Lenovo B590: review pe intelesul tuturor

Lenovo B590 este un laptop de buget care a fost lansat in anul 2013. Pretul acestui il face foarte accesibil publicului larg, oferind o configuratie decenta, fiind capabil sa execute sarcini normale, office, si navigare pe internet. Raportul calitate – pret este oarecum echilibrat.

Acest model lansat de cei de la Lenovo este disponibil in cateva configuratii diferite. B590 poate veni cu procesor Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Pentium, si Intel Celeron. De asemenea, poate fi doar cu placa video integrata Intel GMA HD, fie si cu placa video dedicata de la Nvidia (GeForce 610M).

Modelul cumparat si caruia-i fac review vine doar cu placa video integrata si procesor Intel Pentium i3. O sa va prezint mai jos caracteristicile principale ale acestuia, dar si poze cu acesta. Vreau doar sa va prezint un review usor de inteles.

lenovo b590

La prima vedere, Lenovo B590 nu arata ca laptop puternic si care sa ruleze jocuri la rezolutie foarte mare, dar este foarte potrivit sarcinilor office, mailuri, navigare pe internet, si alte task-uri obijnuite unui utilizator normal.

Carcasa

Designul este unul simplu si destul de sobru. Intreaga carcasa este realizata din plastic, dar care pare destul de bine construit. Ceea ce ma bucura foarte mult este ca nu exista suprafete lucioase, astfel ca amprentele nu se vor vedea asa usor.

Laptopul sta pe 4 picioruse cauciucate care impiedica alunecarea pe birou, iar cele din spate nu par a fi suficient de inalte pentru a oferi o ventilatie perfecta.

lenovo b590 spate

Conectivitate

Lenovo B590 nu ofera nimic nou, deci nu prea are cu ce ne surprinde. Pe partea dreapta se afla mufa pentru iesire audio, un USB 2.0, unitatea optica, un alt port USB 2.0, si mufa de alimentare.

lenovo b590 partea dreapta

Pe partea stanga se afla acel orificiu de blocare a laptopului, fanta unde iese aerul cald, VGA, LAN, HDMI si doua mufe USB 3.0 care aduc un mare plus. Mi-ar fi placut ca acestea sa fie pozitionate spre partea din spate. USB-urile 2.0 din dreapta sunt pozitionate mult mai bine, unul fiind spre coltul din spate langa mufa de alimentare, fiind perfect pentru conectarea unui mouse la laptop. Din pacate, pe laptopul meu personal Lenovo IdeaPad z710 toate intrarile USB sunt catre fata. Ma deranjeaza putin in momentul in care conectez mouse-ul. Ma lovesc cu mana mufa de intrare.

lenovo b590 partea stanga

 

lenovo b590 cititor card
Cititorul de carduri

Tastatura

Tastatura mi se pare destul de in regula, exista si partea numerica din dreapta, tastele sunt suficient de mari si au o suprafata concava care poate insemna o precizie si viteza mai ridicata de tastare. Butonul Enter mi se pare foarte mic, dar ne putem obijnui cu asta.
In partea de sus a tastaturii apar cele doua difuzoare stereo care se aud mediocru si destul de incet. Am impresia ca ascult o melodie pe telefon si am bagat telefonul intr-un pahar.

Touchpad

Acesta este suficient de mare, cu o diagonala de 106mm. Acesta are o zona pentru scroll vertical, dar sarcina poate fi efectuata si cu doua degete pe intraga suprafata a acestuia datorita caracteristicii multi-touch. In fata touchpad-ului exista cele doua butoane pentru click si click dreapta.

lenovo B590 tastatura si touchpad

Display

Lenovo B590 ofera un ecran antireflexie de 15.6 inch cu o rezolutie de 1366 x 768. Luminozitatea maxima a acestuia mi se pare ceva mai mica fata de ceea ce am intalnit pe alte modele, iar culorile puteau fi si mai ok. Personal, nu ma deranjeaza. In partea se sus se afla camera web de 720p.

lenovo b590 p2

Performanta

Procesor

Modelul caruia i-am facut review vine cu Intel Core i3 31110M Ivy Bridge, un procesor decent, dar cu o tehnologie nu foarte veche. Dupa cum v-am spus mai sus, este perfect pentru sarcini obijnuite. Sunt de parere ca un i3 ar fi limita minima atunci cand ne gandim sa achizitionam un laptop sau chiar si un desktop.

lenovo b590 procesor

Grafica

Placa grafica este integrata in procesor, fiind un Intel HD Graphics 4000. O placa video decenta care nu poate rula jocuri performante, dar care poate duce fara probleme filme HD.

Stocare

Un hard disk de 500GB cu o viteza de rotatie 5400rpm, avand o capacitate de stocare suficienta pentru marea majoritate a utilizatorilor. Nu este unul performant, dar vine in ton cu celelalte componente.

Memorie

4GB DDR3 sunt suficienti, mai ales ca este doar un modul de 1600MHz. Celalalt slot este liber asa ca putem face oricand upgrade cu inca un modul de 4GB. Placa de baza suporta un total de 8GB RAM.

Alte observatii

Bateria are 6 celule, iar producatorul se lauda cu pana la 6 ore autonomie. N-am testat-o personal, dar exista review-uri pe internet care spun bateria poate ajunge la un record de peste 9 ore functionare cu ajutorul modului de conservare a energiei (energy-saving), iar daca laptopul este stresat la maxim, bateria va rezista undeva la 1 ora si 33 minute.

Spre coltul din dreapta jos a tastaturii, exista un cititor de amprente. O functie total inutila, daca ar fi sa ma intrebati. Cel putin asta e parerea mea la ora actuala.

Laptopul l-am comandat fara sistem de operare, instaland ulterior Windows 8.1. L-am personalizat la cerere, fara toate acele aplicatii cu care ar fi venit el daca as fi optat pentru un sistem de operare preinstalat.

Producatorul nu ofera driverele laptopului pe un CD sau DVD, ceea ce mi se pare un punct negativ. Stiu ca acestea pot fi descarcate de pe internet, dar atunci cand vrei sa descarci peste 100MB cu “clickmelc” de la romtelecom, s-ar putea sa nu mai fim asa fericiti. In orice caz, nu o sa intamplinati probleme din cauza driverelor. Toate cele necesare se vor instala odata cu actualizarea sistemului de operare.

Fiind construit cu o carcasa din plastic, Lenovo B590 are doar 2.5Kg. Balamalele sunt destul de rezistente si nu par a se slabi foarte usor in timp. Clapa de deschide suficient de mult.

lenovo b590 deschis la maxim
Deschiderea maxima a clapei.

Lenovo B590 este un laptop care se descurca bine pentru clasa din care face parte. Daca va ganditi sa achizitionati un laptop pentru office, navigare pe internet si ceva divertisment, atunci eu il recomand. Ecranul antireflexie este un alt punct pozitiv al acestui laptop. Daca v-ati gandit sa-l cumparati, B590 este o alegere buna. Voi recomanda Lenovo la orice ora, fiind foarte multumit de laptop-ul meu personal Lenovo IdeaPad Z710.

Modelul prezentat de mine mai sus este disponibil la eMag, dar resigilat.

Alte configuratii disponibile la eMag pentru Lenovo B590:

1. Laptop Lenovo B590 cu procesor Intel® Pentium® Dual Core 2020M 2.40GHz, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics, FreeDOS, Black

2. Laptop Lenovo B590 cu procesor Intel® Celeron® 1005M 1.90GHz, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics, FreeDOS, Black – cea mai ieftina si cea mai slaba configuratie, Intel Celeron fiind varianta ieftina de procesor produsa de Intel.

3. Laptop Lenovo B590 cu procesor Intel® Pentium® 2020M 2.40GHz, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics, FreeDOS, Black

4. Laptop Lenovo B590 cu procesor Intel® CoreTM i3-2348M 2.30GHz, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics 3000, FreeDOS – resigilat. Procesor si placa video mai slaba fata de modelul prezentat de mine.

Ultima actualizare 14 September 2014 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Lenovo B590: review pe intelesul tuturor”

  1. Un Laptop bun in raport calitate-pret.Iar placa aia integrata Intel HD 4000 duce ceva jocuri pe medium (jocuri moderne nu din alea Old School).Daca era 46000 era si mai bine,aia duce jocurile mult mai fluent.

    Reply
  2. Cei de la Lenovo nu prea investesc in design, in schimb au produse de calitate la preturi foarte accesibile. Am folosit produse de la Lenovo si ma declar multumit, mai ales ca acum am un smartphone Lenovo.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.