici o problema.

   Ai incercat sa-l pornesti fara tastatura si touchpad conectate? Poti folosi una pe USB, momentan.

  • Cip 3 March 2015 at 11:43 am

   Mersi frumos pentru raspuns, am incercat sa-l pornesc si fara tastatura si tot nimic. fara touchpad nu am incercat, dar buna idee, o sa incerc si aceasta varianta ;)
   zi faina! Ciprian

 • ALEX 22 February 2015 at 6:27 pm

  Am un alienware I7 , 8 giga ram, 2placi video ati 6950 hd crosfire x si de curand in timp ce ma joc mi se inchide calculatorul sau se inchid toate luminile(tastatura, mouse, carcasa) si se blocheaza.Mentionez ca inauntru este curat nu exista praf si temp sunt ok (procesorul are racire pe apa sta pe la 30-35 de grade, iar placile video in joc stau pe la 65 de grade)
  Please help

  • Alexandru Ionut 22 February 2015 at 6:32 pm

   Asa l-ai cumparat din magazin, sau i-ai mai facut tu upgrade? E posibil ca sursa sa nu fie suficient de puternica.

  • ALEX 24 February 2015 at 12:18 am

   asa l-am cumparat
   i-am pus un singur ssd de 240 gb pt sistem
   atat

 • mihai 22 February 2015 at 12:07 pm

  am incercat ultimul driver de pe site am o nvidia geforce gtx 8800,ramane sa schimb sistemul,multumesc de raspuns

 • mihai 21 February 2015 at 4:54 pm

  probleme cu placa video dedicata ,nu o ia am dungi verticale (galbene sau alte culori difera) pe tot ecranul ,asta de 2 zile pe cand ma jucam si dintr-o data ecran rosu ,apoi negru
  de frica l-am oprit repede din sursa dupa nu a vrut sa porneasca nimic ,am probat sursa ea a fost de vina ,am schimbat-o ,dar acum nu vrea sa imi recunoasca placa video dedicata desi o vede la device manager,daca imi puteti spune cum sa o citeasca din nou

  • Alexandru Ionut 21 February 2015 at 5:24 pm

   Ai incercat cu ultimul driver de pe site-ul producatorului placii video? Altfel, incearca sa reinstalezi sistemul de operare.

 • mihai 21 February 2015 at 12:11 am

  alut am un pc cu 1 gb de ram 128 video si hard de 80 am o clasica problema il pornesc si nu afiseaza nimic e ecran sursa e buna am incercat si cu alte piese am schimbat apropae tot in afara de culer de pe placa de baza ba chair am schimbat si pasta termica precizez ca pc ul este extrem de curat in interior ce pot sa ii fac ???
  la inceput inainte sa imi faca chestia asta nu imi mai citea dvd apoi cd . ce pot sa ii fac ?? ps am incercat si cu alt monitor si da aud unitatea

  • Alexandru Ionut 21 February 2015 at 1:20 pm

   poate ca s-a ars placa de baza. ai placa video integrata?

 • Aelle 17 February 2015 at 8:18 pm

  Nu merge nici daca nu apas Fn.

 • Aelle 17 February 2015 at 7:32 pm

  Nu pot dezactiva touchpad-ul. Combinatia fn+F… merge doar pana la F8. De la F9 la F12 nu mai functioneaza.

  • Alexandru Ionut 17 February 2015 at 7:41 pm

   Poate nu trebuie sa mai apesi Fn..

 • tudorel 16 February 2015 at 8:40 pm

  am un laptop asus x5ea il dschid si nu-mi apare numic pe ecran am schimbat hdd ramii si tot aceias problema am observant ca in momentul pornirii nu lucreaza nici ventilatorul hdd il aud ca functioneaza, imi puteti spune cu aproximatie camar putea fi?

  • Alexandru Ionut 16 February 2015 at 8:49 pm

   Cred ca placa de baza sa dus.

 • marian 15 February 2015 at 7:33 pm

  nu pot acum sa il duc il mai folosesc asa poate se strica detot pana una alta

  • vivian 2 March 2015 at 7:24 am

   problema asta am mai auzit-o ….este de la temp scazuta din camera…

 • marian 15 February 2015 at 6:44 pm

  am un leptop toshiba c 55a 1rg cumparat acum 4-5 luni (este 2 ani ) cand il pornesc se aprinde ledul de pornire dar nu face nimic… porneste doar incalzit cu feonul sau pus langa calorifer ,,,,ce sa fac sa umblu in el sau sa il duc la ei find in garantie

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 7:01 pm

   Adica porneste doar la caldura? Ori n-am inteles eu bine. E prea frig in camera?

  • marian 15 February 2015 at 7:03 pm

   sunt peste 15 grade in camera…. porneste doar incalzit bine cu feonu si asta dupa multe incercari ,,,, pot sa il desfac daca e in garantie?

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 7:13 pm

   Pierzi garantia. Stii ce sa-i faci daca-l desfaci? Altfel, mergi cu el la garantie. Porneste daca are bateria scoasa si incarcatorul conectat?

  • marian 15 February 2015 at 7:18 pm

   da porneste si cu acumulatoru scos si pus in priza …porneste si cu acumulator pus si pus in priza ..porneste si cu propia lui baterie ….da numai incalzit ,,, functioneaza foarte bine dupa ce se aprinde

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 7:32 pm

   Am vorbit acum ceva minute cu cineva care se pricepe pe domeniu. Trebuie sa-l duci la garantie.

 • Razvan 15 February 2015 at 3:41 pm

  Model no G5150es.HP G5000 series. Serial no CZC0313Z3S.product no XH652EA#ABE. WINDOWS 7

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 3:48 pm

   Daca asa arata placa, e interesanta. Insa, nu cred ca trebuie sa schimbi sursa pentru a pune acea placa PCI.

  • Razvan 15 February 2015 at 4:29 pm

   Aşa arată, mâine am să iau o placă. Multumesc pentru ajutor

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 5:21 pm

   Cu placere. Astept vesti.

 • Razvan 15 February 2015 at 3:10 pm

  Asta intradevar este o problemă, pentru că obligatoriu îmi trebuie şi altă sursă. Hdd şi DVD, este cu mufă mică, atât alimentarea cât şi fişa de pe placă

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 3:12 pm

   Da-mi si mie modelul calculatorului sa vad cum arata. Poate-l gasesc pe net :). Cred ca cel mai recomandat lucru ar fi sa mergi cu el la un service bun. Poate ca ei au alte metode.

   De ce iti trebuie alta sursa? PCi Express nu necesita alimentare prin mufa, foloseste curent direct din placa de baza.

 • Marius A 15 February 2015 at 2:39 am

  Am uitat tin sa mentionez ca cauza la laptop se intampla ,alte retele wireless de la vecini vede numai la mine se intampla sa imi apara si sa dispara ssid-ul nume care l am pus din router ul gigabit zte ZXHN H298N

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 12:23 pm

   Incearca sa schimbi canalul. Folosesti 2.5GHz sau 5Ghz?

 • Marius A 15 February 2015 at 2:27 am

  Salut am o problema cu netul ,am netul de 1000mb sau 1gb banda net de la rds si am achizitionat de la ei un router gigabit zte ZXHN H298N l am setat cum trebuie pe WPA/WPA2-PSK cu aes cu ssid si parola ,problema care este netul pe cablu merge bine imi indica intre 700-823mb si mai mult in unele cazuri depinde de trafic ca am calc bun puternic dar pe wireless merge 10 min pica dupa se canecteaza automat iar ma deconecteza si tot asa ca si cum mi ar scoate cineva routeul din priza si m il l ar baga la loc

 • Razvan 14 February 2015 at 6:56 pm

  Va rog,daca ma poate ajuta cineva.Pornesc pc/ul si,imi apare pe monitor,sigla HP,si imi spune sa apas tasta F10,pentru configurare.Apas tasta F10,dar nu se intampla nimic,calculatorul ramane blocat la imaginea aceea.Am cumparat alta tastatura,am crezut ca nu mai functioneaza.Povestea se repeta.Am scos Ram/ul,ecranul e negru,l/am pus la loc,porneste dar se blocheaza cand imi cere F10,am incercat sa scot hdd,dvd rw,degeaba.E un hp cu 4 gh ram si 1000 gb hdd.Mai am un calculator dar mufele de alimentare si fisa hdd,dvd rw,sunt diferite.Nu stiu ce sa fac.Va multumesc pt.ajutor.

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 12:20 pm

   Incearca sa resetezi bios-ul scotand bateria de pe placa de baza, tinand-o scoasa timp de un minut. Vezi daca iti vede hard disk-ul in bios. Incearca sa bootezi cu un DVD sau stick cu Windows-ul.

  • Razvan 15 February 2015 at 12:48 pm

   Am scos bateria, am un stick bootabil, nu merge, e greu, componentele sunt ok, e ca si cum nu vede tastatura, am schimbat tastatura usb, degeaba

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 1:05 pm

   Ai l-ai demontat de curand si l-ai reasamblat? Porneste-l fara sa ai conectata tastatura, mouse-ul, imprimanta si nimic altceva. Doar cablul de curent si monitorul conectat.

   In Bios ai acces?

  • Razvan 15 February 2015 at 1:24 pm

   Tocmai asta e, că nu ia comanda de la tastatură, imi apare pe monitor să tastez f 10 pentru configurare, apăs f 10 şi nimic. Am schimbat tastatura şi, degeaba

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 1:35 pm

   Tastatura e pe USB sau PS/2?

  • Razvan 15 February 2015 at 1:46 pm

   E pe usb, calculatorul nu are alt port pentru tastatură

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 2:11 pm

   Placa ta de baza n-are port d-asta? http://en.wikipedia.org/wiki/PS/2_port

  • Razvan 15 February 2015 at 2:15 pm

   Nu are, are numai 6 porturi usb, port de cititor de cartele sd, reţea, şi două porturi pentru monitor, imprimanta

  • Alexandru Ionut 15 February 2015 at 3:00 pm

   N-am mai intalnit unul pana acum sa nu aiba PS/2. Nu stiu exact cum vei gasi rezolvare pentru asa ceva. Ar fi mai ok sa mergi la un service cu calculatorul.

   O alta posibila solutie ar fi sa cauti o placa PCI Express cu porturi PS2. Ai un exemplu pe Amazon

  • vivian 2 March 2015 at 7:19 am

   vezi daca porneste butare de pe un cd…incearca sa vezi un ubuntu sau chiar sa bagi Cd cu windows in dvd rom..vezi daca iti pleaca butarea.

 • Alexandru 11 February 2015 at 7:39 pm

  Salut , am si eu o problema delicata ..
  In primul stagiu , aprind pc , ruleaza cum trebuie , dupa ce intru in main-screen . Aici pot intra pe un browser , stau ce stau 5-10 minute , apoi ecranul se opreste , ledul din albastru se face portocaliu si imi afiseaza mesajul ” Power saver ” .. Dupa ii dau restart , isi revine , am facut test cu alt monitor , la fel aceeasi treaba . Eu consider placa video de vina , am observat ca daca intr-un in joc “Path of exile” atunci sunt sanse 90% sa se stinga , ce ma framanta , de ce nu sta inchis de tot , de ce mai se deschide , consider ca este o chestier minora , dar nu imi pot da seama de ce face asa .. Ce il face sa forteze stingerea asta brusca , dar la restart se comporta ca nimic nu s-ar fi intamplat … Rog asistenta !

  • Alexandru Ionut 11 February 2015 at 8:03 pm

   Ai verificat temperaturile? E posibil fie placa video.

   In cazul in care poti instalat ceva rapid, vezi pana la cat urca temperaturile pentru procesor, video, si ce alti senzori mai ai pe acolo.

 • mihai 10 February 2015 at 7:57 pm

  salut am un pc cu 1 gb de ram 128 video si hard de 80 am o clasica problema il pornesc si nu afiseaza nimic e ecran sursa e buna am incercat si cu alte piese am schimbat apropae tot in afara de culer de pe placa de baza ba chair am schimbat si pasta termica precizez ca pc ul este extrem de curat in interior ce pot sa ii fac ???
  la inceput inainte sa imi faca chestia asta nu imi mai citea dvd apoi cd . ce pot sa ii fac ?? ps am incercat si cu alt monitor

  • Alexandru Ionut 11 February 2015 at 8:18 pm

   cand il aprinzi auzi unitatea?

 • Vali 10 February 2015 at 12:17 pm

  salut…pornesc laptopul, mergeo perioada fara nici o problema apoi daca vizualizez un film sau ascult muzica,orice presupune sunet, mi se intrupe ca o boxa ce bazaie…daca ii dau restart la fel face….inceteaza doar daca il las mai mult timp…un sfat. Multumesc!

  • Alexandru Ionut 11 February 2015 at 8:17 pm

   Verifica temperaturile. Ce model ai?

 • dogaru nicolae 9 February 2015 at 4:05 pm

  Din ce cauza nu imi citeste placa video? Am schimbat-o de vreo 2 ori am crezut ca-i stricata, dar nu are nimic.
  Am instalat toate driverele, dar degeaba.
  Nu reusesc sa-i dau de cap.
  Va rog ajutati-ma si pe mine.

  • Alexandru Ionut 9 February 2015 at 9:01 pm

   Cum adica nu ti-o citeste? Ti se aprinde calculatorul? Da-mi mai multe detalii si incarca sa scrii cat mai corect.

 • florinroman 3 February 2015 at 7:12 pm

  DE CEVA TIMP SUNT DECONECTAT DE PE REMY ONLAINE DUPA 1-2 JOCURI SI NU STIU DE CE.IN REST CALCULATORU IMI MERGE PERFECT.VA ROG AJUTATIMA CU UN SFAT VA MULTUMESC

  • Alexandru Ionut 3 February 2015 at 11:08 pm

   Habar n-am de ce. Eventual curata cookie-urile browser-ului.

 • florin 2 February 2015 at 5:29 pm

  Revin.
  Dupa investigatii am gasit cauza.Era tastatura defecta.

  • Alexandru Ionut 2 February 2015 at 7:45 pm

   E timpul pentru una mai noua :D.

 • florin 2 February 2015 at 4:03 pm

  Buna ziua.
  Nu pot folosi tastatura pt a scrie parola cind se deschide calculatorul.
  Am vrut sa vad daca pot folosi tastatura sa deschid biosul dar nu merge tastatura.
  Am scos bateria de la placa de baza pentru restart iar acum cind se deschide calculatorul nu pot sa apas F1 sau Del pt a porni calculatorul.
  Ajutati-ma.

  • Alexandru Ionut 2 February 2015 at 4:34 pm

   E tastatura normala sau pe USB? Cumpara o alta tastatura. Sau daca e normala, poate ai vreun adaptor pc2 – usb.

 • Florin 1 February 2015 at 6:59 pm

  http://imgur.com/9AnWoyf
  partea aia cu IRQL_NOT_…..se schimba de fiecare data cand se restarteaza

  • Alexandru Ionut 1 February 2015 at 7:34 pm

   Ai incercat sa intri in safe mode? Am citit de eroare si poate fi cauzata chiar si de update-uri ale sistemului de operare, fie drivere instalate aiurea, sau chiar si de prezenta virusilor. https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms854226.aspx

  • vivian 2 March 2015 at 7:13 am

   este eroare data de drivere incompatibile.

 • Florin 1 February 2015 at 6:08 pm

  baga id meu smecherul_florynel_2011@yahoo.com ca sa iti arat o poza mai exacta cu eroarea aceea.

  • Alexandru Ionut 1 February 2015 at 6:46 pm

   Nu folosesc Yahoo Messenger. Incarca poza pe imgur si da-mi link-ul.

 • Florin 1 February 2015 at 5:33 pm

  1…cred.Dar ce pot sa-i fac tinand cont ca nu as baga multi bani in el ca trebuie sa iau leptop luna asta.

  • Alexandru Ionut 1 February 2015 at 5:34 pm

   Scoate memoria si mut-o in alt slot sa vezi daca merge asa.

 • Florin 1 February 2015 at 4:03 pm

  Salut.Am si eu o problema la PC …mi se intampla des si nu stiu ce sa-i fac.Deci dintr-o data mi se face ecranul albastru cu ceva scris in engleza si cand se incarca 100%(2-3-4secunde)se restarteaza.

  • Alexandru Ionut 1 February 2015 at 4:51 pm

   Cate placute RAM ai? Cred ca a cedat una.

  • vivian 2 March 2015 at 7:08 am

   poate sa fie ramul sau poate sa fie din windows.poti sa probezi placile RAM si daca tot la fel face reinstaleaza windows

 • Vajna Andrew 1 February 2015 at 1:01 am

  Multumesc . Am masurat, sursa e buna…ramane placa de baza sau cpu. O seara placuta.

 • Vajna Andrew 1 February 2015 at 12:13 am

  Multumesc pentru raspuns. Se pot masura tensiuni la sursa? Cat trebuie sa masor ca sa fie bun?

  • Alexandru Ionut 1 February 2015 at 12:28 am

   Poti testa cu multimetrul. Vezi acest clip. https://www.youtube.com/watch?v=ac7YMUcMjbw

   Mai multe nu cunosc nici eu. Nu stiu exact cat pot fi tensiunile pe fiecare cablu. Ca ma gandesc ca un anumit voltaj il poate primi hard disk-ul, altul il cere placa video.

   Am sa ma documentez in perioada urmatoare si poate ca am sa scriu ceva despre.

 • Vajna Andrew 30 January 2015 at 1:56 pm

  Buna. Am si eu o problema dar nu vreau sa cumpar aiurea componente… Am calculator cu placa video dedicata (ca toti care vor performanta mai mare),care nu mai da semnal video,am scoso si am folosit placa video integrata,ca dupa cateva zile dupa ce am pornit calculatorul mi-au aparut dungi orizontale si s-a blocat,astfel am repornit fortat si ecranul ramane negru,ventilatorul procesorului functioneaza,dar nu bippaie la pornire si arde ledul verde.Am scos ramii si nu da bip de eroare…Placa sau procesor??

  • Alexandru Ionut 31 January 2015 at 8:42 pm

   Cred ca sursa. Procesorul se arde mai greu.

 • mama Silvia 28 January 2015 at 2:43 pm

  Buna ziua, cu scuze ca nu am citit toate comentariile, dar eu nu fac parte dintre cei cu cunostinte tehnice, fiind doar un utilizator.Va intreb totusi in numele altei persoane care sustine ca la o reinstalare de windows cel care a venit a deschis si unitatea si i-a spus ca plca video e uzata, ca el poate sa ii aduca una buna.Cu acceptul persoanei a scos placa video si dus a fost.De atunci doamna sustine ce merge calculatorul mai slab ca nu mai are placa video.E posibil?

  • Alexandru Ionut 28 January 2015 at 8:00 pm

   Buna ziua. Majoritatea placilor de baza au cate o placa video integrata. Insa, multe persoane cumpara unitatea calculatorului cu o placa video extra (dedicata) care se conecteaza intr-un slot pe placa de baza. Daca aceasta placa video dedicata se strica, ea poate fi scoasa fara probleme (ceea ce s-a intamplat in cazul de fata pentru tine), iar in locul acesteia sa fie folosita placa video integrata pe placa de baza.

   Placile video integrate sunt mult mai slabe fata de cele dedicate. E normal ca PC-ul doamnei sa mearga mai prost.

   Deci, da. Calculatorul merge mai prost cu placa video integrata pentru ca aceasta va consuma din memoria RAM. Cea dedicata avea memorie separata.

 • Alex 27 January 2015 at 4:41 pm

  Am pachet de date nelimitat cu viteza de pana la 100 Mbps de la RDS.
  Folosesc Firewall din Windows pentru ca Antivirusul este Avast Free si nu are Firewall din cate am observat.

  Am mai dat ceva cleanuri cu CCleaner si nu am umblat 1 zi la laptop iar acum pare sa se miste ceva mai ok chiar si pe internet.

  Probabil au fost ceva probleme de la reteaua de internet insa tot voi incerca sa schimb HDD-ul cu un SSD. Parca dupa ce intru intr-o aplicatie ceva mai solicitanta si ies din ea incepe sa se miste putin mai incet laptopul iar daca folosesc Utorrent situatia e si mai rea pentru ca imi ajunge Disk-ul la 100%.

  Multumesc de ponturi :) cu Firewall-ul cum crezi ca ar trebui sa merg? Sa dezactivez pe cel din Windows sau nu are legatura cu viteza?

  Iar ca antivirus ce mi-ai recomanda? Acum am descarcat un Avira si un AVG(neinstalate, doar ca sa le instalez in caz de voi dezinstala Avast). Care ti se pare mai ok pentru Windows 8.1 pe un Laptop cu ceva Hardware decent?

  • Alexandru Ionut 27 January 2015 at 11:05 pm

   Lasa activ firewall-ul din Windows. Firewall-ul oferit de aplicatiile antivirus este mult mai restrictiv, asa ca cel din Windows este mai mult decat suficient.

   Eu folosesc tot Utorrent pentru ca asa m-am obisnuit, insa cei mai priceputi ca mine la descarcat de pe net folosesc Bittorent si-l recomanda in defavoarea celui pe care-l folosim amandoi. Incearca Bittorent. Am sa-l instalez si eu spre sfarsit de saptamana daca sunt ceva mai liber.

   Eu folosesc Bitdefender Internet Security 2015. L-am luat pentru ca m-am lasat pacalit de marketing-ul lor bine pus la punct. Mai am vreo 100 de zile si scap de el. Musca tare de tot din sistem. Da, o zic eu cu i7, 8GB RAM, SSD, etc. Firewall-ul rupe tot. Aproape ca am net ca pe 3G :D

   Dupa ce am sa termin cu el, ma voi orienta catre Kaspersky sau Avast. Avast am observat ca-i destul de recomandat. Am instalat si eu versiunea free pe cateva laptop-uri ale unor prieteni, si sunt multumit de rezultatul obtinut. Nu consuma nici resurse, si protejeaza foarte bine.

   Incearca versiunile gratuite si vezi cum se misca, apoi cumpara-l.

 • lucian dinu 26 January 2015 at 10:42 pm

  buna searaa!am si eu o problema cu pc-ul .in urma cu o saptamana uitanduma la un video mi sa stins monitorul brusc iar de atunci nu mai primeste semnal monitorul (unitatea porneste dar se aude un carait la CD-rw )problema e ca acum ceva timp am scos coolerul de pe procesor si lam curatat e posibil sa se fi intamplat cv cu el?

  • Alexandru Ionut 27 January 2015 at 12:33 am

   Ai scos si procesorul? Trebuia sa schimbi si pasta termica. Poate ca nu a fost schimbata niciodata. E posibil sa se fi ars placa sau procesorul. Dar nu-i exclus sa se fi dus si sursa.

  • lucian dinu 30 January 2015 at 3:06 pm

   da am scos si procesorul dar lam pus exact cum era inapoi nam pus alta pasta probabil trebuia .daca se arde sursa mai porneste pc?al meu porneste

  • Alexandru Ionut 31 January 2015 at 8:41 pm

   nu mai porneste daca-i sursa arsa (complet). Insa poate fi partial stricata, atunci poate da curent catre celelalte componente, dar nu suficient pentru a mai rula oprim.

 • Rusu Toader 26 January 2015 at 9:54 pm

  Ms pt raspuns la asus. Mai am o problema ciudata la un hp dv7 i5, 8gb ram, hdd750, video ati radeon hd 5650, care imi merge greu cate o data de exemplu ieri jucam stronghold crusadere ce nu necesita resurse si a inceput sa mearga greu, mi-a aparut si un anunt de la windows cum ca windows 7 merge greu sa opreasca aero pt rulare mai rapida. Si in alte ori rulez fara problema asassins creed IV sau saints row IV jocuri ce necesita resurse si nu se stinge. Ai putea sa ma ajuti cu o parere?

  • Alexandru Ionut 27 January 2015 at 10:55 pm

   Nu stiu aproape nimic de placile ATI/AMD si nimic nici despre acele jocuri. Cred totusi ca-i de la video, directX, etc. De ce nu incerci totusi un Windows 8.1? Ca–i mult mai bine optimizat si cred ca gestioneaza mai ok resursele sistemului.

 • catalin 26 January 2015 at 12:12 am

  eu am un asus hdd 320 gb laptop si ACUM 2 ZILE MI-A APARUT DINTR-O DATA UN ECRAN ALBASTRU SI SCRIAA CEVA CU ALB NUSTIU AJUTATI-MA

  • Alexandru Ionut 27 January 2015 at 12:30 am

   Mai merge laptopul? Acel ecran albastru se numeste bluescreen. Ar fi important sa-mi spui ce cod apare in el.

 • Alex 25 January 2015 at 10:07 am

  Ar putea fi vorba totusi si de virusi in cazul meu? Ai idee cum as putea sa ii detectez? Folosesc un Avast 2015 Free Antivirus.
  Paginile de la internet se acceseaza extrem de incet si nu cred ca e problema de la laptop, acesta fiind unul nou si bun din cate am inteles.
  Am scanat sistemul dar nimic.
  Ferestre pe internet nu se deschid, decat apar reclamele pe unele site-uri.
  Nu dispar fisiere,aplicatii, nu se deschid aplicatii fara stirea mea dar internetul merge foarte rau iar viteza la internet dupa SpeedTest este undeva la 38-40 Mbps Download si 25-30 Mbps Upload si ping de 4 ms.

  Laptopul caraie mai tot timpul insa ventilatorul nu se aude foarte tare, e destul de silentios.

  Ma gandesc ca un SSD nu m-ar ajuta cu nimic daca sistemul ar fi virusat insa nu pot gasi niciun virus.

  Aceeasi problema cu Disk Usage 100% insa nu cred ca problema ar fi in totalitate aceasta. Viteza de WRITE si READ rareori trece de 10 Mb/s.

  Nu stii ce ar putea avea? Am instalat destule aplicatii si mi s-a spus de catre antivirus ca am fisier virusat, l-am blocat si l-am sters iar acum daca scanez nu imi mai gaseste nimic.

  Am scanat si in safe-mode dar nimic din nou. Nici urma de virusi. Am avut 3 virusi in carantina de la un joc instalat si i-am sters si de acolo.

  HDD pe 5400 rpm

  Ms inca o data :)

  • Alexandru Ionut 25 January 2015 at 6:00 pm

   Dezinstaleaza absolut tot ce e in plus fata de ceea ce folosesti din Control Panel – Uninstall a program.

   M-as putea uita daca imi dai acces cu Teamviewer.

  • Alex 25 January 2015 at 6:52 pm

   Pai nu ai putea sa imi spui mie ce ar fi de facut? Nu as vrea sa imi incredintez accesul la PC altei persoane din motive personale. :)
   Astazi am dat un Smart Scan cu Avast, nu a gasit nimic. Am dat defragmentare la partitiile C si E insa nu am reusit sa maresc viteza.
   Vreau sa mai precizez ca am la internet 500 GB date folosite. Ar putea fi si asta o cauza?
   Laptopul nu merge foarte foarte bine decat in jocuri si aplicatii mai complexe dar in browsing si rasfoire mai putin.
   Voi vedea cum se descurca dupa achizitionarea unui SSD, daca nici asa nu merge, atunci voi reinstala windowsul si cred ca se va rezolva totul.

   Momentan nu prea am ce sa dezinstalez.Folosesc 4 aplicatii (jocuri) atunci cand sunt plictisit si restul programelor imi trebuiesc. Daemon Tools, Winamp , Messenger , VLC , Origin, Steam si toate programele de genul.

   Mai am Asus Power4Gear Hybrid de pe CD-ul cu drivere al Laptopului.De pe asta schimb foarte usor de pe modul Power Saving pe High Performance(nu cred ca il pot sterge).
   Am luat de pe site-ul producatorului ceva Asus Live Update(pentru instalarea celor mai noi drivere).Crezi ca e bun sau trebuie dezinstalat si asta?
   Mai am Cisco dar nu stiu ce e.Imi apare ca astazi l-am instalat.Asta trebuie dezinstalat?

   In control panel imi mai apar multe de la Microsoft Visual C++(2003,2004…,2013.Am aproximativ 10 pe mai multi ani.Trebuie sa las doar cea mai noua versiune din 2013 sau le las pe toate?
   Mai am winrar dar asta e necesar.

   Si cam atat cu programele.Mai am cateva de la Drivere in Control Panel si cele pentru rularea aplicatiilor Facebook gen Unity.

  • Alexandru Ionut 25 January 2015 at 7:34 pm

   Pai ai net cu pachet de date limitat? Credeam ca ai multe toolbar-uri instalate, sau diverse chestii care s-au instalat fara sa stii de-a lungul timpului.

   SSD-ul iti va creste garantat performanta laptop-ului, insa nu va conta prea mult in nevigarea pe net. Bine, va contribui si el cu un mic procent, dar nesemnificativ.

   Daca ai plugin-uri instalate in Chrome, incearca sa mai scoti din ele. Eventual, sterge cache-ul si toate cookie-urile.

   Folosesti firewall-ul din Windows sau cel din antivirus?

  • vivian 2 March 2015 at 7:02 am

   foloseste ccleaner si curata tot din el…..fisiere temporare si registre..dezinstaleaza programe care nu ai nevoie

 • Diana 24 January 2015 at 3:27 pm

  Buna ziua! Calculatorul meu se aprinde si imi apare o fereastra cu Send information about this problem(recommended) si don’t send apas pe prima se incarca putin apoi imi spune windows cannot repair this computer automatically dau finish se stinge si asa ramane. Ce problema are calculatorul meu?

  • Alexandru Ionut 24 January 2015 at 7:52 pm

   Sistemul de operare poate avea fisiere corupte care pot fi cauzate de virusi. Aveai antivirus instalat? Ce sistem de operare folosesti? Boot-eaza de pe CD cu Windows-ul si alege opriunea sa repare sistemul de operare.

  • vivian 2 March 2015 at 6:59 am

   Diana ai luat un virusi pe pc..sant fisiere corupte..intra in safe mod depinde de pc f8 sau f12 si instaleaza un antivirus AVG si controleaza apoi reinstaleaza windows ul..

 • Alex 23 January 2015 at 8:31 pm

  Salut.
  Am si eu o problema la un laptop ASUS X550jk-xx116D pe care tocmai l-am achizitionat.
  Problema consta in niste zgomote sub forma de clickuri chiar si cand laptopul nu lucreaza foarte intens. Sunt foarte suparatoare si a inceput sa mearga ceva mai greu de nici 2 saptamani de cand l-am luat.
  In jocuri sunt incantat de el, duce mai orice joc la detalii chiar si maxime cu 50-70 poze.
  In Task Manager de multe ori mi s-a intamplat sa am 100% Disk Usage chiar si atunci cand am doar Chrome-ul deschis pe un TAB sau doua.

  Am Windows 8.1 , Hard Disk de 5400 RPM , Procesor I7-4710HQ si placa GTX 850M.
  Poate fi o problema de la Hard Disk? Ma gandesc sa il schimb cat mai curand cu un SSD.
  De la ce pot proveni zgomotele sub forma de clickuri si navigarea ceva mai greoaie pe Internet si cateodata si pe Desktop?

  Poate fi si din cauza retelei? Dar tot nu imi explic zgomotele… fara acumulator merg pe max battery life iar pe Plug In la High Performance si la placa video si procesor si la Baterie.
  Poate fi si asta o problema?

  Multumesc.

  • Alexandru Ionut 23 January 2015 at 11:22 pm

   Un var de-al meu are fix aceeasi problema pe un Acer nou, luat de cateva saptamani. E de la hard disk. Se aude asa si pe un alt Lenovo de-al meu, dar e un laptop mai vechi. Tot de la hard. Cred ca intra in repaos dupa un numar anumit de minute, atunci cand nu-i folosit. Verifica Power Options – Change advanced power settings.

   Nu sunt sigur, dar cred ca acele click-uri pe care le auzi pot proveni de la capetele de citire care “topaiesc” pe platan sa-ti citeasca informatia scrisa alandala pe intreaga suprafata a discului.

   Investitia intr-un SSD ar fi cea mai buna alegere posibila. Si eu mi-am pus un SSD pe laptop la cateva luni de cand l-am cumparat. Regret ca n-am luat SSD-ul din prima zi. Insa am si hard disk-ul in locul DVD_ului cu ajutorul unui caddy.

 • Mihai 23 January 2015 at 8:28 pm

  Salut.am si eu un pc cumparat din bucati acum o sapt si dupa c l-am montat si l-am deschis merge ok dar problema este ca dupa c il inchid si il las asa in priza porneste singur d nebun, fara ca eu s-ai fac nimic.L-am gasit pornit d mai multe ori, dar cand il folosesc functioneaza perfect.m-a puteti ajuta cu un sfat?

  • Alexandru Ionut 23 January 2015 at 11:11 pm

   N-ai conectat corespunzator alimentarea pe placa de baza. Verifica bine si cablul care pleaca de la butonul din fata (de la unitate) care porneste calculatorul. Reseteaza BIOS_ul sau vezi ce conditii iti pune in meniul Power Management sau ceva de genul.

   Piesele sunt noi sau SH?

  • vivian 2 March 2015 at 6:56 am

   poate sa fie din bios activat power …. :))..
   vezi daca ai pus bn firele de alimentare.

 • Rusu Toader 23 January 2015 at 3:04 pm

  L-am curatat ieri inainte sa instalez windows 8 si am schimbat si pasta termica de pe procesor si placa video.am pus pasta z5 din auchan, nu stiu daca e foarte buna.

  • Alexandru Ionut 23 January 2015 at 10:46 pm

   Ce configuratie ai pe el?

  • Rusu Toader 24 January 2015 at 8:59 am

   Buna .
   Acer aspire 7520G cu 3 gb ram, hdd 320Gb , video invidia 8400 .e mai vechi laptopul.ce cred eu cel mai sigur e placa baza .tot se inchide dupa ce am schimbat pasta si problema cu sunetul e la fel sunt momente cand il aprind nu imi ia si sunetul dupa un restart iai revine.Ceva pareri?

  • Alexandru Ionut 24 January 2015 at 7:50 pm

   Da, poate fi si placa de baza. De ce nu mergi cu el la un service?

 • Rusu Toader 23 January 2015 at 3:02 pm

  De fapt am observat ca nu are legatura cu dvd-romul peoblema e sunetul cand merge la pornirea sistemului cand nu merge la pornirea sistemului

 • Rusu Toader 23 January 2015 at 2:41 pm

  Buna ziua .
  Am un laptop acer aspire 7520G care se inchide cand il solicit mai tare cum ar fi un film hd. Initial am crezut ca e placa de baza dar am scos bateria din el si merge doar ca nu imi recunoaste placa de sunet. Am instalat windows 8 si imi recuboaste placa de sunet doar fara dvr-rom. Sa fie cumva de vina sursa?

  • Alexandru Ionut 23 January 2015 at 2:49 pm

   Pai daca se opreste cand il soliciti, eu cred ca se incinge prea tare si trebuie curatat. Cand l-ai curatat ultima data? Si pasta termica schimbata obligatoriu. Windows 8’1 actualizat la zi trebuie sa iti vada toate driverele. Altfel, gasesti drivere pe site-ul producatorului.

 • ady 22 January 2015 at 8:59 pm

  salut… am si eu o problema. imi porneste foarte greu calculatorul… cand apas pe buton sistemul imi porneste dar imi ramana ecranul negru iar led-ul de la monitor palpaie intermitent. trebuie sa il inchid si deschid de vreo 10 ori pana imi da imaginea. mentionez ca placa video are vreo 3 luni. am schimbat de multe ori windows-ul si tot la fel. am incercat si 3 hdd-uri. mi s-a spus ca de vina ar fi sursa ca nu mi-ar da curent mereu sa alimentez hdd-ul. merci:)

  • Alexandru Ionut 22 January 2015 at 9:34 pm

   1. deconectezi mufele de curent care duc la dvd_rom / cd-rom, ventilatoare, si orice altceva care consuma curent, dar de care n-ar depinde calculatorul atunci cand porneste. Nu scoti mufele de curent de la hard disk sau placa de baza, etc.

   2. daca ai placa video dedicata, scoate-o din pc si las-o pe cea integrata. Daca ai placa de sunet aparte, sau orice alta placa care poate fi eliminata, dar calculatorul sa porneasca.

   In asa fel poti vedea daca ai curent suficient ptr hard disk. Eventual alimentaza-l cu alta mufa.

   3. Probeaza alta sursa.

   4. Incearca sa bootezi pe un live CD cu Ubuntu. Vezi daca asa porneste din prima.

   5. Deconecteaza dvd-ul, hardul si ceea ce ti-am spus mai sus, si incearca sa rulezi Ubuntu de pe stick.

   Daca merge din prima sa rulezi de pe CD sau stick, atunci fie e din cauza sursei care nu mai are putere ptr toate componentele tale, fie hard disk-ul da semne.

  • vivian 2 March 2015 at 6:52 am

   daca e hdd ul asta inseamna ca se misca greu si cand ruleaza windowsul.probeaza singur hdd ul….scoate tot de pe placa de baza si lasa singur hdd ul, daca deschide e sursa care nu mai face fata, are un condesator impuscat .

 • Radu 22 January 2015 at 12:43 pm

  Calculator Pc. Procesr Intel E2200 dual . ram 2gb OCZ. Ddr2 . windows seven. Problema consta in ceea ca nu se conecteaza calculatorul. Nu se aude sunetul de la motheboard (pic). Si lumina de la hard lumineaza in continuu. Care ar fi cauza?

  • Alexandru Ionut 22 January 2015 at 9:26 pm

   Verifica daca toate mufele din unitate sunt bine si corespunzator conectate.

  • vivian 2 March 2015 at 6:41 am

   cum adica nu se conecteaza…???…
   scoate cablu de la hdd si vezi daca porneste bootarea …controleaza RAM unul cate unul daca zici ca nu se aude nimic.apoi placa video….daca scoti ramu de tot si pornesti pc se aude bipuri scurte..pui ramul la loc unul cate unul..daca tot la fel persisita scoti placa video daca nu e incorporata si trebuie sa se auda beep lung.

 • Alex 21 January 2015 at 8:42 pm

  Salut. Daca mi-ati putea spune ce problema am?
  Am mers la baie si cand m-am intors am gasit calculatorul stins,cand l-am repornit,dupa ce se deschidea windows-ul se stingea automat ca si cum ar ramane fara sursa de energie. Daca ati putea sa imi spuneti cum as putea rezolva problema as fii recunoacator.

  • Alexandru Ionut 21 January 2015 at 8:58 pm

   Poti intra in safe mode? Apesi F8 sau F12 cand porneste. Eventual, cand se incarca Windows-ul, il inchizi de la buton. Ai instalat ceva, ai actualizat drivere? Se incinge? Lasa-l 10 minute oprit, apoi vezi daca face tot asa.

  • Alex 21 January 2015 at 9:40 pm

   Am reinstalat doar un joc. La drivere nu am facut nimic. De incins nu stiu cum imi pot da seama… Dar mai exact sa iti explic problema iti las un video in descriere http://youtu.be/Z1z_rkxN6Wk

  • Alexandru Ionut 21 January 2015 at 10:04 pm

   Pai din cate vad in video, trebuie sa faci o curatenie generala in calculator. Procesorul cred ca ruleaza la maxim dupa ce ti-a intrat in desktop, si nici RAM nu cred ca ai suficient. Ce configuratie ai?

   Dezactiveaza de la startup absolut tot ce nu e necesar. Dezintaleaza tot ce nu folosesti. Verifica daca hard disk-ul este fragmentat. Curata junkfiles (disk cleanup) de pe hard disk.

   Fa asta din Safe Mode in cazul in care nu reusesti normal.

   Revino cu detalii dupa ce ai facut ce ti-am spus.

  • Alex 22 January 2015 at 11:24 am

   Am un intel dual core duo 2.4 ghz E4600 2GB RAM Video card NVIDIA GeForce 8400GS 512 si are o vechime de 8 ani. Am incercat sa defragmentez disk-urile in safe mode,dar tot aceea poveste…

  • Alexandru Ionut 22 January 2015 at 9:27 pm

   Ai dezactivat toate programele inutile de la startup si dezinstalat programe vechi si nefolosite?

  • Alex 23 January 2015 at 12:35 pm

   Am rezolvat problema. Mi se supraincalzea pt ca nu mai era buna pasta termica.

  • Alexandru Ionut 23 January 2015 at 10:47 pm

   Bine ca ai rezolvat ;)

 • mihai 21 January 2015 at 11:06 am

  SALUT AM SI EU UN PC CU 512 RAM PROCESOR DE 2.66 P4 AM 3 PROBLEME LA EL 1 IMI INCINGE HARDUL IAR APOI SE RACESTE BRUSC 2 DUPA CE IL APRIND STA CATEVA SECUNDE IN JUR DE 1 MINUT SI ISI DA RESTART CE POT SA II FAC

  • Alexandru Ionut 21 January 2015 at 11:31 am

   Pot fi posibile probleme cu sursa. Verifica daca pc-ul e curatat de praf, iar toate contactele sa fie in regula. E posibil ca hard diskul sa fie extrem de vechi. Verifica-l daca are erori. Incearca sa probezi alta sursa daca ai aceasta posibilitate. E un calculator extrem de vechi, iar aceste probleme sunt oarecum normale.

 • Anthalle 20 January 2015 at 6:27 pm

  Salut ! Incerc sa te deranjez cu o intrebare legata de al meu PC. L-am luat de nou de acum 4 ani, este un desktop HP cu un procesor Dual core E5800, 3.2 GHz, 3.0 GB RAM, pe un sistem de operare win XP. I-am reisntalat wind. acum 1 an parca, iar pana acum 3 sapt. Pc-ul mergea foarte bine. La inceput am observat ca se blocheaza pret de 5-7 secunde imaginea si sunetul, dupa care revenea. Dupa o sapt. de astfel de blocari care apareau la un interval de cateva minute, am deschis PC-ul si l-am curatat de praf, placi, coolere etc. Pret de 2 zile nu s-a mai blocat insa apoi au revenit acele enervante “frees-uri” incepand chiar sa imi mearga din ce in ce mai incet compul. Acum imi merge foarte lent, ii ia cam 8 minute pana se deschide si pana isi face el “rondul” inca pe atat. In task manager imi apare ca CPU e ca la 8- 15 % usage. L-am curatat de fisiere nefolositoare cu CC cleaner, cu TuneUp Utilities, imi arata ca hdd nu necesita fragmentat. L-am scanat si rescanat si la bootare si nu mi-a gasit virusi (Avast). Am mai observat ca la unitatea centraqla nu mai face acel zgomot ca de procesare, acel led se aprinde, dar inainte facea mai mult zgomot parca , atunci cand procesa. Tind sa cred ca problema ar fi procesorul. Deoarece merge lent,ii ia mult la deschidere si au loc acele blocari (freez-urile alea) pret de 8 sec. asa. Nu stiu ce sa cred. Mentionez ca acest desktop e cam zilnic pornit. Ai avea idee despre ce ar fi vorba ? Multumesc.

  • Alexandru Ionut 20 January 2015 at 11:18 pm

   Ai verificat temperaturile? Pasta termica a fost vreodata schimbata? Ce sistem de operare ai reinstalat? Eu i-as pune 4GB RAM (fii atent la frecventa) si as instala Windows 7 pe el, actualizat la zi (inclusiv driverele). Verifica hard disk-ul de erori. Foloseste un antivirus light. Recomand Avast, insa nu stiu daca-i extrem de light.

   Astept raspuns cu rezultatul.

  • Anthalle 23 January 2015 at 7:18 pm

   Salut din nou ! Am dus PC-ul la un service si baietii de acolo mi-au spus ca problema consta in existenta a 3 bad-uri fizice pe hard disc, ce nu pot fi reparate cu niciun software logic. Mi-a mai curatat ei pe acolo ce era de curatat, mi-a zis sa mai scap din programele ce le am instalate, caci proceseaza prea mult si sa tin doar ce e necesar. In rest, sursa, procesorul, placa video si memoria RAM sunt toate in regula. Mi-a mai spus totusi sa trec la un windows 7 sau ceva, caci xp-urile (evident) sunt depasite moral si probleme vor mai apare. Mi-a zis ca din cauza acestor bad-uri am acele freez-uri si imi incetineste procesarea sistemului si pot tine 5 zile, 6 luni sau un an, dar recomandarea lor a fost sa imi copiez de pe hdd tot ce am de copiat si sa imi achizitionez un hdd nou.

  • Alexandru Ionut 23 January 2015 at 10:50 pm

   Cumpara un HDD nou si incearca sa pui doua placute RAM identice 2x2GB sau 2X4GB daca merge. Si pune Windows 8.1 actualizat la zi.

   Au dreptate baietii de la service. Nu se stie sigur cand poate pica hard disk-ul.

  • vivian 2 March 2015 at 6:29 am

   este hardul tau de vina…am avut si eu probleme cu hdd ul dar nu se restarta.dar deoarece citeste greu datele , se incalzeste si se restarteaza.poti sa incerci sa reinstalezi windows dar este foarte probabil sa ramai si fara windows…instaleaza Hdd Tuner si vezi badurile

  • vivian 2 March 2015 at 6:32 am

   foloseste ccleaner pentru curatat fisiere temporare..si registrele.

 • karoly 20 January 2015 at 7:16 am

  Salut. Cam de 2 ani mi-se intampla sa nu porneasca calculatorul pana nu il scot din priza si sa il las cam 5 minute. Am fost la depanare si recomandarea a fost sa schimb sursa, dar degeaba ca si cu sursa nou face la fel.Functioneaza bine cam 2 saptamani pana sa reapara defectul. Multumesc :)

  • Alexandru Ionut 20 January 2015 at 11:11 pm

   Salut. Ar fi putut fi un senzor sau un switch de la sursa, insa spui ca ai schimbat-o si problema persista. Cred ca placa de baza s-a cam dus.

   Eu as incerca sa deconectez absolut toate cablurile, toate componentele care pot fi date jos, suflat de praf foarte bine, apoi reconectat totul.

   Cati ani are calculatorul?

  • vivian 2 March 2015 at 6:14 am

   placa de baza e dusa.

 • iulian 19 January 2015 at 7:27 am

  Am o problema. Cand vreau sa pornesc pc-ul, acesta cand urmeaza sa incarce win se restarteaza. Nu mai pot sa-l pornesc deloc. Am verificat tot si e ok. Se restarteaza continuu.

  • Alexandru Ionut 19 January 2015 at 11:52 pm

   Nici in safe mode nu poti intra? Cate placute RAM ai?

  • vivian 2 March 2015 at 6:14 am

   problema e din windows..instaleaza windowsul din nou.

 • Alexandru 15 January 2015 at 12:00 pm

  salut am o probleme si nu stiu daca e de la processor.. mai exact deschid PC se misca bine 10 minute dupa care processorul se face 100% si mai scade rar la 80,asta se intampla la vro 3 minute si dureaza 10 sec si dupa iar se face 100%, am un processor intel pentium 4 dualcore 3.00Ghz inainte se misca bine dar de o luna a inceput dar putin cate putin.. si acum nu mai pot sa fac nimic pe Pc

  • Alexandru Ionut 17 January 2015 at 12:27 pm

   Ai verificat ce proces anume incarca procesorul atat? Verifica temperaturile, pasta termica, praful din calculator.

  • vivian 2 March 2015 at 6:12 am

   foloseste un program de curatat fisiere temporare.Ccleaner ex

 • mihai 15 January 2015 at 10:27 am

  salut am si eu un pc cu 64 video 1 gb ram si hard de 120 il pornesc dar nu afiseaza nimic pe ecran ps imi incinge procesoru foarte rau ce pot sa ii fa am schimbat placa video,rami,hard,procesor ce pot sa ii fac

  • Alexandru Ionut 15 January 2015 at 11:27 am

   Procesorul mai are pasta termica? Daca ai doua placute ram, monteaza-le pe rand, apoi porneste pc-ul. Asigura-te ca ai sursa e buna. Altfel, placa de baza arsa.

 • george 14 January 2015 at 1:34 pm

  salut am si eu o problema incerc sa reinstalez mereu windowsul si ajunge mereu intru-un punct cand se inteapa si totusi se deschide dar intr-un safe mod cred ,am incercat cu 3 tipuri de win + am schimbat dvd rom da degeaba face aceeleasi figuri …poate fi hardu sau ram ul de vina ???

  • Alexandru Ionut 14 January 2015 at 7:44 pm

   Verifica memoria RAM. http://mystreet7.com/software/verificam-memoria-ram-pc-memtest86.html

   Si hard-ul poate fi cauza, dar incepe cu memoria RAM.

  • george 17 January 2015 at 3:23 am

   Mersi mult ai avut dreptate, ramul era beleaua aveam 4 plăcute ram și una era bușită, eram gata gata sa îmi cumpăr un HDD și să-l schimb degeaba

  • Alexandru Ionut 17 January 2015 at 12:24 pm

   Bine ca ai rezolvat.

 • unclesam 13 January 2015 at 12:36 am

  Salutare! Am si eu o problema cu calculatorul, am schimbat azi o alta placa de baza ca cea veche s-a stricat, placa e as rock gm31-gs si porneste totul frumos doar ca nu apare nimic pe monitor, sa fie de lq procesor sau nu e buna nici placa asta? sursa de curent e ok, se aprinde si ledul pe ea, doar ca nu apare nimic scris pe monitor, am pus si alta placa video si degeaba. Nu se aude nici un beep nimic… cand am montat procesorul pe ea nu prea a mai ramas pasta conductoare dar cooler-ul se invarte. Poate s-a ars procesorul nu stiu ca pe cealalta placa de baza a facut un scurt in spate, o flama… sper sa nu fie iar placa de baza. Astept sa ma lamuresti si pe mine. Mersi!

  • Alexandru Ionut 13 January 2015 at 10:36 pm

   E posibil sa fie si procesorul ars atat timp cat spui ca a facut scurt. Cate placute RAM ai? Incearca sa lasi cate una.

  • vivian 2 March 2015 at 6:09 am

   vezi procesorul …apoi controleaza fiecare Ram in parte…

 • Arseny 11 January 2015 at 5:27 pm

  Salut , am o problemă , după un timp pc-ul meu incepe să scoată un sunet foarte subţire , insuportabil , doar dacă am de ex: 2 jocuri deschise pe desktop…
  Ce ar putea fi ?
  Am crezut că este de la placa video , am schimbat-o cu una nouă de 2gb cooler..Şi nimic..

  • Alexandru Ionut 11 January 2015 at 5:34 pm

   Cat RAM ai? Sunt jocuri extrem de pretentioase in cerinte? Incearca sa activezi vsync pentru fiecare joc si vezi daca mai auzi acel sunet.

 • mihai 10 January 2015 at 11:06 am

  salut am o unitate care nu afiseaza nimic pe ecran dar ea porneste am schimbat procesor.placa video.ram . ba chiar am incercat si pe alt monitor dar nu stiu dc imi incinge procesorul foarte rau . ce pot sa ii fac ???

  • Alexandru Ionut 10 January 2015 at 12:12 pm

   ai verificat daca sursa e buna sau destul de puternica pentru componentele tale?

 • toma.toma 7 January 2015 at 5:03 pm

  Si daca schimb windows ?? Eu cred ca de la el e …

  • Alexandru Ionut 7 January 2015 at 8:56 pm

   credeam ca ai incercat pana acum. Ar fi de preferat sa pui 8.1

 • toma.toma 7 January 2015 at 2:44 pm

  Adika daka nu se incarca windows ..ca de pornit porneste …

  • Alexandru Ionut 7 January 2015 at 4:33 pm

   Bootezi de pe CD. Nu ai treaba cu hard disk-ul. Insa, trebuie sa folosesti un alt pc pentru a scrie un CD. Asta se subintelege.

 • toma.toma 7 January 2015 at 2:42 pm

  Cum sa verific hdd daka pc nu porneste…si cum pot intra in safe mode?

 • toma.toma 6 January 2015 at 6:24 pm

  Salut…am o problema cu pc ….da semnal pe monitor totul ok ..si cand ajunge sa se incarce windowsul pauza ramane pe loc .S.ar putea sa se fi dus windows?? Sau hdd?? Nu cred ca ar fi altceva !!! Ma puteti ajuta

  • Alexandru Ionut 6 January 2015 at 11:27 pm

   Cred ca-i hard disk-ul. Am un laptop la reparat si are aceeasi problema. Hard disk-ul e distrus. Poti sa intri in safe mode? Sau incearca sa verifici hard disk-ul cu Hiren’s Boot CD.

  • vivian 2 March 2015 at 6:07 am

   instaleaza windowsul si daca tot la fel face e de la hdd.

 • daniel 6 January 2015 at 2:45 pm

  Salut sunt Daniel baiatul cu leptopul sony vaio care are problema ca se blocheaza …vroiam sa iti spun ca nu intru pe site si il folosesc doar pt filme sa vizionez si pe fb si doar atat in rest nu este solicitat leptopul ..iar in privinta hardului am vrut sa te intreb un sony vaio cand vine din fabrica poate sa aiba pe el hard de toshiba sau hardul trebuie sa fie de sony?multumesc

  • Alexandru Ionut 6 January 2015 at 11:16 pm

   Da, merge orice hard disk de la orice producator.

  • vivian 2 March 2015 at 6:05 am

   nu conteaza ce hard ai….sa functioneze atat.

 • Petre 5 January 2015 at 11:17 pm

  Salut,
  Am un calculator mai vechi, are circa 12 ani, si am urmatoarea problema;
  in timpul functionarii monitorul are aprins un led verde,ledul de stare cred, cand opresc calculatorul pe monitor imi apar succesiv 2 ferestre, pe una scrie No signal input si pe cealalta Power Down,dupa care ledul verde se face galben, sistemul este oprit.
  Totul e ok pana aici,insa dupa cateva ore,fara ca eu sa faca ceva si calculatorul fiind oprit, cele 2 ferestre de care am scris mai sus, reapar,ledul din galben se face verde, m-am uitat in spatele monitorului se vad aprinse ledurile care lumineaza pe interior, dupa care ledul se face iarasi galben, monitorul se opreste, apoi totul se reia dupa 4-5 minute si tot asa incontinu, acestea toate, cum spuneam, cu unitatea oprita.La aceste porinri/opriri se aude un zgomt ca si cum ar fi actionat butnul de pornire/oprire al monitorului.
  Am scos monitorul din priza,l-am bagat iarasi si nu mai pornea deloc,ledul galben ramanea stins si atunci cand porneam calculatorul,am tot facut schimbari de cabluri de alimentare si pana la urma pornea si monitorul, fara ca sa-mi dau seama ce se intampla, banuiesc ca e o problema de alimentare a monitorului, mai precis la intrarea in monitor, banuiesc doar.
  Ce ar putea fi?Multumesc!

  • Alexandru Ionut 6 January 2015 at 12:01 am

   Cred ca e o problema la alimentarea monitorului, dupa cum si dvs banuiti. Mai mult ca sigur, i-au cam ajuns anii de viata monitorului.

   Nu ma pricep asa tare la problemele legate de monitor, insa cred ca primeste fluxuri mai mari de tensiune si il face sa iasa din starea de asteptare. Ca banuiesc ca nu-l opriti de fiecare data de la buton. Daca ati face acest lucru nu s-ar mai intampla asta.

   Am avut si eu un monitor cu tub, acum ceva ani in urma. Dupa ce stingeam calculatorul, monitorul se inchidea si el, iar ledul devenea galben – portocaliu. Se intampla sa nu mai porneasca odata cu unitatea. Trebuia sa-l sting de mai multe ori de la buton. Pana la urma il stingeam de la buton cand opream calculatorul, asa ca nu mai aveam asa des aceasta problema.

   Insa, sunteti sigur ca nu pica curentul? E normal sa faca asa atunci cand il scoateti din priza si in reconectati, fara a-l inchide de la buton, sau atunci cand cade curentul si revine.

  • Petre 6 January 2015 at 12:18 am

   N-a picat curentul de cand s-a ivit problema asta.Monitorul nu e cu tub si nu-l opresc niciodata de la buton.Adevarat, cred ca ia cam ajuns,si nu numai lui,sper macar sa ma mai tina cateva luni.
   Multumesc pentru disponibilitate.
   Va doresc un an bun!

  • Alexandru Ionut 6 January 2015 at 11:47 am

   Cu placere. Un an bun.

 • daniel 5 January 2015 at 3:13 pm

  Salutare baieti! Am un sony vaio models ve151j13m. Am avut display-ul spart si l-am dus la un service car mi la schimbat. In acelas timp, mi sa spus ca are virusi si trebuie instalat windows-ul. Pc-ul avand w8 pe el din fabrica, mi sa spus ca e mai bine w7, asa ca l-am instalat, dar cand l-am ridicat de la service mi sa comunicat ca hardul e divizat in 2, dar mi-a spus ca merge. Dupa o perioada de o luna a inceput sa mearga foarte greu. Atunci am apelat la un alt service si mi-au spus ca doar w8 trebuie instalat ca nu suporta driver de w7, si din nou am instalat w8. Dupa o saptamana iar merge greu. Se aprinde ledul galben de la disk si ramane blocat. Chrome – non responding pt cateva secunde pana la cateva minute, dupa isi revine si iar se blocheaza si tot asa. Sau sunt zile cand functioneaza ok. Poate sa ma ajute cineva sa imi spuna ce se intampla? Si inca o intrebare, la sony vaio hard discul poate fi de toshiba?

  • Alexandru Ionut 5 January 2015 at 9:56 pm

   Pai nu stiu daca e de la drivere daca tu zici ca o luna merge bine, apoi incepe sa faca figuri. Ce configuratie ai pe el? Cat RAM ai?

   Nu-i nici o problema daca hard-ul are doua partitii. Poate ca intri tu pe cine stie ce site-uri sau instalezi prea multe pe el.

   Verifica hard-ul atunci cand merge greu si vezi ce anume il foloseste atat de tare. Vezi asta din Task manager – open resource monitor.

   Da, merge sa pui hard disk-ul dintr-un toshiba pe un vaio.

 • Lucian 3 January 2015 at 1:40 pm

  Salutare baieti am si eu o mica problema cu PC-ul mai exact dupa ce am instalat win7 x64 ultimate mousul se misca cursorul dar nu ia comenzila pana nu aplic comanda ctr+alt+del selectez task manager apoi isi revine la normal vreo sugestie ca eu personal nu stiu ce sa fac va multumesc frumos!

 • Bogdan Georgescu 31 December 2014 at 10:34 am

  Salut,

  Problema cun un dektop care nu mai afiseaza nimic pe ecran, in afara de o liniuta intermitenta. Initial s-a blocat in timp ce lucram pe el. Apoi la repornire gandea foarte mult pana intra in windows. Nu ma lasa nicicum sa intru in bios si asa cum ziceam in final nu mai arata decat liniuta intermitenta. Ce am facut pana acum? Am mutat RAMii in celelate sloturi si nimic. Am reinstalat windowsul si a functionat o perioada, dar tot cu pornirea greoaie. Am schimbat cablul SATA de la HDD si nimic. Am scos bateria de la placa, la fel fara efect. Verificat procesorul adica daca a incasat ceva praf, insa era curat. calculatorul este cam de un an cu o buna ventilare si protectie la praf. La mine niciodata la pornire nu bipaia, asa cum am citit pe aici. Nu am pus RAM pe rand. O sa incerc si asta. Totusi daca nu ma lasa sa intru in bios, nu cumva ar fi placa??? Multumesc

  • Alexandru Ionut 31 December 2014 at 10:59 pm

   Daca boot-eaza foarte greu, poate fi si hardul pe duca. Nu ai garantie la pc? Intr-adevar, bios-ul are legatura cu placa de baza.

  • Bogdan Georgescu 5 January 2015 at 6:21 pm

   O sa cotrobai si dupa garantii. Este asmblat de mine si exact de asta or sa se lege. Suntem acasa, nu? Am scos una din memoriile de ram si dupa un minut, dupa ce s-a comportat identic, s-a inchis automat. HDD-ul este tot de un an, WD10EZEX 1TB. Initial l-am suspectat pe celalat de 120GB cu varsta de 8 ani…

  • Bogdan Georgescu 5 January 2015 at 7:38 pm

   schimbat si hdd cu un sdd, fara nicio schimbare: nu booteaza nicicum. scos si celalat ram si nu se mai inchide. ramane in aceiasi stare de negreala…

  • Alexandru Ionut 5 January 2015 at 9:23 pm

   Ai verificat si placa video? Ai si integrata sa pornesti cu ea? Acum doua zile m-a contactat un tovaras in legatura cu un desktop care nu mai pornea dupa ce s-a stins singur afisand o imagine alba. S-a dus sursa. Din cauza prafului, ventilatorul a mers foarte greu pana s-a blocat. Sursa ta pare in regula? Ai toti conectorii din sursa folositi? Sau mai ai cabluri libere cu care poti alimenta?

  • Bogdan Georgescu 6 January 2015 at 1:21 pm

   placa video cred ca este in regula din moment ce imi apare chiar si cu greu imaginea cu indicatiile de bootare sau intrare in bios.ce este intradevar ciudat este ca am un funcontroler care imi afisa si watii consumati. de la un timp am obs ca suma era tot mai mica ca de obicei, iar acum afiseaza 0. sursa este seasonic si mai am conecttori liberi.alimentarea pare insa in regula.

  • vivian 2 March 2015 at 6:02 am

   Daca buteaza greu este din cauza ca ai un hard pe duca…..ma refer la butare Bios unde iti apar informatiile..pt ca hdd ul fiind cu multe baduri nu poate trece mai departe la butarea de windows citeste greu hdd ul..lasa hdd urile cate unul singur si vezi daca pleaca butarea de Bios.

 • rodica mihali 30 December 2014 at 9:00 pm

  Buna am un calculator de birou si aseara la inchis normal ca de obicei iar azi cand sa-l deschid imi apare
  Hardware monitor….
  CPU TEAM 32 ° C
  CPU FAN 2020
  RPM SYS FAN : N/A

  CPU VOLTAGE 1072 V
  DDR VOLTAGE 1808 V + 3.0.V :……..
  si nu vrea sa se mai deschida,ce pot sa fac?

  • Alexandru Ionut 30 December 2014 at 9:57 pm

   cred ca-i un punct la CPU VOLTAGE 1.072V si pentru DDR VOLTAGE 1.808V. Asta apare cand il pornesti, iar apoi se blocheaza? Auzi bip-uri sau alte sunete? Cate placute RAM ai?

 • Sorin 30 December 2014 at 12:43 am

  Salut , dintr-o data pc-ul meu numai porneste … Nu sunt expert in pc-uri … prima data s-a auzit niste suntete , beep-uri , am umblat la rami i-am inlocuit si acum nu se mai aud acele beep-uri dar tot nu porneste pc… deci il pornesc de la buton , incepe sa porneasca dar dintr-o data numai merge ,monitorul este negru , unitatea merge dar nu face nimic , practic sta , prima data cand il pornesc , se aprind beculetele acelea de la unitate , iar dupa se sting …

  • Alexandru Ionut 30 December 2014 at 9:53 pm

   Era important acel cod pe care-l auzeai. Ai inlocuit placutele RAM cu altele? Incearca sa-l pornesti cu cate o placuta. Apoi verifica si sloturile unde intra RAM-ul.

 • lucia 27 December 2014 at 7:36 pm

  Buna seara! Laptopul meu se deschide pina la ,,Starting Windwos”,da se se incarce ,se opreste in ecran negru,si da eroare,,F3-F100- 0010”Aceeasi problema si in safe mode..ruleaza cat ruleaza ..se opreste si trece in starea cu eroarea!Probleme grave oare?

 • vasy 27 December 2014 at 6:27 pm

  Te rog ajuta-ma si pe mine cu un raspuns daca se poate. Am un laptop acer aspire 5738 zg, 3 gb ram, procesor intel 2ghz – 800 mhz FSB, WINDOWS 7. Am problema urmatoare: il deschid, tot merge ok, incep sa deschid una alta, dar cand deschid muzica indiferent de program incepe sa se blocheze in task manager. Pare totul ok, putin ram folosit, CPU sta la 2-3%, iar in resource monitor, programul cu care ascult muzica apare ba cu rosu, ba cu negru. Deci procesorul sta asa la minim cand sare mai sus isi revine tot si apoi iar sta la minim. Ce e de facut?

 • mihai 16 December 2014 at 12:01 pm

  in leg cu pc acela no signal am inlocuit si pasta de curand si tot la fel face

 • ovidiu 11 December 2014 at 8:59 pm

  salut..am un desktop si de fiecare data cind il aprind trebuie sa astept o buna perioada de timp in jur de 40 de minute pana mi se aprinde si placa de retea, dar daca mut cablu in alt slot lan din router mi se aprinde instant…ce ar trebui sa fac ?

  • Alexandru Ionut 12 December 2014 at 12:24 am

   Ca fapt divers, ce lungime are cablul care pleaca din router si intra in placa? Vezi sa nu aiba vreo clema slaba.

  • ovidiu 12 December 2014 at 6:21 pm

   cablul are in jur de 1 metru iar clemele nu sunt slabe de loc :((

 • sfantulMIREL 9 December 2014 at 11:38 am

  Am deconectat HDD-urile pe rand si SSD nu il vede deloc.. ceea ce ma face sa cred ca e mort, dar nu pot sa inteleg cum s-a ars ca eu am inchis calculatorul fara nici un fel de problema. Nu am mai auzit sa se strice un HDD cu calculatorul inchis :(
  Oricum mersi pentru sfaturi !

  • Alexandru Ionut 12 December 2014 at 12:09 am

   Pai m-ai ametit :)). SSD-ul pare ars? Sau HDD-ul? Sunt diferite. Daca-i bulit SSD-ul, e greu de recuperat ceva de pe el. Cel putin asa am auzit. Esti sigur ca nu ti-a mai folosit nimeni calculatorul?

 • sfantulMIREL 8 December 2014 at 11:09 pm

  Salut !
  Am un sistem desktop care contine 16Gb ram, i7 procesor, 560GTX placa video si 2 HDD, unul este un SSD de la Corsair de 64Gb si celalalt este un HDD de 1 Tb de la samsung.
  Nu am avut probleme cu acest calculator pana acum si il am achizitionat de 3 ani.
  La ultima utilizare nu am avut nici un fel de problema a intrat in windows am rulat un joc, toate bune, am inchis calculatorul tot fara nici un fel de problema.
  De atunci au trecut 2-3 sapt de cand nu l-am mai deschis, iar acum cand ii dau pornire imi apare o pagina a placii de baza care este de la Asus unde scrie ca trebuie sa apas tasta DEL pt a intra in bios ( asa imi aparea si pana acum nu e nimc iesit din comun.. doar ca daca nu apas DEL imi apare ecranul negru si asa ramane..pot sa apas orice tasta ca nu se intampla nimic si trebuie sa dau restart)
  Asa ca am intrat in BIOS in setarile de bootare si nu mai gasesc SSD doar HDD si CD-ROM, iar HDD este trecut ca principal iar SSD nu este nicaieri, sa il fac din nou principal ( banuiesc ca el incearaca sa booteze de pe HDD care este secundar si ramane ecranul negru)
  Am incercat sa reinstalez windows-ul dar nu imi vede doar HDD de la samsung care era secundat, daca dau instalare pe el fara sa il formatez imi zice ca nu gaseste fisierul BOOT si ma lasa sa dau browser si atunci imi apar ambele HDD-uri atat cel de la samsung cat si corsairul si CD-ROM ( dar nu imi gaseste fisierul BOOT)
  Banuiesc ca este un conflict intre HDD si daca da de ce a aparut dupa 3 ani de utilizare si ce pot face sa remediez problema.
  Ce pot face?? :(

  • Alexandru Ionut 8 December 2014 at 11:34 pm

   Banuiesc ca ai Windows 7. De cand n-ai mai reinstalat OS_ul? In afara de tentativa pe care ai avut-o astazi. Eu cred ca si virusii iti pot cauza asta. Altfel nu-mi explic de ce aceasta incompatibilitate dupa 3 ani.

   Ai incercat sa deconectezi HDD_ul si sa pornesti cu SSD_ul? Poti incerca si o resetare a bios-ului, apoi sa-ti refaci setarile dorite.

   Interesanta problema.

  • sfantulMIREL 8 December 2014 at 11:46 pm

   Da, am win7. O reinstalare a sistemului de operare am facut-o acum 2 luni si nu accesez site-uri sau torrente decat pt 2-3 jocuri..destul de rar folosesc netul pe desktop, putin probabil sa fie vorba de un virus (dupa parerea mea).
   Nu am incercat sa deconectez unul din HDD sa vad ce se intampla in schimb am facut o resetare.. o intoarcere la setarile initiale ale biosului si tot nu pot sa imi gasesc SSD nicaieri.

  • Alexandru Ionut 9 December 2014 at 9:37 am

   Deconecteaza hdd-ul si vezi ce se intampla. Apoi conectraza-l in alt port sata.

  • vivian 2 March 2015 at 5:44 am

   sal Mirele ….am citit ce se intampla cu pc tau….prima data intra in Bios si da o resetare de bios default sa fie toate cum erau la inceput.pune hdd ul cum era cu tot cu jumper si vezi daca il vede in bios.daca in bios il vede totul e OK.Uita-te ce model de placa de baza ai si scoate driverele SATA.apoi poti sa reinstalezi windowsul din nou..
   Probeaza hdd ul la cineva si vezi daca nu este ars.

   In primul rand cand nu mai buteaza si ramane ecran negru este secventa de butare dusa adica probleme din windows…inchideri fortate.. direct de la buton..

 • mihai 7 December 2014 at 1:16 pm

  am o problema cu un pc nu porneste monitorul dar unitatea da daca desfac culerul si procesorul iar apoi le pun la loc porneste cateodata ps pasta de pe procesor ii cam neagra in unele parti ale procesorului si nu citeste nici cd nici dvd nu le invarte ce sa ii fac ???

  • Alexandru Ionut 7 December 2014 at 3:16 pm

   incearca sa scrii altfel pentru ca-mi e greu sa imi dau seama de problema calculatorului.

   Pai tu ai demontat procesorul si l-ai pus la loc fara sa inlocuiesti pasta termica? Nu trebuie sa fie neagra. Nici n-am auzit asa ceva.

  • vivian 2 March 2015 at 5:26 am

   nu este ansamblat cum trebuie..nu am auzit sa fie pasta neagra.

  • Ciprian 15 May 2015 at 5:59 am

   O problemă asemănătoare am si eu. Zilele astea am vrut sa pun un procesor mai bun de pe un PC care are placa de baza cu soket 775 pe un alt PC cu același soket. Problema e ca după ce am făcut transferul, nu mai apare nimic pe ecran chiar dacă unitatea pornește. Am încercat sa pun vechiul procesor si are aceiași problema. Menționez ca PC pe care am vrut sa pun procesorul mai bun funcționa f bine si cu cel vechi. Mulțumesc anticipat.

  • Alexandru Ionut 15 May 2015 at 7:40 am

   Ai resetat bios-ul?

  • Ciprian 15 May 2015 at 8:20 am

   da.

 • ady 26 November 2014 at 7:40 pm

  Salut!
  Am si eu o problema de 2 luni încoace.Îmi aprind si eu normal calculatorul,porneste sursa totului tot dar pe monitor nu îmi apare nimic,îmi licare led-ul verde si atât,ecranul negru.Ecranul nu e ars,daca îl las ceva timp isi revine dar am ajuns sa astept si câte 2 ore sa isi revina!

  • vivian 2 March 2015 at 5:24 am

   posibil sa fie o memorie RAM arsa….porneste normal se aud coolerele dar nu vezi nimic la monitor.

 • Daniel Gologan 25 November 2014 at 8:27 pm

  Am si eu o problema cu placa de retea cred. Pana acum cateva zile mergea netul perfect dar am aprins pc azi si nu mai merge aproape deloc , merge dar foarteeee greu stau 5-10 min sa intru pe Google si nu stiu de la ce ar putea fi . Mai are un prieten internet la fel ca al meu si lui ii merge perfect

  • Alexandru Ionut 25 November 2014 at 11:24 pm

   Nu cred ca-i de la placa de retea. Posibil sa fie ceva cu router-ul sau ceva de prin sistemul de operare. Vezi cum merge in safe mode with networking

 • Alex Costi 25 November 2014 at 12:19 am

  Salut! Am si eu o problema cu laptopul, un Acer Aspire 5552. De cateva zile nu ma ma mai asculta tastatura in sensul ca eu apas o tasta si apare alta, sau nu apare nimic, sau merge de una singura, zici ca e posedata. Care este cauza si ce am de facut? Am schimbat windows-ul dar se pare ca nu asta e problema. Ma puteti ajuta cu un sfat?

  • Alexandru Ionut 25 November 2014 at 12:29 am

   Si sters cumva tastatura cu ceva? In special, umed. Deconecteaza tastatura si conecteaza alta normala, de calculator, prin USB si vezi daca raspunde bine la comenzi. Tastatura se tine in niste cleme, dar vezi ca la jumatate s-ar putea sa aiba un surub la care ai acces doar daca dai capacul laptop-ului jos.

   Uite aici un video cu laptop-ul tau, si vad ca tastatura n-are nici un surub. Ceea ce e si mai bine. https://www.youtube.com/watch?v=bA3g2mzyTFM

   Daca e tastatura stricata, nu te stresa ca nu-i exagerat de scumpa si o poti schimba si tu acasa.

  • Corina 4 December 2014 at 9:46 pm

   Buna seara!

   Indraznesc sa va cer o parere in legatura cu calculatorul meu, un laptop Hp ProBook 4540s.

   De cateva luni apar probleme atunci cand folosesc Microsoft office (INDIFERENT CE VERSIUNE)-word sau power point (orice din office).

   Efectiv pot lucra cca 10-20min dupa deschiderea documentului in cauza, anume operatii specifice precum copy, paste, corectare, stergere cuvinte, imagini etc, dupa care la un simplu click al mouse’ului incepe brusc o selectare a textului ca si in cazul selectiei cu tasta shift si mouse.

   Din acel moment incepe chinul pentru salvarea documentului si dupa inchiderea lui, oriunde plasez sageata mouse’ului pe desktop, incepe selectia iconitelor de pe desktop (din nou ca si la utilizarea tastei shift si selectie cu mouse).

   Mai mult, daca dau un simplu click pe desktop se deschid toate browser’ele si dosarele existente.

   Mentionez ca am schimbat atat windowsul cat si versiunile de office, de mai multe ori, dar problema reapare de fiecare data.

   Nu sunt specialista in domeniul IT, dar totusi intreb, poate fi problema de la tastatura, soft tastatura?!?! Nu stiu, nu mai am idei…

   Va rog mult daca se poate, ajutati-ma cu un sfat!

  • Alexandru Ionut 4 December 2014 at 11:08 pm

   Eu cred ca-i o problema cu tastatura. Daca poti, deconecteaz-o. Gasesti tutoriale pe youtube, sau cel mai ok e sa rogi pe cineva care se pricepe la demontat-reparat calculatoare. Oricum, procedeul nu este dificil. Dupa ce o deconectezi, foloseste o tastatura de PC cu USB. Lucreaza de pe ea o perioada sa vezi daca problema persista. In plus, poti deconecta si touchpad-ul laptop-ului. Eu as folosi o tastatura de PC cu USB si un mouse. Asa cred ca iti dai seama foarte usor daca elimini posibilitatea de a fi vreo problema cu tastatura.

  • vivian 2 March 2015 at 5:23 am

   folosete mousul si tastatura usb…

 • luci 23 November 2014 at 9:13 am

  Salut, am o problema cu pc imi da disk boot failure …. i am pus hard nou ,am umblat si in bios nu vrea sa instaleze din nou windows rog sa ma ajute cineva ce sa fac multumesc

  • Alexandru Ionut 23 November 2014 at 10:42 am

   Ai setat hard disk-ul ca primul pentru boot-are? Alege boot-are de pe USB sau DVD avand sistemul de operare pe stick sau DVD, si apoi apasa enter. Ce sistem de operare ai avut inainte?

 • Radu 22 November 2014 at 9:44 pm

  Pana acum 2 luni mergea..acum incepe sa se inchida intruna cand intru ..

  • Alexandru Ionut 22 November 2014 at 11:29 pm

   Orice altceva ai face pe calculator in afara de jocuri, acesta merge bine?

  • Radu 22 November 2014 at 11:56 pm

   Cateodata si la unele site-uri, sau daca dau full screen la un video pe yt.

  • Alexandru Ionut 23 November 2014 at 12:08 am

   Da-mi mai multe detalii despre sistem. Ce configuratie ai?

   Cand vizualizezi full screen pe youtube placa video e fortata mai tare fata de modul normal de vizualizare. Mai ales daca alegi si HD. Ai curatat calculatorul? Ai verificat temperaturile pana la cat ajung?

  • Radu 23 November 2014 at 12:14 am

   Imi dai te rog niste informatii, cum as putea sa te contactez ?…

  • Radu 23 November 2014 at 12:08 am

   Are momente cand nu face asa.. dar in mare parte se tot inchide

  • Alexandru Ionut 23 November 2014 at 12:15 am

   Incearca sa verifici temperaturile. Asigura-te ca e curatat calculatorul. Eventual sa schimbi si pasta termica. Poti incerca chiar si o reinstalare a sistemului de operare in cazul in care e instalat de mult timp si ai tot testat programe si jocuri.

  • marius 15 January 2016 at 11:05 am

   buna,am si eu o problema asemanatoare,la inceput prin vara mi se inchidea instantaneu cind deschideam un anumit joc.L-am sters.dupa scurta vreme a inceput videourile sa mi le arate in dungi era egal filme online sau din calculator.am schimbat windowsul acumm le vede si mi se blocheaza calculatorul.si nu mai raspunde nici o comanda.trebuie sa il inchid din buton.ii amd 64*2 dual cor procesor4600+ 2gb rami si placa video externe nvidia de un gb ce asi putea sa ii fac?

  • Alexandru Ionut 15 January 2016 at 9:41 pm

   Verifica hard disk-ul de erori. Verfica memoria RAM de erori. Asigura-te ca ventilatoarele nu-s pline de praf, si monitorizeaza temperaturile. Daca ai placa video integrata, foloseste-o cateva ore si vezi daca ti se blocheaza calculatorul. Configuratia calculatorului tau e destul de modesta. Depinde si ce te joci de ti se blocheaza calculatorul. Verifica, chiar daca ai reinstalat Windows-ul, partitia unde ai toate fisierele tale cu un antivirus bun.
   Gasesti cam tot ce ai nevoie la mine pe blog.

 • Radu 21 November 2014 at 6:51 pm

  Am o problema, cand intru pe un joc, gen fifa sau minecraft, monitorul meu se stinge… unitatea continua sa mearga..ce as putea sa fac ?..

  • Alexandru Ionut 21 November 2014 at 10:14 pm

   Nu-ti rezista placa video. Ce model ai?

  • Radu 22 November 2014 at 9:40 pm

   Unii spuneau ca placa de baza e pe duca :-? …

  • Alexandru Ionut 22 November 2014 at 11:28 pm

   Pai nu cred ca se pune problema “ca e pe duca”. Fie este bune, fie s-a ars.

  • vivian 2 March 2015 at 5:19 am

   Radule incearca sa reinstalezi windows ul nu inainte de a da o cautare pt virusi…apoi instalezi driverele si vezi daca tot la fel face…daca se intapla la fel este procesorul de la placa video nu mai proceseaza corect ….schimba placa video

 • kokos 19 November 2014 at 1:54 pm

  salut.am un pc desktop sony vaio.avea 2×256 ram,4 sloturi pe placa de baza P4SD-VL,procesor pentium 4-2Ghz,socket 478.am mai adaugat 2gb ram in cele 2 slotuei libere,cu aceeasi frecventa si clasa,avand grija sa imperechez 1 cu 3,2 cu 4.zic c ama pricep oleaca.am instalat win7.a rulat perfect,fara sa piuie ramii,cateva zile.apoi s-a blocat in timp ce un copil copia ceva de pe un stick.l-a scos din priza si reconectat.nu mai porneste,scoate un ticait(nu bip-ul ramilor) ritmic,in acelasi timp cu led-ul frontal de la hdd.am inlocuit pe rand tot.hdd,sursa,placa video,am scos din rami,resetat bios,etc.sursa e de 360w.am uitat sa-ti zic ca pornesc toate coolerele si atat.ticaie si ledul clipeste.daca scot alimentarea procesorului,nu mai ticaie si nici ledul nu se mai aprinde,coolerele functionand.led-urile pe placa de baza se aprind normal.so…placa de baza sau procesorul? :))

  • Alexandru Ionut 19 November 2014 at 10:08 pm

   Ai analizat ticait-ul cu ce scrie pe aici? http://www.computerhope.com/beep.htm Nu am retinut tot ce scrie in articolul ala. Daca ti-au picat ambele, ce zici? Eu am ars o placa de baza scotand pc-ul din priza. Un var a ars procesorul (AMD :) ) tot cu ajutorul prizei. Eu merg pe varianta cu placa arsa.

  • vivian 2 March 2015 at 5:13 am

   s-a dus placa de baza

 • Seby 8 November 2014 at 7:28 pm

  Am schimbat bateria de la BIOS cu una noua, iar pc-ul bipaie in continuu si nu imi da imagine spre ecran nici pe placa video integrata nici pe cealalta. Ce e de facut? Sa nu fie bine prinsa bateria?

  • Alexandru Ionut 8 November 2014 at 7:55 pm

   Pai scoate-o si reconecteaz-o. Incearca sa apesi F1 poate trebuie sa se salveze setarile. Sigur are acelasi voltaj bateria?

 • Catalin 6 November 2014 at 11:30 pm

  Salut!
  Am un laptop toshiba satellite l750d-l755d, de cateva zile a inceput sa moara sunetul intantaneu. Am tot instalat/dezinstalat drivere, am citit forumuri, vazut videouri, nimic, tot ce-am reusit sa rezolv este sunetul in casti si atat, fara casti e mut, cu toate ca arata la volum ca se aude … dupa un restart isi revine pentru 15minute si apoi moare la loc.
  Sfaturi ?

  Catalin

  • Alexandru Ionut 7 November 2014 at 12:05 am

   Salut.
   Interesant e ca sunetul merge in difuzoare cateva minute, apoi cade. E posibil ca dupa un anumit timp laptop-ul se incalzeste, iar temperatura poate fi prea ridicata provocand contacte imperfecte sau ceva anume de pe placa de baza sa intre in contact cu altceva.

   Asigura-te ca laptop-ul nu se incalzeste si e curatat foarte bine, si ca nu exista acel ghem de praf dintre ventilatorul de pe procesor si fanta de iesire a aerului cald din laptop.
   Asigura-te ca nimic nu interfereaza nici un program nou instalat cu driverul audio. Asta daca ai instalat noi programe in ultima vreme.
   Curata sistemul de aplicatii inutile si dezactiveaza tot ce porneste odata cu calculatorul si nu ai neaparat nevoie de ele.
   Incarca si o reinstalare a sistemului de operare in cazul in care problema persista.

   Am cautat si am vazut ca se intampla des problema asta pe Toshiba.

   Vezi si pe aici http://forums.toshiba.com/t5/Audio-Sound/no-sound-usb-on-satellite-l505d-gs6000/m-p/343546#M10329

  • vivian 2 March 2015 at 5:11 am

   este de vina placa de sunet…schimba placa de sunet

 • iulian 26 October 2014 at 9:17 pm

  scuze .de exeplu nu mai stiu exact cind instalam un program si am zis ca sa instalez un altul in acelasi timp si sa blocat mia aparut eroare si am instalam windows si lafel aceiasi eroare sa restartat si a mers am instalat windows fara probleme

 • iulian 26 October 2014 at 1:31 pm

  mersi mult pentru sfat .. asta e problema ca nu apuc sa citesc ce scrie cind apare eroarea. procesorul lui original nu e dual ,asta e un intel.R core.TM.2 duo CPU P7350 @ 2.00GHZ 750MHZ .am sa schimb pasta termica sa vad ce o sa iasa sper sa fie asta .sau poate e vrun soft dela procesor care nu il gaseste si imi da eroare .

  • Alexandru Ionut 26 October 2014 at 3:14 pm

   Nu mi-ai spus clar, daca nu-l fortezi la maxim, ruleaza mai mult? Iar daca-i fortat, se opreste instant?

 • iulian 25 October 2014 at 2:16 pm

  salut .. am o mica problema cu pc .un laptop am schimbat procesorul si acum cind e solicitat la maxim imi apare pe desktop culoarea albastra si scrie ceva de eroare se incarca si se restarteaza la redeschiderea windowsului imi vine un mesaj pe desktop si imi spune ca windows a avut o eroare si sa oprit . si nu stiu ce sai mai fac am facut mai tot ce cunosc eu dar nu merge daca stii careva care e problema zimi si mie. mersi

  • Alexandru Ionut 25 October 2014 at 4:41 pm

   E posibil sa se incalzeasca prea tare procesorul, daca zici ca face asta doar cand e fortat la maxim. Daca ai schimbat procesorul, probabil nu ai aplicat corect pasta termica. Daca apuci sa faci poza sau sa citesti repede, cauta codul care apare in acel ecran albastru (bluescreen). Gasesti raspunsul pe net de cele mai multe ori. Daca nu l-ai forta la maxim si l-ai tine asa sa mearga decent ruland doar muzica, poate putin pe net, iar procesorul sa nu se forteze prea tare, rezista mai mult? Nu mai ar aparea eroarea?

  • vivian 2 March 2015 at 5:08 am

   deoarece ai schimbat o componenta …windowsul nu o recunoaste si iti da eroare….incearca sa reinstalezi windows ul din nou.

 • sorin 13 October 2014 at 3:01 pm

  am si io un calculator pt4 cu procesor de 3000 Ram de 2giga lam cumparat din italia are hdd si pe sata si mastar…Nu stiu de ce nu se mai vede pe monitor Ajutatima va rog astept sugesti

  • Alexandru Ionut 13 October 2014 at 9:13 pm

   N-ai o cratima sau un punct in tot comentariul. Nu stiu ce are. S-a ars monitorul, sau placa video, sau s-a rupt cablul, sau etc.

  • JohnnyBla 14 October 2014 at 8:30 am

   poti verifica si ramii. Scoate-i si baga-i iar cate unul, si schimba slotul. Vezi sa nu rupi clapitele alea

  • SANDU 22 December 2014 at 5:53 pm

   salut , incearca asa :
   1 . verifica conexiunile de la alimentare , cablu vga de la monitor , tastatura si mausul nu sunt obligatorii sa le ai cuplate , cablul de alimentare e cel d la sursa .
   2. PORNESTEL , SI VEZI DACA PLEACA { DACA AFISEAZA}
   3. DACA NU AFISEAZA FACI ALTFEL:
   SCOTI CAPAUL DE LA PC , SI IL APRINZI IAR , DACA BIPAIE E DE BINE , AI PLACA DE BAZA CU PROCESORUL BUNE { ADICA SUNT FUNCTIONALE }
   DACA RAMUL E CUPLAT IN PLACA DE BAZA SI PC-UL BIPAIE , DECUPLEAZAL . IA O RADIERA DE STERS CREIONUL SI CURATA ACELE MICROCONTACTE AURII DUPA CARE ANSAMBLEAZAL LA LOC , APOI PORNESTI PCUL .
   DACA LAI PORNIT SI TOT BIPAIE INSEAMNA CA RAMUL TAU E DEFECT
   4. DACA CUMVA PORNESTI PC-UL SI EL NU BIPAIE , LEDUL VERDE E APRINS INTERMITENT , AI TOATE SANSELE CA PLACA TA DE BAZA E DEFECTA

  • vivian 2 March 2015 at 5:06 am

   Controleaza daca sant bine puse componentele in el…este posibil sa nu faca atingere si sa nu mearg…scoate sursa de alimentare din placa si probeaz-o ating verdele cu negru si il iei imediat sursa trebuie sa porneasca…daca totul e ok asigura-te ca toate firele sunt in regula contacte tot..
   O alta problema ar fi placa de baza. (80%)

 • Alien 11 October 2014 at 9:14 am

  Hello,
  Iata of-ul: la pornire, apar pe ecran coloane de cate 4 dungi la intervale regulate; in norton, spatiile goale (fara text) se umplu de “O” cu un punct in mijloc; in windows, am doua situatii privind acceleratorul grafic: 1.fara instalare, functioneaza (greu, fireste.)2.la instalare, imi afiseaza ca nu poate “directx”, restarteaza si in win. nu pot intra decat prin safe-mode.
  placa video? urmeaza sa-l achizitionez, dar daca mai e si altceva?
  scanat cu norton, n-a descoperit virusi?
  cu stima.

  • Alexandru Ionut 13 October 2014 at 9:12 pm

   habar n-am ce ar putea avea.

 • JohnnyBla 7 October 2014 at 1:20 pm

  Intrebare: Am o unitate care se dechide cum vrea ea, cand se deschide totul merge fara nici cel mai mic deranj. La cealalta extrema, cand nu vrea sa se deschida, cand apas butonul de power, incepe sa “vuie” un cooler(nu e nici cel de la sursa, nici cel de la procesor, ci unul independent) si nu imi afiseaza absolut nimic. Precizez ca am verificat si cu perifericele scoase( mouse si tastatura ), si am facut si teste pe un alt monitor.(deci perifericele nu sunt de vina)

  • Alexandru Ionut 13 October 2014 at 9:11 pm

   Eu l-as demonta si l-as reasamba. E posibil sa aiba contacte imperfecte pe undeva, sa fie plin de praf, poate trebuie schimbata si pasta termica. Daca ai prea multi consumatori pe sursa, iar sursa e slaba, incarca sa mai scoti din ei sa vezi daca mai face asa.

  • JohnnyBla 14 October 2014 at 8:27 am

   Am gasit problema intre timp. Era problema de la un dvd-writer.

  • Alexandru Ionut 14 October 2014 at 12:37 pm

   Bine ca ai rezolvat.

  • eli 18 July 2015 at 12:06 pm

   Salut. Am facut o prostie. Prostia e o picatura de apa in unitate, neavand tabla laterala. Apoi unitatea a inceput sa faca bzzzzz, nu am vazut sa iasa fum sau cvde genul dar aspoi am scos unitatea din priza iar dupa 10 minute am incercat sa aprind unitatea dar nu se intampla nimic. Are becurile aprinse si nu se invart ventilatoarele. Ce sa intamplat mai exact? Di este grav? Te roooog ajuta ma!”!

 • MARIUS 29 September 2014 at 4:23 pm

  Am rezolvat treaba cu ramii nu mai bipaie pc-ul dar cred ca s.a dus placa de baza ca nu se mai aprinde monitorul.Ce pot sa fac in caazul acesta.In plus am si placa video integrata:(((

  • Alexandru Ionut 13 October 2014 at 9:07 pm

   schimbi placa cu totul

 • boncila 17 September 2014 at 7:22 pm

  – eu alta problema, dupa ce-l pornesc dupa cateva minute, chiar daca am instalat windows nou, se blocheaza, dar cursorul de la mouse se misca pe desktop si daca ma uit la beculetul de pe carcasa de la hdd, acesta palpie constat, ca si culoarea intermitenta a semaforului, il las asa vreo 2-3 minute, dupa care isi revine, dar nu pentru mult timp si tot asa, mentionez ca am schimbat cat de curand hdd, procesorul, sursa si inainte de schimbare a acestor componente facea asa, dar mai rar, acu cred dupa parerea mea sa nu fie ceva cu placa de baza………
  – oare care ar putea fi cauza ????

  • Alexandru Ionut 18 September 2014 at 10:26 pm

   eu patesc asta pe un calculator de la serviciu, doar ca dureaza mai mult. Un anumit fisier imi “alearga” hdd-ul. Stiu sigur ca asta are si hard-ul pe duca.

   Vezi daca ceva anume foloseste hdd-ul. Deschide task manager-ul si cauta ce citeste hard-ul. Nu stiu exact ce windows ai, dar trebuie sa fie pe acolo optiunea “open resource monitor”.

  • marius 20 December 2016 at 7:22 am

   salut vad ca te pricepi bine am si eu o problema am achizitionat o placa de baza nouo ….am pe ea 8 gb rami 1800 six core vishera amd sursa de 600 hard etc…..problema e ca toate mi merg la low temp cu exceptia unui procesor de pe placa de baza care se incinge foarte repede cand intru in joc de ce oare si ce as putea sa i fac? placa video merge perfect e ddr5 pe 320 biti cum as putea rezolva prob placii debaza

  • Alexandru Ionut 20 December 2016 at 8:33 am

   pai si de ce vezi un lucru rau daca iti ruleaza totul bine avand o temperatura scazuta?? sau problema e acel procesor care se incinge? da-mi un printscreen din hwmonitor

 • lixuwolf 23 May 2014 at 12:12 pm

  Salut am o problema cu calculatorul ….nu imi dau seama de dintro data cand il aprind se stinge imediat si dupaia se reporneste intruna

  • dany 1 February 2015 at 8:19 am

   Buna ziua pc meu il pornesc se aprinde cateva secunde se oprese iar cateva secunde dupa care incepe sa mearga dar nu se vede nimic pe monitor culmea daca asamblez piesele fara carcasa merge perfect

  • gabi 4 July 2015 at 2:59 pm

   ai scurt intre placa de baza si carcasa

  • vivian 2 March 2015 at 5:00 am

   sunt probleme din windows..partea de butare e dusa….ori il formatezi din nou…ori refaci butarea…

  • luci 24 September 2015 at 2:03 pm

   Incearca cu alta sursa si vezi daca merge

 • bogdan 2 May 2014 at 5:10 pm

  Am o intrebare,daca ma puteti ajuta.Cuplez perifericile [hard,dvd rom],dau start ,si apar in bios.Cand da sa buteze,de pe dvd.rom nu mai vede hardul[dupa ce da resetul].Daca decuplez dvd.romul la prima pornire vede hardul dar dupa reset nu.l mai vede.Pamblicile sata sant o.k.,Am probat hardul pe alt calculator ,e perfect functional,

  • Alexandru Ionut 2 May 2014 at 7:29 pm

   Nu știu dacă am înțeles corect, dar tu vrei să instalezi OS-ul de pe DVD? Conectează-le, iar apoi setează din BIOS ca boot-are: 1. dvd, 2. hdd, 3. usb. Dacă nu îți mai vede HDD_ul având DVD-ul conectat, încearcă instalarea de pe USB. 1. USB, 2. HDD 3. DVD.
   Altfel, încearcă o resetare a BIOS_ului. Nu se întâmplă nimic care să-ți creeze probleme, ci doar BIOS_ul va reveni la setările din fabrică. E posibil să existe un conflict între DVD și HDD, dar asta e puțin ciudat pentru că lucrul ăsta se întâmpla pe vechile PC_uri cu conexiune IDE. Atunci trebuia să te joci puțin cu jumper-ul de pe hard disk.

  • vivian 2 March 2015 at 4:58 am

   problema e din jumpere…..seteaza le corespunzator si iti va merge garantat

 • Liviu R. 24 March 2013 at 6:54 pm

  Wow, credeam ca doar eu scriu mega-articole! :)))
  Interesant tot ce ai zis! Imi permit o mica glumita:- nu ma impac deloc cu soarecii wireless, nu stiu de ce, dar ma irita :))

  • Alexandru Ionut 24 March 2013 at 9:57 pm

   Multumesc de feedback. De obicei nu scriu articole atat de lungi, dar uite ca se mai intampla. Sincer, mi-ar place sa scriu articole lungi dar sa si am ce spune. De exemplu, daca scriu un tutorial despre cum sa salvam lista cu contacte skype, atunci habar n-am cum as putea sa dezvolt subiectul in peste 1000 si ceva de cuvinte :D.

   Articolele mai lungi fac bine la bounce rate, dar daca pici in extrema cealalta, ai ocazia sa te afecteze negativ. Cand vad articole foarte lungi, ies speriat :D. Doar daca intr-adevar ma intereseaza subiectul, atunci stau si citesc.

 • happyday 23 March 2013 at 10:35 pm

  La serviciu avem o mica problemuta cu hardurile. Computerele sunt dedicate (Fujitsu) insa 5 ani si jumatate vechime se pare ca e tot ce pot duce. Asa ca au picat in serie, 6 hdd in 10 zile. Probabil urmeaza si altele. Ma gandesc sa incerc ceva cu un soft de “zombificare” gen HDD Regenerator, poate le mai prelungesc sederea pe planeta IT-ului. Ca de-or continua sa pice ca mustele am cam incurcat-o, sunt 58 de bucati puse in functiune in aceeasi perioada. :)
  E bun de ceva HDD Regenerator ala sau imi pierd timpul de pomana?

  • Alexandru Ionut 23 March 2013 at 10:49 pm

   Nu stiu ce sa zic concret. Practic, daca e o dauna fizica, nu stiu cum un software poate rezolvat pur si simplu acest lucru. Se zice ca ar genera un anume algoritm cu care nu ascunde acele bad-uri, ci le repara. Pana la urma nu ai nimic de pierdut. Incerci pe un hard disk si vezi ce rezulta. Nu am avut hard disk cu bad-uri. Eu cand l-am stricat, l-am ucis din prima :). Nu mai mi-a dat nici o sansa. De recuperat date dupa hard formatat, am facut-o.

  • andrei 18 June 2015 at 1:23 pm

   salut.. ma poti ajuta plss ? doar o intrebare am … miam luat o placa video geforce 210 1 gb si am 2gb ram , procesoru este single cor sempron 3200+ 1.8 ghz.. si miam bagat ceva joc far cry 2 si are cerinte mai mari da imi merge bine pot da si pe very hight. dar acuma vreau a 3lea dar cry si are mai mari cerinte decat 2 / are ceva sau se poate intampla ceva cu pc sau sa afecteze cv din pc din cauza jocului ? multumesc

  • Alexandru Ionut 18 June 2015 at 2:13 pm

   Nu se strica nimic. Iti poate merge putin mai greu jocul, atata tot. Calculatorul se poate incalzi mai tare, dar nu-i o problema atat timp cat nu trece de temperatura maxima suportata.

  • Gabriel 16 January 2016 at 6:23 pm

   Salut , ma poti ajuta?Am o problema la pc nu stiu ce poate fi… am un Procesor AMD Athlon dualcore 5000+ 2.60 GHz , 3 RAM-i i-ar cand ma joc un joc care consuma putin de exemplu Sa-mp mi se inchide pc i-ar la alte jocuri nu patesc asa ceva de ex la League of Legends un joc destul de mare rezolutie maxima nu patesc asemenea chestii si la sa-mp am 100fps+ dar nu stiu de ce mi se inchide… sa fie procesorul sau? Si sa mai adaug ca unitatea mai scoate zgomote urate.. Ma poti ajuta te rog frumos?

  • Alexandru Ionut 16 January 2016 at 6:45 pm

   Poate ca sunt probleme de compatibilitate de ti se inchide calculatorul in acele jocuri. Sau poate ca nu consuma atat de putine resurse pe cat pare. Incearca o actualizare a driverelor si curata putin si sistemul de operare. Ti-as recomanda sa verifici temperaturile.

  • Gabriel 19 January 2016 at 7:36 pm

   Eu cred ca e de la temperaturi din cate am vazut.. dupa o durata de jocuri 4-5 ore cam asa non-stop am vazut ca a CPU a ajuns la 50grade dupa care mi s-o inchis pc.. Am curatat sistemul driverele dar cred ca e de la temperatura ce i-as putea face?..

  • Alexandru Ionut 19 January 2016 at 7:48 pm

   Ai observat temperatura aia inainte de a se inchide pc-ul, sau dupa? Altfel, 50 grade la CPU sunt lux :).

  • Gabriel 19 January 2016 at 8:02 pm

   Dupa ce sa inchis..De la altceva nu imi dau seama ce ar putea fi? sa mi se inchida…

  • Alexandru Ionut 19 January 2016 at 8:11 pm

   Pai daca ai verificat temperatura dupa ce s-a inchis, atunci nu mai e corect. Iti dai seama ca dureaza zeci de secunde si procesorul are timp sa se raceasca. Insa, si eu cred ca e de la temperatura. La procesoarele AMD temperatura de peste 70 grade reprezinta o problema. D-asta se inchide calculatoruL.

  • Gabriel 19 January 2016 at 8:23 pm

   Si ce as putea sa i fac? sa nu se mai inchida un procesor nou sau..?

  • Alexandru Ionut 19 January 2016 at 9:02 pm

   Incepe prin a-l curata de praf si schimba pasta termica obligatoriu. Apoi monteaza-i un cooler pe carcasa.

  • Gabriel 19 January 2016 at 9:16 pm

   Chiar azi l-am curatat am sa cumpar un cooler si sa am sa pun pasta multumesc mult ! :D

  • Alexandru Ionut 19 January 2016 at 10:21 pm

   Cu placere. De o ora am monitorizat (via TeamViewer) un laptop cu procesor AMD care se inchidea continuu. Dupa ce i-am recomandat sa puna un coolerpad sub el, temperaturile au scazut. Si o ora cat am stat conectat, nu s-a mai inchis.

  • adrian 1 February 2016 at 8:03 pm

   Salut am si eu o problema “blue screen” deci daca am skype deschis si incerc sa deschid un joc se restarteaza eu banuiesc ca este la placa video ce ma sfatuiesti sa fac

  • Alexandru Ionut 1 February 2016 at 8:27 pm

   N-as zice ca-i de la video. Mai repede cred ca-i de la RAM. In ce joc intri si ce hardware ai pe PC?

  • alexandru 28 March 2016 at 11:58 pm

   Aceeasi problema o am si eu…chiar daca nu accesez mai multe deodata…Imi creste RAM-UL la 100% in cateva secunde apoi cand intru de ex. pe net sau pe un joc isi da restart…ce trebuie sa fac ca sa nu se mai ridice peste 50 % ?

  • Alexandru Ionut 29 March 2016 at 10:52 pm

   N-ai zis cat RAM ai…

  • Ionuttt 21 October 2016 at 6:04 pm

   Sal.am o problema LA calc..porneste dar nu am imagine in monitor..can so cum nu primeste semnal….ma puteti ajuta????va dog

  • manda andrei 23 February 2017 at 3:04 am

   salut vreau sa fac update la bios am o placa de baza gigabyte ga z170x gaming 7 ..si vreau sa imi iau in processor intel i7 7700k kaby lake generatia a 7 a stiu ca trebe update la placa sa fuctioneze pe ea ..problema e alta eu nu am alt processor de generatia a 6 a ..pot porni biosul fara processor doar cu rami sursa etc, si sa ii pot face update ..nu vreau sa fac vreo prostie sa stric placa deaia intreb. si dupa sa pot pune linistit processorul de gen a 7a???stima..

  • Marius 24 June 2015 at 5:42 pm

   Eu am un laptop cu Windows 7 Ultimate sp1 cu 64 de biți , 4 gb ram dar folosește numai 3,68 gb.
   Ca procesor Intel Core i3-380M 2.53 Ghz.Acum , placa video , Intel HD Graphics , are 1754 mb , sau ceva de genu , dar el la dedicated video memory scrie ca folosește numai 128 mb….ceea ce este penibil sa ști ca ai 1754 si ca folosește numai 128 mb…Ma rog restul sunt la shared memory , dar de ce nu folosește mai mult la dedicated , are si 64 de biți.Ce sa fac ?

  • dorin999 5 July 2015 at 12:36 pm

   Salut, am si eu o problema care se tot repeta odata la 3-4luni odata ce am reinstalat windows-ul. Deci e cam asa , ieri seara am avut ceva treaba prin casa si in cele din urma calculatorul a intrat pe modu. SLEEP, la repornirea lui nu mi se mai afisa ecusonul de la windows(7) si se dadea automat restart…deci il porneam si cand era momentul sa se incarce windowsul sa imi intre pe desktop, isi dadea restart. P.S nu ma lasa sa intru in safe mode…defapt nu ma lasa sa apas f8 pentru safe mode sau reboot sau toate cele. Este nevoie de un alt windows din nou?

  • Cosmin 23 August 2015 at 10:29 pm

   Pai ar putea fi probleme cu placa de baza,ca si eu am avut aceeasi problema

  • Alexandru Cristian 14 February 2015 at 3:24 pm

   Salut! Am o problema de ceva timp…ma poti ajuta? De expemplu deschid pc-u merge foarte bine timp de 5 minute si …dupa imi da frame-uri si merge foarte greu. Inainte de asta , cu 2-3 zile in urma, mi-au aparut dungi colorate pe ecran si..si-a dat restart. Am fost cu pc-u intr-un service si mi-au schimbat cooler-ul si tot asa merge. Ce poate avea?

  • Alexandru Ionut 14 February 2015 at 4:54 pm

   Ai placa video dedicata? Verifica un un program ce temperaturi ai dupe cele 5 minute.

  • Bracon Ioan 28 March 2015 at 8:23 pm

   Am schimbat placa video şi acum merge calculatorul .

  • Cosmin 23 August 2015 at 10:30 pm

   Cred ca placa video,in rest nu vad ce ar putea fi stricat si ar putea cauza aceste simptome

  • vivian 2 March 2015 at 4:56 am

   nu ai ce face cu program din HD Generator..folodeste HD tuner si vezi parte care e cu baduri apoi poti sa iti limitezi hdd ul si sa folosesti restul care mai e bun…

  • Adrian Tabol 23 January 2016 at 1:14 pm

   computerul meu merge foarte bine , dar am o problema cu video dar cred ca nu am driverele de la placa asta: p4 m800pro-m via. ori ca trebuie windows xp2 de fapt eu lucrez pe windows xp3 si poate de asta nu suporta driverele nu?

   MULTUMESC MULT

  • aurasu 10 February 2016 at 10:01 am

   asa este multumesc mult.

  • Catalin 24 February 2016 at 6:36 pm

   M poate ajuta si pe mine cineva dc de cate ori intru in Counter-Strike Global Offensive imi apare problema asta. “A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available.”
   MA POATE AJUTA CINEVA CUM SA O REJOTL ??

  • marius 9 July 2016 at 8:48 pm

   salut frate te rog raspunde,nu imi merge maose-ul si tastatura cand aprin calculatorul se aprind sivse sting,am incercat sa levschimb dar degeaba

  • Vasea 28 August 2016 at 12:01 am

   Buna

   Probabil delad drivere nereusite instalate

  • Marius 11 August 2016 at 5:58 pm

   Salut, am un i5 4460 3,2 stoc/ gt750i/ 8g de 1333…il am de doi ani si de un timp indiferent ca joc sau ascult radio, yotube, filme online imi bazie si ingheata imagine si sunetul pt o secunda de 1,2 ori in cateva ore de folosire, fara sa dea ecran albastu ori reset? Rami nu sunt de vina ca pus o placuta de 4g/1333 noua si tot asa face! Placa video e f rece 30° maxim 45° in joc! Procesoru ii cam caldut 43° la porine iar in joc word of warship, corul 1 se incine 72~75°,restu de cori ceva mai reci cu 2~5°! Sa fie sursa? Am schimbat si pasta la procesor, sa ii schimb si culerul? Ms

  • Alexandru Ionut 12 August 2016 at 10:31 pm

   Ai verificat oare si hard disk-ul? Poate ca se opreste si repornesti, iar in acel moment iti ingheata imaginea. Am patit ceva asemanator cand testam Ubuntu si intra hard disk-ul in standby dupa cateva minute, apoi repornea imediat ce simtea miscare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.