De ce fac poze laptop-urilor pe care le repar

De ceva ani buni am inceput sa repar multe laptop-uri. Inlocuiesc componente, instalez sisteme de operare Windows si Linux, curat de praf si schimb pasta termica, instalez aplicatii sau optimizez sistemul de operare, atat cat ma pricep si eu. Inca de la inceput mi-am facut un obicei de a face poza laptopului. De ce?

Cateva laptop-uri care au fost la reparat, au aparut si pe blog, gasind astfel si subiect pentru articol. Insa, cel mai importat, fac poze laptop-urilor pe care le demontez sa le curat sau carora le schimb piese, pentru a avea la dispozitie codul anumitor componente.

hp-pavilion

De ce e asa important? Sa va dau cel mai recent exemplu. Trebuie sa comand un cooler pentru un HP Pavilion, laptop care l-am avut la curatat la inceputul anului. Am deja poze cu seria cooler-ului, l-am comandat, astept sa soseasca coletul, apoi merg sa iau laptop-ul si sa-l schimb.

cooler-767706-001-hp-pavilion

Ca fapt divers, cooler-ul respectiv trebuia schimbat inca de prima data cand am demontat laptopul si l-am curatat. Insa, proprietarul nu dorea sa investeasca in el nici un cent pentru ca avea de gand sa cumpere alt laptop. Intre timp, s-a razgandit. Norocul meu ca am gasit poza.

4 thoughts on “De ce fac poze laptop-urilor pe care le repar”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.