Cum se demonteaza difuzorul unui Acer Liquid E700

Am reusit sa stric difuzorul telefonului Acer Liquid E700, asa ca vreau sa il si repar. Vina este in totalitate a mea pentru ca nu l-am menajat absolut deloc. Chiar daca il tin intr-o husa de silicon si folie pe ecran, nu avea cum sa reziste la nesfarsit conditiilor la care l-am supus. 

Asa ca, in sfarsit a cedat ceva la el. S-a stricat difuzorul din cauza socurilor suferite atunci cand il aruncam pe jos, pe masa, sau de la cateva cazaturi zdravene luate in ultimele zile. Telefonul functioneaza in continuare, insa nu se mai aude nimic in difuzor. Nu-i o mare problema atat timp cat inca vibreaza si pot avea o conversatie la el.

De unde stiu ca-i difuzorul defect? Pentru ca pana sa cedeze in totalitate, isi revenea uneori daca-i mai dadeam cate un pod de palma sau un colt de la masa.

In seara asta am demontat telefonul sa vad care ar fi problema cu difuzorul. Banuiam ca ar fi mult praf si contacte imperfecte. Doar ca nu s-a potrivit socoteala mea cu ceea ce am gasit in telefon.

Acer liquid e700 fara capac spate
Acer Liquid E700 Trio

Difuzorul se afla in partea de jos, orientat catre fata telefonului. In imaginea de mai jos puteti vedea placa si speaker-ul montat pe ea. A nu se confunda cu placa de baza a telefonului.

Acer liquid e700 partea cu difuzorul
Difuzorul si placa acestuia.

Pentru a demonta placa cu difuzorul montat pe ea, va trebui sa deconectam cele doua contacte care leaga placa de baza cu placa difuzorului. Ceea ce e foarte simplu. Avem o conexiune identica cu cea a unui tastaturi de laptop pe placa de baza.

Acer liquid e700 demontare difuzor
Conexiune 1

Cablul de mai jos se deconecteaza foarte simplu, tragand de el in sus. Contact identic cu cel de pe placa wireless de pe un laptop. Asta pentru cine a demontat un laptop.

Acer liquid e700 demontare difuzor 2
Conexiune 2

In continuare, ramane sa demontam cele doua suruburi care prind difuzorul de placa acestuia.

Acer liquid e700 difuzor si placa
Placa difuzorului
Acer liquid e700 difuzor demontat
Placa si difuzor Acer Liquid E700

Difuzorul / speaker-ul de pe Acer Liquid E700 Trio arata ca in imaginea de mai jos. Atunci cand era bun se auzea foarte clar, dar incredibil de incet chiar daca volumul era la maxim.

Acer liquid e700 difuzor speaker
Difuzor / speaker de pe Acer Liquid E700 Trio

Problema e ca nu am ce sa-i mai fac mai departe. Nu am ce sa curat la el, si nici ce alte contacte sa mai verific. Ideea e ca vreau sa inlocuiesc difuzorul cu unul nou. Stiu ca e un smartphone ieftin, dar farmecul e sa-l repar, nu sa-mi iau altul.

Unde pot gasi un difuzor / speaker pentru Acer Liquid E700 Trio? Nu-i pe nicaieri. Poate ca n-am stiut eu ce anume sa caut pe Amazon, DX, ebay.

Ultuma actualizare 26 June 2015 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum se demonteaza difuzorul unui Acer Liquid E700”

  1. Am făcut o căutare pe Amazon Italia,UK, eBay Italia.Nu se găsește pe nicăieri Aceeași problema cu un Asus Fonepad 8 Fe380CXG cu display crăpat.Se pare ca aceste dispozitive nu oferă piese de schimb. Aceeași problema cu Mediacom Eboda etc.

    Reply
    • Mi-a zis cineva ca piesa de schimb ar face cat telefonul. Asa ca-i mai ieftin si sigur sa iei altul :))

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.