Kit reparatii laptop. Surubelnite si alte sculte pe care le folosesc

De mult timp aveam de gand sa va prezint trusele cu surubelnite si alte scule pe care le folosesc atunci cand repar un laptop sau un PC, cumparate de-a lungul timpului cu un minim de cheltuiala. Probabil ca multi nu stiau ca pe langa a scrie pe blog in timpul liber, repar si intretin si laptop-uri. Ce-i drept, de desktop-uri nu m-am mai atins de ceva vreme.

Daca in Romania reparam foarte multe PC-uri, in Belgia am parte doar de laptop-uri. Bine, sa nu credeti ca sunt cine stie ce tehnician si pot rezolva absolut orice problema care poate aparea la un laptop, vorbesc aici de partea hardware. Insa, 99.9% din cazuri le pot rezolva. Nu cred ca pot rezolva vreo problema care apare pe placa de baza si care necesita refacerea unui circuit sau cine ce alt element de pe aceasta. Insa, o pot schimba fara mari batai de cap.

Va voi prezenta pe scurt ceea ce am facut (sau reparat) de-a lungul timpului la diverse laptop-uri:

– lucruri simple cum ar fi: upgrade RAM, inlocuire hard disk, inlocuire unitate optica, instalare caddy in locul unitatii optice

– schimbat tastaturi

– schimbat display

– schimbat ventilatoare

– schimbat pasta termica

– curatare de praf, etc

Partea software reprezinta un alt capitol despre care nu voi scrie acum.

kit reparatii laptop
Kit reparatii laptop. Set surubelnite de diverse marimi.

In imaginea de mai sus puteti observa o multime de surubelnite cu capete diferite, dar si capete de surubelnita detasabile. Pe langa surubelnite, puteti vedea si alte chestii pe care am sa vi le prezint pe scurt.

– telescopul cu magnet in cap este foarte util in special cand nu aveti surubelnite cu magnet  sau acestea nu sunt de calitate foarte buna, cum e cazul celor de fata.

– ceea ce vedeti albastru este un patent, dar care are pe langa el si cateva surubelnite si o lama ascutita. Ceva de genul, dar in varianta mai mica si mult mai ieftina.

siringa cu pasta termoconductoare

– lupa aceea a fost in trusa cu capete de surubelnita. Nu mi-a trebuit niciodata, dar cine stie.

– cutter-ul acela nu l-am folosit inca, dar poate fi util.

– doua stick-uri: 8GB cu Ubuntu pe care-l pot instala pe orice calculator, altul de 64GB cu ceva aplicatii pe el, plus ca este util cand am cativa GB pentru backup.

spray cu aer comprimat care este minunat atunci cand trebuie sa curat fanta de aerisire a laptop-ului, acolo unde simtiti ca iese aerul cald. De cele mai multe ori aceasta este infundata cu praf, chiar daca am eliminat acel exces de scame.

– un hard disk extern de 500GB pe care-l folosesc pentru backup. Nu toti utilizatorii stiu ce inseamna backup sau ca trebuie facut in mod regulat.

Ceea ce-mi doresc sa-mi mai iau ar fi un mini vacuum pe USB. Ceva de genul:

Ar fi fost interesant sa aiba si functie inversa, sa sufle aerul. Insa, nu cred ca-i foarte puternic. Chiar daca e pe USB, il pot alimenta si de la un incarcator de telefon.

Si surubelnita asta electrica imi face cu ochiul. Sunt curios daca exista si ceva mai mica, dar tot electrica.

 Daca stiti vreun mini dust blower sau vacuum cu functie dubla, astept recomandari.

Ultuma actualizare 28 December 2014 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “Kit reparatii laptop. Surubelnite si alte sculte pe care le folosesc”

    • Am citit acel articol. E ceva in neregula cu ceea ce am scris eu? Cand am precizat de suflarea cu aer a radiatorului si a ventilatorului, logic ca acest proces se face cu laptop-ul oprit pentru a nu afecta ventilatorul.

  1. inseamna ca te pricepi si ai acumulat ceva experienta
    poate totusi vrei sa te extinzi si te poti afilia cu un service de laptopuri
    noi iti suntem deschisi, dar tu ?

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.