Un laptop vechi, dar foarte cool – Fujitsu Siemens Lifebook C1410

Fujitsu Siemens Lifebook C1410 este cel mai cool laptop pe care l-am primit la reparat. Am avut pe mana foarte multe modele de laptop-uri, care mai de care mai interesante, insa acest Fujitsu Lifebook are un design interesant. Sincer, imi pare rau nu m-am gandit sa fac o lista cu toate modelele de laptop care mi-au ajuns in casa. Ar fi fost o lista foarte interesanta. 

laptop-fujitsu-siemens-1

Pe langa un touchpad interesant cu 5 butoane, dar si un rand de butoane multimedia care nu fac parte din tastatura, are un ecran care afiseaza bateria, semnalul wifi, hard disk-ul, daca e conectat sau nu la electricitate etc.

laptop-fujitsu-siemens

Cred ca rupea tot pe vremea lui. Data din BIOS afiseaza 08/09/2006, presupunand ca ar fi aproximativ de prin acel an. Are un CPU Intel Core 2 T5500, 2GB RAM, un hard disk de 160GB, un video integrat, baterie are INCA MAI TINE, si are mufe pe trei parti (stanga-dreapta si spate). Si e primul laptop, daca nu ma insel, care are unitatea optica pe partea stanga.

laptop-fujitsu-siemens-2

Imi aduc aminte cu mare drag de penultima, daca nu ma insel, unitate centrala Fujitsu Siemens pe care am avut-o. Atat de faina era incat abia am vrut sa o vand atunci cand voiam sa-mi iau o unitate centrala noua. Era si aia atat de cool incat aveam un capac glisabil care acoperea butonul de pornire si unitatea optica, astfel ca iti lua cinci sase secunde sa te gandesti, asta daca nu stiai, de unde naiba se porneste calculatorul.

Revenind la acest laptop, ma intreb, cum naiba putea face laptopuri asa de bune in urma cu ceva ani? De la baterie, pana la intreaga structura a acestuia. Pai laptopul meu pe care am dat o multime de bani, in afara ca are capacul de aluminiu si tastatura iluminata, n-are nimic special care sa-ti sara in ochi la prima vedere. Chiar si vechiul meu Acer inca mai merge si bateria inca tine mai bine de 30 de minute.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.